Starfield – recenze vesmírného opus magnum
-
Teď post na pcmasterrace. Na steamu 234k concurrent players, premium edice. No pre-orders, zase nepoučitelní 😀
Btw už je to *cough cough “venku”, tak kdo chce ten hraje.
-
Jo, já vím, že Blizzard na Diablu vydělal. Však jsem to napsal sarkasticky.
Ale jinak po zkušenostech s D3 jsem nic jiného nečekal. Opět si to bude chtít počkat.
-
Tak zase to nepřeháněj, že je něco cringe. Když se něco libí absolutní většině hráčů a ty patříš do menšiny, které se to nelíbí, tak to není špatná hra, ale ty máš prostě úplně jiný vkus.
Znám člověka, který pořád dokola hraje jenom nejnovější FIFA a všechny ostatní hry mu přijdou jako "nudné". Jenže na základě jeho vkusu nikdo nebude soudit, že ty hry jsou "cringe", protože jeho vkus je fakt vyjímečný.
-
I když se redaktorů obvykle spíš zastávám, tady musím souhlasit, že je recenze dost slabá. Jako kdyby byl recenzent unavený a potřeboval to rychle nějak sepsat, klouzal po povrchu a nějaké věci vůbec nezmínil. Recenze u konkurence (kterou normálně nečtu), mi přišla lepší. I videoukázka zde byla vlastně fajn a informačně hodnotnější než textová recenze. Akorát si to tam moc nesedlo s hardwarem a kdyby to na něm bylo i recenzované, tak by nejspíš padla i nižší známka. Ale ta sedmička určitě není jen proto, aby to nebylo zdaleka nejnižší hodnocení. Vyšlo to na minutu přesně s koncem embarga, takže těžko mohl porovnávat, jak hodnotili ostatní. A přece jen je tam zmíněno dost věcí, co se autorovi líbily.
-
V pohodě, nemusí, já se mám skvěle.
-
nechci tady vynášet soudy, protože to není černobílé. Na jednu stranu máš pravdu, na druhou stranu Blizzard se netajil tím, že je to mmo Diablo, takže tady byl signál, že recenze by měla být s odstupem, ale chápu, že weby musí být z něčeho živeni, takže je tlak, aby recenze vyšla co nejdříve.
Tak nějak mám pocit, že se to v poslední době stupňuje a v recenzích chybí důležité věci jako u Diabla či teď u BG3.
-
Recenze je názor člověka. Vždy je dobré přečíst více recenzí. 7/10 není špatné hodnocení, ale dne se to bere jako jisté minimum. Jen většina lidí si neuvědomuje, že 6/10 může dostat dobrá hra, která má nějaké ty technické chyby atd. Těch šestkových her už jsem pár dohrál(celkem dost) a pokud člověk překousl technické neduhy atd. Tak si hru užil, ale občas to chce vypnout a nemyslet na to. Recenze ti řekne na co se připravit. A třeba u série Assasins Creed počítáš s tím, že bez pádu do textury, hromady glitchů, jako kdyby to nebyla ta správná hra. Pokud si třeba vzpomenu na Rome II TW, tak to byla hra v době vydání, které bych s klidem dal 5/10 a přitom je to pro mě po hromadě patchů hra co by si teď s klidem zasloužila 9/10. Jediná věc, která mi na recenzích v dnešní době vadí...review bombing. Divím se, že nemám na Steamu ban, protože jestli jsem se někdy vyjádřil o někom hodně vulgárně, tak je to o těchto kre*énech. A s klidem mohu říct, že většina review bombingu je brečení menšiny, která si chce něco vydupat a pokud se podívám na jejich názory, tak jsou úplně mimo.
-
Jasně, že to nebude úplně objektivní reakce, ale hele, tady se musím zastat recenzentů. Protože sám se zamysli - dostaneš klíč na D4 dejme tomu tejden před vydáním, ale na to, aby ses dostal do endgame, naplno ohodnotil itemizaci, životnost aktivit, který sou k dispozici, rozmanitost buildů a balanc class, potřebuješ MINIMÁLNĚ měsíc.
Co uděláš v takový situaci? Vydáš recenzi měsíc po všech ostatních? To už se ti na ni každej vykašle, bohužel. Diablo IV zpočátku fakt JE dobrá hra a k problémům se během doby, kterou na to měli recenzenti, prakticky nebyl čas dostat.
-
Tak napůl. Mechanicky mi DOSky přijdou skvělé, ale writing je naprosto otřesný. Amatérské dialogy, hloupý příběh (i na poměry RPG), strašný německý humor. Prostě cringe. BG3 jsem ještě nehrál, ale počítám, že to bude to v bleděmodrém samé.
-
User score nikoho nezajímá, Blizzard se topí v penězích po Diablu. V recenzích mají průměr 88%, prodaných x milionů kusů, vydělaných stovky milionu dolarů a další miliony před sebou. Ten chybějící obsah dodají v datadisku, kterého prodají další x milionů, opět vydělají miliony dolarů a ještě získají pozitivní recenze.
Tohle je totální win pro Blizz, pro hráče už je to potom horší, takže si můžou jít maximálně kliknout tu nulu na MT, ale to jejich chyba po zkušenostech s třetím dílem, víme, že Diablo bude finální a s datadiskem.
To, že recenzenti to zase nezvládli, je pak na jinou diskuzi.
PS. Co tak koukám, aktuálně dostává review bombing FF XVI.
-
Na to, že dal recenzent 7/10, tak se to čte strašně... jak když je ta hra naprostý brak. A teda mohlo to být obšírnější. Upřímně si musím najít další recenzi, která toho prozradí více. Několik odstavců o mechanikách, příběhu a mnoho dalšího prostě schází. Přijde mi z toho, jak když tomu chtěl dát recenzent tak 5, nejvýš 6 z 10, ale musel dát 7, aby to tak nějak zapadlo do hodnocení, co je na jiných webech. Známka zkrátka neodpovídá textu, ze kterého je cítit akorát nepříjemná pachuť.
-
Je mi tě nesmírně líto ☹.
-
A co mají dělat třeba chudáci v Blizzardu? Jejich Diablo 4 dostalo na Metacritic čočku a mají tam 2/10. To ani nemá smysl zavírat krám, to už by můžou rovnout spáchat rituální harakiri. 😎
-
Tak snad phill nezavre bethesdu jenom proto ze na games.cz dostala slabych 7/10
Takhle se to ted dela - koupit a zavrit, jednoduche jako facka
-
Fallout 4 je jedna z mých nejoblíbenějších her. Jenom na tom stavění jsem strávil moře času. Takže se na to těším, jak malej kluk.
-
No, vzhledem k tomu že stihli vydat již druhý očekávaný velký patch bych nebyl tolik skeptický 🙃
-
Asi nejhorší je ta tupá AI. To je opravdu tragédie.
-
Děkuji
-
Jenže používat "Explorace" je jen nějaká póza (resp. demence), protože máme přesné slovo v češtině.
Přejímají se typicky slova, pro které nemáme v češtině rozumnou náhradu a to je OK.
-
U Bethesdy, bud akceptujete jejich styl a pak se bavite, nebo ne a potom tam cloveka stve spousta veci.
Trochu me prekvapuje, ze se neposunuli dal v te jejich snaze o ,,inteligentni,, NPC. Kdy se v predchozich dilech snazili nejak nascriptovat jejich zivot a chovani. Pokud jsem to v recenzi neprehlidl.