Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Menttor
    Pseudointelektuální homosrajda *11*
    • Proc myslis? Hrals to, nebo jen odsuzujes neco, o cem nic nevis?
      • GlaDOS
        Spíš jen odsuzuje. To tu někteří umí dělat skvěle, o čemž nás utvrzují pod každým článkem o jakékoliv nezávislé hře.
  • Dovi....miznem navždy na Eurogamer, radšej ani nebudem komentovať....Metro 7 a toto !!!toto !!!! s Hotline Miami....10??? Možno tak v nejakej inej sebatrýznivej dimenzii zábavy....

imho nechceš metál, že si si za pár šupov kúpil hru??
    • Ferdis2
      Keby si tak zobral zo sebou aj Justina ... *4*
    • Přesně moje reakce, skvělé metro 7/10 a tato ..... 10/10 to jako vážně ?! Nemám slov...
      • Proboha vy srovnáváte něco, co se srovnávat nedá. Tady se přesně ukazuje, jak je nesmyslné, řídit se jen číselným hodnocením. Metro je skvělé, ale v žánru FPS stříleček to není žádná revoluce. Neposadíš se z toho na zadek s otevřenou hubou takže má 7/10, tedy slušná nadprůměrná hra.
        Ale Starseed Pilgrim je přece hra úplně jiné kategorie, vůbec ji nelze srovnávat s Metrem a říct, že je lepší, protože dostala vyšší hodnocení. Prostě je vidět, jak ste si jen prohlídli obrázky divně vypadající Starseed Pilgrim, koukli na desítkové hodnocení a už je oheň na střeše.
        • bobsh
          samozřejmě že je Metro lepší hra, vždyť běží ve vyšším rozlišení! *sarcasmsign*
    • GlaDOS
      Až tě na Eurogameru zabanují za úplnou prkotinu, ještě tě tu uvidíme.
    • celoush
      o kilo že se vrátí *3*
      • smejki
        to bude kil
  • Kinet1c
    Ja som si myslel, ze mam nieco s prehliadacom, tak som realoadol stranku a ono obrazky rovnake, tak som klikol na jeden a ono to je obrazok s hry :D, fakt som neveril vlastnym ociam. Nevadi su aj horsie veci.
  • Whoossain
    A příště si zrecenzujeme hada, áno? Jako nic proti podobným hříčkám, ale jsem si téměř jistej, že by měly mít přinejmenším svoji vlastní rubriku. A možná by nebylo špatný hodnotit hry celkově v daný kategorii, do který spadají. Rozhodně mi ale nepřijde fér, aby dle nicneříkajícího číselnýho hodnocení podobná flashovka dostala lepší hodnocení, než vynikající Dishonored, který nejen, že se výborně hraje, ale navíc je i technologicky na míle vzdálený podobným počinům.
      • Whoossain
        Hry (filmy, literaturu etc.) rozdělujeme podle žánrů (mimo jiné) kvůli tomu, že ne každý má stejný vkus. Komu se líbí akční flimy, ten bude těžko spokojený s komorním konverzačním dramatem. Byť by se jednalo o nejlepší komorní konverzační drama všech dob. Vždycky budou znamenité akční flimy, vynikající horrorové filmy, bezvadné komedie. Zamíchat všechny žánry dohromady a bez ladu a skladu je začít hodnotit může být dost zavádějící, protože dle hodnocení se člověk mnohdy rozhoduje, zda do toho či onoho investuje svůj čas a peníze. A od začátku by měl vědět, že tahle bezvadná hra je bezvadná FPS s hodnocením 10 a tohle je zase povedená adventura s hodnocením 10. Bohužel (nejen) tady, když si člověk vybere tituly podle platforem, tak se mu automaticky seřadí podle hodnocení. Tečka. Proč to řeším? Protože, jak jsem psal v prvním příspěvku, mi přijde neférový, aby HL2 měl stejný hodnocení, jako Hotline Miami a to jenom proto, že oboje jsou prostě hry. Ty dva tituly se zkrátka srovnávat (jak ostatně v jiný souvislosti zaznělo i v této diskuzi) nedají a proto by měly mít jak jeden, tak i druhý svůj vlastní žebříček, v kterém by dominovaly. A v neposlední řadě to řeším i proto, že jsem si nedávno pořídil domů novou herní platformu a vybíral jsem si pro ni hry, který si pořídím. Je až s podivem, jak obtížný je vyhledat nejlépe hodnocené hry konkrétních žánrů, o které mám zájem. Stejně blbě to donedávna (ne)fungovalo i u filmů na ČSFD. Problém částečně vyřešilo zavedení podrobných žebříčků, kde si člověk může podle žánru, který ho zajímá, vyfiltrovat dané filmy a ty se mu automaticky seřadí podle hodnocení. Celokově jsem chtěl svým příspěvkem spíš nadhodit téma k zamyšlení případně zlepšení funkčnosti tohoto webu. Nic víc, nic míň...
        • Jestli narazis na indie, tak to neni zanr.
        • janchor
          Proč ti přijde neférový, že dvě výborný hry budou mít dvě výborný hodnocení? Že si k němu vztáhneš svý žánrový preference je samozřejmý. A nikoho soudnýho snad nenapadne srovnávat hry, který spolu nemají nic společnýho, stejně jako nikdo nehodnotí Kafku v kontextu Erbena..
          • Whoossain
            Já myslím, že jsem to napsal poměrně srozumitelně. Ano, nikdo soudný nesrovnává hry, které spolu nemají nic společného. To dělají generalizující recenzenti sami svým nicneříkajícím číselným hodnocením. Ve škatulce pro PC hry se pak dozvíme, že nejlepší hry pro danou platformu jsou Starseed, Hotline, Skyrim a třeba Deus Ex: Human Revolution. V jednom žebříčku. !!!. Krom toho, že takový žebříček zcela neférově srovnává respektive staví na stejnou úroveň nesrovnatelné hry, tak ztrácí i jakoukoliv vypovídající hodnotu pro uživatele, který si podle něj chce vybrat dobře hodnocenou hru na nové zařízení, které si právě pořidil. A ano, i ktomu mohou ta nicneříkající čísla sloužit. Aby se podle nich uživatel orientoval a věděl, čemu má věnovat svoji pozornost a co má zapomenout. Ne vždycky se musí člověk s recenzentem shodnout, ale rámcově právě k tomu recenze vznikají.
            • Whoossain
              xai: Chápu, že se to někomu nemusí líbit, ale taková je realita. To, že někdo hledá v deliriozním díle věčně nalitýho a sjetýho zoufalce umění a hloubku, není až tak výjimečnej jev. Vznikají kolem toho celé kulty jejichž členové se snaží tvářit jako intelektuálové. U nás třeba existují lidé, kterým se líbí Troškovy filmy (ti se naštěstí do role intelektuálů nesnaží vžít). A, ať jich je sebevíc, tak to na kvalitě jeho filmům nepřidává zhola nic. Pokud sis to dal vztahovačně do souvislosti s touto recenzí, je to jen tvoje věc. Já pouze napsal, že jásot (některých) novinářů a kritiků ještě nemusí znamenat, že máme před sebou učiněný zázrak...
              • janchor

Reakce na příspěvek:

Stejně jako není výjimečnej jev povrchně něco odsoudit jakožto "deliriozní" dílo "věčně nalitýho zoufalce", jen protože se to nějakým způsobem vymyká. Tak už to v realitě pochopitelně chodí a je zdravý snažit se rozlišovat bez předsudků - a bez škatulkování, který z předsudků vychází.
            • Po tom kydu o rádobyintelektuálech kousek vedle - ano, nemá smysl pokračovat.
            • Whoossain
              Myslím, že tahle diskuze dospěla do bodu, kdy je v ní zbytečný pokračovat. Možná se mi přesně nedaří vyjádřit to, co mám na mysli (i když jsem přesvědčený o opaku - pochopitelně :-)), ale je evidentní, že jednak se na věc díváme každý trochu jinak a navíc každý mluvíme trochu o něčem jiném. Mimochodem - Oskara sice teoreticky vyhrát malý autorský film může, ale obvykle se to nestává. Malé autorské filmy mají svoje festivaly a soutěže, stejně tak, jako artové nebo hororrové nebo jakékoliv jiné filmy, a tam se utkávají se sobě rovnými a soutěží o přízeň u diváků, které daný žánr zajímá. To proto, aby v tom nebyl bordel a aby se publikum, které zajímá nějaká úplně jiná tvorba, nenudilo....
            • janchor
              Žebříček neříká, že je nějaká hra "stejně dobrá" ve smyslu, že jde o "stejný dílo", "stejnej zážitek". Na to nepotřebuješ filtry (nic proti nim, klidně ať je jich tu pět tisíc pro uživatelský pohodlí), ale selskej rozum.

Celý mi to přijde - zvlášť po zmínce o tom, jak tě "mrzí" Hotline Miami - čistě jako hledání způsobu, jak odpálkovat menší hry, protože TOBĚ přijdou míň důležitý. Proč? Oscara může taky vyhrát malej autorskej film nebo vysokorozpočtovej epos - a v tomhle případě jde čistě o hodnocení, ne o vítěze a poražený. Deus Ex nic neztrácí ze svejch kvalit tím, že zcela odlišným způsobem kvalitní hra dostane podobný hodnocení.

Pokud tě zajímá jen určitej segment herního trhu, nikdo ti nebrání se mu věnovat a nikdo ti nic nenamlouvá tím, že jiný žánry hodnotí stejně vysoko. To si tam uměle vkládáš ty sám.
            • smejki
              <>
            • Whoossain
              Janchor: Problém je v tom, že se mně, jako hráči FPS, ten žebříček snaží namluvit, že Hotline je stejně dobrý, jako DE:HR. Což mě svym způsobem i mrzí, protože vím, že, narozdíl od Hotline, na DE pracovala spousta lidí, pracovala na něm dlouhou dobu a kromě výborný hratelnosti a odpovídající technický úrovně do něj zakomponovali i přesah týkající se (ne)udržitelnosti technologickýho rozvoje, který naplno vypluje napovrch až v samotnym závěru hry (respektive třech závěrech hry). Ale zpátky k tématu - já jenom navrhuju, aby měl uživatel webu možnost sestavit si vlastní žebříček her podle konkrétního žánru a nemusel se přehrabovat hromadou pro něj nezajímavýho materiálu, kterým pro mě třeba zrovna Starseed je. Nebude pak záýležet na tom, jsetli má Starseed 10 a HL2 10. Protože obě hry budou jednak mít nejvyšší známku, a tím na sebe budou upozorňovat všechny čtenáře, ale zároveň se nebudou jedna motat druhý do cesty, když bude uživatel hledat třeba kvalitní střílečky, který mu z nějakých důvodů utekly...
            • janchor
              "Ve škatulce pro PC hry se pak dozvíme, že nejlepší hry pro danou platformu jsou Starseed, Hotline, Skyrim a třeba Deus Ex: Human Revolution. V jednom žebříčku. !!!."

Upřímně nerozumím, v čem je problém?

Ano, ty vyjmenovaný hry podle našich hodnocení patří mezi to nejlepší. Ano, hráč by jim měl podle nás věnovat pozornost. Jestli mu sednou / budou ho bavit, to si musí odvodit sám podle svýho vkusu a hráčskejch preferencí..
        • No ale to je už úplně, ale úplně jiný argument, než to tvé odsouvání her, které nemají nabušenou 3D grafiku někam "mimo dohled dětí".
    • janchor
      To je ten průšvih: tohle není žádná "hříčka".
      • Proc to nejde z recenze poznat?
        • janchor
          Netuším. Měl jsem za to, že se ohledně kvalit vyjadřuju velmi jasně.
  • smejki
    Že by mě to sundalo z oblohy, se říct nedá, ale je to příjemné. Strašně mě ale točí vliv generátoru náhodnejch čísel. Bez něho bych k tomu absolutoriu i šel.
    • janchor
      Princip Tetrisu. Vyrovnej se s tím, co ti přijde.
      • smejki
        jasný, jenže v tetrisu se musíš rychle rozhodnout, jak naložit s náhodným prvkem v dané situaci. Jenže tady máš náhodné prvky, ale situace je ti často skryta.
        • janchor
          Pravda - do chvíle, než si to hlavní rozklíčuješ.
          • smejki
            i see what you did there -_-
  • Za par let v podcastu...Redaktor 1:hele jak se jmenovala takovata ta hra s tema barevnejma kostickmama co tam behal nejakej panacek? redaktor 2: jaka? redaktor 3: mozna si vzpominam snad jsme to i recenzovali neee? redaktor 1: no to je fuk, proste to bylo podobny tomu o cem tedy ted mluvime.
    10/10..
  • Výborná recenze, tohle konečně vypadá na nejlepší hru všech dob tohoto týdne. Mimochodem Lukáši, minule jsi, mám pocit, kdesi zmiňoval Tarkovského, teď zase Kubricka, prostě to vypadá, že máš kromě her i široký filmový rozhled a hlavně vkus - můžeš vypsat pár svých oblíbených filmů? Docela by mě to zajímalo.
    • janchor
      Určitě na něco zapomenu, ale: Blade Runner, 2001, Barry Lyndon, Master & Commander, Truman Show, Dead Man, Thin Red Line, Apocalypse Now, Bez dechu, Stalker, Jackie Brown, Ed Wood, Blue Velvet, Fisher King, Kouř.. no a ty Hvězdný války (starý).
      • a co podfuck a sbal prachy a vypadni :D toje urcite lepsi nez Jackie Brown ? :D
      • Něco podobného jsem čekal, hlavně za Barryho, 2001, Apokalypsu a Stalkera palec hore. Ještě si dej Lidský úděl a bude to dokonalý.
      • bez dechu ten kratkometrazni nemeckej? jestli ne tak se to mezi ty ostatni moc nehodi *3*
        • janchor
          Bez dechu Godardův À bout de souffle - teď koukám, že se to tu vlastně jmenovalo U konce s dechem.
          • jj tak to uz je jiná *4* a abych jenom neryl, "once upona time in anatolia"
    • U psaní by člověk měl mít všeobecný přehled, aby to mohl použít jako pomocnou berličku, nebo aby lépe popsal to, co potřebuje. Aspoň takhle to mám já.
    • errr... tak vsech dob nebo jen tohoto tydne? ;)))
      • ked zratas vsetky doby tohoto tyzdna, tak to bude najlepsia hra vsetkych dob tohoto tyzdna.... lahke
  • Tushan
    Lukáš Grygar.... klasika od něj se nedá nic jiného čekat
    • Nic jineho, nez ze objevi vyjimecnou hru a venuje ji (zaslouzenou) pozornost? To je prijemna jistota...
      • Keyz
        Asi myslel, že to výjimečná hra pouze podle něho. Nevím co je na tom tak extra aby to změnilo herní svět, že to má tolik.
        To jako když Milan Knížák říkal jak sochy Král a královna jsou strašné umění a protestoval proti odstranění. Pode jeho ano, ale kdo si na to vzpomene za 10 let? Nikdo. To u opravdu výjimečné hry nelze říci.
        • Spravne - nevis. Hrals to?

Starseed Pilgrim neoslavuje jen Lukas, ale mnozi zkuseni zahranicni novinari i tvurci.
          • Whoossain
            Spusta rádobyintelektuálů se rozplývá nad hromadou artovejch věcí a ani je nenapadne, že třeba režisér toho artovýho díla jenom zapíjel prášky chlastem a k tomu šňupal koks. Ale důležitý je, že to postačí na hodiny a hodiny rozborů toho, co tim vlastně autor chtěl říct a proč zrovna v tu a tu chvíli použil ten a ten barevnej filtr...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit