Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsi si jistej? O.o
  • Veskoslav
    Nechci jenom Makedonce. Já je tak nemám rád. Jediná významná osobnost Alexandr, jinak podřadný státeček, co věčně dostával na budku od svých sousedů. Zažili 80 let slávy v antice a tím to taky skončilo. Dobili skoro celý známý svět a o 30 let později se modlili, ať jejich staří nepřátelé zapomenou, jak se k nim zachovali:)
  • rancor1223
    Mluvím ze znalostí středoškolského dějepisu. Nikdy nám neříkali o tom, že by Makedonie používala falangy. Ty jsou vždy spojovány jen s původními řeckými státy (Makedonci jejich kulturu pouze převzali, ne?). A byť Alexandr Veliký (Makedonský) je rozhodně známější než Sparta, na Makedonii si vzpomene málokdo.
  • Magister_Peditum
    Už tady byli Galové. *15*
  • zlatý čas strategií byl někdy kolem přelomu tisíciletí... pár megatitulů dnes nic nezachrání
  • Já chcu hrát za Asterixe a Obelixe. :-D
  • Těžko řírt na východě byli v té době slované a ti s Římem a ostaními národy moc nebojovali.
    Oblast Skandinávie se dostala do popředí až s vikingy což je raný středověk. Takže Ptolemajovský Egypt a snad Peršané jako zástupci Malé Asie.
  • rancor1223
    Musím ti dát za pravdu, podle mapy by Makedonci opravdu měli zabírat většinu peloponéského poloostrova a na další stát už tam místo není. To by pro mě tedy byla docela podpásovka. S nějakým "klasickým" řeckým státem jsem počítal. Za koho teď sakra budu hrát?! Barbarové mě moc nelákají a Řím je nuda.
    Jinak ty Egypťani, řekl bych jsou téměř jistí. A pak bych čekal že někdo bude víc na východě, tzn. někdo z Malé Asie, Ruska nebo možná Skandinávie.
  • Magister_Peditum
    Egypt nebo Řecké městské státy (Achájský spolek?) a nějaký "východní" národ (Seleukovci, snad nějaký zákrsek Parthů...). "Barbarských" kmenů už máme celkem dost, takže je načase se zase podívat na zoubek "civilizovanějším" národům kolem Středozemního moře.
  • PreidaQ
    Promiň, ale makedonská falanga je IMHO o dost slavnější než ta spartská. Přece jen s tím narozdíl od Sparty dokázali dobýt většinu známého světa.
  • Makedonci už jsou venku. Jinej Řeckej městskej stát si myslím, že už nebude, budou je zastupovat právě Makedonci.
  • Tak makedonci už byli oznámeni.
  • Veskoslav
    Já bych vsadil na Makedonce nebo městské státy Řecka.
  • a navíc mi připadá většina těch mečů na screenu spíš keltskýho stylu :)
  • Co myslíš? Já bych vsadil na Egypt.
  • Nebylo ani třeba zjišťovat období, jen stačí vědět, že je tam Makedonie a Kartágo. *7* V tom případě logicky musí člověku trknout, že Egypt ještě nemohl být pod Římskou nadvládou.
  • Veskoslav
    Nechtěla by redakce uspořádat anketu, kdo bude další?:)
  • Já tedy doufám v seuluky, egypt mi moc nevoní ,ale zas na druhou stranu když tam nebudou tak si zahraju za makedonce a zase makedonci vymlatí pulku světa :D
  • presně první věc to mě trkla když jsem to četl :D
  • Už jen dvě frakce čekají na odhalení. Jedna z nich bude určitě Egypt (Ptolemaiovci) a ta druhá by mohla být nějaká "východnější" (Seleukovci?). Sice je to jen můj odhad, ale obávám se, že tím pádem bude Makedonie jediným hratelným "řeckým" národem a to mě nesmírně mrzní (ne, nejsem Sparta-lover)!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit