Přejít na výpis diskuzí
Šedá zóna aneb co se děje na pozadí trhu s aktivačními kódy
21.2.2015 | Jan Olejník
279 příspěvků
-
Vskutku originálně a inteligentně jste mi odpověděl,hodláte dál obohacovat tuto diskuzi něčím dalším z fondu "Jackových sranců"?Přeji poklidný večer.
-
Já jsem také student , prosímtě už dost už bych se musel tak moc smát že by mi praskla bránice *15*
Já jsem alespon no... celkem nenáročný, takže těch her reálně co bych chtěl je méně ano nebudu lhát díky w@rezu, který mi usnadnuje život. Takže jsem rád když mám co mám. No nutnější věci... hha fakts pobavil ne už mne nebavm prosím ano.
Jo, nemusím mít všechno hned tak počkám až bude PS4 trochu v kurzu a pořídím, není kam spěchat starší konzole se ještě chvíly (logicky) ohřejí a na nové je času vždycky dost. -
Ekonomická debata na serveru o hrách. Navíc polovina diskutujících jsou sociopati a trollové a druhá půlka ekonomiku neviděla ani z rychlíku. Vy mě dneska bavíte *1*
-
Odpal. Do konečníku. Jestli si myslíte pane konečníku že na vás budu reagovat tak jste se zmýlil. Tímto s vámi končím. Dobrou noc. *3*
Kdepak srance milý urinátore, jen čistá ničím nepopřená pravda. Za podání se omlouvám. -
Moc to celé nechápu, musíš si uvědomit, že né každý má prachy na to kupovat každý týden novou hru. Bohužel jsem chudý student a nemám money na to kupat vše co bych chtěl. Těch 7500,- sem dal za to nejnutnější co v tom roce vyšlo.
Příště trochu tolerance ANO, sranda je sranda, ale 4/5 nedosahují průměrného platu a jsou tu i nutnější věci než hry.
Eště sem teda zapoměl nějakých 10 000,- za ps4 -
Moc odstavců takže pokračuji v reakci zapoměl jsem dodat že on je v bytě za 10k v nájmu + myslím že elektřinu platí. Bydlí tam ve dvou s přítelkyní (ta dělá v lídlu njn) + 4kočky ty taky něco sežerou. Za takové peníze tedy plat stavěl komp ted omp, pořizoval TV. Ti kamarádi které znám osobně, a tak taky rádi hrají ale nemají tolik peněz takže mají slabší kompy i jeden stavěl slabší komp ale co je pointa. Ta je taková že dělá manuální práci a ještě takovou co by asi moc lidí nezmáklo (včetně mně) a je i za 3roky nebo kolik tam dělá od 20? jsme pomalu stejně staří. Taky je třeba to brát podle kraje kde jsou nájmy různé a to je středočeský kraj -praha západ asi 15minut +- od nás.
-
Tvl Jacku,přečetl jsem první dva odstavce toho lobotomického srance,ale dál to nešlo.Proboha já doufám,že jen trolluješ,protože co ty jsi schopen vyplodit,to opravdu není možné.Jen to,že na tebe reaguji mi snížuje IQ.Vážně,už by jsi měl dát pokoj,řekni třeba mamce ať ti koupí míč a jdi si kopat s kamarádama z družiny
-
vytíráme tabletama *5* *5*
-
Promin, že se pletu mezi vás dva.
7500,. jako vážně to počítáš včetně DLC, humblebundle a jiných (ha!)
Ted si vem že i 7500 jak řikáš socko, je pro některé lidi něco nemyslitelného. (Bude jich hodně)
"Jen člověk nesmí chtít hrát všecko, nebo musí mít rodiče co mu to zatáhnou"
To je důležité že jsi zmínil... velmi důležité. *4* -
Průměr, jiné data nejsou k dispozici....Nebo si myslíš, že v Německu je průměrný plat 2000 euro? Nebo jak to chceš porovnávat. Vzít plat uklízečky? Plat manažera? Mekáč? Nějak to srovnat snad musíš. Je to nejdebilnější údaj, ale žádný jiný není.
-
"s tím že já se určitě nebudu být až na krev" sakra, ty si vy*hcanej jak mraky. Sem myslel že si normálně zdravě blvej, ale ty ty chyby děláš naschvál, aby si mě nalákal na ně reagovat. BRAVO skoro si mě dostal, když jsem vyděl to "ý" měl jsem rudo před očima, ale prokoukl jsem tvou špinavou hru. Na další návnadu Vám neskočím Sire Myšáku, *8* *8* jaká to sovastikovaná léčka, jaký to urinantní trik, reversibilně disproporční magnitůda. Eggscelentní urinace, zkrátka echtcelentní.
-
Ty si mi nějaký ekonom pleskoslave. Průměrný plat je pojem, kterým se žádný soudný člověk nemůže ohánět. Starý a provařený vtip o tom, že když jeden člověk má kuře a druhý nemá nic, oba se dobře nají, má něco do sebe.
Každopádně hry zas tak drahé nejsou. Jen člověk nesmí chtít hrát všecko, nebo musí mít rodiče co mu to zatáhnou. U některých her klidně stojí za to si počkat na slevu. Já su socka a za minulý rok sem za hry dal jen asi 7500,- vše je to o tom počkat si a nesnažit se jen hry shromažďovat a hamounit. Na těch pár her co nutě potřebuje, už prachy sežene každý. -
jasne. Já si to uvědomil že je to psáno s nadsázkou hned jak jsem to odeslal. Je jasné, že to autor myslel jako stát, ale když se nad tím zamyslíš, tak máš pravdu. Bod (a bezvýznamné +) pro tebe.
-
a navíc když se ti v krame pta kazdej den deset lidi na nejakej titul, od studia co před dvěma roky domrvilo nejakou hru, dost tezko si troufnes objednat min:)
-
No vydělá napůl ale hrubá mzda tedy (super hrubá aby jsme byli evropsky přesní ) je mnohem menší.
I když jo můj bývalý spolužák ze základky má za práci ( pro mne celkem manuálně náročnou) má těch +-20k POčítají se i přesčasy a dostal několikrát přidáno. Takže ve výsledku má těch 25. Vím to viděl jsem doklad. Jo ale je to práce od práce, on asi musí být docela dobrý navíc láme ob týden odpolední/ranní. Někdy i víkendy. Jindy i v práci třeba spí atp... prostě podle práce když je je dělá se když není.
Moc se v tomhle nevyznám ale myslím že ho dost štve ty peníze co ve skutečnosti vydělá ale nedostane (DPH?) takže by měl 50k Byl minulý rok ve Francii a s tím platem atp který byl o dost vyšší by klidně tam i zůstal. Njn se potvrzuje to že tady nás pěkně odírají... na všem a na platech hlavně.
Nemá no, ani jeho bývalí spolužáci z učnáku nemají tolik peněz, mají kolem 15k což je relativně průměr na dnešní dobu. Je pravda že nedělají takovou podle mne sofistikovanou, náročnou a zodpovědnou činnost.
Hry jsou celkem drahé, jakse to vezme nedovedu siu představit koupit i polovinu her za rok co výjde (myslím AAA) s průměrným platem - když tedy se neřeší že ještě člověk už má pc, nebo nedělá zrovna upgrade. Zdá se mi že ty hry attak to je jen u nás ne takhle drahé... máme všechno drahé.
Od jídla, po oblečení... nájmy a energie (i když energie by měli klesat) to taky není žádná slast. -
jedine co se muze stat ze koncovy prodejce priste nevezme od stejného studia tolik kusu, ale i to byva problematicke, protože třeba EA vydava i od jinych vyrobcu..a takzvane si je nikdo nechce nassrat:)
-
Pokud vím, tak to nedávno byl 23 500Kč hrubého a toto nedosahují 4/5 obyvatelstva.
Jinak si člověk co má hlouběji do kapsy může vždy počkat na slevu, pokud nemá odvahu kupovat od rusu. -
minimálně to je 25 000 hrubého.. :)
-
Nevím no, cílem všech je prodat toho co nejvíce, pokud něco zůstane na skladech je to špatné i pro výrobce. Příště si dá distributor bacha.
-
Plat 25.000 u běžného Čecha? Veskoslave, ty seš komik *1*