-
Nechytla mě ani původní verze. Přišlo mi to takové přeplácené a zmatené. Všechna ta hopsadla, plošky apod, to my ve 3D 1st person střílečce moc nesedělo. Navíc míření nahoru a dolu se sice jevilo jako revoluce, ale zde to nebylo ještě vychytané. A jestli si dobře vzpomínám, byla to docela obtížná hra a místy až frustrující. Doom 2 byl taky těžkej, ale pořád to byla parádní řežba, tohle se prostě tak dobře nehrálo. Nemám pocit, že by RotT byla ve své době nějak uznávanou hrou, proto mě docela překvapilo, když jsem se o remaku dozvěděl. Kdyby tak raději někdo udělal Terminator: Future Shock, nebo Skynet, či třeba Outlaws.
-
-
Predelavka Outlaws uz je. A jmenuje se Call of Juarez: Gunslinger. Jinak toho Future Shocka bych si dal taky. Asi jedina strilecka od Bethesdy a hned (aspon co jsem slysel) prisla s revolucnim rozhlizenim se mysi.
-
-
pamatuju si to jako by to bylo vcera, kdyz jsem to demo nahral z CD a ucil se koukat mysi. Nicmene na tom demu me tehdy zajala jina vec - ze jsem ve sluchatkach krasne slysel, ze ktere strany terminator jde.. luxusni atmosfera...
-
-
-
Tato hra ma bugy? Par jemnych chrobacikov, ktore sa daju prehliadnut. Pan asi nehral remake Realms of Arkania (vlastne, on ho ani hrat nemohol, pretoze sa hrat neda :)). Ale spat od RPG k FPS. Nah, Rise of the Triad je imho poctivy remake/retvorba klasickej hratelnosti, ktora chyba v sucasnych FPS hrach ako sol!
-
No setkávám se s lidmi , kteří nové hry nehrají . Z části proto , že výkon jejich rodinného notebooku jim pohodové hraní znemožňuje a proto tvrdí že z her vyrostli, z části proto , že COD případně Crysis 3 jdou mimo a za herní skvosty by je musel označiít jen tupý slepec který neviděl předchůdce .
Jenže právě u těchto lidí se často na ploše vyskytuje něco jako Gldoom , jDoom atd .. a když se zeptáte co že to je , tak vám odpoví že to mají na takové to rychlé odreagování , když přijdou domů z práce .
A na tyhle lidi okaté retro jakým Rise of the Triad mělo být od začátku cílí . Problém vidím v kombinaci s plošinovkou a jumppointy , díky kterým u mne nebodovali již tenkrát . Nicméně stará hratelnost je přesně to čeho chtěli tvůrci dosáhnout a doufají , že se najde ještě dost fandů kteří takovou hru zaplatí ... -
-
Ono to může být taky neschopností zabývat se něčím novějším. Jako můj děda poslouchal dechovku, a o všem modernějším tvrdil, že už to ani neni hudba, a jak ty hrůzy a detonace může někdo poslouchat. Byl na to svoje zvyklej...
-
-
rap/hip-hop je srachka, pres to nejede vlak, to je jak ta dechovka *5*
-
-
-
už se perou ? *1* *7*
-
jasne neni to nic svetoborneho, ale o to ani neslo. Ta hra je rychla, tezka a kdyz zrovna nemam naladu na nejake premysleni tak je to super oddechovka. Osobne bych dal alespon 6/10 Je zvlastni ze hra je konceptem podobna Farcry Blood Dragon take si utahuje sama ze sebe a je to proste strilecka, ale asi proto, ze to nebylo od znameho vydavatele, tak to proste musi byt spatne.
-
-
no, musis uznat, ze graficky styl blood dragonu a zivost hry byly prekvapive na vyssi urovni. kdyby si pujcil nejake dalsi oldschoolove prvky, tak by byl ale mozna jeste lepsi.
-
Osobně jsem zvědavej kolik tu napaří novému CoD.
Už jen za to že je to koridor očekávám 3 body navrch. -
-
3 za vlčáka, 3 za ten tvůj koridor, 3 za "novou a lepší" grafiku, 2 za příběh a jeden bod za delku hry (cca 4 hodiny, což bude nadprůměr). 12/10 jak vyšitejch. *1*
-
-
-
Už asi chápu, kde je problém. Tvůrci tam naroubovali checkpointovací systém! Na starý design nové idiocie se neroubují, jinak z toho vznikne katastrofa... (Původní hra byla těžká, ale vybalancovaná save-systémem)
-
-
a) checkpointy nejsou nova idiocie, ve hrach byly odjakziva a naopak quick save/load prisly pozdeji b) tak hrozny to neni, protoze doomovky byly typicky levely do 10ti minut a adrenalinove rychly, takze iterovat pokusy nebyl takovy problem.
jinak mas pravdu. quick save/load by tam mohl byt, i kdyz bych ho ja sam ve hre tohoto typu neuvyuzil. -
-
asi mysli klasicej save/load v menu po stisknuti esc...a ze by doom(ovky) mely levely do 10 minut ?
-
-
mysli, a ja ho chapu. jenze checkpointy byly opravdu driv. viz skakacky, ruzny arkady, wolfenstein 3d atd. a ano, zrovna nedavno jsem hral dooma 1 kazdy level byl skvela jednohubka, takze se nemuselo ani loadovat.
-
-
dooma sem hral hlavne na zakladce a pamatuju si, jak sem byl schopnej bloudit v jednom lvl i 2 hodky :) jinak u wolfa sem si checkpointu nevsiml, savoval sem si to sam...
-
-
nevim no, ja chapu checkpoint jako ulozeni postupu v levelu, a pokud vypnu hru, tak se mi level neulozi, musim znova
-
wolf mel zivoty, kdyz si umrel, sel si od zacatku levelu. zacatek levelu je taky checkpoint.
hm, ale vypada to, ze si blbe pamatuju, jestli sel ukladat.
-
-
-
-
-
-
u takoveho Hexen II blahe pameti, by autor recenze asi rozkousal monitor *2*
-
Me se libi styl ze , bossove i hra je celkem zajimava. Dnesni hry tenhle typ postradaji FPS se berou vazne a na par hodin. ( pribeh jen aby se nereklo). Ma to bugy, s 4/10 fakt souhlasit nemuzu.
Mimoradny souhlas s Vladcem sveta. 7/10 Aspon za snahu vydat remake , strilecky ne moc pro kazdeho tak uplne zname. -
No neříkám, že tohle je nějaká super záležitost, ale 4/10 je fakt málo. Recenzent byl asi nějak špatně naloženej když to psal. Osobně bych dal tak 6/10.
Hra je to taková podobně divná jako originál. Pružinky, penízky, magie, wolfensteinovsky laděný bludiště, úchylný pasti, a zběsilá akce s totálně tupýma nepřátelema v unifomách. Inu proč ne, ve srovnání s dnešníma koridorovkama to působí skoro až originálně.
Ovšem na hře mě zklamalo, že to není 100% remake; mapy nejsou moc podobný originálu.
Klasiký "ťukací secrety" tu zdá se už taky nejsou (nebo mám jen takovou smůlu a žádnej jsem nenašel).
Hra je ve srovnání s originálem i docela obtížná, vinu na tom nese nutnost manuálního zaměřování nepřátel v kombinaci s lepší muškou nepřátel než v originálou a absence klasickýho savování, savování dokonce na nejvyšších 2 obtížnostech v podstatě neexistuje! Proboha proč? V původní hře šlo savovat neomezeně.
Taky mě zarazila rychlost hry, schválně jsem si vybral dle tabulky nejpomalejší postavu a výsledek byl ten, že jsem se pohyboval rychlostí Formule 1, možná si to jen vybavuju špatně, ale přísahal bych že originál byl podstatně pomalejší.
Jinak po technický stránce nic moc, přinejlepším průměrná grafika, vysoký HW nároky a poměrně dost bugů, není třeba vůbec problém zaseknout se natvrdo na místě hned na několika místečkách v každým levelu, to je v kombinaci s absencí savů na facku. -
-
v puvodni verzi sis zapomel zapnout autorun...
-
-
Možná, tehdy byly tyhle hry fakt rychlý; otázkou potom je proč je tady v remaku zcela nesmyslně natvrdo zapnutej. Mají snad autoři nějakou exkluzivní slouvu s výrobcem pylíků na zvacení?
-
-
no protoze je defaultne nastaveny dle toho, jak to kdysi (skoro) vsichni hrali.
-
-
Zajímavá teorie, já naopak neznám nikoho kdo by to tehdy hrál natvrdo s autorunem. Naopak znám pár lidí, kterým se z toho zběsilýho běhu (no spíš to vypadalo jak rally) dělalo dokonce po chvíli zle od žaludku.
-
-
-
-
Recenze je subjektivní útvar. Můžu dát hře jakékoliv hodnocení chci. Měl bych to hodnocení odůvodnit a to tak, by lidí to zdůvodnění přijali. Autor toto zvládl lépe než ty.
-
-
A kde vidíš ono zdůvodnění? Autor neuvedl jedinej závažnej důvod proč by to měla být podprůměrná hra, jen si dokola stěžoval, že ve hře bloudí a že je to na něj moc retro, to je pak trochu divný když tomu dá podprůměrný hodnocení.
-
-
-
Jinak měl jsem dojem, že tahle hra má být spíš o MP-deatmatch