-
tohle není recenze. pokud celý text stojí na tom, že leveldesign je stejný jako v minulosti, kdy v minulosti to bylo v pořádku a super a teď by to mělo být špatné, celý text se prostě jako recenze brát nedá...
-
-
A kdo řikal, že level design ROTT byl v minulosti v pořádku? Pravě že zdaleka nebyl. V roce 95 už tu dávno byly vertikální levely a plné 3D. Level design ROTT byl na tu dobu zastaralý a dávno překonaný.
-
-
ano, stejně jako už je překonané nudné poskakování jeskyněmi a hledání cest v nich a řešení hlavolamů, jako bylo ve starém tomb raiderovi. teď to chce filmové zpracování, řadu QTE a spoustu WOW scén. neříkám, že je dle této logiky nový tomb raider špatná hra, ale opravdu bych se na základě toho bál tvrdit, že staré tomb raider hry byly špatné hry a v současnosti takové hry nemají cenu. hra je hra a má hráče zabavit. řada her věkem nestárne, stárne pouze technické zpracování...
-
-
Ale level design ROTT byl špatný a nesmyslný uplně z jakéhokoli pohledu. Ta hra se líbila tehdejšímu publiku jen proto, že se tam odstřelovali lidi prosící o milost a že tam byly dvě bouchačky. U puberťáků strašně cool. Dřív stačilo málo, pamatuju si na to moc dobře. Hra jako taková ale měla blbý a nesmyslný level design i nehledě na technickou zastaralost.
-
-
Aha, takže když vytvořím hru, pojmenuji si ji "Rats in the maze" a celá hra bude bludiště s trampolínami a okořením to troškou puzzlů, tak je tedy leveldesign hloupý a nesmyslný? Potom tedy i nové Devil May Cry musí být příšerné... Běhat hlavou dole a skákat 30 metrů do vzduchu? Neslýchané! Wait a sec.. to by mě však hra nemohla každou chvíli ohromovat, jak celkově navržená...
Mimochodem do "blbého" levedesignu bych neřadil úrovně, které jsou divně navržené, aby byly prostě šílené, ale kiksy typy "do tohohle chrámu nikdo nevkročil 1000 let... hele v týhle díře odkud nevede žádná cesta je tygr!"
A PS: tuhle hru neznám, když se prvně objevila, tak...jsem nechodil ještě ani do školky *15* (že existuje jsem nikdy nevěděl), dle videa od totalbiscuita bych nehrál ani tuhle verzi, neboť mne střílečky obecně moc neberou. -
-
Hloupost je věc relativní. Hloupý vzhledem k čemu. Pitomost ROTT soudím ze srovnání s tehdejšími hrami toho roku co vyšly, jako Terminator Future Shock, nebo Dark Forces. Tyhle hry měly prvotřídní level design, na svou dobu takřka geniální. Každý příčetný člověk, který si dá vedle sebe tyhle hry, tak musí vidět podřadnost ROTT.
-
-
-
recenze je věc pro siroke publikum, většina recenzi stavi na osobním dojmu a tudíž, podle me, mají nulovou hodnotu. Maloktery recenzent umi napsat clanek o hre tak aby si z nej odnesla něco kazda skupina co clanek muze cist, nebo aspoň potencialni skupiny v danem zanru. Kdyby to tak bylo třeba u tehle recenze ciselne hodnoceni by muselo byt nekde kolem 7/10. Problém je ze napsat recenzi globalne vyžaduje pomerne dost práce a velke znalosti aby to recenzet mohl vydavat za pravdu, takze je snazsi napsat osobní dojem a je to. pak vznikaji trenice v diskuzích atd...
psal jsem to nekde na zacatku diskuze, ale prijde mi vhodne to sem prekopirovat:) -
-
s tím by se dalo souhlasit. prostě nepřijde mi to jako recenze, ale jen narychlo sepsaný názor. ať si to klidně recenzent zkritizuje, ať tomu dá klidně nízké hodnocení, ale pokud jeho text stojí na základním aspektu hry, který tak byl zamýšlen, je to celkem na hlavu. to by se pak v současnosti nemohly dostat mezi hráče ani hry typu Zafehouse: Diaries a bůh ví, co by se stalo, kdyby se objevila nějaká textovka (jakože je v současnosti nejméně jedna ve vývoji). chtěl bych si pak přečíst recenzi na takovou věc, ne něco na způsob, že textovky jsou již překonané...
-
-
-
-
A kto povedal ze to bolo v minulosti v poradku? Sak to bol cisty odpad uz vtedy.
-
-
vůbec neřeším, kolik tomu recenzent dal. jde o princip, kdy hodnotí zamýšlený aspekt hry. to je jako kdybych řekl, že fotbal je nudný sport a z toho důvodu veškeré fotbalové hry současnosti jsou špatné. dotyčný pak nehodnotí realizaci hry jako takové ale samotný princip. to je špatně. někdo to zde přirovnal k jídlu, že každý má jiné chutě, ale recenzent by měl umět poskytnout nadhled, přestože se jedná o subjektivní názor. pokud to vztáhnu na jídlo. někdo nesnáší pálivé jídlo, automaticky to znamená, že je jakékoli pálivé jídlo špatné? nezáleží tam náhodou na něčem jiném?
tedy beru, že recenzent takhle vnímá hru, ale už si takhle nepředstavuji profesionální recenzi. -
-
Jinými slovy profesionální recenze je podle tebe to, co má snejný názor jako ty. Protože tahle recenze přesně odůvodnila svou kritiku.
-
-
ale kdepak. umíš číst? recenzent může mít názor zcela odlišný... mimochodem já jsem zde nikde svůj názor na ROTT neuvedl ;)
-
-
Umím číst. Ten zamýšlený aspekt hry, jak tomu říkáš, a že se pak nedá kritizovat, protože tak to tvůrci chtěli je naprostý nesmysl. To by se dalo říct absolutně o všem, že to byl záměr a ten autoři splnili. Oni by si mohli i předsevzat, že udělají uplně špatnou hru a podle tvé logiky by pak musela dostat 100%, protože autoři svuj záměr splnili dokonale. "Zamýšlený aspekt hry" se zrovna tak hodnotí, a musí se hodnotit, protože jako cokoli jiného, může být pitomě zamýšlený a pak je i pitomá hra.
-
-
-
-
suhlas
http://www.gamerankings.com/pc/565045-rise-of-the-triad-dark-war/index.html ...navyse z tuzemskych medii povodnu hru vysvihol len excalibur a dal jej 88% no level zase dal 56%, score 58% a riki 67% ...čiže nič moc
-
-
-
4? kdyby to byla indie z kickstarteru tak by to dostalo 8 nebo 9 *6* trapáci.
-
WTF od TB
http://www.youtube.com/watch?v=XqU4Wg4Yy0Y
Podla mna vydarena hra, dufam ze sa Interceptoru podari dokoncit remake Duke Nukem 3D.
Samozrejme je to dost oldschool a save system je dost kruty a nekompromisny, level design je otvoreny a hrac sa moze obcas aj trochu stratit, tak sa necudujem ze recenzie su trochu kontroverzne. Nieje to pre kazdeho, no podla mna je to super hra. *14* -
-
s hrama je to jako s jidlem nebo hudbou, prakticky nejde udelat takova, aby se libila vsem, coz je jedinej skutecnej problem rott
kdyz nemate radi strileni, behani a umirani, tak to nehrajte, konec pribehu
http://www.metacritic.com/game/pc/rise-of-the-triad -
-
když jsme u toho metacriticu:
"The game feels lazy, like it was thrown together by a bunch of stoners who may have had a few good ideas but were too unmotivated to put the time or work into the game. I'd say this was just a cash grab for people of my generation who had fond memories of the shocking brutality of the first game" -
-
tak me neslo o jednotlivy pripady, ale o pohled z vice stran, vetsine se to sice libi, ale nekteri to strhali... a zrovna tady strhali snad nejvic
-
co já vim tak to dělal mezinárodní tým lidí co se nazájem ani neznaj
-
-
me fascinuje, ze lidi uz vubec nevi, co hra znamena, hrat neco znamena mit "moznost" prohrat (nebo aspon "nevyhrat" hned), ale jsou tak zdegenerovany konzoloidnima nudopseudohrama, ze si na to uz nevzpominaj ani leckteri, co hry pamatujou *6*
-
-
-
Text recenze se mi líbí. Hru jsem stáhnul a zatím kvapně zkusil a v lecčem s autorem souhlasím. Zatím jsem z nového Rott na rozpacích.
-
Recenzent je hráč kterému táhne na 30? Podle této recenze a ústavičného stěžování si na hroznou a ošklivou oldschool hratelnost spíš bych tipoval na nějakého puberťáka odkojeného na tunelovkách a ukazatelých kdy přebít, kdy se otočit atd...
Příště dejte recenzi někomu kdo před oldschool hrami nebude utíkat a stěžovat si na to že jsou oldschool ale bude je umět hrát a něco o tom i napsat smysluplného. -
-
Tohle neni ale zadny oldschool, to je naprosta kase. Prober se z ty diskoteky frajere.
-
-
Možná kdyby to bylo zdarma, dalo by se to přejít a všechny ty chyby a odfláknutá místa odpustit. Ale tato hra se prodává za nějakých 18 dolarů a za tu cenu kvalita tohoto projektu již bohužel neodpovídá.
Zahrajte si Wolfram. Ten je zdarma a je to úplně jiná liga.
Jak tu někdo psal, tato hra primárně cílí na multiplayer ALE, ten dosud není vybalancován, takže se všichni rychle ženou za raketomety, jelikož to jsou v podstatě jediné použitelné zbraně.
Počkejte až hra spadne na pět dolarů.
Pro ty co to mají stažené: přeji pěknou zábavu, zadarmo to za to stojí. -
-
tady jde o to že jak tenhle tak původní RoTT v MP byl zaměřenej právě na ten "madness s raketomety"
ach jo ty dnešní "hráči" -
-
tak do něj ty pistole nedávám vůbec, protože v současnosti je to tak že se spawneš s pistolí a proti těm co už mají rakeťák nemáš žádnou šanci. Tvůrci měli všem rovnou dát raketomat při spawnu a byl by klid. U Shootmanie Storm to funguje supr.
Toho nového hráče si nech, já hrál hry když ty jsi ještě ani nevěděl co to je, jop, i původní ROTT. I přesto musíme hru posuzovat v kontextu současnosti a za těch 19 dolarů jsou tu jiné, lepší věci. -
Mozna jsem to mel zduraznit, ale penize jsem vyhodil za tuhle vec prave proto, ze jsem stary RoTT kdysi prolezl tolikrat, ze bych na to ani nemel byt pysny... bohuzel, nostalgie a pocit navratu do mladych let se ponekud nedostavuji, tenhle pocin proste neni zabavny, nemuzu si pomoct. Mno, osobne muzu jenom doufat, ze se ten novej shadow warrior povede vic, protoze jestli zvladnou zhnojit dalsi moji srdcovku, uz asi do neceho prastim =).
-
-
jako já nikde nepsal že je novej ROTT něco úžasnýho a dokonalýho za mě slušná 7/10(podle gamesáckýho "jak Hodnotíme") až vydaj optimalizační patch, mě jenom udivuje jak recenzent některý individua tady obhajujou dněšní "awesomesauce" QTE/cutscéne/script tunelovitej leveldesign, vození za ručučku a ještě vynáší do nebes dnešní rádobypříběhy v FPS, který osobně na dnešních FPS nesnášim. :-D A leveldesign v novym rott mi připomnělo co jsem miloval na hraní FPS a co se z nich vytrácí a to objevování a secrety místo "příběhovýho 4h tunelu"
To já starý RoTT ani moc nehrával (max tak wolfa,duka,doom).. -
-
Ale tak to hraj serious sama, klidne trojku - zadnej regen zdravi, secretu, a obcas pekelne schovanych mraky, dynamicka a poradne brutalni akce, skvely hlasky...
Nikdo tady snad neobhajuje beh vpred s obcasnou zatackou, aneb vetsinu modernich fps, to si uprimne uzit snad ani nelze, rekl bych, proc mi novej rott pride strasnej sem zminil uz dole, clovek si pripada, ze strili vatu do panaku ze slamy, vypada to hrozne a leveldesign je dementni - rozhodne prece existuje neco mezi umyslne otravnym pobihanim pres celou mapu a narazenim do zdi a mezi simulaci chuze vpred... ne =)?
-
-
souhlasím s Nightbornem a bojím se toho Shadow Warriora, aby to také tak nezprasili.
-
-
-
-
Necht me kamen odrazeny od bane recenzentovy trefi taktez, ale ja bych byl u hodnoceni snad jeste prisnejsi. Kdyz necham trefne popsani stupidniho leveldesignu na recenzi, hra je jednoduse nudna. Zbrane jsou otravne, pusobi silene slabym dojmem - a jednoduse vas z nich nebavi strilet, coz povazuju u zanrove cisteho FPSka za ponekud zasadni problem. Pokud nekomu prijde kanonada krkani a prdeni pri sbirani "lekarnicek" vtipna, necht si uzije, me z toho bylo spis trapne, nez cokoliv jineho... a pritom primocary akcni masakr, ktery bude zatracene vtipny a pritom nepovede hrace za ruku ve stylu call of duty 168 udelat rozhodne jde - vzdyt se podivejme na serious sama.
jo a p.s.: na screenech to mozna tak nevypada, ale v pohybu to vypada vazne nechutne... nejsem z tech, kdo by bazirovali na grafice nejak moc, ale kdyz uz je hratelnost prohnila, tak to alespon mohlo hezky vypadat. -
No tak recenzenta hra nebavila a tady je hned 100 příspěvků, jak to hodnotí špatně. Recenze je subjektivní názor, jedna negativní neznamená, že je hra špatná, ale recenzent má právo na vlastní názor a nemusí hodnotit podle davu, od toho jsou recenzí desítky, aby si člověk udělal obrázek díky více pohledům na věc.
-
njn dneska musí mít všechno tunu skriptů, přestřelenej bloom, úžasnej rádoby příběh plnej "emocionální" cutscén, vést hráče za ručičku i tim tunelem aby e v něm dnešní hráč náhodou neztratil, rádoby RPG funkce(expy) , killstreaky a hlavně regeneraci zdraví jinak je to brak
chce se mi blejt velebnosti , ale naopak mě tu na diskuzi potěšilo že nejsem sám komu se ta "EVOLUCE FPS" (podle mě spíš degenerace) nelíbí -
Jinak měl jsem dojem, že tahle hra má být spíš o MP-deatmatch