Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KamilZm

Oprava: "při překladu hry nenapsal větu"

• no, jestli něco bethesda neumí, tak je to vytvoření uvěřitelného světa. Jen jak zmršili ty Fallouty. Ve Falloutu 4 - jedna z prvních lokací - kavárna s obsluhou, kde jaksi zapomněli odklidit kostru od začátku války, vesnice a osady nemají žádné zásobování či vytvořené zemědělství, všude nepořádek...

tohle měli F1 a F2 mnohem lépe promyšlné. Bethesda staví jen ty kulisy, které nedávají smysl

• hulibalda

Tak ono zase bacha. Když na games něco dostane 7/10, tak je to reálně, tak 4-5/10

• ALHAZRED

Jop, kdybych já psal tohle pod každou hru, co tady recenzujou tak si mě vodvede Chocholoušek :-D Ale to nic, z toho ješte vyrosteš...nebo už NE

• KamilZm

V tom se zřejmě neshodneme. Já si třeba nemyslím, že by např. Filip Ženíšek při překladu hry napsal větu "Běžte explorovat  chodbu vlevo". 

Novináři přímo ovlivňují, jak veřejnost vnímá jazyk. Pokud mám brát herní novináře opravdu jako profesionály, měli by psát lidsky, jak to dělá např. zmiňovaný Filip Ženíšek.

PS: Jen aby bylo jasno, nejsem žádný obhájce češtiny. Klidně ať zanikne ve prospěch nějakého inteligentnějšího jazyka (což rozhodně není angličtina).

• spoock

Hraju to teď na PC, mám dojem, že 7/10 je ještě pořád vysoká známka vzhledem k tomu jak moc průměrná ta hra vlastně je.

• protože mám PC od roku 93 musím říct že hry už mě většinou taky nebaví a proto si vybírám s čím budu trávit svůj volný čas .Děti závislé na mainstreamu stejně jako redaktoři to mají těžké protože musí hrát kde jakou hrůzu vytvořenou pouze za účelem zisku bud proto aby zapadli do komunity nebo protože je to jejich živobytí . To naštěstí není můj případ .

• ALHAZRED

Pořád dokola ty samí žvásty- Je to názor recenzenta...Jó už by měla dojít nová generace recenzentú, tihle jsou už vyhořelííí...prostě je ty hry už neba...😬

• ALHAZRED

Nikto ti ji nevnucuje...Internet není o tom aby človék zjistil co chce vědět, ale o tom aby slyšel, co chce slyšet, a četl co chce číst. Takže sem rád, že ses UTVRDIL ve svém názoru. Kdysi tady dostal Skyrim 10 ...jooo to bylo hejtu !! LoL

• jindra.veliky

Díky za info

• No recenze je názor člověka který ji píše - pokud se ti jeho recenze nezdají adekvátní médií je přece spousta a určitě někde nějakou 10 najdeš . Já si tu hru právě díky této recenzi nekoupím a dokonce jsem zrušil předplatné na MS kde bych to za 4 dny mohl zkusit zadarmo - můj čas má větší hodnotu .

• ALHAZRED

Ale jako číst tuhle recenzi prostě bolí, a jestli jako bude bolet i hra...nevím doufám že ne...ale neni o čem, pokuď to nehraji, není se o čem hádat, ale napr Fallout 3 byl boží...na jiných webech to vidí prostě jinak !!

• Nebaví mě hry od Bethesdy . Nechci další šílený open word . V současnosti je tolik her které chci hrát takže Bethesda odemě opět peníze neuvidí ( naposledy jsem si koupil při vydání TES- Daggerfall a stačilo )

• Inquisitor

Nebaví mě systém soubojů, kde musíš do nebožáka vystřílet zásobník aby zhynul.

• Máme slovo explorace a i průzkum, proč si čas od času nevybrat to které slovo? Když člověk používá pouze anglicismy aniž by občas použil český ekvivalent, tak potom souhlasím že to nejspíš svědčí o tom že daný člověk nemá dostatečnou slovní zásobu 😄 čehož bych se u redaktorů Gamescz nebál.

Navíc požadovat absolutní čistotu jazyka jenž vykradl minimálně polovinu slov z ostatních jazyků, je celkem vtipné 🤣🙌😂

Navíc ani angličtina není tak čistě anglická jak by se mohlo zdát 🥲 říká se že až polovina slovíček v angličtině je Francouzského původu z dob kdy Vilém Doyvatel porazil anglosaského krále Godwinsona roku 1066 a tím zavlekl Francouzštinu do Anglie.

Obecně se pestrost slovní zásoby liší u člověka od člověka, kdo často čte tak bude používat slova jenž ostatní nepoužívají. Ideální je číst knihy v češtině a i v angličtině, aby měl člověk možnost rozpoznat 

• Slavik_Jenda

Nejde o to, zda je 7/10 dobré nebo špatné hodnocení... Jde o to, že den má jen 24hod a dnes je obecně obsahu tolik, že musíš vážit jak naložíš se svým časem... V tu chvíli může být i 8/10ti málo, pro někoho možná i 9/10...

• Já třeba hry od Bethesdy moc nehraju, hrál jsem chvíli jenom Skyrim, takže jsem rád za takovou recenzi.

To že je hra od nějakého studia neznamená, že bude stejná jako ty předchozí. Očividně nic jiného ale neumí. A už vůbec ne na starém enginu.

Za mě co se týče vesmíru, tak vyhrává stále Spore+galactic adventures :D

• ALHAZRED

Už mě nebaví navážet se do recenzentú, když sem tu hru ješte ani nehrál, ale nenechám se odradit. Tahle hra recenzentovi evidentně nesedla, jako jiné hry od Bethesdy ja nevim proč tohle recenzuje...aby všichni vědeli jak mu opět nesedla :-D... SECTOR 9,5... METACRITIC 88 a to mi stačí. Jó po tym Vávrovym výlevu už tady nikto Bethesdě 10...nedá 😬😱 Ale, jestli je to takových 7 jako měl Dying Light tady ...tak to beru všemi deseti !!

• Nechápu tě, fakt ne...

• 0011

Za mě je F4 dobrá hra, mám ve Starfieldu jenom pár hodin, ale srovnání je dost nešťastné, tohle je prostě svoje, není to "fallout/skyrim ve vesmíru" přestože to autor v recenzi tvrdí. Je to rpg střílečka, z jeho pocitu zbraní mám dojem že čekal noscope 360 cod experience a protože to tak není tak je to fallout ve vesmíru...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší