Přejít na výpis diskuzí
Sony vydala hromadu odpovědí na otázky kolem PlayStation 4
1.11.2013 | Adam Homola
258 příspěvků
-
Jo s tim souhlasim :) konzole se na nektere veci muzou hodit, ale neni to nahrada za PC a opacne... Je to spise doplnek na zpusob tabletu, DVD, aj. :)
-
Duvod je jednoduchy. Pokrok ve vykonnosti soucasneho HW nestoupa tak rychle jako drive a soucasna PC vydrzi mnohem delsi dobu nez driv. Z toho vypliva, ze neni potreba si je kupovat tak casto, aby si clovek udrzel urcitou hladinu vykonnosti a kvality.
Steam nema kazdy, nektery lidi, co znam steam nepouzivaji. Ne vzdy je to nutnost. Navic proc byt porad online na steamu ? Existuje spousta her, ktere nevyzaduji steam, origin, uplay. Takze tyhle pseudo cisla nemaji vubec smysl obvzlast, kdyz vas nuti byt porad online.. :D -
Tak s timhle souhlasim (i kdyz jsem PC hrac), podobna praxe se dela, ale u vetsiny spotrebniho zbozi.
-
Mno tot otazka zda se mu nedari. Jsou tu tablety, telefony, konzole, firemni PC, notebooky a tohle vsechno se kolikrat deli o nejakou pozici. Celkove klesaji prodeje a to z jednoho duvodu hlavniho. Vykon pocitacu se nyni nezvysuje tak rapidne jako tomu bylo pred deseti lety.
Jakmile dojde na novou technologii, zacne novy pokrok a zvysi se prodejnost (teda pokud nezacnou delat veci tak jako u většiny produktů, že se dávají naschvál špatné součástky, aby dlouho nevydrželi. (příklad dohody o nízké životností žárovek a tím to začalo, byla doba kdy se extremně zvyšovala doba výdrže žárovky až se díky tomu přestali kupovat nové a vedlo by to ke krachu velkých společností).
Technologie nějaké slibné jsou na světě, ale uvidí se zda se osvědčí, zlevní se a dojdou do soukromého sektoru. A právě na PC platformě se vydělává nejvíce, aby dotovala výzkum HW. -
Vsak jo, "exkluzivity" nejsou nic jineho nez marketingovy tah. *7*
-
Tak sam uznavam, ze to neni zrovna objektivni, ale kdyz vy sami se na to podivate objektivne, a rozumite aspon nekterym vecem ohledne kompu, tak si z toho dokazete vybrat to spravne.. A klidne i po nejakem hledani po netu se doberete pravde.
Ja nechci nikomu vnucovat PC nebo konzoli a vyber je na kazdem zvlast, ale nelibi se mi, kdyz lidi se nesnazi pouzivat mozek a berou, co jim marketing hazi pod xicht. *5* -
Smutny na tom je, ze ja nemam nejaky specialni oblibeny degen degen web jako ty, ale koukam se na vice informaci po netu, bohuzel jsem se snazil zjistit i co je vazne dobryho na konzolich, ale pro me nic pozitivniho tam neni. A jelikoz jsem nic nenasel tak ani nemam chut si to kupovat a zustanu, kde jsem. Takze diky pouzivam mozek, davam si dohromady plusy a minusy a nejsem jen slepa ovce (nekteri fanousci svych konzoli, Apple aj. )
*5* -
takže budeš dva roky čekat, to je genialni napad
-
nechtel, ms by byl dalsi na rane, pc je diky trzni prevaze ms/windows zatim jen, rekneme, polootevrenou platformou (ale od ty doby, co ms zarlive kouka po praktikach, ktery prochazej sony a applu klidne muze dostat napad ji vic spoutat nebo dokonce uzavrit, triky okolo xbone+win8.1+dx11.2 k tomu podle valve udajne smerujou))
-
Jo broučkové konzoloví, užijte si klec, kterou vám Sony připravilo. PC i když se mu teď prodejně nedaří, nikdy neumře, páč jeho variabilita a možnosti využití nesestřelí ani mobilní stroječky.
-
Se zkušeností s PS3 musim říct, že se absolutně nevyplatí kupovat konzoli hned co vyjde. Nejlíp tak až bude slimka, nebo nějaká nová verze, kde zas vychytaj spoustu problémů, kterými trpěly původní verze a už na to budou aspoň nějaký pořádný hry.
-
V podstatě není důvod na koupi konzole spěchat a předobjednávat. Žádné speciální hry k ní nevyjdou a aktualizace se kvůli různým opravám a doplňování funkcí jen pohrnou. Navíc si Sony otevírá cesta k redesignu konzole a HW vybavení na základě podnětů vývojářů a prvních nadšených vlastníků, kteří možná dostanou studenou sprchu. Funkce streamování her z dálky mne však oslovila a uvidíme do jaké šíře se rozroste nabídka exkluzivních her. Myslím, že si počkám na polovinu roku 2014. Buď zcela nové PC nebo PS4 ke stávajícímu.
-
to dnes o PS4 slyšíš poprvý? vždyť od začátku tvrdí, že zpětná kompatibilita nebude...
-
všichni zahodí konzole a PC a na světě nastane mír :)
-
tak jako pr.. :) Lidi co mají jen PC nebo jen konzoli jsou socky. Tím nechci nikoho urazit, jen bych tím rád upozornil na nesmyslnou žabomyší válku mezi PC a konzolistama. Mám dva roky starej noťas v cenovce 25k (tzn. dneska nevýkonej stařec) a mám xbox360. Xbox360 s kinectem je prostě skvělej na party hry s návštěmava a prckové se u něj taky v děštivých dnech výborně zabaví. Problém mého xboxu je, že hry typu AC, Crysis 3 apod.. vypadají bohužel na tom starém noťasu daleko lépe - vyšší rozlišení, lepší detaily.. prostě to chce fakt porovnat a nebejt jen tupec.
-
hou hou hou tak tim je zatim rozhodnuto, protoze pokud Sony nevyresi zpetnou kompatibilitu s PS3, tak nemam zajem. Prece to vsechno co jsem si na PS3 koupil nezahodim a dve konzole mit doma nechci. Takze i kdyz od zacatku Sony fandim pres MCSoftem tak tohle neprekousnu.
-
Vzhledem k architektuře bych předpokládal, že základní věci typu připojení externího disku, práce s videem, přehrávání mp3.. že je to samozřejmé! Ale ne. Já snad dětem nechám starej xbox a pro sebe si snad zase na starý kolena postavím natruc nabušený herní PC. Za multiplayer nebudu muset platit měsíční desátek, hry jsou co koukám už teď o třetinu levnější.. Nechápu proč se Sony s MS předhánějí v tom, jak své konzole co nejvíc zku.. (zfušovat a ořezat funkce). Spíš jsem z nich zklamaný. Uvicíme co vnese do zábavy do obýváku Steam HW a Steam OS.. vlastně bych se nedivil, kdyby oběma novým konzolím nakopal pr.. (kam slunce nesvítí)..
-
Kdo ví, co se stane s příchodem steam boxu...
-
Duvodem je, ze lidi jsou hlupaci protoze jim ty dve konzolove firmy nakukali, ze PC hry je tezke nainstalovat a spustit. Troubove si pak k PC, ktere pozuzivaji denne koupili jeste konzoli a hrajou predrazene hry v rozliseni 640p nebo 720p i kdyz jim ukazovali ukazky jakoze konzolovych nexgen her na nabusenych PC ve Full HD. Troubove pak vsude rikaji jak hrajou konzolove hry ve full HD v suprove grafice v 30fps stabilne.
Kdyby si hned vedle pustili PC verze te hry tak by jim padla celist. Jelikoz ale nektere hry jsou jenom konzole only tak to nemaji kde porovnat a veri, ze hrajou nativne ve 1080p a ultra rozliseni. -
Nebude to tak strašné *3* Je prostě vidět, že konzole měla vyjít až na jaře příštího ruku, ale kvůli konkurenci launch uspíšili. Během jarních měsíců se to začne pomalu rozjíždět, co se týče her.