Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak to tu tak čtu, většina lidí myslí celý dny jen na SC a každý týden navíc je tnutí do živýho. Osobně jsem optimista. Myslím, že se do konce roku dočkáme slušné hratelnosti. Že final finalovič nebude za 4 roky od začátku vývoje, to bylo myslím zřejmé. Vychází tuna pěkných titulů, taky máme knížky a kino. Mě osobně je jedno jestli SC bude letos nebo až za tři roky. Mě baví sledovat i ten vývoj. Je tam tuna zajímavostí. Samozřejmě se těším, ale nevisím na tom. Za CIG vidím ohomné množství dobře odvedené práce. Neflákají to a mají jedinečnou možnost hru vymazlit jak podle sebe, tak i podle představ komunity. Vývoj SC vlastně nikdy doopravdy neskončí, protože stále bude co měnit, přidávat, vylepšovat. Na SC mě vlastně nejvíc lákaly tři věci. Existence "fyzických" lodí, s interiérem. Možnost přistávat do velkých lodí a procházet se po nich. A možnost proletět atmosférou planet a kdekoliv přistát. Dále jsem očekával vše co nabízí třeba vesmír X. No a to se v podstatě naplňuje + další věci navíc, o kterých jsem ani neuvažoval. Za mě spokojenost.
  • jo chapes to blbe, protoze si myslis, ze se tam snazi pridavat content, aby lidi meli kde hrat, ale oni tam pridaji jen par planet aby videli ze jim to funguje, pripadne prisli na bugy, ktere nejdrive musi odstranit, nez zacnou delat zbytek ,,vesmiru,,
  • Dle mého záleží, jak je to s finanční bilancí, ale SQ 42 je přeci jen single player hra, omezená mapa, nemusí se řešit netkód, uzavřené mapy tak snad to stihnou. Záleží, kolik mají peněz, jelikož, jak říkáš úspěch SQ 42 by měl s části pomoci uživit vývoj Star Citizen.
  • A ty budes predni vyvojar, podle tech slov. 1. Crowdfunding je rizikovy podnik. S tim do toho jdes. 2. Uz pomerne zahy CIG avizoval, ze se plan zmenil a SC bude vetsi nez se cekalo. 3. V zacatcich, kdo hodne kricel, tomu prachy vratili. Navic muzes svuj ucet preprodat. Tys na to nedal ani korunu. Jinak bys to aktivne sledoval a vedel, ze SC je v hratelne alfe a je tam toho na ochutnani pomerne dost. Lode a jejich realisticnost je klicovy prvek SC. A osobne ocenuju, ze je promakavaji a meni k dokonalosti. Maji na to tym. Lidi, kteri se venuji jenom lodim. Jiny tym resi AI, jiny animace, enviro atd. Nic jako SC tady nikdy nebylo a to za trochu casu navic stoji. Bezne AAA tituly se vyvijeji leta a to na overenych mechanikach. Tady jsou mechaniky uplne nove, slibujici hodne zabavy. Takze ne pozlatko, oo predevsim to co je pod kapotou je hodne zajimave.
  • Ravenshot
    1. Jenomže ty sis neobjednal tříkolku. Ty jsi viděl koncept možné tříkolky, který se ti líbil na tolik, že sis ten koncept koupil, a souhlasil jsi, že s více objednávkami bude výsledná tříkolka mít těch kol třicet. Jenže se nakonec ukázalo, že z těch pěnez ta tříkolka těch kol může mít i tři sta. A protože CIG si nemůýže vydělané prachy strčit do kapsy, tak je samozřejmě raději investuje do vývoje. Jenomže s takovým balíkem nemůžeš nabídnout obyčejnou tříkolku ani třicetikolku. Kdo by souhlasím s tímto: „Vydělali jste skoro 150 milionů? To nevadí, dejte mi to, co jste očekávali, že dodáte na začátku a zbylých, co já vím, 130 milionů si nechte na důchod. Díky.“

2. Je pravda, že nepochopení výše uvedeného vede u mnoha hráčů k frustraci a pocitu, že byli podvedeni. Tomu se mohlo předejít, kdyby došlo k lepší komunikaci, kterou jsem už zmiňoval.

3. No původně se to označovalo jako pre-alfa a ne jako alfa.
  • walltar
    Workin' on it... Těžko říct. Assety jako takové by měly být prakticky hotové (I když například Javelina dokoncčili celkem nedávno). Co jsem pochopil, tak se to celý zaseklo na AI a pár dalších systémech, který nebyli hotový.

Jestli výjde tento rok si nedokážu tvrdit... určitě to nebude před 3.1, která obsahuje dost featur pro FPS boje beze zbraně a ženský model postavy. A pokud bych měl hádat, tak ho neuvidíme ani před 3.2, kde je ještě pár věcí, které by mohli souviset s SQ-42.

Pokud by ji plánovali vydat s contentem mezi 3.1 a 3.2 ... tak by teoreticky konec roku stihnout mohli. Pokud budou chtít mít v SQ-42 to co má být ve 3.2, tak si nemyslím, že je nějaká šance, že SQ-42 uvidíme tento rok, protože 3.2 by mělo být na konci roku (čti: nejdřív na začátku 2018) a potom je potřeba to ještě otestovat před vydáním.
  • walltar
    To bych neřekl... SC bylo vždycky to co chtěl Chris udělat celý život, ale nikdy se mu to nepodařilo.

SQ-42 bylo jako základ kampaně, ale hlavně kvůli tomu, že nikdo zezačátku nečekal, že se jim podaří nabrat tolik peněz, aby udělali SC. Takže se rozhodli, že jako první udělají hru, která se bude podobat Wing Commanderu a pokusí se s ní vydělat dost peněz aby mohli začít pracovat na SC.

Ale pokud se to bere z krátkodobého hlediska... tak ano, SQ-42 je teď priorita, protože je to něco co jde vydat na tom základu, který bude ve 3.0 - 3.2... už tam tohgo bude dost na to aby se na tom dal postavit bojový simulátor s příběhem.
  • Co já vím, z videí a textů, obsah (tedy assety, animace, textury) pro SQ 42 je už půlroku hotov. Ted je ve fázi implementace do enginu a probíhají testy.
  • Zatim to vypada, ze oboji do konce roku bude.
  • Byť jsem pesimista, co se týče jejich vývoje. Zajímá mě jen a pouze SQ42.
  • Me zajímá velmi.
  • Tady uz se neco vyparilo a mam dojem, ze to bude neci mozek :)
  • SQ42 je u nich priorita...SC je nadstavba.
  • Layton
    Jak to tedy vypadá se SQ-42?
  • Tj ... objednas si trikolku ... dodavatel ti rekne ze zitra ... a za 10let ti doda ubersuperduper vykladanou zlatem a diamantama ... jenom ty si zatim z ty trikolky trochu vyrost ...

Chapes ty ze to nekoho, kdo posle prachy na zaklade nejaky informace co za ne a predevsim KDY dostane naprosto nezajima, a ve slusny spolecnosti se takovymu jednani rika podvod? Pritom oni nebudou mit hotovo nic ani letos ani pristi rok ani napresrok. Coz je z toho co predvadej naprosto zjevny, protoze ta hra neni ani v alfe, zatim to sou maximalne technologicky hratky.

Protoze hra, ktera je v alfe obsahuje nejakou kostru, a byt zdaleka nefunguje a neni vsechno implementovany, tak se jednoznacne vi, co kde a jak fungovat bude. Rozhodne se pak v alfe neresi, co jak vypada, rozhodne se nevyrabej dalsi a dalsi lodicky ... protoze na testovani staci jedna. Je treba totiz nejdriv rozjet funkcnost a herni mechaniky ... a teprve kdyz tohle vsechno bezi, tak se na to lepi to pozlatko.

Ale jo, urcite se najdou lidi co resej jaky barvy vypinacu, jak vymalovat zdi ... kdyz nemaj jeste koupenej ani ten pozemek pod ten barak ...
  • vaporware. Vybrali miliardy a zmizí jak pára nad hrncem.
  • walltar
    Nevím no... Tak datum vydání 3.0 je imho větší ucelený celek. Je to asi největší patch od 2.0.

Ale jinak to s tím vydáním základu jako u E:D... osobně jsem proti něčemu takovému. Elite tím obrovsky utrpěla. Jo, oni neměli jinou možnost, protože už prostě neměli peníze, ale hromada mechanik je díky tomu totálně v základním stavu. A vzhledem k tomu, že musí pumpovat expanze s novým obsahem, aby bylo na další expanze, tak už ty mechaniky nikdo nepředělá.

Radši ať si dají tu práci a všechno udělají pořádně. Sice to dýl trvá, ale ten herní zážitek potom bude mnohem lepší. Samozřejmě zase bude záležet na tom jak na tom budou s penězma.
  • Takze uz tam budou cely dve planety s par mesicema ? ... Chapu neco blbe ?

Timhle tempem budou mit prvni hvezdnou soustavu za dalsich 5 let. Pravda, pak ji muzou tisickrat nakopirovat ...
  • Hanzales
    Upraveno. S tím jak to naboptnalo to uřídit není žádná legrace. Zpětně se dáá vždycky říci, že se to a to mohlo udělat lépe, ale jak je psáno níže, radši si počkám na kvalitní výsledek.
    Taky není kam spěchat. Za to co z toho nakonec bude to určitě za to čekání stojí.
    Stejně si to budu chtít zahrát po nějakém tom milníku s VR a na to ještě ani dneska nemám pořádný komp.
  • Rejsek
    Díky. Jasný, jiné by to bylo, pokud by na hře pracovali X let "tajněji" (bez KS) a pak rovnou vydali betu a začali s reklamní kampaní. Takhle to v podstatě prožíváme celé s nimi, ale na rozdíl od tvůrců, my si ztrátu nadšení dovolit můžeme :) Každopádně z free alfy jsem byl nadšený a jelikož mě, ani nevím jak a proč, po X letech opustilo nadšení z fantasy RPG a začal jsem milovat vesmírné gamesy, uvažuji teď o podpoře SC. Když to vezmu z jiného soudku, tak na Avatara 2 si taky počkáme úhrnem 10 let a to je "jen blbý" film. Člověk to zas musí brát objektivně :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit