Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdybys nebyl tupec, tak bys zjistil, ze vetsina zraneni v ty dobe byla drtiva => nikoli secna nebo bodna. Prave proto, ze probodnout nebo proseknout zbroj moc dobre neslo, ale prerazit ruku nebo rozbit hlavu slo o poznani lip.
  • Hnisavec
    nevravím o Dark Souls ale o Demon Souls.... (Přijde mi ale komické zmiňovat jako dobrý příklad zrovna Dark Souls s absurdními asijskými monstry apod., to bych spíš zmínil Game of Thrones...rofl...jj GoT s jeho drakmi a zombíkmi na konoch, mamutmi a obrami je úplne stredoveko presný *3* *15* *15* *15*
  • Ne, Sienkiewics vskutku není historicky o nic přesnější než jeho "druh ve zbrani" Jirásek. Žánr "propagandistický historický román" je evidentně obecně oblíbený. *1*

Nevím jakou má středověk "atomosféru zafixovanou u dnešních lidí" a nezajímá mne to. (Přijde mi ale komické zmiňovat jako dobrý příklad zrovna Dark Souls s absurdními asijskými monstry apod., to bych spíš zmínil Game of Thrones nebo Baldurs Gate třeba.) To, že chce někdo působit realisticky přece nevylučuje dobrou hru a dobrý scénář. (Viz třeba Markétu Lazarovou.) A pole s vlčím mákem může ve hře krásně zahrát, koneckonců vlčí mák je od WWI pevně spjatý se symbolikou bitevního pole a všichni mu tak intersubjektivně rozumíme.

KC: D je žánrově "historická fikce", Dark Souls fantasy. Nevidíš rozdíl? Vážně ne?

A přitom tě fakt baví číst Sienkiewicse s jeho neskutečně sáhodlouhými rozvláčnými popisy, věčnými popisy vesnic, lidí, šatů, zbraní, kurníků, slepic... hra má dvojí výhodu, je to vizuální a "časové" médium, takže se s popisy patlat nemusí, narozdíl od autora historického románu.

Absolutní kýč vidím osobně spíš v tvých Dark Souls. Sto lidí, sto chutí.
  • wenceslaus
    "...dokonale vystihol atmosféru akú má stredovek zafixovanú u dnešných ľudí..."

A má i spousty jiných vad!
  • Hnisavec
    uhm...ja vravím o feelingu, nie o historickej presnosti, nato sú encyklopédie, hry sú od toho aby človek unikol od reality. Štúdium histórie mi stačilo počas výšky bohato. Ono ani Sienkiewiczova epopeja Potopa a Ohňom a mečom nie je úplne historicky presná a aké sú to knižky, žiadna hra sa absolútne nechytá. Poukazoval som explicitne nato, že hra ktorá sa prezentuje extrémne tým, že bude prísne realistická a historicky presná, sa preukazuje absolútne gýčovýtim trailerom uprostred rozkvitnutého makového poľa, kde dvaja tuľpasi v brnení naleštenom voskom na baworáka bojujú ako z nejakého CoD traileru. Demon Souls narozdiel od toho nemal prezentáciu žiadnu, ale dokonale vystihol atmosféru akú má stredovek zafixovanú u dnešných ľudí.
  • Pochopitelně ironicky. *3*
  • Jistěže se používaly i jiné zbraně, kladiva apod., ale to neznamená, že se najednou přestal používat meč. Mnohem spíš se změnila technika boje mečem. Ve skutečnosti meč v odlehčené podobě všechny tyto alternativní zbraně (a samozřejmě taky brnění) "přežil".
  • Jasně, kdežto sekera zabírá úžasně. *5*
  • Je vidět, že se vyznáš. Zejména evidentě víš co je to sekundant a správně poukazuješ na to, že souboj podle pravidel 18. století byl v pozdním středověku samozřejmě běžný. "Špinavá atmésféra středověku" taky pobavila.

Naštětí se Warhorse vyznají přeci jen trochu lépe než ty a tak si nepletou středověk a Monty Python and the Holy Grail. *5*
  • Mart9
    Udělalo a je to horší než před tím. Noví admini nemají cit pro diskuse, mažou radikálnější názor, někdy i srandu, ale ty trotly, co tu blijí, ne.
  • Paulcz
    Kdo říká, že se chtějí zabít ? :) Třeba jen trénují.
  • Lol obrazok a hned anotacia na obal hry Demon Souls..identicke brnenie. Az na to ze tento trailer srsi pozerstvom a z Demona kvapkala nelutostna spinava atmosfera stredoveku ako zo ziadnej inej hry. Kazdy citatel Potopy krochkal blahom. Zaujimalo by ma z akeho motivu sa 2 rytieri trtkali do makoveho pola na f2f suboj bez sekundanta.
  • Převelice povedené.
    Doufám, že "speciální akce" která má být součástí soubojového systému může být v závislosti na kontextu i předvedený šerm s uchopením čepele.
  • Tu máš palcáty alebo cepy či ako to voláte : http://www.h-u-m-rueegg.li/images/turnier-1.jpg
    Je to cisár Maximilián, veľký fanúšik do súbojov a turnajov, originál je Freydalov kodex.

A na ľudí, čo si myslia, že rytier čo mal na plátovú zbroj, nemal panoša a išiel do boja s jednou zbraňou, sa vyser.
  • To sice ano, ale každý ho neměl a pochybuji, že za ním běhal po bojišti s vozíkem, a podával mu zbraně podle potřeby. Takové věci se řešili před bojem (pokud nepočítám turnaj) a ne během boje..
  • Veskoslav
    90%? Kde jsi to vzal? Podívej se na Elite, Pillares, Wasteland 2....Všude tvořilo KC 10% maximálně. W2 měla kolik? 30k přispěvovatelů. Na Steamu ji vlastní kolik 450-500k?
  • Osobně si myslím, že tomu je naopak. Právěže spíš lidi, co doteď poslali prachy, jsou přinejhorším právě těch 10% z celkových prodejů (v nějakým rozhovoru myslím psali, že potřebujou prodat 1 mega kopií). Navíc, spousta lidí právěže čeká na dokončenou hru a jsem si jistý, že i na konzolích se určitě podstatné procento prodá. Jako samozřejmě, obavy mám taky, ale pevně věřím, že když to v jistých ohledech originální projekt, že potřebný počet kopií prodají. Přinejhorším jim zas na KS pošlu prachy...
  • Místo aby jste byli rádi že v čechách vznika taková hra, a že máme vyvojare kteri si na tom opravdu dají záležet, tak jen remcáte.
  • od toho mel panoše ktery mu ty zbrane nosil a podaval podle potreby, presne jako v golfu
  • To si číst nemusím, to je snad jasný ne? Si to představuješ jako golf.. Bojovník jde do boje, a říká si: hle támhle je chlap bez brnění, podejte mi meč. Do toho skočí další v brnění: podejte mi rychle sekeru. Zezadu na něho najíždí někdo na koni: rychle, podejte mi halapartnu... *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší