Přejít na výpis diskuzí
Steam má 65 milionů účtů, naráz službu užívá 6 milionů lidí
30.10.2013 | Petr Poláček
152 příspěvků
-
Myšlenka je to pěkná, ale řekl bych, že vzhledem k myšlení velký hráčů na trhu neproveditelná. Nikdo z nich neuvolní "AAA" titul bez DRM. Steam je v tomhle ohledu zlo, ale upřímně řečeno oproti takovému SecuROMu je to ještě pohádka ne? (Osobně jsem s SR problém neměl, ale svého času si na něj stěžoval kde kdo.) K tomu výpadku Steamu - co offline mód? Já takhle fungoval měsíc, když jsem byl bez přístupu k internetu.
-
Moje holka s tím třeba nemá problém. A to spolu už dva roky bydlíme.
-
Asi tady s tímhle názorem úplně neuspěju, ale na Steamu mi vadí jedna zásadní věc - jeho nutnost. Nechápejte mě zle, Steam je úžasný nástroj - okamžitě si na něm můžu koupit hru, hra se mi automaticky patchuje, mám tam achievmenty, počítadlo času, spoustu slevových akcí, je to i dobrý způsob jak distribuovat indie hry atd. atd. Na tohle všechno a spoustu dalších věcí je skvělý.
Jen kdyby v něm byla možnost ho v případě potřeby odignorovat a ideálně si na steamu zakoupenou hru stáhnout i DRM-free. Odpadlo by těch pár problémů, které se u Steamu občas objeví (např. nedávný problém s Batmanem, který přímo po zakoupení na Steamu nešel 2 dny spustit, už se mi i stalo, že celý Steam vypadl a několik hodin jsem si nemohl zahrát nic - a argumenty, že problém může být u mě a ne u nich je mimo. U DRMfree nehrozí, že někde je chyba v připojení, v serverech či v čemkoliv a nemůžu tak hrát.
Zkrátka mi vadí to, že není možné hru od Steamu jako takového "odstřihnout". Zvlášť, když se něco podělá. -
Pokud je mi známo, tak když prokážeš, že je produkt vadný a není chyba na tvé straně (=> nejspíše se budou ozývat i další lidé), Steam bude problém řešit (jako třeba s warz).
Automatické aktualizace lze vypnout. Třeba u GTA 4 je downgrade na starší verzi určitě možný, ale nevlastním všechny hry na světě, tudíž tady máš možná pravdu. Ale vyšší verze her obecně běží lépe, takže... S offline módem jsem nikdy problém neměl. Otázka je, proč vůbec hrát offline, pokud můj účet nepoužívá někdo jiný. Navíc, pokud máš na steamu alespoň jednu hru, tak šance jsou, že přístup k internetu máš. Vyšší cena her/novinek není chyba steamu, ale vydavatelů. Ti si stanoví cenu. Spoustu kousků, které mám ve své knihovničce jsem získal mnohdy za zlomek ceny, kterou nabízejí eshopy/kamenné obchody, často pár týdnů po vydání (posledně nový Tomb Raider). -
Steamu by neškodilo menší zeštíhlení, ta aplikace je těžkopádná, pomalá (než se člověk prokliká v diskuzích.. ufff), plná reklam.. více se mi líbí GoG kde nemusím nic instalovat a nic mě neotravuje
-
me je a byl dycky steam ukradenej. Je to služba v kompu a zadny city k nemu nechovam. Jak někdo muze citit lasku k programu nechapu. Asi ses citove vyprazdnenej.
-
Můj první "nucený" kontakt se Steamem byl v únoru 2009. Moje první a mám dojem i poslední krabička se hrou na Steam. Nevybavuji si, že bych z toho měl trauma nebo mě to nějak obtěžovalo. Trauma z toho měla akorát moje peněženka, když jsem objevil kouzlo Vánočních výprodejů :D
-
Ten příklad je trochu mimo mísu. On se totiž ČEZ klidně chlubit počtem klientů může. Vždyť není jediný distributor na trhu. Navíc kdo Vás nutí používat elektřinu? To samé se Steamem. Respektive s Originem. Ten ze začátku taky nikdo nechtěl. Skoro bych řekl, že se proti němu vedla Svatá válka :D Dnes je stále fungující a taky má právo se chlubit kolik uživatelů přesvědčil, že je obstojným rivalem a umí něco nabídnout.
-
Jo, já slyšel, že v gamepadech next gen konzolí bude schovanej injector kterej ti, aniž bys vo tom věděl, implantuje chip, aby tě mohli sledovat.
-
Zkus si na Steamu zadat o vraceni penez za nefunkcni produkt, nebo produkt, co nefunguje jak bylo inzerovano. Zkus si na Steamu hrat hru ve verzi, jakou chces a jaka ti krasne slape, aniz by ti to tam nas*alo nejaky patch ktery nechces. Zkus si na Steamu dat offline mod, aniz by te to po dvou tydnech zacalo nutit se opet pripojit. Zkus si na Steamu najit novinku, co neni drazsi nez kdekoliv jince. Mam pokracovat?
-
Ano vzpominam a ne, stale ho beru jako neco, co mi bylo vnuceno a bez ceho se klidne obejdu a pokud to jde, koupim hru jinde (gog.com napriklad).
-
No to je oprvadu uspech, vnutit neco lidem proti sve vuli a pak se chvastat, jak jsem dobry. To je asi takova logika, jako kdyby se CEZ zacal chvastat, kolik ma odberatelu elektriny a kolik jich ji odebira naraz. Fakt logika.
-
Až si najdeš holku, tak ta tě vyléčí z vystavování krabic s obludama na poličce.
-
od toho ja osobne mám externý disk kde mám cca 100 hier kedykolvek k dispozícii, bez netu, sťahovania, aktivácie a hlavne bez steamu. Rýchlosť kopírovania na iný PC je samozrejem rádovo vyššia ako bežné pripojenie takže nemusíš čakať neviemkolko hodín na stiahnutie xx GB hry ale mám ju tam za pár minút.
steamisti klikajte na minuská ! -
Matně si vzpomínám, jak se nadávalo při vydání Half life 2, že si k tomu musíš instalovat steam.
-
Taky si jeste vzpominate na dobu, kdy se vam Steam poprve vnutil s nejakou hrou? A jak vas to prudilo? A dnes? Dnes ho miluju. *14* Cesta od nenavisti k lasce je nekdy prekvapive rychla *3*
-
A co ti udelal, ze ho nesnasis?
-
Alespoň se nesnižuji k tomu, abych někoho urážel. Mafii jsem si objednal přes internet, takže bych si to stejně mohl přečíst až doma.
-
Koupě Mafie2 neni žádná blbost, je to vynikající hra a za poslední 3 roky jediná, kterou jsem 3x dohrál. Jen byla zbytečně drahá....
-
ve fearu no brob