Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Čekal snad někdo lepší hodnocení? ROTT byla srajda už v době vydání a určitou popularitu získala, podle mě, pouze díky tomu, že v té době prostě hráli všichni všechno. Maximálně 4/10 bych dal i té původní verzi, i když nehodnotím jenom podle vzhledu, tak graficky je ta nová verze ošklivá a jestli jsou i úrovně stejné jako tenkrát, tak co na tom chválit? Jestli je/byl zábavný multiplayer, to nemůžu soudit, nehraju to. Vůbec mi to připadá, že s ohlášením nové verze se z původní uměle udělala oblíbená klasika.
  • musim uznat, ze ma autor pravdu! vcera nainstalovano, odehrane dva levely a slo to z PC... hruza hruza hruza!
  • Že by nástupce Mortyra? Nadruhou stranu já mám rád špatné hry... onoho Mortyra jedničku jsem dohrál nespočetněkrát.... na level z Německa budoucnosti se spoustou night clubů, kdy z počátku člověk kosil mechy k98 mauserem z nedalekého muzea, než našel něco lepšího nejde zapomenout.
  • Kdy naposledy se stalo, že bych si kvůli hře listoval Wikipedií (tou klasickou, ne herní) a zajímal se o pozadí herních událostí? No, tak já vás nebudu dlouho napínat a prozradím to:
    Nikdy. Až teď.
    Tím si u mě tato hra asi navždy udělala místo "v síni slávy". Bylo by ale krátkozraké a hloupé vyzdvihnout pouze tento (v podstatě neherní) prvek.
    Je to moje první hra z rodiny CoJ. Začal jsem demoverzí (tleskám jejímu vydání) a chytlo mě to. Bylo jasné, že jde o jednoduchou (ve smyslu "simple", nikoliv "easy") střílečku, kde nepůjde o nic světoborného - trochu ve stylu Call of Duty. Tak jsem se plácl přes kapsu a šel do originálky. A nelituji.

Užil jsem si cca 5 hodin kvalitní lineární řežby se zajímavým a zajímavě retrospektivně vyprávěným příběhem (poměrně silně inspirovaným skutečnými událostmi) a prožil jsem si bankovní loupež, přepadení vlaku, demolici mostu a spoustu duelů na divokém západě přelomu 19. a 20. století. Trochu komixový styl grafiky maskoval absenci moderních efektů, ale čert to vem, vypadalo to dobře. Atmosféra by se chvílemi dala krájet a perfektní audiostránka hry mě chvílemi obrazně přibila k židli.
    RPG prvek v podobě odemykatelných skillů přinesl malé osvěžení, naštěstí neruší a nepůsobí nepatřičně. Duely jsou poměrně zajímavé, ale jen chvíli, protože se později už dost opakují. Ale pusté masakrování je potřeba přerušit a taky chtít po hráči chvíli nějakou mentální aktivitu :)
    K tomu je přibalen ještě arkádový mód, kde je možné masakrovat do sytosti a sbírat komba za co nejvíc zastřelených padouchů. Můžete se v žebříčku předhánět s kamarády.
    Jedinou větší vadou na kráse pro mě zůstává fakt, že jsem během hraní odpravil asi 600 lidí. Historické anály většinou hovoří o jednotkách, maximálně desítkách obětí od lidí jako Billy the Kid nebo Sundance Kid. A že to byli lotři. V tomto měřítku jsem spáchal cosi jako genocidu :) http://youtu.be/ohjTvkBFXZ8
    • Není ti nic? :D
    • Trochu mimo ne...
  • 4? kdyby to byla indie z kickstarteru tak by to dostalo 8 nebo 9 *6* trapáci.
  • Robotron3
    Stupidní originál, stupidní remake. Žádný překvapení.
    • Přesně tak 3,14čovina byl už starej původní triad, nechápu jak to někdo mohl hrát. Horší fps sem snad nehrál.
    • Stupidní názor nám tady chyběl.
      • Robotron3
        To je názor člověka, který hrál originál a nenosí růžové brýle a neutápí se v nostalgii jako mnozí zde. ROTT jsem považoval za pitomoučkou hru už když vyšla, natož teď. 4/10 je ještě na tohle dobrý.
        • Souhlas. Na to snad museji s nostalgii vzpominat jen ti, co v ty dobe meli na disku 3 hry - UGH, Simpsons a RotT. Hra skutecne byla priserna.
        • Tvoje minus.
          • Robotron3
            V tý době vyšly naprosto přelomový FPS jako Terminator Future Shock, nebo Descent. To jsou hry, který by měly dostat remake. Protože skutečně něco znamenaly, hry někam posunuly a přinesly něco nového. ROTT byla naprosto průměrná, v porovnání svých současníků jako Doom až podřadná střílečka, která sázela jen na jakousi vizuální krutost, kdy se nestříleli potvory z pekla, ale skutečný lidi, kteří prosili o milost, abyste je nezabíjeli. Jinak trapný level design, který byl v té době snad ještě pod úrovní stařičkýho Wolfa.

Vydzvihovat ROTT a nostalgicky na něj vzpomínat v souvislosti se špatnými dnešními hrami je ukázka naprosté nekritické nostalgie.

Ondřej Švára napsal na blbou hru dobrou recenzi a nebojí se říct, co si skutečně o hře myslí.
            • Robotron3
              Thorgall: Jestli o pár měsíců, to podle mě už nehraje roli. Ale dobrá, vem si třeba Doom, který tu byl o dva roky dřív než ROTT a ten už opustil primitivní 2D plošinovkový raytracing style a měl vertikální levely. A po dvou letech příjde něco, co by tak mohlo být duchovní pokračování stařičkého Wolfa. Tomu fakt neříkám originální hra, jak tu z pera nostalgiků několikrát zaznělo. To je zastaralá překonaná hra už v době vydání.

A to nepíšu, že bych zas tak moc chtěl pomlouvat ROTT, ale abych napsal jak to skutečně bylo oproti těm růžově brýlovým oparům...
            • Souhlasím že nebyl průlomový, jen kvalitně rozvinul už zaběhlé mechaniky. Mělo to být koneckonců původně pokračování Wolfensteina. Tituly co zmińuješ, ale vyšly až po RoTT a ano, byly pro rozvoj žánru důležitější a jsou taky slavnější.
            • Robotron3
              Thorgall: Tak se podívej, co vyšlo v roce 95 za FPS. Descent, Dark Forces, Terminator Future Shock. To už byly na tu dobu velice vyspělé hry, každá přinesla do žánru nové prvky a originalitu. A vedle toho si postav ROTT s plochým level designem Wolfensteina, což bylo ve srovnání se zmíněnými hrami vyloženě zastaralé. Ano ROTT měl některé vtipné prvky, které nejvíc pak rozvinul Duke3D, který na prdlých srandičkách postavil celou hru, ale jinak s mnohem lepšími hrami, co v tom roce vyšly, se to prostě nedá jinak srovnávat, než jako průměrná hra.
            • Chápu že se ti Rott nelíbil.
              Ale pro některé z nás to byl originální titul, plný prvků, které standartem FPS v té době rozhodně nebyly. Jmenovitě to byly originální zbraně flamewall, drunk missile, god mode, (dokonce i pistole v obou rukou se ve hre tohoto typu objevily, pokud se nemylim, poprve) .... Dále stereotyp střílení ve hře zpestřovali pravě skokánky a plošinky, ktere přidávali ke sbiráni pokladů z wolfensteina nový rozměr, pak tu také byla spousta pastí, ať už aktivních, nebo těch skrytých, kdy člověk přišel do místnosti, která se náhle uzavřela a byl do ní vpuštěn plyn a hráč musel hledat plynovou masku. Dále tu máme prosící nepřátele, a celkově si hra ze sebe uměla udělat srandu třeba i formou powerupů které hráči spíše škodili (odrážení se od stěn, houpava kamera, dog mode), nebo absurdním ozvučením (např. při zmińovaném god modu).
              Samozřejmě že pozdější tituly jako Duke Nukem 3D, Blood nebo Shadow Warrior toto dílko překonali, ale říct, že ta hra ve své době nebyla originální, je alespoň z mého pohledu nefér.
            • Robotron3
              ROTT nebyla vůbec v ničem originální. Takových her v té době vznikaly desítky a byla jedna jako druhá.
            • Napsal tak jedině blbost. Jasně, ROTT nepatřila k top hrám v té době, ale pořád to byla solidní hra, v té době opět originální ... autoři si vybrali ji, v tom problém nevidím, třeba na Terminatora Future Shock si myslím by museli dát balík za práva atd.
  • Uf tak na to nemám nervy, dík za recenzi.
  • Necht me kamen odrazeny od bane recenzentovy trefi taktez, ale ja bych byl u hodnoceni snad jeste prisnejsi. Kdyz necham trefne popsani stupidniho leveldesignu na recenzi, hra je jednoduse nudna. Zbrane jsou otravne, pusobi silene slabym dojmem - a jednoduse vas z nich nebavi strilet, coz povazuju u zanrove cisteho FPSka za ponekud zasadni problem. Pokud nekomu prijde kanonada krkani a prdeni pri sbirani "lekarnicek" vtipna, necht si uzije, me z toho bylo spis trapne, nez cokoliv jineho... a pritom primocary akcni masakr, ktery bude zatracene vtipny a pritom nepovede hrace za ruku ve stylu call of duty 168 udelat rozhodne jde - vzdyt se podivejme na serious sama.

jo a p.s.: na screenech to mozna tak nevypada, ale v pohybu to vypada vazne nechutne... nejsem z tech, kdo by bazirovali na grafice nejak moc, ale kdyz uz je hratelnost prohnila, tak to alespon mohlo hezky vypadat.
  • maros.goc
    no rozohral som Rise of the Triad ...aj ked sa mi nepacili nazory a postrehy ktore napisal Ondrej Švara (hoci cislo 4/10 som neodsudzoval) musim mu dat po vyskusani za pravdu ze je to totalna hovadina :D ...som sice len na zaciatku, no po tom dnesnom zazitku musim konstatovat ...zlaty Duke Nukem Forever ... :( :DD

....teraz sa dost hanbim :D veru aspon som sa poucil ze netreba hned kritizovat recenzenta, ked sa mi nieco nepaci ....to si uz nadobro zapamatam :) ...proste nazor games.cz znova zase boduje!! :) keep doin good work! :)

....edit: aj ked si spatne citam svoj koment tak ono v podstate nie ze by som nesuhlasil s tym ze si o hre recenzent mysli ze je stoka ale nesuhlasil som s reckou ako takou kedze som s az nej nedozvedel :) ..cize svedomie ciste!! :) suma sumarum - recenzia slaba, hra ešte slabšia ...
    • tak ted koncentruj své myšlenky, zhodnot informaci, kteoru jsi nám chtěl předat a jednou větou ji ze sebe dostal tak, abys udržel alespon podmět a přísudek
  • Možná kdyby to bylo zdarma, dalo by se to přejít a všechny ty chyby a odfláknutá místa odpustit. Ale tato hra se prodává za nějakých 18 dolarů a za tu cenu kvalita tohoto projektu již bohužel neodpovídá.

Zahrajte si Wolfram. Ten je zdarma a je to úplně jiná liga.

Jak tu někdo psal, tato hra primárně cílí na multiplayer ALE, ten dosud není vybalancován, takže se všichni rychle ženou za raketomety, jelikož to jsou v podstatě jediné použitelné zbraně.

Počkejte až hra spadne na pět dolarů.

Pro ty co to mají stažené: přeji pěknou zábavu, zadarmo to za to stojí.
    • prudislav
      tady jde o to že jak tenhle tak původní RoTT v MP byl zaměřenej právě na ten "madness s raketomety"
      ach jo ty dnešní "hráči"
      • tak do něj ty pistole nedávám vůbec, protože v současnosti je to tak že se spawneš s pistolí a proti těm co už mají rakeťák nemáš žádnou šanci. Tvůrci měli všem rovnou dát raketomat při spawnu a byl by klid. U Shootmanie Storm to funguje supr.

Toho nového hráče si nech, já hrál hry když ty jsi ještě ani nevěděl co to je, jop, i původní ROTT. I přesto musíme hru posuzovat v kontextu současnosti a za těch 19 dolarů jsou tu jiné, lepší věci.
      • Mozna jsem to mel zduraznit, ale penize jsem vyhodil za tuhle vec prave proto, ze jsem stary RoTT kdysi prolezl tolikrat, ze bych na to ani nemel byt pysny... bohuzel, nostalgie a pocit navratu do mladych let se ponekud nedostavuji, tenhle pocin proste neni zabavny, nemuzu si pomoct. Mno, osobne muzu jenom doufat, ze se ten novej shadow warrior povede vic, protoze jestli zvladnou zhnojit dalsi moji srdcovku, uz asi do neceho prastim =).
        • prudislav
          jako já nikde nepsal že je novej ROTT něco úžasnýho a dokonalýho za mě slušná 7/10(podle gamesáckýho "jak Hodnotíme") až vydaj optimalizační patch, mě jenom udivuje jak recenzent některý individua tady obhajujou dněšní "awesomesauce" QTE/cutscéne/script tunelovitej leveldesign, vození za ručučku a ještě vynáší do nebes dnešní rádobypříběhy v FPS, který osobně na dnešních FPS nesnášim. :-D A leveldesign v novym rott mi připomnělo co jsem miloval na hraní FPS a co se z nich vytrácí a to objevování a secrety místo "příběhovýho 4h tunelu"
          To já starý RoTT ani moc nehrával (max tak wolfa,duka,doom)..
          • Ale tak to hraj serious sama, klidne trojku - zadnej regen zdravi, secretu, a obcas pekelne schovanych mraky, dynamicka a poradne brutalni akce, skvely hlasky...

Nikdo tady snad neobhajuje beh vpred s obcasnou zatackou, aneb vetsinu modernich fps, to si uprimne uzit snad ani nelze, rekl bych, proc mi novej rott pride strasnej sem zminil uz dole, clovek si pripada, ze strili vatu do panaku ze slamy, vypada to hrozne a leveldesign je dementni - rozhodne prece existuje neco mezi umyslne otravnym pobihanim pres celou mapu a narazenim do zdi a mezi simulaci chuze vpred... ne =)?
        • souhlasím s Nightbornem a bojím se toho Shadow Warriora, aby to také tak nezprasili.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit