Přejít na výpis diskuzí
Sedm setnutých: připomínka neúspěšných „kickstarterů“ minulého roku
1.2.2014 | Ladislav Loukota
98 příspěvků
-
Jó, to byl taky dobrý maras :D - moje nejlepší vzpomínky z multiplayeru u FPS jsou ale z Vietcongu.
Němci, Poláci, Slováci, Češi, Francouzi... ani jednou tam nebyla slovní přestřelka, prostě jsme si užívali masivní mapu Stream 32 vs. 32 :) -
Já měl mnohem radši perk, který po člověku nechal na zemi granát. *1*
-
Last Stand je vlastnost, která poskytuje dotyčnému již zasaženému hráči bez HP možnost ještě střelit pistolí do některého ze svých nepřátel v okolí, než se respawnuje.
Poprvé se perky objevily v CoD: MW I. -
:D Co dela Last Stand perk ? Jsem hater codu, tak me to jen zajima uprimne.
-
Každý má jiný vkus: mě jsou zase proti srsti tací, kteří jen dychtí po grafice a nových hrách. Ale i retro grafika se musí umět. To, že hráči degradují je bohužel vidět nejen, co se týče anket ve světě.
Dovedete si představit, že by dnešní hráč MP FPS, hrál namísto CoD Ghost druhý díl CoD, ve kterém není trapný perk "Last Stand" - já ne.
Jak už jsem napsal, jsem za Kickstarter a jiné formy rád. PC potřebovalo změnu. Nemám už chuť utrácet za velkou hru 60 dolarů - to raději přispěju na šest projektů deseti dolary.
Nic proti konzolím, osobně jim přeju úspěch. Vždyť trh je velký pro všechny. -
Ta hra by byla spatna i na indie pomery, sorry. Kdyby se nejmenovala M&M, tak se to nikdy ani nezaplati. Hra orezana uplne v kazdym smeru i ve srovnani s 20 let a vic staryma dilama. 25e nebo kolik to ted stoji za to da jen clovek, co vidi jen ten provarenej nazev. I Grimrock byl nekolikanasobne lepsi. Fuj uz jen kdyz vidim tu otacejici se, svetelkujici knizku s nic nerikajicim lore na podstavci pres pul obrazovky ve meste, zveda se mi kybl.
-
Deathfire je škoda *13*
-
Gangsta style
-
Ono asi bude hodně záležet na šikovnosti takového podvodníka. A je dost možné, že by jsme ani nevěděli, že nás někdo podvedl.
-
preklepy blby..
-
samozřejmě že má podvodník šanci uspět. s dobrým plánem a po investování nějakého času úspěšnou kampaň zrealizuješ a měl bys být schopný ji i nějak rozumně zahrát do outu...
-
i stare MM mely povolani která nebyli moc uzitecna. je pravda ze pro novacka to muze byt problém, ale tohle mas i u jinych rpg. Proste to vyžaduje trochu zkouseni,pripadne pouziti googlu:) me zatím co jsme zkousel prisel dost nemoznej mercenary. A myslim ze pokud si někdo udela partu, crusader,dladedancer,mad a druid..coz je takova klasicka kombinace, tak s projitim hry nebude mit problém.
Grafika není uplna spicka, ale třeba dungeony nebo modely potvor jsou celkem slusny, jedine co vypada hur je venkovni svet, troshu pripomina mapu z heroes of might and magic, jen z vlastního pohledu. -
To je sice problém, ale nemyslím, že by to šlo nějak lehce ohlídat. Backerům nemůžeš dovolit dívat se do financí ... 99% lidí tomu vůbec nerozumí a budou tě u každé investice osočovat, že rozhazuješ.
KS to taky nemůže hlídat ... protože by náklady na to byly obrovské.
Otázka je, jestli by podvodník měl vůbec šanci uspět ... ona ta kampaň sama o sobě není zadarmo a když nic neukážeš, tak si nemyslím, že máš velkou šanci na úspěch. Ale nevím ... zatím jsem žádný podobný skandál u KS nezažil.
Jinak vydavatel je super ... pokud ti neřekne, že nemá zájem takovou hru dělat. Potom ty jako hráč nějakého okrajového žánru nemáš moc jinou možnost. Kromě prodeje PC a nákupu psa. -
no většinou z vedení kampaně na KS poznáš, jakým směrem se může projekt ubírat a jak moc může být rizikový. třeba jak tam byli ti dva experti (Brenda Brathwaite a Tom Hall) s tím svým "old school rpg". chtěli strašně moc peněz, neměli vůbec nic, ani jasnou vizi v tom, jak ta hra bude vypadat a jako stretch goal nabízeli dvě hry místo jedné. to byl předem pohřbenej projekt a ukázka toho, jak se kampaň dělat nemá...
u Star Citizen se například trochu bojím, co z toho ve finále vyleze... u Elite a Kingdom Come se popravdě nebojím... -
Tak já myslel, že počítáš dungeony pak ten Grimrock seděl to počtu :)
Jestli to bereš podle jiných definic pak máš pravdu.
- Já měl na mysli, otřesnou grafiku. Něco jako mezi kreslenou a realistickou. Vzdálené objekty vypadají hodně divně. To není věc osobního vkusu. Ale na ta velkou hru to nevypadá dobře.
- Navíc jak jistě víš, lze tam sestavit partu která je supr a hraje se lehce a anebo parta u kterou si pěkně zatopíš. To je problém pro nováčka. Ten neví, že lukostřelec je velice málo použitelný, neví, že je dobré se zaměřit na určitou školu magiie aby jsi měl léčení a ochranu před brněním. A navíc některé sestavy party jsou někde skoro nepoužitelné :(
- To vidím jako problém. A i na foru ubisoftu máš rady co a jak a čemu se vyhnout. Hra by měla být takové aby to šlo hrát slušně za všechno. To šlo v grimrocku, když jsi držel logiku, že čaroděj a lučišník by měl být v zadní řadě. Zde nemáš řady, a hodně moc záleží na tom co vybereš.
- Nakonec hraji za absurdní partu 4 čarodějů a jde to zatím zdaleka nejlépe. 3 bojovníci + léčitel dopadlo blbě, protože jak jsem zjistil je velice doporučené mít 2 mágy co mohou léčit buffovat. Protože to je na tahy. -
Vždycky mě pobaví ty rádoby intelektuální průpovídky o t*pých masách. Cítím z toho pokaždé upocenou snahu být nad věcí a jít proti proudu. V případě autora článku se to však změnilo ve směšné pitvoření, které působí dojmem, všichni jsou blbí a koho nebaví a nezajímá to co mě tak tomu nerozumí a je t*pá masa. Takto hluboce neprofesionální přístup mě velice mrzí, jsem rád že lidé co přispívají na kickstarteru jsou rozumní a neposílají peníze každé rádoby retro barevné slátanině co se snaží zahrát na city ubrečených nostalgiků.
-
Vyborny, originalny a poucny clanok! Viac takych :-) mrzi ma len trocha ze ste nespomenuli scifi dungeon Space Shock :-)
-
Grimmrock nepocitam, nemá venkovni svet a s hrami typu MaM ma spolecneho jen malo, a co je a není horsi je věc spis nazoru..vis jak to je..nekdo rad hrusky někdo jabka:)
A co vim, tak spousta fandu tehle serie je spokojených, to ze někdo není a nebude, je normalni, je to tak u všech her. -
Njn kde kravaťáci si pokládají otázku "Zaplatí se to?" Hráči většinou otázku "Bude mě to bavit?" Originalita je sice fajn věc ale u třeba Death Inc. jsem si říkal že za odpoledne to člověka musí omrzet, je to těžký.
-
Problém, je že KS nehlídá kdo tam leze a jak pak pracuje. Strašně to nahrává podvodům.
To, že lidi jsou za ideou i když nebude asi realizována je bohužel fakt ale moc s tím dělat nelze. Sotva se začnou vzdělávat aby nějak kvalifikovaně každý odhal, zda mají dobrou šanci to tvůrci dokončit.
Tohle by měl více hlídat KS. Kdo pak těm co tam žádají zabrání aby prachy nerozházeli anebo neodkládali věci do nekonečna? Může jako dárce vidět do financí? Ne.
- Vydavatel / investor je v tom dobrý. Je to někdo kdo hlídá termíny. Případně musí být schopní lidé v týmu aby dbali na časový plán.