Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejsou tu deti. Gothic nehrali a neni to onebutton koridorovka, takze by to ani hrat nezvladli, tudiz je diskuze nezajima.
  • Všimli jste si něčeho? Tady v těch komentářích pod Gothicem nikdo nikomu nenadává *4*
  • Inquisitor
    Přesně tak, pod to se podepíšu. V žádný jiný hře jsem nezažil takovou radost z každýho zesílení a zlepšení schopností. A že ten rozdíl byl znát. Když ze začátku dostaneš na budku od každýho a skřet se ti zdá jako něco neporazitelnýho a potom ta satisfakce, když jim vymidlíš celej tábor :)
    A ta výroba brnění a mečů, ta radost s každýho silnějšího kousku. Sice to trvalo, ale zase to pak stálo za to. Kdybych tam měl tenkrát počítadlo hodin jako na steamu, tak je z toho jedna z mála her, kde jsem strávil opravdu hodně času a nelitoval ani minuty :)
  • řešim jsem tohle u hry I Have No Mouth, and I Must Scream.

GOG používá jinak balené soubory. Tedy zeptej se na gogu. Mě tam poradili nějaký postup, kdy jsem ty soubory extrahoval a poté byli stejné jako původní verze. Případně u té adventry existuje launcher, který to má i v nastavení. Je to nějaký laucher pro hodně her.

Bohužel si nepamatuji název ani jednoho. Anebo na gothic fóru se zeptej. tam to určitě bude.
  • Nikdy si to neužiješ tak jako v době kdy to vyšlo anebo kdy to hrála většina.
    Později již budeš narážet na grafiku, ovládání atd.. Prostě si zvykneš na jiný styl a ten pak u starších her je zcela jiný. Také nebudeš tak překvapen propracovaností, protože to nebudeš hrát v době, kdy to vyšlo aby jsi citíl a viděl, ten rozdíl oproti jiným dobovým hrám.

ten kec, že nikdy není pozdě je kec. Je pozdě, ale pořád lepší něž nic. Tak by to mělo být. Stejně jako první sex, když ho máš ve 30 tak to bude také zcela jiné, nebo řidičák, práce, škola atd. Případně válka. Když zažiješ válku je to jiné, než když o tom zpětně čteš.
  • Mart9
    Strašně mě mrzí, že mě tenhle skvost před x lety minul. Teď, když o tom vidím nějakou zmínku, vždycky mě to strašně láká vyzkoušet a zažít si to, ale vím, že bych si to s omezeným volným časem bohužel tak neužil. Snad to bude ještě funkční, až budu v důchodu.
  • Jednička Risen je super. je to v podstatě remake gothicu do trochu jinýho prostředí a hlavně novější grafiky. A hudba *14* kai rosenkranz je totální borec. Harbor City
    https://www.youtube.com/watch?v=oX9dkvrjPFs !!!

Risen 2 a 3 nestojí za nic. to je fakt strašný.
  • Kozy
    No nedalo mi to a znova jsem to nainstaloval. Nevíte někdo o funkční češtině na gog verzi?
  • Gothic, Gothic II a Risen (1) jsou pro mě nejlepší RPG, jaký kdo kdy vydal. Dřív jsem čekal, že je někdo s lepší technikou k dispozici trumfne. Teď už jsou pro mě RPG jen jedno zklamání za druhým a k velikánům jako je Gothic se nikdo ani nepřiblíží. Gothic má to štěstí, že je z doby, kdy se hry ještě nedělaly pro široký publikum lidí, kterým by se musel zalíbit a zároveň už je na tom technicky tak dobře, že je hratelnej a hlavně koukatelnej i dnes. Když si vezmete třeba zpracování lesů v jedničce kolem starýho tábora - to je nadčasový, a ve dvojce v podstatě všude, třeba ty hustý lesy severovýchodně od Khorinisu. Paráda. Tam se člověk fakt bojí jít. A přesně jak píšou kluci z redakce - žádnej level scaling, kterej zkazí co se zkazit dá. Když ste fakt skill (jako fakt skill) můžete v gothicu zabít na prvním levelu černýho trolla.. trvá to asi deset minut a nesmí vám dát ani ránu, jinak je po vás *14* kde to dnes jde? kam člověk přijde, jsou mobky na jeho levelu který zvládne zabít, tak jaká je pak motivace vůbec nějak růst.. nejvíc se ke gothicu blíží asi Demon/Dark souls, ale je to jiná hra. sorry za dlouhej post. u gothicu si prostě někdy nemůžu pomoct *15* sem asi fanboy.
  • Rejsek
    Kéž by se někomu chtělo udělat přesný remake 1 a 2. Se skyrim enginem jdou dělat neskutečné věci, tak třeba v něm :)
  • Proč máte zrovna jen u tohohle videa nastavený práva jen pro ČR? *9*
  • Jednička byla dobrá.
  • Já mám podobný vzpomínky na první setkání s kostlivcem, kterej mě vzal obouručákem na jednu ránu. Sakra to jsem se tak vyděsil jako v žádné jiné hře. *1* *14*
  • Pozerám až teraz, ale kým je Bezmenný slabý drží meč v oboch rukách, no ako sa zlepšuje, stáva sa z neho frajer začne ho držať v jednej. Napr obojručák najskôr ťahá po zemi a ku koncu ho zdvihne a nosí pred sebov.
  • tak zrovna engine je dneska nejmensi problem, kdyz jsou vsechny ty velky/hlavni v podstate zadarmo
  • jeanczarny
    Mam doma počítač-bramboru na který nerozchodím pořádně žádnou novější hru..ale má to výhodu, že mladšího bráchu dostanu ke starým dobrým hrám, kterými by jinak asi opovrhl. A tak Gothic patří spolu s Oblivionem k jeho nejoblíbenějším hrám..
  • Tahle serie stoji za velkej vyliž *12*
    *12*
  • Ještě mládě...
  • Škoda, že firma dopadla jak dopadla.

Dříve byl Gothic velká hra a techniky byl na srovnatelné úrovni jako ostatní hry. Dnes mají starý engine a je vidět, že malý rozpočet. Také to podle toho vypadá. Nemají na start nového velkého projektu, který by mohl nějak vypadat.

Proč nekusí KS anebo hledat investora? Jako WH. Díky tomu WH má nový projekt na skvělém enginu.
  • + datadisk

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit