-
Ondřej Švára evidentně nebyl ten pravý člověk na recenzování oldschoolové střílečky... Ne proto, že má ve výsledku odlišný názor než valná většina internetu, nýbrž proto, že principiálně odmítl celý koncept hry, aniž by problematizoval jeho realizaci...
-
Milý pane recenzente. V určitých pasážích recenze mi připadáte jako úplný pitomec. Ty vaše zbytečné kousavé narážky. Třeba jedna mě vadí. ,,Typickým studiem, které dnes existuje jen díky své slavné (sláva to byla pomíjivá) minulosti, je Apogee. Je to vydavatelství, které za posledních patnáct let skoro nic nevydalo, ale evidentně mu stačí motat se pořád jen kolem Duke Nukema a Rise of the Triad". Zkuste si popovídat a zahrát si s vývojáři. Jak můžete tuhle hru srovnávat s DNF? Takže abych to shrnul. Nebyla vaše recenze stejně tak zbytečná a "mimo" jako Duke Nukem Forever? Takto by to mělo být správně.
-
-
To jsem já Alkatel, pod svým regnutým účtem. Od teď pro mne začíná bojkot Ondřeje Šváry. Pokud si všimnete co recenzoval, tak všechny recenze na remaky od AoE II HD až po DOOM 3 BFG Edition hodnotí známkou 4. Je to jen z osobní nenávisti, nebo jen proto, že nevíte co dál napsat než jen to, že je to to samé. Bez těch zbytečných přídavků by tahle recenze vypadala asi takhle. Rise of the Triad z roku 2013 nedělá ostudu svému předchůdci. Hraje se stejně dobře jako v roce 1995. Apogee udělal skvělou práci, kterou jenom tíží ne moc dobrá optimalizace.
-
-
noo, ja jsem necetl jeho recku na D3BFG, ale ta si zaslouzila sjeti bez slitovani. jak muze reedice/remake, vypadat hur nez puvodni hra a novy obsah byt z tak dramaticke casti recyklovany?
-
-
Podle mě D3BFG nebyl zas tak špatný. Pořád se to dá přežít bez zvracení, což o panu recenzentovi říct nemůžu. Ale jen mi přijde podezřelé, že každému remaku dává známku 4. A s tvým vysvětlením historie Apogee souhlasím.
-
-
Doba kdy existovali recenzenti kteří se na takovehle hry umeli podivat objektivne je davno pryc, dneska leti indie, infantilnost, koridor a filmova sekvence, a to dnesni recenzenti zvladaji barvurne.takovehle hry jsou na ne prilis velke sousto.
-
-
presne!! jednoducho a absolutne vystizne povedane! :)
-
recenze je věc pro siroke publikum, většina recenzi stavi na osobním dojmu a tudíž, podle me, mají nulovou hodnotu. Maloktery recenzent umi napsat clanek o hre tak aby si z nej odnesla něco kazda skupina co clanek muze cist, nebo aspoň potencialni skupiny v danem zanru. Kdyby to tak bylo třeba u tehle recenze ciselne hodnoceni by muselo byt nekde kolem 7/10. Problém je ze napsat recenzi globalne vyžaduje pomerne dost práce a velke znalosti aby to recenzet mohl vydavat za pravdu, takze je snazsi anpsat osobní dojem a je to. pak vznikaji trenice v diskuzích atd...
-
ja nevim, ale indie mi zrovna prijde, ze kraci opacnym smerem nez rikas. indie hry jsou dnes blizsi kvalitnim hram z devadesatek, nez lecjake triacko. casto jsou dokonce jeste lepsi. at uz jde o super meat boye nebo hotline miami.
a pozor, objektivnost je jenom o tom, jestli se poctive drzis svych standardu a nepronasis prokazatelne fakticke blaboly jenom proto, aby si obhajil svou pravdu. rict, ze nejaky koncept nema v dnesni dobe opodstatneni (coz v podstate znamena, ze nema publikum), je fakticky blabol. taky bych nerekl, ze call of duty (minimalne SP) nebo assassins creed nema v dnesni dobe opodstatneni, kdyz porad existuje spousta lidi, kterym neco rikaji. -
V dnešní době se nic nemůže a nesmí rovnat BF a CoD. I kdyby to bylo jakkoliv dobré, tihle ,,fps hráči" to sráží na kolena, pak ještě přijde zbytečně kritická recenze přestavující člověka který kope do něčeho co už leží. Nedávno mi kamarád poslal post nějakého člověka, který dával špatné hodnocení Baldurs Gate: Enhanced Edition, že prý je to příliš těžké a nemá to žádné quick savy. Tak to vidíte. Dnešní hráči si neumí hry užívat jako dříve. Dnes potřebují samé to vodění za ručičku. Bezpečnost na každém kroku.
-
Ty jsi ten, kdo se na to dívá subjektivně, ne on. Ale je pravda, že ta hra na nostalgické (subjektivní) hodnotě staví, takže by ji asi recenzent měl brát v potaz...
-
-
recenzenta bych neurazel. i kdyz prohlasuje veci formulovane jako objektivni, napr. ze neco nema sve odpodstatneni jako koncept, i kdyz jde objektivne ukazat, ze ma. ze zde existuje publikum, co si to uziva. to je dostacujici k tomu vyvratit jeho tvrzeni.
D3BFG byl spatny jednoduse proto, ze iD na nem neodvedl z pohledu PCckare zadnou zajimavou praci. zhorsil grafiku (objektivne) a recykloval stare levely, ktere nebyly dodelany pro puvodni hru (fakt). a recykloval mizerne. to jsou (alespon pro me) dostatecne duvody proto si koupit puvodni D3 a ROE samostatne, pokud mam o hru zajem. to co prinesl noveho pro me neni dostatecna pridana hodnota.
-
-
-
-
Ten týpek má svatou pravdu! Hail to the Alkatel!
-
-
malo cut scen, zadny qte, ja chci neco se zombie!!! chci neco s vetsima dementama nez jsem ja, at si taky vystrelim... *6*
nejsou zombie, nejsou body, 0/10 -
-
ze zombie mas hry plnu zadnicu tak preco ich davat do tejto hry ,zobud sa , tiscali je herny hnoj chod si precitat recenzie na decentnejsich a kvalitnejsich strankach
... jedine co berem je nazor recenzenta , kazdemu sa pacia ine hry , no tu to vzdy recenzuje nejaky ťulpas a ptm su komenty len o tom ako dal tomu malo bodov , a vlastne ani neviem co tu robim idem si zmazat ucet na tejto stranke -
-
tebe zdá sa treba polopate vysvetliť že autor toho komentu to myslel absolútne ironicky ...
-
-
-
Velké a složité mapy? Nádhera.
Recenzentovi bych určitě nedoporučil Crusader No Remorse/No Regret, to by se z velikostí map musel zhroutit *3*
Že hra nemá vážný děj? Vždyť o to ve střílečce na odreagování vůbec nejde. Sledoval někdo "děj" v původním ROTTu? V Doomovi 1/2, v Duke3D, v Redneck Rampage, v Shadow Warrior? Cílem je akorát přežít a dojít na konec levelu. Tak netřeba v každé hře vyžadovat nějaké velké moudro.
Starý ROTT jsem hrál jen jako demo (1. epizodu) a bavilo mě to moc. Nový si ROTT pořídím určitě taky, až bude (Vánoce?) nějaká akce. Těším se na něj moc a moc. -
-
Ty vole, tos me dostal, crusadery sem nehral ani nepamatuju :D Co me spis zarazi, je fakt, ze takhle dobra hra jako byl crusader: no remorse nema, de facto, zadneho nastupce.
-
-
Především, není dokončená ta původní série... (No Mercy)
-
Teď co vyšel Shadowrun, tak to mi přijde toho stylu podobný.
-
-
-
Asi poprvé, co souhlasím s tímhle shitstormem, který se tu objevil. Copak v redakci není recenzent, který by ocenil návrat původní hratelnosti? Bez skriptů jen prostě "čistá" zábava bez žádných hyperüberkhůl featur. Vývojáři se chtěli zavděčit hlavně původním hráčům a díky nízké ceně přivolat i pár odvážnějších nováčků. Tenhle remake se povedl, protože ctí originál.
-
-
Zavdecit se puvodnim hracum jde, ale i jinak a lepe.
-
-
Zeptej se Micka na remake Realms of Arkania. RoTT se povedlo po všech stránkách.
-
-
ten remake Das schwarze auge, coz je muj oblibeny nazev z excaliburu :D, sem hledal na netu a nenasel. Mas link prosim, fakt bych chtel videt aspon jak to vypada.
-
-
Hru jsem ani nehledal po přečtení http://www.kulturakriplu.net/2013/07/prve-dojmy-realms-of-arkania-blade-of.html
-
-
Diky, prectu si.
-
-
-
-
-
-
". postupné evoluce leveldesignu. Osobně jsem velmi šťastný za pokrok, který žánr 3D akcí za svá léta urazil."
tak jsem se nezasmal ani nepamatuju.
dnesni FPS jsou prakticky bez vyjimky on rail shooter tunelem bez odbocky, to je k*rva evoluce -
-
Ty si asi nehral nejaku tu FPS uz dobre dlhe roky co?
-
Aha, bez výjimky. Takže ty Far Cry 3, Dead Islandy, Borderlands... jsem si asi při hraní vymejšlel, protože ty říkáš, že neexistují...
-
-
ty hry co jsi vyjmenoval nejsou typicky predstavitele žanru fps
-
-
Takové už dnes prakticky nenajdeš - rozdíly se smazávaj, vše má RPG prvky, případně volnost pohybu tam a zpět. Výše uvedené hry do žánru prostě spadají, ať už okrajově, nebo většinově. Nicméně, jejich design je mířen spíše na exteriéry a i když to také není zrovna sranda udělat, je to rozhodně jednodušší, než navrhnout pořádný a zábavný "bludiště".
-
Jo tak, takže takhle vy to děláte. Řeknete si, že typickým představitelem žánru je COD, všechno ostatní ignorujete, abyste si pak mohli stěžovat, jak jde dneska všechno do kytek a dřív to bylo sluníčkový.
-
-
Ono je rozdíl mezi koridorem a solidní úrovní, která nutí hráče se třeba i vrátit o pár kroků zpět. Half-life je právě krásná vyjímka toho, že to jde udělat bez otevřeného světa. Bohužel, stojí relativně osamocena.
-
Far Cry 3, Dead Island a Borderlands taky zrovna geniálním level designem neoplývají - jsou to open world (pseudo)sandboxy, kde se většinu času couráte po otevřenejch prostorách.
-
-
Hráči počítačových her mi připadají jak takový malí Trautenberci. To kyselo je moc kyselý a bramboračka moc bramborová. Chtěl bych někoho vidět, jak v openworld hře by chtěl udělat geniální level design. Geniální level design se dá udělat právě v koridorové hře, tak geniální, jako to má Half-Life, jenže na to si zasě stěžují, že je to on rails.
-
-
-
-
-
-
tohle není recenze. pokud celý text stojí na tom, že leveldesign je stejný jako v minulosti, kdy v minulosti to bylo v pořádku a super a teď by to mělo být špatné, celý text se prostě jako recenze brát nedá...
-
-
A kdo řikal, že level design ROTT byl v minulosti v pořádku? Pravě že zdaleka nebyl. V roce 95 už tu dávno byly vertikální levely a plné 3D. Level design ROTT byl na tu dobu zastaralý a dávno překonaný.
-
-
ano, stejně jako už je překonané nudné poskakování jeskyněmi a hledání cest v nich a řešení hlavolamů, jako bylo ve starém tomb raiderovi. teď to chce filmové zpracování, řadu QTE a spoustu WOW scén. neříkám, že je dle této logiky nový tomb raider špatná hra, ale opravdu bych se na základě toho bál tvrdit, že staré tomb raider hry byly špatné hry a v současnosti takové hry nemají cenu. hra je hra a má hráče zabavit. řada her věkem nestárne, stárne pouze technické zpracování...
-
-
Ale level design ROTT byl špatný a nesmyslný uplně z jakéhokoli pohledu. Ta hra se líbila tehdejšímu publiku jen proto, že se tam odstřelovali lidi prosící o milost a že tam byly dvě bouchačky. U puberťáků strašně cool. Dřív stačilo málo, pamatuju si na to moc dobře. Hra jako taková ale měla blbý a nesmyslný level design i nehledě na technickou zastaralost.
-
-
Aha, takže když vytvořím hru, pojmenuji si ji "Rats in the maze" a celá hra bude bludiště s trampolínami a okořením to troškou puzzlů, tak je tedy leveldesign hloupý a nesmyslný? Potom tedy i nové Devil May Cry musí být příšerné... Běhat hlavou dole a skákat 30 metrů do vzduchu? Neslýchané! Wait a sec.. to by mě však hra nemohla každou chvíli ohromovat, jak celkově navržená...
Mimochodem do "blbého" levedesignu bych neřadil úrovně, které jsou divně navržené, aby byly prostě šílené, ale kiksy typy "do tohohle chrámu nikdo nevkročil 1000 let... hele v týhle díře odkud nevede žádná cesta je tygr!"
A PS: tuhle hru neznám, když se prvně objevila, tak...jsem nechodil ještě ani do školky *15* (že existuje jsem nikdy nevěděl), dle videa od totalbiscuita bych nehrál ani tuhle verzi, neboť mne střílečky obecně moc neberou. -
-
Hloupost je věc relativní. Hloupý vzhledem k čemu. Pitomost ROTT soudím ze srovnání s tehdejšími hrami toho roku co vyšly, jako Terminator Future Shock, nebo Dark Forces. Tyhle hry měly prvotřídní level design, na svou dobu takřka geniální. Každý příčetný člověk, který si dá vedle sebe tyhle hry, tak musí vidět podřadnost ROTT.
-
-
-
recenze je věc pro siroke publikum, většina recenzi stavi na osobním dojmu a tudíž, podle me, mají nulovou hodnotu. Maloktery recenzent umi napsat clanek o hre tak aby si z nej odnesla něco kazda skupina co clanek muze cist, nebo aspoň potencialni skupiny v danem zanru. Kdyby to tak bylo třeba u tehle recenze ciselne hodnoceni by muselo byt nekde kolem 7/10. Problém je ze napsat recenzi globalne vyžaduje pomerne dost práce a velke znalosti aby to recenzet mohl vydavat za pravdu, takze je snazsi napsat osobní dojem a je to. pak vznikaji trenice v diskuzích atd...
psal jsem to nekde na zacatku diskuze, ale prijde mi vhodne to sem prekopirovat:) -
-
s tím by se dalo souhlasit. prostě nepřijde mi to jako recenze, ale jen narychlo sepsaný názor. ať si to klidně recenzent zkritizuje, ať tomu dá klidně nízké hodnocení, ale pokud jeho text stojí na základním aspektu hry, který tak byl zamýšlen, je to celkem na hlavu. to by se pak v současnosti nemohly dostat mezi hráče ani hry typu Zafehouse: Diaries a bůh ví, co by se stalo, kdyby se objevila nějaká textovka (jakože je v současnosti nejméně jedna ve vývoji). chtěl bych si pak přečíst recenzi na takovou věc, ne něco na způsob, že textovky jsou již překonané...
-
-
-
-
A kto povedal ze to bolo v minulosti v poradku? Sak to bol cisty odpad uz vtedy.
-
-
vůbec neřeším, kolik tomu recenzent dal. jde o princip, kdy hodnotí zamýšlený aspekt hry. to je jako kdybych řekl, že fotbal je nudný sport a z toho důvodu veškeré fotbalové hry současnosti jsou špatné. dotyčný pak nehodnotí realizaci hry jako takové ale samotný princip. to je špatně. někdo to zde přirovnal k jídlu, že každý má jiné chutě, ale recenzent by měl umět poskytnout nadhled, přestože se jedná o subjektivní názor. pokud to vztáhnu na jídlo. někdo nesnáší pálivé jídlo, automaticky to znamená, že je jakékoli pálivé jídlo špatné? nezáleží tam náhodou na něčem jiném?
tedy beru, že recenzent takhle vnímá hru, ale už si takhle nepředstavuji profesionální recenzi. -
-
Jinými slovy profesionální recenze je podle tebe to, co má snejný názor jako ty. Protože tahle recenze přesně odůvodnila svou kritiku.
-
-
ale kdepak. umíš číst? recenzent může mít názor zcela odlišný... mimochodem já jsem zde nikde svůj názor na ROTT neuvedl ;)
-
-
Umím číst. Ten zamýšlený aspekt hry, jak tomu říkáš, a že se pak nedá kritizovat, protože tak to tvůrci chtěli je naprostý nesmysl. To by se dalo říct absolutně o všem, že to byl záměr a ten autoři splnili. Oni by si mohli i předsevzat, že udělají uplně špatnou hru a podle tvé logiky by pak musela dostat 100%, protože autoři svuj záměr splnili dokonale. "Zamýšlený aspekt hry" se zrovna tak hodnotí, a musí se hodnotit, protože jako cokoli jiného, může být pitomě zamýšlený a pak je i pitomá hra.
-
-
-
-
suhlas
http://www.gamerankings.com/pc/565045-rise-of-the-triad-dark-war/index.html ...navyse z tuzemskych medii povodnu hru vysvihol len excalibur a dal jej 88% no level zase dal 56%, score 58% a riki 67% ...čiže nič moc
-
-
-
Recenzent je hráč kterému táhne na 30? Podle této recenze a ústavičného stěžování si na hroznou a ošklivou oldschool hratelnost spíš bych tipoval na nějakého puberťáka odkojeného na tunelovkách a ukazatelých kdy přebít, kdy se otočit atd...
Příště dejte recenzi někomu kdo před oldschool hrami nebude utíkat a stěžovat si na to že jsou oldschool ale bude je umět hrát a něco o tom i napsat smysluplného. -
-
Tohle neni ale zadny oldschool, to je naprosta kase. Prober se z ty diskoteky frajere.
-
-
S autorem se shodnu akorát na tom, že hra má technické problémy, které snad vyřeší patche. Pro mě je to návrat k dobám, kdy bylo hru zábavné hrát kvůli hře samotné a ne těm pozlátkům dokola.
A k citaci:
"...... postupné evoluce leveldesignu. Osobně jsem velmi šťastný za pokrok, který žánr 3D akcí za svá léta urazil."
Doufám že tím autor nemyslel toto http://i.imgur.com/AW6kK.png :)
Současný level design je příčinou toho, že si jsou FPS podobné jako vejce vejci a liší se vesměs jen "příběhovým zasazením". Čest vyjímkám, ale všichni víme že zas tak moc jich není.
Ano Rise of the Triad možná mohl dopadnout lépe, ale jsem rád že jsou v této oblasti alespoň pokusy přijít s něčím, co z trhu vymizelo, a přitom je po tom pořád hlad.
Pravdou ovšem je, že současné generaci hráčů tenhle titul nemá co říct, a tím spiš je přesvědčit, že i tyhle hry byly zábava. -
-
Tak ten obrázek pobavil.Počítám,že za pár let ta čára bude rovná a inteligence průměrného hráče bude na úrovni orangutana.
-
-
Normálně si na recenze nestěžuji. Ale tohle si zaslouží více než Call Of Duty. S FPS jsem se nebavil takhle už dlouho. Už mám po krk trapných QTE, hry které se berou AŽ MOC vážně.
Hra nemá tolik frustrace když si člověk na to zvykne, nepřijde mi to moct fér dávat hře míně bodu jenom protože recenzent prostě neni na tento styl zvyklý.
Ale zase co bych se divil když dnešní hráči dělají tohle > http://www.youtube.com/watch?v=zs1IKZv8YyY Tohle je proč naše hry jsou koridovky, protože hráč prostě MUSÍ být brán za ručičku, aspoň většina ano. -
-
proste nevedel jak se skáče no...
-
OH MY GOD! Tento retardovaný jedinec (v tom videu) by měl být eliminován, aby bylo zamezeno rozmnožení! *16*
-