Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Horst_Fuchs
    Mohla by to být zajímavá hra, ale ta grafika alá GTA III je v dnešní době fakt úlet. :D
  • Možná je i problém v tom, že dnešní svět je rychlejší a lidem se všeobecně nechce přemýšlet - u ničeho. Proto nevěřím řečem, "Bylo nutné, aby se hry přizpůsobily době" - i zapomenuté žánry jako Tower defense nebo krokovací dungeony jsou hratelné i dneska. Stačí trochu upravit ovládání, ale proč měnít hratelnost, hádanky, obtížnost, udělat kratší a méně propracovanou hru?

Je to jenom o tom chtít - a takových lidí je stále dost. Jen vydavatelé chtějí mít "tupé stádo", aby jim prošla sebehorší hra - nejlépe za plnou cenu.

Samozřejmě vždy byly špatné a dobré hry, ale alespoň si tehdejší studio, které vytvořilo blbost dalo příště větší pozor - a vývojáři byli upřímnější a neschovávali se za výmluvy, aby zamaskovali vlastní diletantství.
  • walltar
    A čeho tou žalobou dosáhnou? Peníze už jsou utracené a co by ještě mohlo zbýt půjde na soudní výlohy. Takže max tak dobrého pocitu, že vyhráli.

I když ani ta výhra není jasná, protože pokud vím, tak KS požaduje jen aby člověk dělal projekt v dobré víře ... takže pokud si na tom pracoval a z nějakého důvodu se to nepovedlo tak si neporušil ustanovení KS. Jen pokud by si nic neudělal a utekl a penězma, tak žaloba má nějaký smysl, i když ani v tom případě už člověk peníze neuvidí.
  • Mě už také vzájemné urážení ve smyslu PC vs. konzole - AAA sekce - indie sekce nebaví. Hašteření přenechám mladším :)

Ale vážně. Co se týče flame - připadá mi, že si spíše stěžují konzumenti, kteří indie věc stejně nikdy hrát nebudou. To, že jsou některé nizkorozpočtové hry podprůměrné kousky nepopírám. Zároveň je ale stále vidět, že lidi nechápou hodnocení. Weby porovnávají indie kategorii navzájem s dalšími indie hrami a NE provázanou s AAA hrami. Kromě toho, o kvalitě nerohoduje budget, jak si mnozí myslí.

Indie věci jsou zde už přes dvacet let - v posledních pěti letech jsou akorát více vidět, což není na škodu - už mě zaujme opravdu málokterá mainstreamová záležitost.

Obvykle to jsou dvě větší hry do roka - v posledních sedmi letech.
  • TheGGG
    Mě jde spíše o to, že takovéto rozdělování herní komunity na tupé ovce co hrají AAA hry a na skutečné hráče co přispívají na kickstarteru a pomatují staré dobré časy, přičemž vždy dají přednost umělecko-filozofické adventuře o smyslu života před dalším dílem GTA prostě není profesionální.
    Podle mého by každý měl mít právo hrát co chce a jak chce, jistě vzájemné pomlouvání a urážení mezi jednotlivými komunitami a skupinami prostě bude vždycky a tak trochu to k tomu patří. Říct, ale o dnešních hráčích že zdegenerovali, protože dají přednost nějaké FPS před tahovkou mi prostě nepřipadá správné. Hráčem je každý a je jedno jestli hraje CoD nebo třeba Gone Home, dělení na "pravé" hráče a na tupé masy, je jen důkazem arogance a snobství.
  • TheGGG
    já ne, ale nechci pořád dostávat bany
  • Magister_Peditum
    Vždyť se taky v článku píše, že v takovém případě lidé, co jim poslali peníze, uvažují o žalobě.
  • "myšlenkový pochod autora" ... ale tyhle slinty vypouští i Grygar a všichni mu zobete z ruky
  • Hráči že nedegenerují? Když si pustím CS, nový Insurgency, Red Orchestru 2, BF2:PR tak všichni jen zmateně běhají a zastaví se až ve chvíli, kdy před nimi stojí nepřátelský pandulák ... starší hráči odešli a ti nový to hrajou jako CoD. Vsadil bych boty, že současná generace by se přes SWAT 3/4 nebo Rainbow Six Rodgue spear / Raven Shield neprokousala.
  • Diky kluci, to ma logiku, takto to samozrejme beru. *2*
    Kickstarter je pro bakera uz tak rizikem, nema zadnou zaruku ze se hra skutecne dokonci, natoz ve slibovane kvalite. Proto dava smysl ze bakeri uprednostnuji neco co si muzou vyzkouset alespon v malem demicku, pripadne se pidi po tom kdo to dela, co ma za sebou, jak je pripravena prezentace. To je naprosto v poradku. Tim chci rict, ze clankem odprezentovane neuspechy jsou neuspechem asi zaslouzenym. Muze se diskutovat o roli hypovani = zvyhodnovani nekterych projektu, ale samotny princip Kickstarteru mi pripada na dnesni dobu velice spravedlivy.
  • Jestli myslis cile ve smyslu financni castky, tak to tak je. Respektive vlastne ani nemusi dostat penize zpatky, protoze jim ani zadne nejsou z karty strzeny. To by byly az v pripade financovani a dosazeni lhuty, viz treba ted Kingdom Come, ktere cilovou castku presahlo, ale vlastne jeste nikdo kreditkou nic neplatil.
  • Je to tak. Ovšem v článku se psalo i o projektech, které se sice dostaly na svůj cíl, ale stejně nakonec měly problémy a třeba ani nevyšly.

Teď zase poučte někdo mě, co se v takovém případě děje, když projekt vybere požadovaný obnos, ale z projektu nic není? Předpokládám, že KS v tomle nic nedělá a asi ani moc dělat nemůže, ne?
  • Pro mnohe asi stupidni dotaz, ale poucte me, nechce se mi studovat pravidla Kickstarteru. Myslel jsem ze pokud projekt nedosáhne stanoveného cíle, cele se to rusi a backeri kteri prispeli dostanou penize zpatky. Neni to tak?
  • Hraci jako takovi nedegraduji. Dneska je hrani her normalni a tak zacali hrat hry lide,kteri by o ne drive ani nezakopli. A je jich mnohem vice nez tech ''klasickych staromilcu",mezi ktere se pocitam i ja. Ale zrovna Kickstarter ukazuje ze je nas porad dost.
  • Po dlouhé době s tebou souhlasím. Článek spíše připomíná myšlenkový pochod autora. Sem se to moc, zase podle mého nehodí - mezi jeho myšlenkami hledat relevantní informace.
  • Pilgrim66
    Přesně. Námět vypadal super, ale tím, že to není na android tak to pro mě bohužel končí.

PS: Podle všeho pak přidali Android a PC verzi, ale to už to asi většina lidí včetně mně přestala sledovat. Škoda...
  • Jack1947
    Ja to vidim i na sobe, holt drive ty hry meli do sebe mnohem vice... dneska je ta retardace zanrem na vyssi urovni. ( jo kopali i v COD2)...

UO jsem paril stale pred lety... nesmirne me to bavilo v MP transportery a dzipy *14*

Dnesni COD je nemastna neslana FPS bez nejake vetsi invence i 2jka mela nekde tanky.
    Jasny je Batlfýld jenze ten mi moc nevyhovoval nikdy, radsi bych neco mensiho s vozidly
    mapami hezky treba 32x32 to by bylo. Njn no... o MOH atp ( i kdyz to jsem spise tolik nehral, kdyz nepocitam PS2 Rising sun.) No povzdychl jsem si no... jede se dal.
  • Jedničku jsem po netu nehrál, nicméně souhlasím. Ono, i ten single nebyl tak snadný. Jasně, není to Flashpoint nebo Hidden & Dangerous, ale i tak.
  • Jack1947
    Co COD2, ale COD:UO nebo COD1 tam by se dnesni hraci dozajista zblaznily. ( Autoheal? zbrane kopou? proc to je kurna tak tezke hernajz...)
  • Myslet si ze v dnesni době někdo udela hru jako ,,kdysi,, je naivni. Neudela. Pro nekoho muze byt lore nic neříkající, ovšem třeba pro nekoho kdo zna lore Homam VI to nicneříkající není. A jasne, ty knizky vypadaj debilne..pravda. Ale ze by me to odradilo to nehrat..jen detail..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit