Přejít na výpis diskuzí
Red Orchestra 2: Rising Storm - recenze
28.6.2013 | Tomáš Jung
123 příspěvků
-
Pff hra je to dost nerealistická, obzvláště výbava japonské armády dost pokulhává. Kde jsou nějací mechové a třímetrové meče?
-
Tak já to převedu na hru, aby to i ostatní, co mě mínuskujou pochopili.
Kulometčík by měl zůstat někde vzadu a najít si místo, odkud může svý spluhráče krýt. Samozřejmě, že jde o to, převzít iniciativu a zatlačit nepřítele někam, kde ho potom vybiješ. Jenž to potřebuješ i takový hráče, kteří budou kempit a likvidovat nepřátele, kteří tě budou chtít "flanknout". Potřebuješ aby sniper likvidoval nepřátelský kulometčíky. A hlavně neustále spolupracovat, jeden člověk kryje druhého.
tohle všechno ve hře selhává. snipeři si hrajou za sebe, kulometčíci v první linii a pálej jen od boku. Hráči se běží do capzone, když umřou, běží znovu. Vůbec jim nevadí, že 10m před ním umřej jeho spolubojovník, klidně běží na jeho místo.....je to tragédie -
Nevím na jakých serverech si hrál, ale ja chodím prakticky jen na 2 servery z RO2, a prakticky vždy se v týmu ze 32 hráčů najde někdo, kdo řídí hru přes hlasový chat, a dalších pár lidí, kteří chtějí spolupracovat a navzájem se krýt. A jsou to obyčejné public servery. *4*
-
Jak říkám, nahráno 200hodin, ale jen pár serverů, kam jsem chodil...a nebyly to klan servery, jako v RO1. Tam si člověk užil víc srandy. Ano hra je supr, geniálně vyřešený pohyb hráče, střelba. Všechno to tam funguje.
Taky je třeba pochválit Classic mod, ten dotáhl mechanismy k dokonalosti. Jenže serverů, kde běžel, bylo jak šafránu. -
Někam se řítit není taktické. To je tvůj výraz. Zásadní je nezůstávat na jednom místě moc dlouho, přesouvat se z krytu do krytu. Nedat šanci nepříteli snadno odhalit tvojí pozici. To je taktické.
-
jenže tohle není hrou, ale těma kdo ji hraje. v RS nebyl problém, aby mě borecz mýho týmu asi 10x za sebou rozsekal katanou. Může za to ta hra? Samozřejmě, že ne, ale prostě to individuum za tím PC. I v BFBad Com. vietnam, jsem hrál na serverech, kde byla spolupráce naprosto běžná a hra pak člověka baví o 100% víc.
-
Náhodou Classic mod z RO2 je fajn, jenom najít server, kde běží je zázrak :-)
-
Taková blbost. Grafika jako na PSX! Proč něco takového vydávají, když je tu CoD? Vždyť tohle nikdo nemůže hrát.
-
"popis taktického chování na bojišti" ... podle tebe je taktické se neustále někam řítit, ani na chvilku neoddychnout?
Víte, že bitva trvala celý den / dny? Podle Vás by za 5 minut bylo po všem.... oháníte se tu výpověďmi veterání. Možná byste měli přestat koukat na americký dokumenty a vzít do ruky knížku ;-) -
nezejí, já vím
-
to je právě velká blbost. Myslim, že by hře prospělo, kdyby měl hráč na mapu jen kupříkladu 3 životy. Pak by si sakra začali hráči hlídat, aby neběhali jak degeni před hlavně kulometů (zkušenost z 200 hodin RO2 a 300 hodin RO1). Válka je o "kempení", hledání slabých míst protivníka a vždycky zvítězí ten, kdo dokáže použít mozek (a svaly).
To spíš děcka okoukaj americký válečný filmy a pak to praktikujou ve hře....sice se za to dobře sbíraj fragy, ale radost ze hry je malá.
Opravdu nepamatuju, kdy jsem naposled narazil na někoho, koho by napadlo krýt kamaráda, zatím co útočí, nebo se běží schovat za nějaký kryt...přitom taková primitivní záležitost. -
Nevim jak tady, ale mapy v RO2 jsou pro 32 hráčů a ne pro 64 (vyjma komunitních map, které jsou daleko, daleko kvalitnější, než od tripware).
Mám v RO2 nahráno přes 200hodin a jen jednou jedinkrát jsem zažil, že nepřátelský tým (vlastně klan) dokázal spolupracovat, komunikovat, myslet....dali si nás během 5 minut. A i z pozice protihráče to byl úžasnej zážitek.
Jinak děs a bída, zblblé děti zvyklé z BF rushovat druhej konec mapy, sem tam vystřelit pánubohu do oken a rozum projistotu odložili. Ta hra se hraje na vyčerpání posil - tj. likvidaci protivníka a ne na tupý zabírání CapZone.
Překvapivě kvalitně se RO2 hrála na ruských serverech. Asi jediná hra, kde má smysl hrát s ruskými hráči :-)
Já jsem vůbec v porovnání s RO1 nenarazil na server, kde by se scházeli klany a hráli proti sobě.
Jak pak se RO1 a RO2 hraje ted? Snad servery nesejí prázdnotou? RO2 jsem si po 3/4 roce znovu nainstaloval a i o RS začal přemýšlet..... -
Pravda no *4* Jen se na konci června se brigády těžko shání. Ale hned jak něco najdu, tak se tahle hra objeví v mé Steam knihovně *3*
-
V žádné válce jsem skutečně nebyl. Tohle je čistě popis taktického chování na bojišti a ne srovnávání s realitou.
-
Staci jeden den na brigade, tohle proste beru jako vymluvu. :)
-
No, pro mě jako jednoho z mnoha nezaměstnaných, momentálně bez jakéhokoliv přísunu financí, je i těch 14€ celkem dost *4*
-
Smesne to neni, jelikoz v te hre se vsichni chovaji jako ve skutecne valce, protoze hra vas nuti se takto chovat. A myslim, ze clovek ani nemusi byt ve valce, aby z dobovych realii a vypovedi vojaku pochopil jak to ve valce vypadalo. Asi zijes ve stredoveku, kde si nevytahnul nohu z vesnice kde ses narodil, jinak nedokazu pochopit tvuj komentar.
-
Mě by docela zajímalo kde mají ty trasportéry co slibovali už při vydání RO2 :)
-
Tak si ji kup, stoji par korun
-
Po dlouhých letech zase střílečka u které vážně uvažuji o koupi.