Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechapu proc takovou hru recenzuje autor, ktery vylozene nechce u hrani zapojit mozek a chce byt veden za rucicku koridorovymi a "modernimi" hrami typu CoD, kde se nema sanci ztratit a vzdy mu sviti waypoint kam ma jit a co udelat. Pokud chcete nejaky zasvecenejsi pohled, tak mrknete na video od TotalBiscuita, samozrejme pokud umite anglicky: http://www.youtube.com/watch?v=XqU4Wg4Yy0Y
    • Aspoň máme pohled z druhé strany barikády. To taky není k zahození.
  • Ve 2/3 recenze jsem už jen zakroutil hlavou a dál to nedočetl. Autor má nějaký mindrák a vesměs celý styl zní vysloveně urážlivě. Tohle bych tedy od toho autora nečekal. Navíc nejde o žádného nováčka, o to víc mě to podivuje.
    • nekromant33
      mě to po recenzi aoe 2 hd zase moc nepřekvapuje
  • Normálně už jsem se s tím smířil. Dneska hrají retardéři. Jak recenzenti, tak hráči. Nestěžujte si na to na bulvárním herním serveru pro masy.
  • terz
    Tak to dostalo 4/10 no a? I kdyby to dostalo 1/10 tak mě to nedonutí přestat tenhle parádní flashback hrát!
    • smejki
      Ano, protože recenze jsou od toho, aby tě k něčemu nutily, případně ti říkaly, že jsi <>kretén
    • maros.goc
      Neide o to že to dostalo 4, ale o vyjadrenia recenzenta ...
  • opět se mi potvrdilo, že kvalita recenzí na games.cz je horší a horší... dát hře čtyřku, protože je hra (pravda, až na horší optimalizaci) taková, jaká byla před lety, je podle mě prachobyčejná demence. možná, že by nebylo od věci aspoň vyzkoušet si zahrát starou verzi hry a k ní ještě pár dalších starších kousků... ony tehdy ty hry prostě takový byly! když si vzpomenu, jak jsem bloudil po mapách ve wolfensteinovi a trpělivě zkoušel každý obraz na zdi, jestli za ním náhodou není tajná místnost... ale né, dneska na něco jako je "secret" spíš nejde nenarazit... a bloudění po úrovni by asi nevadilo jen v případě, že hra bude open-world nebo co já vím *1* a co se týče obtížnosti, ať už puzzlů nebo tak nějak všeobecně, odkdy je to na škodu, trochu si procvičit reflexy a provětrat šedou kůru mozkovou i jinak, než kulkou protivníkovi? tahle hra je dobrá a kdyby dnešní vývojáři zkusili pracovat aspoň trochu tímhle směrem, vůbec bych se nezlobil... a teď šup šup, už konečně někdo přihrajte remake Blood a Heretic *1*
    • Paulcz
      Nepřišlo mi, že by RoTT ve své době byla nějaká pecka. Ale pokud jsi fanda tak tě žádný cizí hodnocení zajímat nemusí a můžeš to hrát až do aleluja. A nebo taky můžeš přijít na to, že to co tě bavilo před x lety tě teď bavit nemusí..
      • netvrdil jsem ani, že hra byla ve své době nějaká pecka ani, že to, co člověka bavilo před lety, ho musí nutně bavit i teď... ale RoTT jsem měl docela rád už tehdy a teď mě zabavil stejně tak dobře...
  • A k tomu bloudění a frustraci. Pominu skutečnost, že i mě ve hře chybí přítomnost alespoň nějaké mapy. Stojí ale za úvahu, zda právě design současných her hráče nezdegeneroval natolik, že je frustruje něco, co bývalo dříve standartem. Kdo dohrál původní Descenty, ví o čem mluvím.
    • Horst_Fuchs
      Jó Descet,
      ta 3D mapa byla tak velká a nepřehledná, že člověku nezbývalo stejnak nic jinýho než mít fakt dobrýho pamatováka a jet po paměti. ROTT měl sice velký mapy, ale proti Descentům to byl pořád jen čajíček.

Za to zdegenerování FPS řekl bych můžou hlavně konzole a jejich nehezky malá paměť. Málo paměti si žádá malý levely a podle toho to bohužel dneska vypadá. Dobře je to vidět třeba na straým Thiefovi, první dva díly vyšli naštěstí v éře před PS2, velký a propracovaný levely, krásný hry, trojka už ale byla mířená i na konzole a tak se tam město rozkouskovalo na pidilevely aby to konzola nějak utáhla, smutný.
      • Robotron3
        Tak to nevim. Deus Ex byl třeba na PS2 až na ovládání a menu prakticky stejnej jako na PC.
        • Deus ex na PS2 byl stejnej jako na PC co se tyce obsahu, ale levely taky byly rozkouskovany, vic loadingu nez na pc, ale zase tam bylo par mistnosti a chodeb navíc oproti pc verzi.
    • Přesně tak, dřív se prostě chodilo a zkoumalo, nějaká mapa vůbec nebyla potřeba, člověk si zapamatoval kama šel .. chtěl bych vidět dnešní cod playery, jak by třeba hledali klíče :D Myslím, že by to psychicky neunesli a hateovali by co by to šlo ...

Přeju této hře úspěch, z mnoha důvodů.
      • Radioaktivni_surikata
        Já nevím, ale orientace v některých starších pseudo 3D hrách byla na palici už tenkrát. Kdo hrál Wolfensteina tak musí vědět, o čem mluvím. Všechny zdi vypadaly stejně (dobře, byly modrý nebo dřevěný), dveře stejně, zkrátka pamatovat si cestu nějakým složitějším komplexem byla občas šílenost. V tomhle směru ušly moderní střílečky velkej kus cesty a já jsem upřímě rád, že se nemusím brodit bludištěm naprosto stejně a prázdně vypadajících chodeb. A pokud na tohle někdo odpoví, že si mám jít zahrát CoD kde procházím jednou chodbou ze který se nedá uhnout, tak ať si ji rovnou napálí, protože mu za chvíli nebudu vysvětlovat, že chodit od extrému k extrému je pitomost. Tuhle výtku autora naprosto chápu. Naopak se mi líbí stará hratelnost, čili ujetá rychlost pohybu a celková zběsilost a přímočarost akce. To se dnes už nenosí a je to škoda. Člověk se u toho jednak náramně pobaví a i slušně pocvičí co se postřehu a míření týče. Po rocket jumpingu a dalších blbůstkách se mi stýská.
        • Ty jsi kus blba, škoda slov. Dobrou :)
          • Ale kus blba, který má v lecčem pravdu.
  • prudislav
    výborná věc , super remake - jen už by to chtělo ten slíbenej optimalizační patch (+- 4 týdny podle vývojářů ) a AI boty do MP pro doplnění hráčů
    BTW: škoda že level design šel v posledních letech do tunelů :-D Takovejhle Leveldesign je fakt super ale pro dnešního casual "derp" hráče to je asi moc" hardcore a frustrace"
    • Co ja viem uz vo svojej dobe bol triad slaby klon oproti peckam ako doom,duke nukem,hexen,heretic a moj stale lubezny redneck rampage ktory bol totalny ulet.Hudbu z neho pocuvam doteraz.Tak isto dopadol ten remake.Navyse ta prerobena hudba my riadne liezla na nervy tak som to vypol.Urcite necakajte vypalovacku ako v provom painkillerovi.6/10
    • Black_Hand
      tohle hodnoceni mi je blizsi, nez od autora recenze. ja jsem s ROTT spokojeny az na optimalizaci.

pokud jde o historii Apogee, tak je trochu jina, nez je naznaceno v rencenzi viz https://en.wikipedia.org/wiki/Apogee_Software . znacka byla ozivena 3D Realms v roce 2008. 3D Realms byly naopak zalozeni starymi Apogee.

problem dukea forever, krome jineho, nebyl ten ze byl "odlschoolovy", ale protoze si vzal to spatne z modernich her a snazil se to naroubovat na nektere starsi prvky. naprosto nevhodnym zpusobem podotykam.

ted jen telegraficky: s prehnanou obtiznosti nesouhlasim. hraje se naprosto pohodlne, hlavne na normal. tedy tak jak to ma byt. s cisly problem nemam, vubec se to nelisi od leaderboards valne casti modernich her. bloudeni po mape je NESKUTECNE plus. DEKUJU! rok zpatky jsem konecne prubnul dooma (kdyz jsem byl maly, tak me FPS moc nebraly) a nemohl jsem se toho level designu nabazit. s problemem neodliseni oteviratelnych a neoteviratelnych dveri souhlasim (pokud nejde o secrety). "Úrovně, ve kterých už v první místnosti netuším, co dělat, mě prostě po dvaceti letech hraní nebaví!" - jiste, z toho duvodu existuji koridorove strilecky, co vas na kazdem kroku vodi za rucicku. optimalizace JE opravdu problem. "Koncept kvapící střílečky brzděné frustrací a očucháváním stěn totiž nemá v dnešní době opodstatnění." - ma, protoze cilova skupina existuje. jen recenzent neni jeji soucasti, to je v poradku. bonus za me - trochu me stve, ze ROTT v nekolika mistech v kazde mape za mnou permanentne zavira dvere. to doom nedelal.

nicmene, je super, ze existuji i recenze ROTT z pohledu lidi, ktery miluji koridory a vodeni za rucicku. alespon i tato cilovka ma predstavu, jestli se jim ROTT bude libit nebo ne.
  • prudislav
    njn dneska musí mít všechno tunu skriptů, přestřelenej bloom, úžasnej rádoby příběh plnej "emocionální" cutscén, vést hráče za ručičku i tim tunelem aby e v něm dnešní hráč náhodou neztratil, rádoby RPG funkce(expy) , killstreaky a hlavně regeneraci zdraví jinak je to brak

chce se mi blejt velebnosti , ale naopak mě tu na diskuzi potěšilo že nejsem sám komu se ta "EVOLUCE FPS" (podle mě spíš degenerace) nelíbí
  • WTF od TB
    http://www.youtube.com/watch?v=XqU4Wg4Yy0Y

Podla mna vydarena hra, dufam ze sa Interceptoru podari dokoncit remake Duke Nukem 3D.
    Samozrejme je to dost oldschool a save system je dost kruty a nekompromisny, level design je otvoreny a hrac sa moze obcas aj trochu stratit, tak sa necudujem ze recenzie su trochu kontroverzne. Nieje to pre kazdeho, no podla mna je to super hra. *14*
    • s hrama je to jako s jidlem nebo hudbou, prakticky nejde udelat takova, aby se libila vsem, coz je jedinej skutecnej problem rott

kdyz nemate radi strileni, behani a umirani, tak to nehrajte, konec pribehu

http://www.metacritic.com/game/pc/rise-of-the-triad
      • když jsme u toho metacriticu:

"The game feels lazy, like it was thrown together by a bunch of stoners who may have had a few good ideas but were too unmotivated to put the time or work into the game. I'd say this was just a cash grab for people of my generation who had fond memories of the shocking brutality of the first game"
        • tak me neslo o jednotlivy pripady, ale o pohled z vice stran, vetsine se to sice libi, ale nekteri to strhali... a zrovna tady strhali snad nejvic
        • prudislav
          co já vim tak to dělal mezinárodní tým lidí co se nazájem ani neznaj
      • me fascinuje, ze lidi uz vubec nevi, co hra znamena, hrat neco znamena mit "moznost" prohrat (nebo aspon "nevyhrat" hned), ale jsou tak zdegenerovany konzoloidnima nudopseudohrama, ze si na to uz nevzpominaj ani leckteri, co hry pamatujou *6*
  • Tolko nezmyslov som uz dlho v recenzii necital. Nielen ze autor hre vytika veci, za ktore su postihovane nove hry (striktne naskriptovane koridory bez moznosti backtrackingu) ale mam pocit, ze on vlastne fps hry ani velmi nehrava, pretoze ak nemaju sipku "sem sa dostan" kazdych 5 metrov, nastupi na scenu frustracia. A take kacirstvo ako zbierat kluce v dnesnej dobre je neslychane.
    Ku grafike sa vyjadrovat ani nejdem, pretoze autori bohuzial nestavili na osvedcenu metodu "dame tam co najviac low poly objektov a potom to zasumime nejakym tym prepalenym hdr aby nebolo vidiet tie otrasne textury a suchy level dizajn".
    K AIcke len tolko, ako by sa vam pozdavalo, keby v Serious Samovi sa pred vami nepriatelia kryli a taktizovali (to by bola zabava, ze?). Kedy uz konecne ludia pochopia, ze AI ma byt nastavena pre ucel hry, nie hra pre AI.
    Jedine co sa da hre vytikat su bugy (aj AAA hry ich maju pozehnane), ale tie maju vsetky hry.
    Co sa tyka ceny, nie je o com (bol by to hriech upiratit za smiesnych 15e (cez greenmangaming za 9e)).

Fanusikom FPS (nie tych trapnych napodobenim ake tu mame dnes) recenziu citat neodporucam (riziko zvysenia krvneho tlaku). Autorovi odporucam ist hrat CoD alebo x-tu variaciu modern-space-marine shootera. Mam z toho celeho taky pocit, ze stare hry su sice dobre ale v novom svete nemaju co hladat (je ako tvrdit, ze vynikajuce jedlo od babicky je sice vyborne ale dnes tu mame predsta predrazeny McDonald).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit