Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle zase zavání těžkou hipsteřinou *2* .
    • a co je na tom špatnýho?
    • GlaDOS
      Nemá to HD textury, miliony polygonů, hutný RPG systém, výbuchy a padající mrakodrapy = hipsteřina.
      • V podstatě ano.
  • Nemam níc proti hodnoceni, ale recenze je to spatna a nepresvedciva. Dozvedel jsem se, ze recenzentívi se libi, coz me nezajima. Nedozvede jsem se ale nic o hre samotne. Prijde mi to stejne, jako rozhovor s jehovisty. A neprijde mi to poctive. Chtelo by to minimalne druhy pohled od nejakeho realisty.
    • Mně se hodně líbí, že se velmi dlouho po tom, co ta hra vyšla, nikdo na celém internetu solidárně neodvážil napsat, o co v té hře mechanicky jde. Tak je to správně a každému, kdo si to pořádněji zahraje, dojde, proč to tak je. Z "obchodního" hlediska je to samozřejmě pro tu hru dost ošemetné, lidi nejsou u her zvyklí na komunikaci tohoto typu (i když dovolím si tvrdit, že se to nakonec SP vyplatilo i čistě komerčně, o té hře se mluví všude).

K samotné hře... je to takový menší fenomén, ta hra se topí ve chvále kritiků i herních vývojářů, mně osobně to ale zas tak "nepoložilo". Troufám si říct, že jsem se dostal hodně daleko, objevil jsem snad všechno, co v té hře je, další postup by byl "jenom" o zdokonalování. Určitě to stojí za zahrání, je to jedna z nejlepších her poslední doby s hodně "svěžím" designem, příchod mesiáše to ale pro mě není.
    • bobsh
      Recenze zprostředkovává pocit recenzenta ze hry. Pokud se ti líbí recenze, nejspíš se ti bude líbit i hra a měl by sis jí tedy zahrát. Pokud se ti recenze nelíbí, neni tahle hra nic pro tebe a můžeš ji s klidem minout (což nemyslim nijak špatně, je mi uplně jasný, že tahle hra neni pro každýho). A hlavní kouzlo Starseed Pilgrim spočívá v objevování a neustálém překvapování hráče, který o ní ze začátku nic neví, takže klasická popisná recenze s výčtem herních mechanismů by uplně zničila zážitek z hraní.
      • Kdyby tuhle formu mely mit vsechny "recenze", nebude se mi libit zadna. Znamenalo by to, ze sš mi nelibi ty recenze nebo hry? A nebo chces naopak rict, ze u hry, ktera se mi libi, se mi musi libit vsechny jeji recenze?
      • Na pocity recenzenta ti kalim ja chci vedet o cem hra je, jak se hraje, jak funguje a podle toho jaky JA z toho budu mit pocit, se rozhodnu jestli ji vyzkousim nebo tim nebudu ztracet cas! Nejaky pocity recenzenta jsou mi ukradeny priteplenej recenzent(uvadim jen jako priklad) se klidne muze rozplivat nad ruzouvouckou hrou, to ale neznamena, ze se nad ni budu rozplivat i JA!
        • celoush
          Recenze je vždy subjektivní. Nic se nemá pravda přehánět, ale osobní pocity prostě k recenzi patří.
          • nemám nic proti odstavci jaký z hry měl recenzent pocit, ale tady nic jiného není než jen pocity...
            • aha to stacilo napsat ze je to hra jak delana pro holky
            • x_ander
              Možná proto, že tahle hra je celá právě o pocitech...
  • Mart9
    Hodnocení 10/10 mě zviklalo k Hotline Miami, čehož jsem následně hodně litoval, protože moc horších her jsem nehrál. Tentokrát už mě na desítku u neznámé hry nenalákáte *3*
    • GlaDOS
      No vidíš. A já moc lepších indie her za rok, co vyšlo HM, nehrál.
      • Mart9
        Tak je mi jasné, že někomu se to nějakým zázrakem mohlo líbit no.
    • kubi-wan
      Já jsem naopak díky tomu Hotline Miami koupil a hrál následující tři měsíce furt dokola s vědomim, že jsem dobře investoval svůj čas i peníze *3*
    • Ronox
      Všichni tady na Lukáše prskaj přitom on hledá kvalitní gameplay a když řekne, že ho něco nebavilo, tak vím že tam je něco technicky špatně. Nekouká na grafiku, protože tu vždycky jen příjemně vyzdvihne, ale jde mu o prožitek "A za to ťa uznávám čávo". Ať si tu ty konzervy prskaj. Já si užiju jak kvalitní indie tituly, tak i "AAA". Děcka vždycky budou prskat :)
      • alladjex
        Lukáš má skvělý recenze. Zábavný, čtivý. Videorecenze ani nemluvě.
      • celoush
        vidím to podobně.... člověk velmi brzy pochopí, že všechny ty grafický serepetičky jsou jen k prvotnímu připoutání pozornosti. Až se oči nabaží tak vystoupí hratelnost a tam se teprve rozdávají karty.
      • Caincz
        Hlavně je hrozně příjemný si čas od času přečíst takhle, takřka až poetickou recenzi, než nudnej výčet kladů a záporů, "politicky korektní" a "důsledně objektivní" bezpohlavní útvar. Proto chodím sem, protože místní redakce má koule tohle otisknout a nebojí se známkovat klidně i navzdory obecnýmu mínění. Doufam, že se tenhle styl přenese i do tištěnýho Levelu, když na něm má makat stejná parta.
  • Zase recenze typu "Když budu mluvit dost složitě tak mně snad omluví že jsem o hře neřekl skoro nic "
    • Ale jdi ty. Co je na te recenzi sloziteho? A o hre rika HODNE.
      • Recenze? Tak se tomu skoro ani říct nedá. Autor článku očividně nechápe, co to znamená věcně hodnotit. Je sice pěkné, že nám pan recenzant sdělil své myšlenky a názory v necelých tisíci slovech a nalepil na to velkou žlutou desítku... ale koho to má *urva zajímat, když pořád nechápu, o čem ta hra je. A jak vidím, tak nejsem sám. Jediné, co autora zčásti omlouvá, jsou jeho prosby o odpuštění ze strany čtenářů, že nemůže být více konkrétní (ano, sám přiznává, že nám o hře hodlá říct velké *ovno). Tahle "recenze" raději neměla nikdy vyjít.
  • Pěkně to Lukáš napsal,radost číst.Je znát,že má kvalitní a bohatou slovní zásobu a dokáže krásně pracovat s českým jazykem.Holt je vidět,že vyrůstal ve vzdělané rodině význačného Pražského astrologa a známého popularizátora ezoterických věd.Každopádně hra vypadá více než zajímavě...
    • to jako fakt? to by vse vysvetlovalo... proc se mu libi podobne hry snad mu Astar Seran udela misto na sve lodi
  • dobře jsi to prodal, lukáši :)
  • Konečně začíná mít herni scéna svého Filu. A to je dobře, pane Bobře.
    • To je spíš dehonestace, ne?
      • Fila je světlá vyjímka v naší žurnalistické žumpě.
        • Píše se VÝJIMKA, ty KURV0!
          • Ano, že jsem udělal chybu v internetové diskuzi o videohrách, to mě opravdu strašně trápí...
      • Ani ne, Fila pise skvele. Ted dokonce dostal nejakou novinarskou cenu...
  • Amylee.Anderson
    Lukáši, máš krásný sloh.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit