Přejít na výpis diskuzí
Retro GamesPlay: Honza a Miloš hrají kultovní RPG Gothic
13.3.2015 | Redakce Games.cz
168 příspěvků
-
A co teprve Návraty 2 *4*
http://forum.gothicz.net/viewtopic.php?f=358&t=17444
Je dobré říct, že tvůrci Návratů spolupracují i s tvůrci System Packu a také s tvůrci L'Hiver módu a DirectuX 11 *4* -
Pro me rozhodne nejlepsi hra! Jednicka jak dvojika dohrana mockrat snad vsemi zpusoby. Pokud jste na tom podobne a hledate vyzvu doporucuju si dat ty Navraty. Info: http://www.gothicz.net/mod/navraty/
Ja si v tom pripadam skoro jako kdyz to hraju poprve, obtiznost nabobtnala do opet problematickych vysin a cesta nekromanta se mi vazne libi. Tuny novych vymozenosti na kazdym kroku a je videt ze to delal nekdo kdo ma tu hru rad. -
30 jich nebylo, ale 20 *4*
Je to - LLLPLLLPLPLPLLPPPLLP -
Tahle série= hooodně skvělých vzpomínek.
-
Mně to minulo, protože RPG obvykle nehraju, ale tohle asi byla špica hra. Proto mě to mrzí a nechci si pokazit zážitek tím, že bych to hrál pár hodin týdně.
-
Památné Divoké Prase! *16*
Pak to patchem pořešili. Hlavní problém byl, že často opakovalo ten agresivní útok, kdy na hráče nabělo a několikrát rychle zarylo kly do hráče a byl konec. ale ta grafika byla ve 3 v dané době fakt supr. Dohled super a hlavně vegetace. Měl jsem problém ty prasata najít, protože jsem neviděl přes porost kde jsou.. (měl jsem kliku, že jsem hru na novém mega pc)
Také soudtrack byl povedený. Jako u všech gothicků. https://www.youtube.com/watch?v=DLyqSQhS6E0
Opravdu škoda, produkční hodnoty velké ale vydali to moc brzo a také ty zásadní ústupky (jako jiný boj atd..) -
Jo, páčení....
To bylo dokonalé. Lepší jak grafické systémy jako u tes / thief atd.. Tam to sice vypadá pěkně ale takto to zloděj nevidí. Podle zvuku to bylo skvělé a zase něco jiného. Navíc NPC vyháněli hráče z domu v noci ho také vyháněli.. Dnes s tím machrují v KC a zde to již bylo :)
Také jsem měl na to papír, ale ta bedna ve druhém díle pod městem u zlodějů...To bylo moc. to mělo tuším celkem 30+ akcí které jsem musel udělat. -
Ještě mě napadlo... Ve videu bylo vidět, že chlapi hrají původní verzi hry (ta, co se prodává...)
http://forum.gothicz.net/viewtopic.php?f=140&t=17830
Za sebe doporučuji nainstalovat tohle, optimalizuje hru (takže skoro vůbec nepadá), přidává tuny možností nastavení (od různých věcí jako je zvýšení dohledu až po aliasing atd.), rozlišení (hra se na 1920×1080 se hraje líp, než na těch starých), vylepšuje textury apod. a také běží stabilně na 60 snímcích (třeba G1 běží na 30 snímcích) *4* -
To byl taky zpusob jak honit expiky hned jak ses dostal do kolonie :D
-
Jo to bylo veliké zklamání na začátku trojky, když se vybila celá vesnice od Orků. To by v dvojce nešlo. A pak mě prase rypákem urýpalo, to jsem pookřál.
Každopádně jednička by se dnes už asi lidem nelíbila, dvojka je stále hratelná a asi nejlepší a trojka i dnes krásná. Dohrál jsem to naposledy v roce 2010 s kom. patchem a to byla nádhera. Jestli to ještě vylepšili, časem to dám znovu, až pořídím nějaký stroj. -
No dneska jsem si pod vlivem tohohle videa nainstaloval Gothic III (první Gothic co jsme našel ze své sbírky plných her z Levelu, mi). Nainstaloval jsem poslední komunitní patch, zapnul možnost vyvážení, a upřímně tam kde jsem dřív vymlátil na 4.úrovni celou vesnici, mám teď na 6.úrovni problém když se na mě vrhnou 2 orkové.
-
Popis hry hezký, taky mám na to takové vzpomínky.
Světe div se, zvládnul jsem to, i když jsem Master Systemem odkojený gamepad kid. -
Ve dvojce se dali snadno likvidovat orkové kolem starého tábora - stačilo jednoho vylákat a pak vyběhnout po nějakým tom obléhacím stroji, kde se měli tendenci bugnout a pak je šlo snadno oddělat :)
-
Díky
-
Jak se vám bojovalo s orky?
V prním díle byly orkové více brutálnější než ve druhém. V 1 udělal zvuk a poté tuším 3x rychle seknul a to byl problém. ve dvojce jto již šlo lépe. Tedy 1 byla v bojí více HC. Tedy tak to vidím. -
Jo a škoda třetího dílu. Graficky vypadá na max supr. Hustá vegetace kde byl problém něco najít a opravu pěkný svět. Jen to mělo chyb jako máku a zásadně zjednodušený bojový systém :(
Bohužel i s modifiakcí bojového systému to nešlo. Hra byla dělána na ten jednoduchý systém a hráč měl být schopen vymlátit celou vesnici. Poté to bylo utrpení. -
Jo...To by skvělá hra.
tábor huličů v bažinách, borec před táborem hluličů který prodával bederní roušku, quest kdy jsem měl dát jednomu guru spešl brko, kouzlo větry, věrohodný systém učení se dovedností kdy postava řekla hračí info o nových pochybech a pak je skutečně uměl, světlo pochodně v jeskyni a hlavně logický systém brnění. To co tam bylo jsem pak nikde snad neviděl.
Aby jsem borce poškodil musel jsem mít zbraň která bere více jak jeho ochrana brnění. Jinak jsem mu brnění neprorazil a byl to marný boj. To bylo skvělé....No, pak asi tušíte jaká byla moje radost, když jsem sehnal drtič kamene :)
Poté trable kdy jsem si mysle, že se maso peče samo a po 10 minutách jsem upekl pouze jedno (muselo se ručně měnit za další)...Něco jako "slavná" hloupost lidí (včetně mě) u vietcongu v tunelech, kde šli bez baterky protože netušili, že tam nějaká je. Jsem si říkal, že to je nějaké více obtížné *15* To by dnešní "gamepad-kid" který je odkojen na manulálu za 12 USD k The Order nedal. Musí vědět, co má dělat když mu tam bliká "X".
A navíc ta cz: Kousavec, chňapaec, břitva *1* Také jsem díky tomu zatáhl ZŠ (když to bylo tuším an levelu) -
http://uloz.to/xPLgqrVr/gothic-1-cestina-videa-text-rar
-
v létě jsem si na steamu koupil všechny gothiky s datadiskama za asi 14 éček. dohrál jsem ho už několikrát předtím, ale z nostalgie jsem to znova rozjel. na konci hry jsem měl asi 25 hodin čistýho času. ALE. steam mi ukazoval, že jsem ve hře strávil více než sto hodin:). to je jiná liga než nějaká inkvizice:)))
-
Me to taky minulo, ale zahral jsem si to pred par lety, kdyz bylo velke RPG sucho a i tak to stalo za to a nelituju ani minuty, kterou jsem nad timhle skvostem stravil.