Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • x_ander
    Možná proto, že tahle hra je celá právě o pocitech...
  • Konečně začíná mít herni scéna svého Filu. A to je dobře, pane Bobře.
  • nemám nic proti odstavci jaký z hry měl recenzent pocit, ale tady nic jiného není než jen pocity...
  • Mart9
    největší problém této "recenze" vidím ve verdiktu, od kterého čekám, že mi doplní a trochu i odůvodní číselné hodnocení. To ovšem nebyl tento případ. Co se píše v recenzi mě příliš netrápí, to čtu jen u her, které mě dlouhodobě zajímají. U těch ostatních her mě zajímá právě verdikt (+ číslo).
  • Whoossain
    Hry (filmy, literaturu etc.) rozdělujeme podle žánrů (mimo jiné) kvůli tomu, že ne každý má stejný vkus. Komu se líbí akční flimy, ten bude těžko spokojený s komorním konverzačním dramatem. Byť by se jednalo o nejlepší komorní konverzační drama všech dob. Vždycky budou znamenité akční flimy, vynikající horrorové filmy, bezvadné komedie. Zamíchat všechny žánry dohromady a bez ladu a skladu je začít hodnotit může být dost zavádějící, protože dle hodnocení se člověk mnohdy rozhoduje, zda do toho či onoho investuje svůj čas a peníze. A od začátku by měl vědět, že tahle bezvadná hra je bezvadná FPS s hodnocením 10 a tohle je zase povedená adventura s hodnocením 10. Bohužel (nejen) tady, když si člověk vybere tituly podle platforem, tak se mu automaticky seřadí podle hodnocení. Tečka. Proč to řeším? Protože, jak jsem psal v prvním příspěvku, mi přijde neférový, aby HL2 měl stejný hodnocení, jako Hotline Miami a to jenom proto, že oboje jsou prostě hry. Ty dva tituly se zkrátka srovnávat (jak ostatně v jiný souvislosti zaznělo i v této diskuzi) nedají a proto by měly mít jak jeden, tak i druhý svůj vlastní žebříček, v kterém by dominovaly. A v neposlední řadě to řeším i proto, že jsem si nedávno pořídil domů novou herní platformu a vybíral jsem si pro ni hry, který si pořídím. Je až s podivem, jak obtížný je vyhledat nejlépe hodnocené hry konkrétních žánrů, o které mám zájem. Stejně blbě to donedávna (ne)fungovalo i u filmů na ČSFD. Problém částečně vyřešilo zavedení podrobných žebříčků, kde si člověk může podle žánru, který ho zajímá, vyfiltrovat dané filmy a ty se mu automaticky seřadí podle hodnocení. Celokově jsem chtěl svým příspěvkem spíš nadhodit téma k zamyšlení případně zlepšení funkčnosti tohoto webu. Nic víc, nic míň...
  • janchor
    Všechno souvisí se vším. Jak psát o hře, o který ve skutečnosti psát nelze ("možná proto" = právě proto)? Mohl jsem sdílet jen povahu toho zážitku, ne do detailu jeho principy, takže jsem se o principy otřel a sdílel úžas. Role důvěry ve vztahu autor - čtenář se tím násobí, proto i ten důvěrnej tón.

Jistě se s podobným dilematem jde poprat všelijak, já to líp nedokázal.
  • Tak jsem se na to vyspal, abych mohl text zhodnotit s čistou hlavou. Po stránce formální lze vytknout jen nedodržení slohového útvaru, protože toto je čistá esej. Jinak velmi kvalitní co do formy. Obsahově mi přijde spíše chudá - orchestr hraje hezky, ale chybí mi tam výrazné motivy (možná je to proto, aby autor nespoiloval, ale pokud to bere takto široce, tak logicky vlastně nemá moc o čem psát). Familierní komunikace se čtenářem mi přijde otravná a pouze vyplňující prostor.
  • Mně se hodně líbí, že se velmi dlouho po tom, co ta hra vyšla, nikdo na celém internetu solidárně neodvážil napsat, o co v té hře mechanicky jde. Tak je to správně a každému, kdo si to pořádněji zahraje, dojde, proč to tak je. Z "obchodního" hlediska je to samozřejmě pro tu hru dost ošemetné, lidi nejsou u her zvyklí na komunikaci tohoto typu (i když dovolím si tvrdit, že se to nakonec SP vyplatilo i čistě komerčně, o té hře se mluví všude).

K samotné hře... je to takový menší fenomén, ta hra se topí ve chvále kritiků i herních vývojářů, mně osobně to ale zas tak "nepoložilo". Troufám si říct, že jsem se dostal hodně daleko, objevil jsem snad všechno, co v té hře je, další postup by byl "jenom" o zdokonalování. Určitě to stojí za zahrání, je to jedna z nejlepších her poslední doby s hodně "svěžím" designem, příchod mesiáše to ale pro mě není.
  • jj tak to uz je jiná *4* a abych jenom neryl, "once upona time in anatolia"
  • janchor
    To je ten průšvih: tohle není žádná "hříčka".
  • Whoossain
    A příště si zrecenzujeme hada, áno? Jako nic proti podobným hříčkám, ale jsem si téměř jistej, že by měly mít přinejmenším svoji vlastní rubriku. A možná by nebylo špatný hodnotit hry celkově v daný kategorii, do který spadají. Rozhodně mi ale nepřijde fér, aby dle nicneříkajícího číselnýho hodnocení podobná flashovka dostala lepší hodnocení, než vynikající Dishonored, který nejen, že se výborně hraje, ale navíc je i technologicky na míle vzdálený podobným počinům.
  • alladjex
    Lukáš má skvělý recenze. Zábavný, čtivý. Videorecenze ani nemluvě.
  • celoush
    Recenze je vždy subjektivní. Nic se nemá pravda přehánět, ale osobní pocity prostě k recenzi patří.
  • celoush
    vidím to podobně.... člověk velmi brzy pochopí, že všechny ty grafický serepetičky jsou jen k prvotnímu připoutání pozornosti. Až se oči nabaží tak vystoupí hratelnost a tam se teprve rozdávají karty.
  • Caincz
    Hlavně je hrozně příjemný si čas od času přečíst takhle, takřka až poetickou recenzi, než nudnej výčet kladů a záporů, "politicky korektní" a "důsledně objektivní" bezpohlavní útvar. Proto chodím sem, protože místní redakce má koule tohle otisknout a nebojí se známkovat klidně i navzdory obecnýmu mínění. Doufam, že se tenhle styl přenese i do tištěnýho Levelu, když na něm má makat stejná parta.
  • Ronox
    Všichni tady na Lukáše prskaj přitom on hledá kvalitní gameplay a když řekne, že ho něco nebavilo, tak vím že tam je něco technicky špatně. Nekouká na grafiku, protože tu vždycky jen příjemně vyzdvihne, ale jde mu o prožitek "A za to ťa uznávám čávo". Ať si tu ty konzervy prskaj. Já si užiju jak kvalitní indie tituly, tak i "AAA". Děcka vždycky budou prskat :)
  • Ferdis2
    Keby si tak zobral zo sebou aj Justina ... *4*
  • a co podfuck a sbal prachy a vypadni :D toje urcite lepsi nez Jackie Brown ? :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit