-
Jo, s tím designem úrovní taky souhlasím. Chápu, když v Tony Hawk Pro Skater vypadá Londýn jako jeden velký skatepark, protože celá hra je dost ujetá. Ale když mám opravdu závažný příběh, tak ty evidentní hratelnostní berličky v designu opravdu ubírají na uvěřitelnosti prostředí.
-
súhlas, radšej kvalitná AI ako zvýšená odolnosť.
-
áno, prítomnosť cover systému určite nepredikuje úroveň obtiažnosti danej hry, to tu myslím nikdo nepísal ... i keď to, že hry sú už na neho stavané vo všetkých aspektoch a úrovne sú doslova preplnené koridormi roztúsených prakážok zhodou náhod ideálnej velkosti takže človek je za nimi 100% krytý alebo to, že sa štýl hry mení na : zalez za prekážku ktorú sme ti sem vložili, tým sa spustí séria scriptov a okolo sa začnú vynárať panáci s Ak47... je už minimálne na zamyslenie.
-
No s těmi hitpointy na to nemám úplně jednoznačný názor. Třeba poslední mise v Mafii díky těm hitpointům působila hrozně komicky, až stupidně, když člověk do Sama vystřílel 3 zásobníky z Thompsonu aby následně viděl animačku, jak Sam kulhá pryč...
Pořád čekám na hru, která bude výzvou díky nepředvídatelnosti a chytrosti nepřátel, ale na to je asi ještě pár let čas, když nepočítám arénové skákačky jako UT, které spíše matou rychlým tempem a celkově fantasy podáním fyziky a schopností protivníků. Nejblíže se tomu v pár okamžicích asi přiblížila Arma, kde nademnou nepřítel opravdu párkrát vyzrál opravdu šikovně, ale to se stává jen občas - bohužel. -
Tak tak... dřív taky NPC měli docela hodně hitpointů, takže si hráč musel dát pořádně záležet (skill), aby trefil škebly. Neni to sice realistikcé, když musíte do nepřítele vysypat půl zásobníku, ale bylo to opravdu zábavné. Cover system taky nesnášim, ale třeba v Mass Effect 3 se to spolu s tuhými protivníky (za těžší obtížnosti) velice povedlo
-
Na cover systému mi vadí, že vidím celou scénu, byť jsem za překážkou. To z boje dělá spíše střelnici, nebo hru na číhanou (počkám si s nastaveným směrem na hlavu až vykoukne a pak neomylně vylezu a střelím a když pustím tlačítko střelby, automaticky a neomylně zase za překážku zapadnu). Netřeba dodávat, jak stupidně působí "palba na slepo" když vidím, kam střílím...
Nicméně netvrdím, že to dělá hru jednoduchou. Spíše ten samotný proces akce je pro mě nudný a stereotypní a na rozdíl od Janchora si myslím, že to naopak na dynamice akce ubírá, protože chování nepřátel je většinou statické a předvídatelné (podívám se, kde mají překážky ke krytí). Největší dynamiku soubojů ve hrách jsem zažil v UT nebo Quake 3 Arena a v OFP a v Armě 2. Když Vám z napětí a nejistoty tluče srdce nervozitou, je v akční hře něco v naprostém pořádku. To mi u hrách s cover systémem většinou chybělo, ale v GTA4 se to občas povedlo, když člověk udělal nějakou blbost, nebo v misi, kdy vykrádal banku a pak prchal do metra. -
mam za to, ze ten posledni moment mel bejt takovej ten: "Shit is fucked up" a docela se povedl...
-
Lofas: ??? ja píšem o konkrétnom prvku nie o hrách ako takých. To naozaj neviete rozlišovať ? keby ste vsunuli do Maxa 1-2 autoheal a krytie bola by tá hra ešte ľahšie ako pôvodne a naopak, keby ste zo Spec Ops vytiahli autoheal a krytie bola by ešte obtiažnejšia. Naozaj nerozumiete ? alebo mám písať v inom jazyku ?
-
DangerousDave: Max Payne 1 a 2 žádný autoheal a cover systém neměli a přesto díky bullettimu jsou to na vyšší obtížnost lehčí hry, než spec ops. Jak už říkali výše, tady rozhodně neplatí, že se přilepíš k překážce a jsi nesmrtelný. Schválně si zahraj obojí na nejtěžší a hned uvidíš, jak často budeš umírat v Maxovi a jak často ve Spec Ops. Jen tak mimochodem, Max Payne 3 má taky cover systém a přesto je ta hra těžší, než staří Maxové kteří tuhle fičurku neměli.
-
Pěkná videorecenze, souhlasím s ní :) To rozhodování bylo docela drsný...jen jsem trochu nepochopil ten poslední záběr videorecenze...záběr jak Walker kouká do písku... *7*
-
Vy jste robot? Či nějaká mechanizovaná jednotka? Ten nick by tomu rovněž odpovídal *1*
-
ales.smutny: vkladať do úst ľuďom niečo čo nepovedali je tvojou bežnou praxou ? cover system vznikol za účelom zrýchliť a zjednodušiť krytie panáka v konzolových hrách, tak aby mohol byť hráč za prekážkou a jedným tlačítkom zároveň strielal a automaticky sa vyklánal či už nad alebo okolo prekážky alebo znovu jedným tlačítkom preskakoval od jednej prekážky k druhej. Pokial som vám práve oznámil niečo nové tak to je trochu smutné, Aleši.
-
Uznávám, ale porád nějak nechápu tvůj problém. Doba jde dál, u 1st person akcí spíš tím horším směrem, ale 3rd person akce zvolily tu správnou, bych tak řekl. *7* Stejně jsi se dřív krčil dřív za dveřma apod. Teď to akorát vypadá líp vypadá a je to praktičtější. *4*
-
Kdo nehrál, nemůže hodnotit. Na screenshotech a na videích to vypadá naprosto tuctově, bez nápadu, koridorově, prostě klasická jednoduchá akční řežba a la Rambo. Ale během hraní zjistíte, že ta hra má něco do sebe. Málo u které hry, jsem přemýšlel nad tím, jestli toho zabíjení už nebylo dost. Přitom ta akční část je velmi povedená. Skvělý důkaz toho, že k tomu aby se vytvořila kvalitní hra, není zapotřebí vyvíjet super nové enginy a herní mechanismy.
-
A máš to, Lukáši, ubil tě ultimátní argument "pokud se mnou nesouhlasíš, nepodložím to ničím, ale jsi blbec a nebo se s tebou nebudu bavit".
Styď se! Koř se! -
fast-travel je nutná berlička ale väčšinou sa odomyká až keď precestuješ danú trasu po svojich aby si ju nemusel zdĺhavo prechádzať znovu.
a kruhové menu v hre nemá nič spoločné s tým či je hra casual alebo nie. -
Jedin krok vpřed po těch víc jak 15-ti letech se mě hry baví vidim v Red Orchestře 2. Je skutečně geniální, jak interaktivně dokáže hřáčova postava reagovat na prostředí, na překážky. cover systém je tam taky, to ale neznamená, že po stisknutí tlačítka je hráč nesmrtelnej. Škoda, že ostatním studiím nestojí za to, poksit se posunout někam dopředu, ale jen se stále kopíruje to stejné, osvědčené....protože jak tak sleduju, "mladí" hráči jsou velice nenároční
-
tak to čuju, že třeba fast travel je berlička pro<>pitomce nebo že kruhové menu = casual ptákovina
-
crysis 2 ma peknej cover system, sice nefunguje uplne vsude ale myslim ze timhle smerem by se meli hry spis vydat protoze vam to neumoznuje videt prez prekazky nebo za roh jako ve vetsine her dneska
-
"Tak to by sis měl zahrát multiplayer gears of war 3, i když tobě by možná stačil singl, pokud nemáš zkušenosti s konzolema"
-začínal som už na PS1 takže skúsenosti s konzolami trochu mám *1*
"Najednou by jsi zjistil jak moc seš smrtelnej i když jsi přílíplej ke zdi."
-bez cover systemu by si ležal na zemi 3x rýchlejšie ... to je to o čom tu píšem *3*