Přejít na výpis diskuzí
Shadow Tactics: Blades of the Shogun - recenze
19.12.2016 | Václav Pecháček
109 příspěvků
-
ta hra je prostě luxusní.
-
za mňa je to zodpovedajúce hodnotenie. dostal som presne do puntíku to, čo som očakával. chcel som nových commandos/desperados., nakoľko pôvodné hry prejdem po pamäti a dostal som ich. neočakával a ani som nechcel! žiaden posun v hrateľnosti. popravde, ani si neviem predstaviť, čo by sa dalo vylepšovať (ale isto sa niečo nájde, len ja to nevidím). grafika ma nijak neuráža, na tento typ hry plne dostačujúca, obtiažnosť miestami značne frustrujúca, čo sa ale v tomto žánri očakáva.
takže po Grimrocku ďalšia úspešne oživená mŕtvola a teraz ostáva len dúfať v renesanciu žánru, lebo takýchto kvalitných hier by som uvítal viac. aj za cenu, že s nimi príde aj more menej či viac nepodarených pokusov.
P.S.: commandos je aj tak najlepší, hold nostalgia už inak nepustí :) -
-
Super, a na to jsi si kupoval grafickou kartu za 15 000? byval by ti stacil notebook za 3000 ze zastavarny..chces aby to na PC takhle pokracovalo? zadny exluzivni hry jen indie old school a vsechno co jde s dobou porty z konzoli?..tak to podpporuj..aspon usetris za pocitac..
-
-
"Zadni exkluzivni hry" , ukazkove nepochopenie PC platformy a sposobu jej fungovania, tak typicke pre konzolistov. Zaujimave, ze pod recenziou na taky Resogun ziadny tvoj plac nad premrstenim hodnotenim indie titulu nevidim.
-
Zase ti jeblo v palici?
-
postupne:
1) nie, PC skladám primárne kvôli práci. hry sú len koníček, hobby a posledných cca 7 rokov som upgradoval vždy kvôli práci. na hry už niet toľko času, aby sa oplatilo kupovať "herné delo". a keby tomu tak nebolo, tak netuším ako by som sa choval pri kupovaní PC. ak by som usúdil, že mne ta zábava stojí za tie peniaze, áno kúpil by som grafiku za 15 000 kvôli pixelartu :) ale toto je už varenie z vody.
2) áno, chcem, aby to na PC pokračovalo AJ takto. tento žáner hier mám rád, bavia ma a užívam si ich. je mi srdečne jedno, či je to indie alebo AAA hra. dôležité je, aby am oslovila a užil som si ju. môj voľný čas je dosť vzácny, nemám ten luxus ako v minulosti, keď som hral všetko do radu. konkrétne pri tejto hre si inú grafiku (predpokladám, že na tú narážaš) ani predstaviť neviem.
3) neviem, čo myslím pod pojmom "co jde s dobou". ak narážaš na grafiku, tak sa odvolávam na bod 2. grafika je pri hrách dôležitá, ale je hodne hlboko v rebríčku priorít, podľa ktorých hry vyberám. vlastne ak sa tak zamyslím, naposledy som hru "kvôli grafike" hral v časoch pred Half Life 2 a DOOM 3. cca s nástupom HL2 a D3 som grafiku prestal riešiť úplne. ak mi hra sadne, OK, ak nie, obídem ju a vyberiem si inú. trh je dostatočne plný (i keď v mojich top žánroch dosť skomiera, ale tak objavujú sa perličky)
4)portovanie beriem ako súčasť doby. máme tu konzoly, máme tu PC a tieto trhy sa nutne prekrývajú. exkluzivity považujem za vec, ktorá ide priamo proti hráčom (všetci by si mali môcť zahrať všetko bez rozdielu platformy), ale je to nutné zlo, aby sa konzoly uživili = akceptujem. ja hrám pre radosť, pre zážitok a pre oddych. takže mne osobne exkluzivity extra nechýbajú a ak by chýbali, práca ma živí dosť na to, aby som si mohol dovoliť PS3 a jej exkluzivity (PS4 zatiaľ nemá asi nič, čo by som nejak ľutoval). Xbox je DTTO - pozor! nezamieňať s tým, že konzoly nemajú skvelé hry. pár kúskov by som si určite zahral rád, ale keď ich hrať nebudem, život chudobnejší mať nebudem.
5) na PC neušetrím, PC sa mi zaplatí prácou, živým sa prácou na ňom :) som proste šťastná mrcha. a aj keby nie, ide vždy o pomer cena/zisk. za zábavu sa platí, tak ak uznám za vhodné, že sa oplatí do hrania vraziť tie peniaze, tak ich tam vrazím. ak nie, tak aj tých 300€ za konzolu je veľa.
6) áno, podporím rád každého vývojára, ktorý mi dodá produkt, ktorý chcem. opäť bez rozdielu exkluzivita/grafika, indie, AAA, PC vs. Konzola debilvojna.
sorry, nechcem sa nikoho dotknúť, ale asi nie som inteligenčne dosť na výši, aby som pochopil túto nezmyselnú vojnu platforiem. nikto, kto má rád hry sa do nej nemôže s vážnou tvárou zapojiť. jedine ak ho baví trolenie. na takéto žabomyšie spory som už starý a razím názor nech si každý hrá čo ho baví a na čom ho baví. kľudne aj na kalkulačke. hry majú spájať, baviť, tešiť a nie rozdeľovať a vyvolávať takto nezmyselné spory. -
-
Pěkný přízpěvek, a souhlas. Jen myslím, že s ním tratíš čas zbytečně a žánéz tvých slov "nepadne na úrodnou půdu". A neb "Better not to feed trolls" :D.
-
viz moje hadka z uzunarim nize..
-
-
nie, naozaj nechápem, o čom točíš. jediné, čo je jasné z celej tej hádky, na ktorú si ma odkázal je fakt, že ti až chorobne vadí indie scéna a že grafika je u teba alfou a omegou hier.
mne indie scéna dala desiatky a stovky hodím skvelej zábavy, mne nijak nevadí. to, že je momentálne strašne veľa balastu a odpadu je pravda, na druhej strane v tom odpade vzniká stále veľa kvalitných a podarených kúskov, ktoré stoja za pozornosť a už len ich vznik vyvažuje ten marazmus okolo.
a to si mi vzal svojim tvrdením, že na PC by mali vychádzať exkluzivity a indie scéna sa má odrezať od hlavného prúdu. a načo prosím ťa? prečo by na PC mali vznikať exkluzivity? kvôli grafike? alebo aby sa mohli deti tĺcť do pŕs, že majú graficky high-end hru, zatiaľ čo sused s konzolou ju nemá? ja som hráč, ja prajem kvalitné hry všetkým. na vývoj a posun v grafike sú tu iné oblasti a indie scéna nijak nebrzdí vznik veľkých AAA titulov na PC. práve naopak, brzdia to práve konzoly, ktoré výkonostne nestačia, ale tvoria nezanedbateľnú časť trhu a teda sa nedajú len tak obísť. ale i to nie je tak celkom pravda, lebo ak by tomu tak nebolo, tak by sme hrali figu, lebo kto by mal na tie herné PC? všetky platformy majú svoje miesto na trhu a o tom, čo je a čo nie je správne pre herný biznis nech rozhodnú hráči svojimi nákupmi. ak kupujú len indie veci, tak asi veľkí AAA vývojári asi nerobia svoju robotu dobre a vývoj ide zlým smerom.
čím pre dnešok končím, treba aj spať. -
-
citujem: mohla by vyjit dobra hra jako je tahle s grafikou dnesni doby, profesionalnim dabingem, a dalsima standartama co jsou dneska bezny u AAA produkce
milý zlatý flash nemôžem na teba reagovať priamo, tak aspoň takto. a to, že vyšla táto hra ako obmedzuje vývoj rovnakej hry v AAA verzii? alebo ako obmedzil vývoaj AAA titulov blesk v podobe legend of grimrock? niekto, opakujem NIKTO!!! sa ani len nesnažil urobiť krokovací dungeon v modernom AAA kabátiku. Proste veľký vydavatelia na tieto žánre kašľú, lebo nie sú rentabilné na vývoj. vývoj v tebou požadovanej grafike stojí milióny a tie sa im nevrátia. preto dieru zaplátavajú malí indie vývojíri, ktorí dokážu čarovať s peniazmi a kvalitou hier po všetkých stránkach (viď práve túto hru, LoG a LoG2, Invisible INC., divinity a veľa im podobných.). to, že pre teba je dôležitý len a len grafický vzhľad hry je tvoj problém. predstav si, že sú ľudia, ktorí dokážu hrať aj stolové verzie hier, kde je celá grafika založená na fantázii a predstavivosti a vôbec, ale vôbec im to neuberá na hernom zážitku. -
ne, ale mohla by vyjit dobra hra jako je tahle s grafikou dnesni doby, profesionalnim dabingem, a dalsima standartama co jsou dneska bezny u AAA produkce, a jestli mi chces tvrdit ze by se ti uplne stejne hratelna hra jako je tahle v modernim zpracovani nelibila, tak ti to neverim, a ty si lzes do vlastni kapsy. jenze s timhle pristupem,,takhle to je ok, ja jsem spokojeny,, to nebude nikdy.
-
-
"...ja bych byl radsi kdyby na PC vychazelo rocne 20 AAA exluzivnich her misto 1500 tehle indie her ktery sem uz videl stokrat pred 15-20 lety..."
a ďalej sa nemáme o čom baviť, nakoľko si mi práve zobral možnosť hrať. môj vkus na hry je očividne na míle vzdialený od toho tvojho a ty podľa svojich príspevkov zásadne odmietaš pochopiť, že nie všetci musia uznávať tvoje hodnoty a priority. je to tvoj názor, nneberiem ti ho, ži si s ním. našťastie dnešná doba nám obom umožňuje hrať presne to, čo chceme bez ohľadu na to, že teba škrie fakt, že sa svet netočí podľa teba :) -
-
ja ti neco sebral?..hraj si co chces, me to je jedno...dalsi co nechape o cem mluvim..
-
-
-
-
-
-
Perfektní hra i recenze *14*
-
-
Je to tak :)
Ak by som to mal zhodnotit tak hra roku, mozno aj desatrocia = fanusikovia sa nacakali, ale vyplatilo sa to.
Pre zaciatocnikov - ak sa Vam hra zda tazka skuste si stiahnut slovencinu (http://www.lokalizacie.sk/preklady/39-shadow-tactics-blades-of-the-shogun/), prejst si tutorialy a citat vsetky rady a lahsie sa do hry dostanete
-
-
Pěkná recenze na skvělou hru. Kdo ví, do čeho jde, NEmůže s tímhle sáhnout vedle.
-
-
Mohli jste třeba také napsat, že na Steamu můžete stáhnout demo, což je v podstatě první mise a také že hra má výborný dabing ať už japonský, který preferuji, tak i anglický.
Edit: to neměla být reakce ale nový post... -
-
Demo je i na GOG a mise obsahuje rovnou dvě. :)
A ke kladnému hodnocení dabingu, za mě japonského, se přidávám. Celkově ten akcent (asi záměrně přehnaný) na japonskou kulturu je super, takové ty hlášky jak z anime apod. :) -
-
Zkusit bych mohl i když tenhle typ her moc neznám, díky za info *3*
-
Jenom malý podotek. Mise jsou v GOG demu dvě, ale jakmile v tý druhý člověk najde Yuki, spustí se odpočet a máš pouhejch 10 minut misi dohrát. Potom demo končí.
-
-
Super challenge dát to za 10 min. ;)
-
-
-
-
-
Super recenze! Na tuhle hru jsem si dlouho brousil zuby a zatím mě minimálně recenze hodně uspokojila :-)
-
V případě, že si chcete hru koupit, běžte do GOG verze. Jednak je samozřejmě DRM free, druhak je hra na GOGu o 10 éček (což znamená téměř o třetinu) levnější.
-
Mohl bych se zeptat, existují ještě vůbec jiné hry (kromě recenzované) typu Commandos? Samozřejmě Desperados: Wanted Dead or Alive, Robin Hood: The Legend of Sherwood a Chicago 1930 mám dávno dohrané *3*
-
-
Helldorado bola v podstate Desperados 3 a to bolo asi posledne co si pamatam. Potom este Commandos pokracoval s podnazvom Strike Force ale to uz bolo stealth FPS.
-
jeste je tu jedna gameska ze STAR TREK univers
-
No, ještě je Desperados 2 a Korea: Forgotten Conflict (ta je myslím dokonce česká). Ale ani jedna z nich ani zdaleka nedosahuje kvalit jak Shadow Tactics, tak původních Commandos nebo tebou vyjmenovaných her od Spellboundu. A pak ještě Desperados 3, ale to se jmenovalo jinak, myslím že Helldorado.
-
myslím, že tohle je první nová za celou tu dobu, od zmiňovaných her...
-
-
Už sosám demo, vypadá to náramě :)
-
Diny za recenzi.
Hru jsem si koupil a radim to zatim mezi best of poslednich deseti let.
Grafika super.
Ale narazky na ni chapu. A respektuju.
Jde to z jiste kliky hracu, ktera hry zarputile odmita brat jako nove umeni. Maji na to pravo. Zijem ve svobodne zemi. :) -
Chtělo by to češtinu ale jde to i bez ní.
-
-
Kdo by to byl rekl ze by Bob chtel cestinu, neuveritelne prekvapeni:)
-