Přejít na výpis diskuzí
Rok života s Xbox One: klady a zápory konzole, která nedávno dorazila do ČR
9.10.2014 | Jan Olejník
235 příspěvků
-
Jak bych ti to jen napsal abys přestal opakovat tyhle nesmysly.
V roce 2005 mi dosloužilo PC a já stál před rozhodnutím X360 nebo další PC? Začal jsem tedy zvažovat, a jako vhodnější volbu jsem zvolil PC. Vzal jsem tedy 20000, a vydal se na nákup komponent. (pro srovnání, X360 stál 14000. K tomu se ještě vrátíme). Sestavil vcelku průměrný herní počítač a čekal že mi vydrží dost dlouho. Přece PC o třetinu dražší než konzole musí vydržet, že? Tak jsem si s velkou chutí odehrál dlouho očekávané FEAR, vrátil se k rok starému Half Life 2 a byl jsem nadšen. Všechno na max a obrovskou výkonovou rezervou. Odehrál jsem několik ne tolik zajímavých titulů, a těšil se na blížící se Oblivion. Přišel rok 2006, Oblivion vyšel, a jelikož stál dost peněz, řekl jsem si že počkám, přeci jen mám ještě dost starších her, a odložil koupi Oblivionu na další rok. Rok se s rokem sešel, Oblivion padl na ceně, já se vydal do obchodu a už měl doma dlouho očekávanou hru na kterou jsem se hrozně těšil. Nainstaloval a ejhle. Textury nikde. Důvod? Nekompatibilní GK, která nepodporuje potřebé funkce. Takže jsem se vydal pro novou GK za caa 8000 a za nedlouho vesele hlás Oblivion, přesvědčen, že teď už mi to skutečně vydrží, a už jsem se těšil na další hry které už jsem dlouho očekával. Krátce na to přišel balíček, a v něm předobědnaný Bioshock. Nadšení, rychle vystřídalo zklamání, jelikož navzdory avizovaným požadavkům jsem zjistil že CPU spadá do kategorie minimum, a s RAM to taky není dobré. Hra nehratelná. Inu co, vzal jsem uštřených asi 12000, a vydal se pro RAM, CPU a MB. Bioshock jsem si opět odehrál na výbornou, a už vyhlížel Fallout 3, na který jsem v tu dobu čekal už skoro 10 let. Přišel rok 2008 a vyšel Fallout 3, a k mému překvapení, moje rok staré PC za hromadu peněz bylo schopno jej rozhýbat jen něco lehce přes střední detaily, a ani jsem se nedostal na nativní rozlišení monitoru 1680x1050. Takže v tento okamžik, jsem měl za necelé 4 roky v podstatě 2 PC, v cekové hodnotě 40tis, přičemž Fallout 3 na původním X360 za 14000 jel líp, vypadal líp a hrál se líp (daleko menší input lag). Následně jsem za cca 20tis upgradoval ještě jednou abych si zahrál Mass Effect 2 (Který pořád ještě jel na tom původním X360, stejně jako Fallout New Vegas, zatím co na ani jednom stroji co jsem měl to prostě hratelně nejelo), a na rozsáhlé upgrady se vykašlal, nechával PC dožít a očekával novou generaci konzolí, protože do staré už se mi investovat nechtělo. Z letošních titulů jsem se těšil hlavně na Watchdogs a Destiny. A dostáváme se k hlavní pointě. Za uplynulých 9 let, jsem do PC narval víc než 60 tis, a ani na tom posledním se ani Watchdogs ani Destiny nedá hrát. Oproti tomu, na 9 let starém x360 který tehdy stál 14 tis se to dá hrát bez problémů. Co tedy vyšlo levněji? Moje rozhodnutí s PC, nebo kdybych se tehdy rozhodl pro X360? Je fakt, že kdybych do prvního nebo druhého PC nenasypal jen 20tis, ale aspoň 30, vydržely by asi o něco dýl, ale tak jako tak by dneska použitelné nebyly.
A upozorňuju, že argumentaci starýma hrama neberu. Hry si vybírám, a z celé roční produkce si vždy vyberu tak max 3 - 4 tituly které mě skutečně zaujmou. Nehraju jen proto abych hrál, ale zážitek si vybírám. Na PC dnes už hraju jen Guild Wars 2 (a to taky jede pěkně na prd)
Takže jestli hodláš tvrdit, že PC hraní je levnější, tak to buď podlož argumentem ze svých zkušeností, a nebo radši mlč. -
Přesně tak.
-
Chci se zeptat, jak je to u X360 s online uctem. Zatim jsem ho na net jeste vubec nepripojil. Vim ze tam mam 1 mesic gold zdarma, ktery jsem jeste nevyuzil, zajima me ale, co bude pak. Vubec zadne hry nejdou v multi bez goldu?
-
dotaz: porad xbox live ma problem s NAT ? musi se delat routovani na konzoli jako u Xbox360 ? porad me nejde do hlavy proc bych mel u her ktere maji multiplayer na bazi p2p platit predplatne..
-
to nejde.. na PC ma vice moznosti nastaveni kvality.. a vzdy bude zkouset ULTRAHIGH a nadavat, ze to nejde.. to ze ekvivalent na konzoli je MEDIUM ho nezajima, protoze tam nema v OPTIONS moznost volby proto je spokojeny z toho co je mu naservirovano.. proto PC hrac je na tom psychologicky hure nez konzolovi.. ale ma moznost volby a je to neco za neco.. v nasem pripade za penize proste muze dostat vice.. dale ma vliv optimalizace, ale lze to.. jen proste musi byt ochota u vyvojare..
-
To jsem nezkoušel, jistě ano když přeneseš svoji vůli na jiné místo... tak se dá i projít např sklem či ohněm. (není to však pro každého, víme he? *4* ).
-
To Kazeasch
Již nelze odpovídat u tvého příspěvku.
Tak ještě jednou, pokud člověk není zblbnutý reklamou(potřebuje nejaktuálnější datum vydání na hře) nebo fps honič(potřebuje vše na ultra a nejvíce hraje 3Dmark), tak mu průměrné PC vydrží stejně nebo déle než konzole. Ty porovnáváš jen vztah konzole/PC a datum vydání hry, ale úplně pomíjíš hardware.Taky si můžu u PC vybrat jeden parametr a konzole jde do háje. Proč by byl někdo nucen kupovat nové PC, když i konzolista si vystačí se stejným hardware. Jak už jsem psal nikdo nenutí kupovat nové PC. Takže pokud nejsi reklamou zblblý nebo fps honič ( neplést s hardcore hráčem, ten opravdu hraje vše a proto je hardcore), tak máš pět a více let starý hardware, jako konzole, ale máš neaktuální datum vydání a všechno ve slevě, kdežto konzolista si na starý hardware kupuje za plnou palbu. Proto je PC levnější. Pro reklamou zblblé a fps honiče ne. Důležité pro konzolisty = datum vydání X důležité pro uživatele PC = požadavky na hardware (už deset let vývoj hardware nikam nespěchá a proto je možné pařit i nové hry na výšší nastavení se starým hardware).
PS: mám u PC i gamepad, protože je na určité žánry lepší *16* -
Já to vidím tak že se akorát bojej že by se ztrapnily při MP , jenže opak je pravdou vždyt na konzoli jsou si všichno bez vyjímky zcela rovni ale na pc? to bych dost pochyboval. *3* Zase opět to klasické, nemůžu se dočkat až nějaký konzolista potopí pcckáře s 200000milionovou hodinovo CS/COD/BF/RO zkušeností. Crossplatform je potřeba jak sůl si myslím. Snad se toho někdy dožiju.
-
Kecy...nejsme v 90. letech kdy sis koupil kartu a zítra byla zastaralá...dneska ti ten kus HW v PC vydrží léta
-
Tak stěžovat si je pořád na co. Z fleku mě napadá ta aplikace na YT. Nechápu jak to někdo mohl nazvat kvalitní aplikací. Líný je to jak veš, a hlavně je to jen webovej leanback (což navíc nechápu, že leanback přes IE jede v pohodě a svižně, ale ten stejnej leanback přes tuhle sprasenou aplikaci je skoro nepoužitelnej). Ale to se vyřeší snad nejpozději s příchodem Win10 kdy Xone dostane "Metro" aplikace :)
A kdyby se tu rozjely i další služby, tak by to taky nebylo od věci. -
btw: grafománie? Vždyť je to slabá půlka A4. To není ještě ani krátkej článek v novinách :-D
-
Ehm. ne, ani omylem. Nemáš pravdu naprosto v ničem. Teda, v jednom jo. Je to nemodifikovatelné PC.
Ale o to právě jde. Konzole má jednu jedinou konkrétní konfiguraci, a díky tomu se dají hry optimalizovat naprosto perfektně. U normálního PC? Her, který jeli líp na slabší kartě, jen kvůli tomu že pro ni měli optimalizaci už tu bylo. To je nevětší neduh PC, kdy pro dosažení stejného výsledku potřebují vyšší výkon jelikož optimalizovat hru pro veškerý HW a všechny mozné jeho kombinace je zhola nemožné.
A kolik PC už jsi si koupil že tak neochvějně tvrdíš že PC hraní je levnější? To totiž nikdo kdo si koupil alespoň jedno opravdu herní PC napsat nemůže. -
A pomáhá ti ta myš i s vyjadřováním, gumo?
-
Simte kdyby to tak bylo jak pises tak swe neboji pustit pckare z konzolakam do kupy... Mys v 3D akci nicim nenhradis spon ne zatim.
-
Ale prosimtě, na to tady nadávaj jen PC hráči co to jednou (někteří ani to ne) zkusili a nešlo jim to tak si myslí že je každej levej jako oni a nadávaj na to...
-
bych se nechlubil tim ze neumis zapichnout audio sestavu do pocitace a pustit si to na televizi:)). To neni zadna vyhoda konzole. Jinak souhlasim s tim ze neni treba konzole hejtovat Komu se lii at na nich hraje...
-
Proč pořád demagogicky zakrývat fakt, že hrát střílečky na gamepadu (zvlášť toho od Xboxu) jde úplně v pohodě? Vždyť to není vůbec pro ruky komplikovaný, pro hru samotnou to vliv nemá, je to hodně intuitivní a leckde i lepší. Já taky, podobně jako kolega PCčkář hore, prostě nevidím v tom rozdíl, natož aby byla někdě patrná větší nepohodlnost. Prostě vyjma velmi nepodstatných pár setin v nějakým posunu a reakci je ovládání FPS gamepadem paralelní s myší a klávesnici. Doba prvních na střílečky neohrabaných dualshocků a joypadů za dvacku, dávno pominula. Zkrátka, kdo není neschopnej dement, tak může ovládat gamepad i myš a klávesnici bez toho, aby mu to nějak mělo vadit.
-
pokud neplanuju ze si hru chci nechat az dosmrti tak ji dam na samostatny email a jeto prodavt pak muzu jak chci nehlede na to ze sposta vydavatelu jiz povoluje preprodat digi key hry na jiny ucet