Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Az ted s hruzou ctu: "Hra má být pro hráče více otevřená a přístupná, zapomeňte na statistiky a tomu podobné věci."
    To ma byt sakra jako co? Co tim mysli? Bude to vubec jeste RPG?
  • Poslední "PC" TESko byl TES III: Morrowind. Port na první Xbox hra sice měla, ale ta verze byla pro tvůrce zcela zřetelně tou méně důležitou. Je to vidět na typických PC meníčkách, nic moc převedené grafice, i na tom, že verze pro Xbox ani neměla sběratelskou edici.

To u Oblivionu už se situace změnila doslova o 360 (lol) stupňů. Přestože příjmy z PC musely být stejně nejvyšší, protože Xbox 360 začínal a PS3 ani nebylo venku, došlo ke změně priorit. Muselo to fachat na konzoli od MS, muselo se to dobře ovládat na gamepadu od MS. Přesto vypadal Oblivion na PC skvěle, protože Xbox byl tehdy úplně nový a tvůrci si vedle toho dali záležet na všem co k dobrému počítačovému RPG patří, takže statistik ubylo jen pár (např skill unarmored) a působilo to stále jako "pořádné RPG".

No a co se Skyrimu týče - uvidíme. Ten chlápek jen řekl nahlas to, jak vývoj her, nejen v Bethesdě, už hezkých pár let funguje.
  • IWKYN
    Skyrim si stejně asi koupim, ale jestli jsou takoví fanoušci applu, tak ať tam daj jenom jedno tlačítko na celou hru. Prosííím já bych jich totiž víc nezvládnul....
  • to co je napsané v článku o zjednodušování mě taky štve. že dělají primárně pro konzole, hmm to už je bohužel u většiny i původních her z PC. Ale přesto všechno já věřím, že Skyrim bude skvělé RPG i na PC.
    • Já věřím, že udělají dobré v rámci cíle, který si vytýčili, ne skvělé. Že dělají primárně pro konzole by mi nevadilo, to zjednodušování ano. Pokud by udělali propracované RPG a jen ho trochu (velikost ovládání, nějaký berličky jako ve FPS autoaim a pomalejší AI) upravili pro konzole, fajn. Otázka, jestli by to konzoloidní komunita "brala".
      • No já doufám, že právě to zjednodušení bude možno vypnout a bude se odvíjet od nastavení obtížnosti.
  • Nebýt špatných zkušeností s porty z konzolí, bylo by divné z toho dělat vědu. Tak prostě uzpůsobí hru trochu oběma - udělají hru pro PC a trochu ji zjednodušší pro konzole. Ale tak to nefunguje, což jsme se už mnohokráte přesvědčili. O HW výkonu už to dávno není, ale víceméně čístě o kvalitativní stránce. A ano, jestli se autoři rozhodnout udělat hru pro hráče, kteří s neohrabaným gamepadem leží na gauči před televizí, je to jejich rozhodnutí a my ostatní se musíme smířit s tím, že rádoby nástupce nějaké série holt už nebude faktickým nástupcem. "Audi začne vyrábět žigulíky, protože (za tu cenu) jich prodá více" ... (u her se nezmění cena, ale hloubka - podstata je stejná - jde tu o dostupnost pro masu).

Pokud nějaký blbeček se tu chce zviditelnit rádoby provokováním PC hráčů, kteří si sem přijdou postesknout, může nám napsat nějaké konverze z konzolí, které opravdu stáli za to a dokázat, že se není čeho bát.

Už jsme viděli Oblivion ... byla to dobrá hra, ale nástupce Morrowindu dost vyhublí a nezcela důstojný, jak by se očekávalo. Uvidíme, jestli se autoři poučili alespoň z modů komunity pro Oblivion :-x
    • RavenHolm
      Jade Empire, GTA:SA, GTA:VC, GTA:III, Condemned: Criminal Origins, Chronicles of the Riddick: Escape from Butcher Bay, Mass Effect 1/2, Star Wars: Knights of the old republic, Fable: The lost chapters, Gears of War, Batman: Arkham Asylumm, Assasins Creed, Resient Evil 5, Splinter Cell 1/2/3, Legacy of Kain, Darksiders, MDK 1/2, Driver, Burnout: Paradise, Lost Planet, Mirrors Edge, Tomb Raider, Prince of Persia, Beyond Good and Evil, Sudeki, Manhunt.

Stačí?
      • Assassins Creed byl naportován dobře. Splinter Cell nevím jestli je konzolový původně, ale zaomněl jsi třeba Hitmana. Všechny mají zjedndoušené ovládání (více skripový pohyb, automatizovaný), ale jsou kvaltní. Ano.
        Nicméně všechno je to trochu jiný šálek a v podstatě jsou to hry, kde pobíháš v 3rd person a automatickými chvaty kosíš soupeře. Nenapadá mne však komplexní RPG. Fable je sice rpg, ale ...asi tak, jak bych nechtěl, aby bylo rpg Skyrim apod.
      • Hrál jsem pc port Devil May Cry 4 (to číslo si nejsem jistej 3 nebo 4) a hra byla skvělá. Ale docela mě tam naštvali autoři, že byli líní přemapovat pořádně klávesy v nastavení. Hrálo se to normálně na klávesnici ale hra mi pořád hlásila např. pro útok zmacknete trojuhelník apod. Celkem me to stvalo a strávil jsem kvůli tomu dost času zjišťováním ovládání.
  • Ethy
    Mě spíš dělá starost jiná věc - jestli to rozjedu :D
    • smejki
      pokud máš alespoň silné jednojádro nebo slabé dvoujadýrko a grafiku, která má dnes hodnotu 1500,-, tak to dáš *3*
  • Morr a Obl byli taky portováni a dopadlo to dobře (přiznávám Oblivion o něco hůře, ale pořád to nebylo tak horké).. obtížnost hry se dá pořád přenastavit, kdyžtak tu máme komunitu, i když bych radši, kdyby sama hra byla vyvážená správně, abych nemusel zase čekat na nějáký OOO.. tomuto projektu věřím.. Bethesda mě zatím, nikdy extrémně nezklamala :)
  • Nevim. Me to na videich pripada ,co se tyce ovladani, uplne stejne jako Oblivion. A grafika? Chvilemi jsem si myslel ze se divam na Age of Conan a chvilemi na Fallout 3(v dungeonech). Je pekna,ale nijak prevratna. Coz ovsem vubec nemusi byt na skodu...
    • Asi budu jednim z mala, ale ja jsem za ten avizovanej konzolovej zavan docela rad. Sam mam 2 a pul roku starou sumku, upgrade z financnich duvodu neprichazi do uvahu, takze pokud hru rozjedu na nejaky slusnejsi detaily a skutecne plynule tak budu vyvojarum kvitovat jen s povdekem, krome toho, z posledniho xboxackyho (!) in-game videa se div vsichni neposadili na zadek (nemyslim ted tebe) a najednou se tu ceri vody z rad pc hracu ohledne grafiky a udajnyho zjednodusovani, usmevny.. A co se ovladani a interface tyce, pravda, bude to nejpise podobny Oblivionu, ale popravde, vzdyt to bylo v nem naprosto v pohode jak z pohledu vlastnich oci tak v tps jsem s nim nemel nejmensi problem, ba naopak, pekne intuitivni a prirozeny, coz se o sposute dnesnich hrach rici neda ani naznakem. Ja Skyrimu verim, a o detaily ci zmeny se casem beztak postara moderska komunita.
  • Mahcake
    A je to tady...

Samozřejmě ale né všechny porty jsou špatné.
    • Co třeba Batman: Arkham Asylum, DA: Origins (jako multiplatformovka), Mass Effect. A ruku na srdce, teď jsem koukal na vývojářský deník CD Projektu a nový Witcher byl taky dělán od počátku i na konzole (co se týče uživatelského rozhraní především). Takže bych to tak černě neviděl. Navíc mám ten dojem, že právě původně díky konzolové verzi to má geforce 9600 ještě rozdýchá:-)
      • Na tu HW nenarocnost bych moc nespolehal, na konzolich se bude ukrutne optimalizovat, ale na pc se stejnou kvalitou budes potrebovat 3x lepsi HW.
        • s tou narocnosti bych tak nevidel, ano budou ukrutne optimalizovat ale to co zveda narocnost na PC je hlavne rozdil v rozliseni ktere se pouziva, konzole jede podle hry od cca 960x544 az po 1280x720 kdezto na pc je dnes uz minimalni rozliseni 1600x900 + u nekterych portu jeste nasilne naroubujou na dx9 engine par dx10/11 neoptimalizovanych efektu a pak se vykon od konzolove verze dost lisi. vsak si nekdy zkuste nejakej ten port pustit pri uplne stejnym nastaveni ktery pouzivaji konzole. pocitac vam pak prakticky pojede v idle rezimu :)
        • No uvidíme, Zaklínač 2 jede v pohodě a myslím si, že to Bethesda kvůli špatné optimalizaci nepotopí. Nicméně když už upgrade, tak kvůli Elder Scrolls to má alespoň význam:-)
          Ad inventář: Pravda, to že tenhle styl není třeba v Zaklínači mě mrzí. Pro Skyrim ale určitě bude brzy fandovská modifikace s inventory z Morrowinda jako u Oblivionu.
      • tak u portu RPG byva krizovy hlavne inventar .. proste drag and drop nenahradis nicim ...
    • Mass Effect 1 byl docela slušnej port *4*
    • skaven123
      jj nie vsetky, na tych dobrych este stale niekde pracuju :)
    • ...jen si za zadnou cenu nemohu vzpomenout na nejaky ,ktery by byl dobry a povedeny *1*

no co uz,alespon usetrim penize, o portech si myslim sve
      • smejki
        třeba Mass Effect1
      • To tedy znamena, ze si posledni tri ctyri roky nehral na PC nic jineho nez strategie, protoze temer vse ostatni jsou porty z konzoli.:-)
      • co treba darksiders? *3*
  • RavenHolm
    Nó bože tak to bude port z konzol, konec světa. Jak Morrowind tak Oblivion byli i na konzole a podívejte se na komunitu kolem těch her. To, že je něco portováno z konzole ješte neznamená, že to bude špatná hra. Naopak spousta hráčů by za to mělo být rádo, protože HW nároky snad nebudou nijak krvavé a hru si užije víc lidí.
    • Mluvis mi z duse. Presne muj pripad.
    • morrowind na konzole?
      • RavenHolm
        Jop http://www.gamespot.com/xbox/rpg/elderscrolls3morrowind/index.html
        • no ten inventar musel byt riadne utrpenie... asi ako v oblivione (pc)....
      • Samozřejmě, vyšel na původní XBOX.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit