Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trisska
    Jelikož sem budovatelskej typ, tak sem se na tuto hru fakticky moc těšila a je převeliká škoda, že to nedopadlo... No nic, nezbejvá než čekat dál... Snad to bude příště lepší!!!
    • Black_Hand
      no...ona to hlavne neni budovatelska hra. budovatelska hra se neustale rozviji, porad se deje neco novyho, porad je tam nejaka casto nespecifikovana vyzva, nespecifikovany ukol, ktery si hrac sam vytyci a k nemu smeruje. ve chvili, kdy je mesto dostavene tak nazdar, s mestem uz nejde moc co delat.
    • nebude, dokud se kolem motá EA, nebude
  • Robotron3
    Jak to tak pozoruju, tak ne že ta hra by byla asi přímo špatná, ale EA naprosto selhala v marketingu, komunikaci a zajištění chodu hry při startu a to je neodpustitelné. Nedokážu pochopit, že tak velká firma, s takovými dlouholetými zkušenostmi v oboru dělá takhle šílenou práci. EA dostává ode mě za 5. Tam by měli padat za takovýhle fail akce hlavy.
    • Marketing je podle me jedina vec u SimCity, ve kterem neselhala.
      • to je fakt, lidi se na to tesili. Ja sem se na to tesil. Tu hru srazej do kolen bugy a servery. Veřím, ale že se to odladí.
      • Robotron3
        A tvrdit něco, co neni pravda, to neni selhání? *3*
        • Kazda druha reklama je bud primo klamava(tak se dneska rika lzi),nebo minimalne zavadejici. Ale protoze prodeje hry byly vysoke,marketing zcela urcite neselhal. *2*
          • Robotron3
            Hm, tak to sem asi stará škola, že si ještě myslim, že existuje něco jako dobrá pověst firmy, atd...
            • Jisteze existuje a i dnes se daji najit herni firmy co si povest nekazi. EA k nim uz hodne dlouho nepatri. Neplni sliby,kazi zavedene herni znacky,nici zavedene herni studia a hry od EA patri k tem drazsim. A to zu nemluvim o zdimani penez vydavanim nesmyslnych DLC a datadiksu(herni serie Sims je asi nejkriklavejsi priklad)
            • Taky bych byl rad, kdyby to tak bylo, ale jak se zda, realita je nekde jinde.
            • walltar
              Tak EA už je s pověstí tak na štíře, že nějaké lhani a podvádění jim nemůže ublížit. Pořád ještě jsou firmy, které mají dobrou pověst, ale většinou je to mimo herní průmysl ... tam už značka nic neznamená.
  • za hru jsem vytlačil 1300 vočí, musim teda říct, že velikost měst je těžce k nasr**í, pač v pozdější fázi už nejdou stavět v větší projekty, nejde se dál rozšiřovat prostě špatný. Online DRM taky nechápu zvlášť, když ještě včera mě to neustále padalo. Takže za ty prachy to rozhodně nestojí, to radši investovat na Steamu do Simcity4 - sice je to víc hardcore,ale větší zábava...
    • Delas si p*del? Jak muzes zaplatit za neco co jsi nikdy ani nevidel copak nevis o co jde tem markterum??? Nejdriv stahnu na torrentu a potom bud smazu, nebo koupim plnou. Tak se t. dela. Nenecham se nikym podvadet falesnyma demickama.
      Mimochodem fakt je ten, ze dneska uz za neco stoji jenom indie scena.
      • x_ander
        Sice taky u řady her dělám to, že si je nejdřív "vyzkouším" než je koupím. Ale proč tenhle postup někomu takto cpeš a děláš z něj blbce, protože to tak nedělá?
      • Az na to, ze SimCity na torentech nenajdes.
        • neboj ono se tam brzo objevi i MMO hry muzes hrat na tisici neoriginalnich serverech
  • pořád jsem se rozmejšlel,co koupim dříve, jestli Simcity nebo Starcraft..na Simcity jsem byl po hypu natěšenej jak malej Jarda a jak jsem psal - celkem zklamání... prostě jako všecky hry současnosti - vypadá to hezky, blejská se to, hejbe se to,ale napí**u se to hraje...zlatej Zeus:Master of Olympus nebo Pharaoh nebo původní Simcity třeba 3000 je pro mě nejlepší díl...
    • No teda ...ze bych se opet pokusil postavit pyramidu? Nemam paru jestli to na seven jede, ale snad to nejak rozchodim.
      • Black_Hand
        zeus je na gogu, takze to rozchodis.
  • shmeck
    Pro mě nejlepší "městskou" strategii Transport Tycoon Deluxe, to nepřekonalo. Velká škoda...
  • Další hřebíček do rakve PC exkluzivitám.
    Budget (akorát ne podle ceny) a ještě špatný!
  • Velmi "specifická" recenze. Každopádně co se hry samotné týče tak mi ani nevadí velikost měst,ale hlavně logický nesmysl v multiplayeru kdy si specializujete město a ostatní hrači se na svá města vyprdnou. Co se týče online singleplayeru,tak mě zas tolik ta omezenost měst nefrustruje.
    • Btw. Hráči The Sims připravte se,že pokračování bude v lecčem podobné Simcity
  • Tak po shlédnutí mnoho videí na youtubu musím říct, že zklamání se ještě prohloubilo. Jak já jsem se na tu hru cca. před půl rokem těšil. Vypadá to všelijak, ale jako město rozhodně NE! Už to hlavní menu je hrozné, koupil bych si hru za 1300 a budou mi tam běhat reklamy na eifelovku, big ben.. kup neprohloupíš.. I kdyby města měla větší rozlohu, která by byla přímo spojená ze sousedním městem a hrál to offline tak stejně tam bude stokrát míň strategických rozhodnutí než v SC4 Deluxe, módy raději ani nepočítám.
    No nic jdu rozehrát dalších tisíc hodin v sc4 :D
    • reklama na eifelovku a big ben? co to je snad nejaky produkt? :D
      • V podání EA ano :D
    • Keyz
      Dle toho co jsem viděl se navíc hodně rychle město dostane ze smradlavého města kde bydlí tupci do čistého města kde bydlí vzdělaný lidé.
      Když se podívám, jak jsem se s*al bych se zbavil těch hnusný fabrik v SC4 kde to smrdělo, kazilo to vodu a navíc tam pořád hořelo tak to byla doba. Lidé se tak rychle nepřešli na lepší vzdělání atd. Někdy jsem si přál aby se již do města nestěhovali jak jsem to prvně nestíhal.
      Ta rychlost v novem SC je zarážející, to vypadá, že se člověk ani nestihne na nic těšit.
  • Vrook
    Psal jsem to teď do bleskovek, tak to hodim ještě sem. S tou hrou zkušenosti nemám, ale vim zhruba jak by měla fungovat, takže mi to přijde jako docela husý.. co si o tom myslíte vy?
    http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/9361396.page#27608142
    • walltar
      V tomhle zase takový problém nevidím ... Jediné co mě vadí, že simulace funguje tak, že ráno každého sima vykopne z baráku a ten si de hledat práci (každý den novou) i když toho si člověk většinou nevšimne. I když vyustuje to v situace, kdy jezdí simové každý den od továrny k továrně a hledají práci a tím způsobují dopravní kolaps při některých uspořádáních města, které by jinak fungovalo. Toho, že počty simů nesedí, si běžný hráč nijak nevšimne.
      • "Toho, že počty simů nesedí, si běžný hráč nijak nevšimne."
        Stejne tak si clovek nevsimne, ze ji konske maso, ale tak nejak podvedomne citime, ze to neni uplne spravne.
        • nj, jenze tim ze hra pocita neco a ukazuje neco jineho a neni tam doprogramovane aby dopocitavala ten rozdil, tak vznikaji nesrovnalosti, jako ze pak pracuje jen 15% populace
    • Keyz
      Pak ten argument,že SC 4 byla statistická hovadina neplatí. Tam to bylo jasné a fungovalo to.
      Tohle je fakt rozbité.Ten engine se jmenuje trefně Glass....Lehce se rozbije.

Jak tohle opraví (jestli) to jsem zvědav. Možná to postupně opustí.
      • smejki
        Ale SC4 je založený jen a pouze na statistice (proč by to ale kvůli tomu měla bejt hovadina, to nevim. dokonce bych řekl, že to SC sedí mnohem líp než simulace kupy inteligentních entit). (ne)Sedící počty obyvatel v domech na tom nic nemění.
        • Keyz
          Pravda špatně jsem to napsal. Chtěl jsem říci něco podobného, tedy že model v SC 4 fungoval lépe a nebyla to simulace která je zde vychvalovaná do nebes.¨

I když nevím jak se počítaly NPC v SC4 neřešil jsem to podrobně. Na problém jsem tam nenarazil.
          • K tomu asi toliko, ze existujou softy, kterejma se resi trebas dopravni obsluznost - simuluje se streba chovani lidi v okoli stadionu a zjistuje se, jak je treba nadimenzovat vchody, dopravu v okoli ... a v zadnym pripade se ten soft nezabejva "jednotlivejma pandulakama", protoze to je uplna hovadina. Spis to hodne pripomina simulaci vody - jednoduse stejne jako se vi, ze voda potece dolu a ne nahoru, tak se vi, jak se chova proud lidi.

V pripade mesta jsou pak ty proudy dlouhodobe celkem stable - meni se jen minimalne, prave proto, ze lidi vetsinou do prace jezdi dlouhodobe, stejne jako jezdi dlouhodobe do kramu ... a nevymejslej si kazdej den jinou trasu.

Tudiz v realu se pouziva prave to statisticky vyhodnoceni nejakyho proudu dopravy, ale rozhodne se neresi, se franta pojede do prace tudy a pepa onudy.
            • Black_Hand
              nic to nemeni na tom, ze nemusim simulovat ty detaily o kterych mluvis a staci mi statistika s odpovidajicim LOD a ta tovarna mi taky klekne.

a proc myslis, ze se maxis ze SC4 a NAM nepoucil? argumentovat, ze "to taky trvalo", je nesmysl. protoze to nevyslo ve stejnou dobu a byl cas na to to analyzovat a pochopit proc to fungovalo lip.
            • Tabulková simulace je pro mě simulace ala SC4. Takže prostě jen si v tabulkách přečteš, že se asi někde něco děje, ale že by ti kvůli tomu klekla výroba nějaký továrny, která je třeba postavená na tý jediný ucpaný silnici to už neuvidíš. Tohle já považuji za důsledek a za něco co tě opravdu donutí ten problém řešit, krom tvého špatného svědomí.

Ano NAM je dle mého OK, jenomže po jaké době od vydání SC4 přišel že? Myslím že ani jeden ze zastánců SC4 by ho tu nevychvaloval do nebes, kdyby to teď zrovna vyšlo. Moc dobře si pamatuju že v momentě releasu ta hra měla spoustu nedokonalostí a bugů. To že se vývojáři z nich moc nepoučili do nového Simcity je věc jiná. Já jen říkám dejme tomu ještě čas, jestli to dokážou vyladit a jestli to teda vůbec ladit budou.
            • Black_Hand
              ok, takze chces rict, ze NAM ma lepsi system nez aktualni sim city, protoze funguje? z tveho postu mam pocit, ze podle tebe je NAM ok. takze kdyby nove sim city zalozili na nem tak by to bylo ok? samozrejme, ze DOBRA agentni simulace je DALEKO lepsi z hlediska verohodnosti, ale zalezi na tom jaky model mas, jak je verohodny, jak je narocny atd. to je jako tvrdit, ze kdyby se tam simulovali i chemicke reakce v telech simiku nejakym hodne stupidnim modelem, tak by to bylo dobre, protoze uvidis dusledky.

a pokud si myslis, ze simulace zalozena na statistice nema dusledky tak nevim z ktere planety si spadnul... cele je to o level-of-detail a o tom jakou uroven si zvolim. rozdelujes to moc cernobile, nikoli na nejake skale jak je to doopravdy. jde o uroven agregace a zjednoduseni. kazda simulace nejakou ma.
            • Funguje leda velké prd, protože si moc dobře pamatuju, že v době vydání Simcity4 taky byla simulace vadná a to kvůli tomu, že všichni hledali tu nejbližší cestu do práce a né tu nejrychlejší, to že po x letech přišel NAM je něco zcela jiného. To že borci v maxisu tu AI jednotlivců nedotáhli do zdárného konce je taky věc jiná. Ale v jádru věci ti je tabulková simulace k ničemu, když potřebuješ vidět důsledky něčeho. Tabulková simulace ti akorát ukáže, že tady a tady máš problém, ale co to bude mít za důsledky už ne.
            • Black_Hand
              anonymous: myslis dusledky, jako ze napr. lidi jsou neskutecne blby a jako idioti radsi jezdi skrz zasekanou prasnou cestu misto nekolikaproudove skoro dalnice, ktera je absolutne volna a je jenom o trochu delsi? nebo ze za sebou jezdi dva odpadni nakladaky a za celou jizdu se nalozi jen jeden, nez jedou domu a pak zustane pulka mesta zasvinena odpadkama? nebo ze 20 policejnich aut jede k jednomu trestnimu cinu, kdyz je ve meste pet dalsich? nebo ze mas prebytek elektriky a simulace se tak nejak rozhodla, ze nebude dodavat elektriku do jednoho domu v oblasti, kde kazdy dum ma elektriky plno? nebo ze hasici jsou zasekly v zacpe, zatimco protismer je volny? a takhle by se dalo pokracovat.

maxis si timhle ukrojil vetsi krajic, nez je schopen zvladnout a pak jsou lidi, kteri obhajuji, ze je to takhle dobre.... nechapu. takze tabulkova simulace opravdu je lepsi, protoze narozdil od toho jak funguje tahle detailni proste FUNGUJE tak jak ma.
            • Jenomže tyhle softy ti sice jsou schopný ukázat, že tady a tady budou vznikat dopravní zácpy, ale už ti nenasimulujou to, jaký budou mít ty dopravní zácpy důsledek. To vám to furt nedochází? Tohle je hra, která by se měla snažit simulovat živé město. Ne jen nějaký kus softwaru simulující pouze část chování města.

Takže tvrdit že nějaká tabulková simulace je lepší než simulace jednotlivce je v tomhle případě blbost, protože tady jde hlavně o důsledky.
  • Souhlas, zacinam litovat penez .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší