Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hairy_Ass
    "nejlepší válečníci světa"? A s čím si je jako porovnával? Nebuď z té romantické představy o samurajích zas tak unešenej. *3*
  • Bráno obecně:
    *1* Jenže zbouřenci je měli taky, byli to nejlepší válečníci světa a ne sebevrahové.
    Samozřejmě, že v reálu bela jenom otázkou času kdy prohrají, vzpoura nebyla ani tak boj o moc, jako poslední zoufalý pokus ukázat, že Japonsku vždycky bude v krvi proudit tradice nehledě na to, jak moc se ho venkovní svět snažil změnit.

Bráno čistě z pohledu hry:
    Kavalerie byla myšlena jako zdržovací jednotky hled po bombách ninjů (když se rozrazí první linie, tak má dost času se srazit s nepřítelem a držet ho zaměstnaného tu chvíli, než pěchot přeběhne pole) no a jakmile je to katana vs puška na jeden metr, nemájí lehké jednotky proti samurajům šanci.
    Ono ať už byla historie jakákoli, tak ve hře musí obě strany pořádně vybalancovat a i kdyby měli Císařští 3 gatlingy do každé armády, budou mít vzbouřenci něco, čím jim na to odpovědět (podle mě půjdou zbraně po bitvě třeba zabírat). A i kdyby ne, tak radši pořád budu hrát za vzbouřence (a to i přez fakt, že je podporovala zrovna francie). Jinak já byl vždycky expert spíš na ty přepady ( kampaň sem hrál vždycky za Hattori), velké přímé charge mi připadly jak plýtvání vojáky.
  • Hairy_Ass
    Při rychlých přepadech možná budou mít tradiční samurajské armády šanci, ale už v Napoleonovi neměla útočící jízda proti obrannému čtverci pěchoty moc šanci, a tady navíc budou k dispozici i první zadovky, takže rychlost střelby bude ještě vyšší (pokud to tak bude i ve hře).
  • Cahir
    Středověký rytíř bez problémů snese srovnání se samurajem a to jak po stránce kodexu (či spíše fanatismu), tak bojových dovedností. Evropský rytíř má však výhodu ve vybavení. Navíc není samuraj jako samuraj...

Jak píše smejki, je třeba se oprostit od přepálených filmů a příběhů a trochu zapátrat ve faktech.
  • smejki
    eh... idealizování samurajů je strašná věc. Ano, jejich filosofie je úchvatná, ano, jejich zbroje a zbraně jsou krásné. Tím tak nějak klady končí.
  • Tak si pořiď původní Shogun 2 :), tam pušky vůbec potkat nemusí a máš tam nejlepší "rytíře" co svět kdy poznal :).
  • Myslím, že veškerá demence se vešla do tvého příspěvku :) ... na Shoguna už jí ve světě dost nezůstane :).
  • Zbáááábělci Z@sr@ný :)
    Jinak mimochodem... během povstání měli i vzbouření samurajové zbraně na střelný prach, tak to zas tak nevyrovanné nebude :).

Pěkně jednotku ninjů na vyřazení gatlingů a děl, jízdu aby se srazila s liniemi nepřítele a mečová pěchota pak bude mít dost času neporušeně doběhnout na potřebnou vzdálenost a zasadit finální ránu *14* HURÁ, BUDOU SE MĚNIT DĚJINY!
  • Záleží na vkusu
  • Každopádně za samuraie!....ZA MOU ČEST *1* *1*
  • EuroSamurai
    AoE sem hrál na ps2 a no problemo tak je problém spíš s tebou :D
  • Masa-san
    Taky jsem v tom hned viděl Posledního samuraje , konkrétně tu bitvu ke konci filmu "rotační kulomet vs. Samurai's"
    Jasně že to zkusím se samuraji, at aspoň v té virtuální realitě realitě se zachovají *5*
  • Masa-san
    Co ty vlastně děláš v diskuzi o Shogunovi ?
  • Masa-san
    Nemělo se tohle jmenovat Last samurai ? *2*
    Ten trailer jakoby vypadl z obrazovky přehrávající Posleního samuraje *5*
  • vzdyt to ani nejde je to moc složity po vsech strankach

vzpominam si jak jsem nedavno hral shoguna 2 pak jsem spustil rome a musel jsem to zas dat pryč protoze je to uz neporovnatelne
    kdyz se človek nudi neni nic lepšího nez si pres noc zahrat kratkou kampan z medievalu 2 z datadisku nebo third age a dalsich modifikaci
    hral nekdo ten datadisk o stare valce v japonsku? Myslim Rise of the samurai
  • Walldstein
    eh...hrál si někdy nějakou strategii na konzoli? pokud vim tak jich moc nebylo a když tak to byly propadáky, jelikož se to nedalo hrát (Vlastní zkušenost s AoE)...
  • Hairy_Ass
    Hlavně by došlo k omezování na všech úrovních.... Takže TW jako multiplatformní titul fakt ne-e. *3*
  • Menorri
    xDDDD.....Cítím jakousi zášť konzolistůůůů *1* *1* *1* ....Moje slova miku.....jak to začnou překopávat na konzole tak se další hra z mála promění v obyčejnou nekvalitní hru, kterých je dnes až až...... *13*
  • je hezké jak jsou tu diskuze na mnohem vyší urovni intelktu nez treba u cod nebo battlefieldu kde se hadaj o uplne kazdý pi**vine
    i kdyz povazuji empire a napoleona za nejhorši dily serie tak jsem u napoleona stravil 200 hodin a mel jsem i mod na vsechny frkce
    a u empiru to bylo podstatne mene asi 90
    a zase se vratit k rome 2 by bylo skvelé
    druha svetová valka by asi nedopadla dobře vypadala by jako ruse
  • Hairy_Ass
    Že tebe to nezajímá neznamená, že to nezajímá ostatní. *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit