Přejít na výpis diskuzí
SimCity nevkročilo mezi hráče správnou nohou
8.3.2013 | Adam Homola
254 příspěvků
-
Nezna nekdo nejake forum o hre,kde lidi jen nenadavaji na DRM a resi i hru? Nemuzu nic najit a rady by se hodily. Dik
-
Omyl, ktery pochopis, az si uvedomis, ze nekupujes software, ale licenci. Reklamovat tedy muzes samotnou licenci. Software ktery pouzivas na zaklade licence muzes reklamovat jen v rozsahu, v kterem ti licence garantuje jeho funkcnost. Moc bych se divil, kdyby ti garantovala ze nedojde k vypadku sluzby, spis v ni naopak bude osetreny. Ne vseco pívazujesza vadu musi byt vada v pravnim smyslu. Viz vadne pixely u lcd obrazovek.
-
Tohle bohužel není konec. Konec bude, až hra poběží bez problémů a lidem, kteří teď problémy mají a reklamují, budou vráceny peníze. Tohle je zatím takový opatrný začátek konce.
-
Mně zajímá jak tam funguje ta simulace obyvatel atd. v pozdější fázi hry. Zatím hodně článků vychvaluje jak to vypadá to,že vidí dopady svých rozhodnutí ale také mluví o tom, že zatím nevědí jak to funguje dále.
U SimCity 4 se mně líbil ten makropohled. Pořád bylo co řešit. Nebylo možné jen tak nějak hodit větrnou elektrárnu a čím větší město tím více problémů. Sice tam asi nebyla tak přesná simulace ale otázka je jak to zde má smysl?
Když pominu hloupost, že městečko s 15.000 obyvateli má jadernou elektrárnu atd. Tak to,že každá osoba "žije" může nabízet hodně možností. Zatím jsem ale nikde nezjistil zda tomu tak je.
Jestli lidi umírají, stárnou a přichází o práci to by pak bylo dost složité podobné věcí řešit a člověk by si snadno špatným rozhodnutím naběhl na malér v budoucnu. Zase by to bylo zajímavé a bylo by tam co řešit a ta simulace by byla využita.
Jestli tomu tak není tak to sází asi hodně na první pohled. -
Je, jen ti to neřeknou narovinu, ale vymyslí kolem nějakou omáčku. Jen nechápu to online, už Cities XL na to dojeli a nakonec MP zrušili.
-
Jen pro info Games.cz považuji za nejlepší v dnešní době herní server, nedělám reklamu konkurenci. Ale považuji za správné dát nové informace a i zdroj aby si člověk udělal jasný obrázek.
-
Takže konec dobrý všechno dobré, někdo v EA začal uvažovat a uvědomil si že všemi těmi rozhodnutími si staví šibenici....
viz :
http://www.eurogamer.cz/articles/2013-03-09-ea-odkodni-za-simcity-hrou-zdarma-a-priznali-opravnnost-stinosti -
To ze jsi pro me blbec jeste neznamena, ze jsi blbec. Vlastnictvi software neni volne vykladatelny termin, je jasne dany. Koupi hry na gogu se nestavas jejim vlastnikem a to co muzes s kopii delat je dano jeji licenci, pricemz kopirovani kamosum tam pravdepodobne nebude.
-
Haha, za takovou presnou proziravost ti manageri utrhaji ruce, bez s tou svoji kristalovou kouli, ktera vi pul roku predem kolik se ceho proda a jak se to bude intenzivne hrat, delat konzultanta, nebudes mit konkurenci a budes si zit ve vate.
-
Aha, tak to jsem se spletl. V tom pripade jsi zatrpkly nenavistny dedek trpici alzheimerem, vracici se pomalu do sveho mladi.
-
ale fakt veeelky pocitac, aspon jako panelak ;)
-
Sice chapu, ze jsou lidi nastvany, je to logicky, ale kdyz uz se tu vsichni ohaneji pravnickymi znalostmi (vcetne me), ktere si, pravdepodobne, nekde dohledali nebo je "vytusili" z toho, co by bylo pro lidi vhodny (coz se muze dost casto neshodovat s realnymi zakony), tak by asi nebylo uplne od veci si dohledat informace i o jinych vecech - prijde mi, ze lidi si koupili SimCity a najednou s hruzou zjistili, ze to je always online hra. Zatim jsme porad ve fazi, kdy se hry s nutnosti neustaleho pripojeni proste setkavaji s launch problemy. Proste to tak je.
Vedeli to vsichni, mohli si to koupit az po nejaky dobe (nerikam, ze to neni na obtiz, to ne).
Pro me je to ale stejne vtipny jako kdyz si kamos koupil Crysis 3 a ted je nastvanej, protoze mu karta nepodporuje Dx11.. Proboha, jsme v dobe, kdy sehnat alespon zakladni informace je neskutecne primitivni, tak se podle toho taky trochu chovejte.
Vsichni tu vesele nadavame na ovecky (at uz iOS, PC/konzole nebo mainstream/indie hry), ale to ze novej OZ je vpodstate udelanej cim dal tim vic pro ovecky, ktery jsou chraneny pred sebou samymi, aby se mohli chranit pred tim, kdyby nahodou podepsali nejakou smlouvu, kterou prece stejne nikdo necte, nikomu nevadi.
TL;DR Neni na skodu byt obcas trochu rozumny.
P.S. Ani zdaleka neobhajuju rozhodnuti EA udelat z toho always online hru ani cokoliv jinyho. -
Vsadim se, ze si ten server predstavujes jako jeden pocitac :-).
-
A co měli čekat? Když si koupím hru, tak ji začnu hrát co nejdřív to jde. Jako příklad tu měli Diablo 3. A i tak to dopadlo o hodně hůře, než tam. Já se vůbec naštvaným hráčům nedivím.
-
Omyl. Obchodni zakonik je tu proto, aby upravoval smluvni vztahy pro podnikatele, protoze pro "obycejny lidi", resp. spotrebitele v tomto pripade, je tu klasicky obcansky zakonik.
1.1.2014 nabyde navic ucinnosti (pravdepodobne) zcela novy obcansky zakonik, ktery do sebe zahrne i stavajici obchodni zakonik (ktery nasledne zanikne) a prave kvuli tomu termin "podnikatel" jako takovej neni v OZ potreba. Nicmene tam stejne bude z duvodu ochrany slabsi strany - spotrebitele.
Na druhou stranu se z lidi (jak upravuje OZ termin fyzickych osob) stavaji nemyslici ovecky, ktere jsou za kazdou cenu chraneny vuci "vycuranym podnikatelum".
Smlouvy jsou tu od toho, aby se cetly (smluvni podminky u her asi necte nikdo, ale v tomhle pripade je nutno rict, ze vetsinou clovek ocekava, co si kupuje, takze to ani neni potreba - nebudu chtit soudne nic resit)! Takze by ti zadny drobnosti malym pismem uniknout nemely, stvrzujes to podpisem, mas na to cas a oni te to musej nechat v klidu precist. Nesirme blaboly a nedelejme z lidi zas takovy blbce, nektery opatreni a zakony na ochranu slabsi strany jsou uz opravdu delany jak pro idioty..
A aby se nereklo, nejsem student PF, takze nemam plnou expertizu, ale jsem na iESu UK a rekneme, ze obchodni pravo je tu vec velmi dulezita :). -
Ale jdi ty brepto, ty jsi taky trestnej čin, resp. tvoje blábolení o věcech, o kterých nemáš ani páru :))
-
To není pravda. Hra není tvoje. Na tu hru má někdo autorská práva. Ty ať si "ji" koupíš kdekoli pořád je to jen licence na užívání. Rozhodně ji nemůžeš kopírovat a rozdávat. Nebo si snad myslíš, že ten tvůj GoG funguje pro dobrý pocit a stačí mu od každé hry prodat 1 kopii?
-
No tak slyšel sem o hromadě problémů se hrou ... mě se naštěstí jakýkoliv lag, nebo bugy vyhnuli. Včera sel hrál někdy od šesti večer do tří do rána a dneska myslím od desíti ... zatím žádné probémy s dostáním se na server (EUV3) nebo s lagama. Ale pořád říkám té DRM je škoda ... dá to té hře zbytečně špatnou pověst, jak kdyby nálepka EA nestačila.
-
Dotazy ke hre-kdyz dve mesta v jednom regionu nejsou spojena cestou,nejde si posilat veci. Jde to nejak obejit?(nechapu to deleni regionu na dalsi male podregiony-zbytecnost)
-nektere budovy maji jako pozadavek mit v regionu alespon jednu budovu urciteho typu postavenou. Ja ji mam(v jinem meste),ale presto se mi budova neodemkne. Jde o bug,nebo o spatny preklad do cestiny a budova musi stat ve meste a ne v regionu? Jde treba o pridavky k radnici.
-funguje vam vyhledavani MP her? Pouziji filtr na ''opustena mesta'' a stejne mi to vzdy najde jen plne mapy a k zadne se neni mozne pridat
A maly postreh co me dost nastval
-kdyz hraji singleplayer a pomaham si mezi mesty sluzbami,jsou zdarma. Takze v SP zadna ekonomika mezi mesty vlastne nefunguje. *9* -
Ale bohužel moc nešlape.... Opět mi to vykoplo z tutoriálu. Ach jo. Já jsem čekal, že s tím budou potíže ale až takhle. Oproti tomuhle byl teda launch Diabla III úplná pohoda.