Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kotty
    To je pouze o dnesnim trendu. Ono herni PC v dnesni dobe uz nestoji 40k, ale spis kolem 15k s celou sestavou se pohodlne vejdes do 20k.
    Porizeni nootase (natoz macbooku) za 20k a vic + konzoli za dalsich 5-8k se jevi opravdu jako lepsi volba *7* (/sarcasm off)
  • Jsme na tom podobně, ještě na VŠ jsem hrál výhradně na PC a bezmyšlenkovitě jsem přejímal ty kecy ve stylu "konzole jsou pro děti", "konzole brzdí vývoj her" nebo "hraní na gamepadu je nanic". Pak jsem na youtube viděl gameplay z prvního Uncharted a uplně jsem se do té hry zamiloval. Tehdy byla PS3 ještě celkem drahá a já se pln předsudků bál do ní ty prachy vrazit a tak jsem koupil PS2, který byla za pár šupů. Pamatuju si jak sem se skvěle bavil u prvního GoW, Blacku a Killzone což byly mé první konzolové hry vůbec. Pak jsem koupil PS3 a konečně si to Uncharted zahrál a ... nebyl jsem zklamán *5*
  • RakeW
    V první větě sprosté děti za jejich výlevy odsoudíš a v následujících 90% svého příspěvku se chováš jako jedno z nich? C'mon...
  • kotty
    Souhlasim, ze tahat diskuzi na tema konzole vs PC, kam to nepatri zacina byt ohrany. Ale kdyz uz se to tu rozjelo - hlavnim problemem je, ze vyvoj vetsiny soucasnych her je primarne podrizen konzolim, na PC je zamereny az v druhe rade. O nejake prvenstvi tu samozrejme nejde, pointa je v tom, ze v ramci uspor se PC a konzolove verze vyviji spolecne a to bohuzel odnese predevsim PC hrac. A to nejen po graficky strance, ale to casto i po strance ovladani nebo obtiznosti. Jak sam rikas, kazdy at si hraje jak a co mu vyhovuje a ja rikam ze chci hrat PC hru a ne konzolovou konverzi. Bohuzel nevidim, ze by se tohle v budoucnu mohlo nejak zlepsit.
  • Hlavně nikdo nezakázal používat obyčejné monitory. Já to tak mám a je to v pohodě. Spíš by mi vadilo to hloupé ovládání na klávesnici, kdy mě po pár minutách bolej prsty. Gamepady jsou už trochu dál než 30 let starý klávenice.
  • Podle mě je požitek z filmu nebo hry u pořádný LCD a 5.1 repro o dost intenzivnější, než koukání do 20" monitoru s šumítkama... ale každýho věc
  • Hlavně konzole jsou pro vydavatele daleko lepší, protože jsou určený pro hraní. Pokud prodávám hry, budu dělat verze pro herní zaření. PC nemá co herní branži nabídnout, proto se většina prodejů odehrává na konzolích a vždy tomu tak bylo. Například Pacmana se před 20 lety prodalo 7 milionů pro Atari 2600. Která PC hra toho dosáhla? PC je tak pro práci, nebo pro hraní pro děti. Děti mají plno času řešit blbosti ohledně špatných ovladačů, špatných systémů od MS a ještě nějakých virů. Jsou prázdiny, tak je jasné, kdo tu asi obhajuje PC pro hraní...
  • Já tohle už řešit nemusim :) vždycky jsem byl zarytej fanoušek PC, ale teď jsem si pořídil PS3, který vyhrává před PC na plný čáře. Každopádně už rozumim těm lidem co vychvalujou konzole.... *1*
  • Pokud uděláte multiplatform hru na PC + PS3 + Xbox360, pak se ty konzolové prodávají minimálně 5x lépe, přitom s PC verzí máte podstatně více práce (odlazení na různé konfigurace/ovladače, různý počet jader CPU). Proto ty porty jsou buď odfláknuté, nebo vůbec nejsou. Taktéž na PC se hůž prodávají a distribuují DLC pro multiplatform hry. Tudíž se prý ani nevyplatí je pro PC dělat (RPG hry jsou trochu výjimkou). Krásným příkladem budiž Criterion (patří pod EA stejně jako tvůrci Dead Space) a jejich Burnout Paradise: na PC vyšla kolekce s aktuálními DLC s tím, že šlo dokoupit nějaká auta. Jenže na PC poměnry, kde jsou lidé zvyklí takové věci spíše dostávat zadarmo, byly ceny za přídavné auta přepálené a skoro nikdo je nekupoval. Následně Big Surf Island na PC nevyšel (a já si kvůli něj pořídil Burnout Paradise Complete Edition na PSN). A stejná situace je i na jejich novém Need for Speed Hot Pursuit: ve hře už dokonce není ani nabídka placeného odemykání vozidel (v Burnoutu byla) a na DLC můžeme zapomenout už teď (ty 3 auta zdarma budou součást patche, tudíž se nejedná o klasicky definované DLC).
  • Většina lidí nemá herní PC ;-)
  • Ty jo to jsou blafy... ty ses nikdy nekoukal na horror u TV a nebál se? Je sakra uplně jedno jestli koukáš na monitor nebo na TV.
  • Už zase ty nekončené nářky "proč nemám na PC RDR?" nebo "proč nemám na PC Heavy Rain" atd. atd. Měli by jste si uvědomit, že PC jakožto herní platforma není nic elitního, co by vám dávalo automaticky právo na tu či onu hru, nebo na to či ono demo. Je jen na vydavateli jak se rozhodne svou hru propagovat a demo je jen součástí propagace a na mnoho her nevyšla ani konzolová dema.
  • Až se trochu probudim a začnu se dneska nudit tak to vyzkouším, sám se moc těším. Pak snad něco napíšu *5*
  • for 7: naprostý souhlas
  • Konzole je v podstatě osekané PC, takže jo je to tak. ovládávní, rozáhlost, grafika vše je omezeno tím co dokaže ta mrňavá krabička, PC má daleko větší potenciál, konzole je zase pohodlnější> koupíš hraješ, žadné ovladače, directy,OS atd. nic... A lidi jsou nejlínější živočich na zemi, takhle si vysvětluji proč jsou konzole populární i když je to v podstatě "zkryplené" PC pardon za ten výraz *5*
  • něco na tom bude *1*
  • No vidíš, najednou za to můžou vývojáři. Ještě před chvílí, to bylo konzolema :).
  • To mas to iste aj z opacneho pohladu...konzoly su, aj budu a PC s tym nic neurobi. Zboznujem taketo dementne nazory ze jedno je naj naj a druhe uplne nahovno. Keby boli konzoly uplne nahovno tak asi upadnu do zabudnutia. Vsetko je vec vyberu. Niekomu vyhovuje jedno a bavi sa. Druhemu zas to druhe a bavi sa tiez. O co podla mna ide v prvom rade. Mne vyhovuje aj PC aj konzola, jedno na jeden typ hier, druhe zas na iny. Urcite je super ked ma hrac moznost vyberu. No a tiez dost nechapem preco by sa na gauci a velkej televizii mala vytracat atmosfera? Ja osobne si teda dobry horor alebo hocaky film pozriem urcite najradsej na velkej telke z gauca. No ale ked tebe vyhovuje sledovat film zhrbeny na stolicke na monitore tak ok, kazdy sme nejaki :)
  • no konecne aspon jeden inteligentny nazor...
  • bože to se nám nějak odklonila diskuze a zase sem nalezla hromada dětí jejichž jediným argumentem jsou sprostá slova. Já bych hlavně docela rád slyšel jaké bylo demo DS 2 od někoho kdo to hrál a má na to objektyvní názor. A jen tak mimochodem konzole jsou pičojdní sračky který spomalujou vývoj, hry na nich vypadají otřesně a velkou televizí se to nezakryje. Na konzolích jsem hrál několikrát a jediné co se nanich líp ovládá jsou rubačky typu god of war. Ale díky Darksiders je vydět že s myší to jde skoro stejně dobře. Navíc při hororových her na konzolích se uplně vytrácí atmosféra. Kdo by se taky bál když sedí rozvalený v obýváku s gamepadem. Prvně se mě nic napsat nechtělo ale názory některých konzolistů mě fakt vytočily. PCčko je a bude a konzole s tím nic neudělají.
    píšu to brzy z rána tak pro všechny rejpaly omlouvám se za pravopis *12* *12* *12*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit