-
Po tom kydu o rádobyintelektuálech kousek vedle - ano, nemá smysl pokračovat.
-
Myslím, že tahle diskuze dospěla do bodu, kdy je v ní zbytečný pokračovat. Možná se mi přesně nedaří vyjádřit to, co mám na mysli (i když jsem přesvědčený o opaku - pochopitelně :-)), ale je evidentní, že jednak se na věc díváme každý trochu jinak a navíc každý mluvíme trochu o něčem jiném. Mimochodem - Oskara sice teoreticky vyhrát malý autorský film může, ale obvykle se to nestává. Malé autorské filmy mají svoje festivaly a soutěže, stejně tak, jako artové nebo hororrové nebo jakékoliv jiné filmy, a tam se utkávají se sobě rovnými a soutěží o přízeň u diváků, které daný žánr zajímá. To proto, aby v tom nebyl bordel a aby se publikum, které zajímá nějaká úplně jiná tvorba, nenudilo....
-
Spusta rádobyintelektuálů se rozplývá nad hromadou artovejch věcí a ani je nenapadne, že třeba režisér toho artovýho díla jenom zapíjel prášky chlastem a k tomu šňupal koks. Ale důležitý je, že to postačí na hodiny a hodiny rozborů toho, co tim vlastně autor chtěl říct a proč zrovna v tu a tu chvíli použil ten a ten barevnej filtr...
-
Žebříček neříká, že je nějaká hra "stejně dobrá" ve smyslu, že jde o "stejný dílo", "stejnej zážitek". Na to nepotřebuješ filtry (nic proti nim, klidně ať je jich tu pět tisíc pro uživatelský pohodlí), ale selskej rozum.
Celý mi to přijde - zvlášť po zmínce o tom, jak tě "mrzí" Hotline Miami - čistě jako hledání způsobu, jak odpálkovat menší hry, protože TOBĚ přijdou míň důležitý. Proč? Oscara může taky vyhrát malej autorskej film nebo vysokorozpočtovej epos - a v tomhle případě jde čistě o hodnocení, ne o vítěze a poražený. Deus Ex nic neztrácí ze svejch kvalit tím, že zcela odlišným způsobem kvalitní hra dostane podobný hodnocení.
Pokud tě zajímá jen určitej segment herního trhu, nikdo ti nebrání se mu věnovat a nikdo ti nic nenamlouvá tím, že jiný žánry hodnotí stejně vysoko. To si tam uměle vkládáš ty sám. -
<>
-
Janchor: Problém je v tom, že se mně, jako hráči FPS, ten žebříček snaží namluvit, že Hotline je stejně dobrý, jako DE:HR. Což mě svym způsobem i mrzí, protože vím, že, narozdíl od Hotline, na DE pracovala spousta lidí, pracovala na něm dlouhou dobu a kromě výborný hratelnosti a odpovídající technický úrovně do něj zakomponovali i přesah týkající se (ne)udržitelnosti technologickýho rozvoje, který naplno vypluje napovrch až v samotnym závěru hry (respektive třech závěrech hry). Ale zpátky k tématu - já jenom navrhuju, aby měl uživatel webu možnost sestavit si vlastní žebříček her podle konkrétního žánru a nemusel se přehrabovat hromadou pro něj nezajímavýho materiálu, kterým pro mě třeba zrovna Starseed je. Nebude pak záýležet na tom, jsetli má Starseed 10 a HL2 10. Protože obě hry budou jednak mít nejvyšší známku, a tím na sebe budou upozorňovat všechny čtenáře, ale zároveň se nebudou jedna motat druhý do cesty, když bude uživatel hledat třeba kvalitní střílečky, který mu z nějakých důvodů utekly...
-
"Ve škatulce pro PC hry se pak dozvíme, že nejlepší hry pro danou platformu jsou Starseed, Hotline, Skyrim a třeba Deus Ex: Human Revolution. V jednom žebříčku. !!!."
Upřímně nerozumím, v čem je problém?
Ano, ty vyjmenovaný hry podle našich hodnocení patří mezi to nejlepší. Ano, hráč by jim měl podle nás věnovat pozornost. Jestli mu sednou / budou ho bavit, to si musí odvodit sám podle svýho vkusu a hráčskejch preferencí.. -
Netuším. Měl jsem za to, že se ohledně kvalit vyjadřuju velmi jasně.
-
aha to stacilo napsat ze je to hra jak delana pro holky
-
Ani ne, Fila pise skvele. Ted dokonce dostal nejakou novinarskou cenu...
-
Já myslím, že jsem to napsal poměrně srozumitelně. Ano, nikdo soudný nesrovnává hry, které spolu nemají nic společného. To dělají generalizující recenzenti sami svým nicneříkajícím číselným hodnocením. Ve škatulce pro PC hry se pak dozvíme, že nejlepší hry pro danou platformu jsou Starseed, Hotline, Skyrim a třeba Deus Ex: Human Revolution. V jednom žebříčku. !!!. Krom toho, že takový žebříček zcela neférově srovnává respektive staví na stejnou úroveň nesrovnatelné hry, tak ztrácí i jakoukoliv vypovídající hodnotu pro uživatele, který si podle něj chce vybrat dobře hodnocenou hru na nové zařízení, které si právě pořidil. A ano, i ktomu mohou ta nicneříkající čísla sloužit. Aby se podle nich uživatel orientoval a věděl, čemu má věnovat svoji pozornost a co má zapomenout. Ne vždycky se musí člověk s recenzentem shodnout, ale rámcově právě k tomu recenze vznikají.
-
Jestli narazis na indie, tak to neni zanr.
-
Opravdu skvělá hra. Nenechá mě spát. Recenze hezká, díky.
-
Proc to nejde z recenze poznat?
-
To je spíš dehonestace, ne?
-
Kdyby tuhle formu mely mit vsechny "recenze", nebude se mi libit zadna. Znamenalo by to, ze sš mi nelibi ty recenze nebo hry? A nebo chces naopak rict, ze u hry, ktera se mi libi, se mi musi libit vsechny jeji recenze?
-
Journey už jsem hrál. Nesrovnával bych, Journey mi přišla především jako estetickej zážitek.
-
Proč ti přijde neférový, že dvě výborný hry budou mít dvě výborný hodnocení? Že si k němu vztáhneš svý žánrový preference je samozřejmý. A nikoho soudnýho snad nenapadne srovnávat hry, který spolu nemají nic společnýho, stejně jako nikdo nehodnotí Kafku v kontextu Erbena..
-
No ale to je už úplně, ale úplně jiný argument, než to tvé odsouvání her, které nemají nabušenou 3D grafiku někam "mimo dohled dětí".
-
je to lepšie ako Journey, ktoré si nehral?? to sa mi nezdá!