Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tá odborná obec ma podvodom donútila kúpiť odpad Empire total war. Hrubo nedokončené, zabugované, otrasné. Potom sa tá odborná obec bránila (keď ich hráči chceli lynčovať), že oni recenzovali aký má hra potenciál a nie v akom stave momentálne je. Tak stupídna výhovorka...
  • Tenhle článek je tam pitomej že se i redaktor styděl uvést své pravé jméno..
  • Ja osobne sa hodnoteniam verejnosti vyhýbam. Čo sa má čo nejaký plebs vyjadrovať k veciam, ktorím vo väčšine prípadov nerozumie. Nechávam to na vlastnú skúsenosť, alebo odbornú obec.
  • jamar28
    Za to ale Dota 2 nemůže. Je to trapné, ta hra si to nezasloužila a jsem rád, že mi Steam nabídl možnost takové recenze odfiltrovat. Komu se to nelíbí, klidně si je tam může nechávat dál.
  • Ajaj, tady někdo vydal informační článek ve stylu NÁZOR. Pokud chcete takové věci vydávat, poprosím, aby bylo jasně napsáno, o jaký typ článku se předem jedná. I když je rubrika "téma", mělo by se hlavně jednat o formu předávání informací, ne pravdy. Na tu nikdo nemá patent a monopol, i když se tento fakt nebude mnoha lidem líbit, prostě takový svět je. Nezastávám ani jednu stranu (ať už je to z vašeho pohledu kterákoliv), jenom nespadněte do novodobé žurnalistické žumpy, pěkně smrdí.
  • Lukyz
    Ví někdo, kdo se proboha ukrývá pod pseudonymem Mars Vertigo?
    Pustě na něj prosím Karla *1*

EDIT: Ale vážně, tenhle graf je zajímavá featura o tom žádná, ale k čemu vlastně?
    Zákazníkům co se o hry zajímají to určitě pomůže, ale ty stejně nedají na barvu recenzí na Steamu, ale určitě si je pročtou a pravděpodobně srovnají s více zdroji, takže jim to rozhodování usnadní, ale nejde o převratný prvek.

Naopak skupina lidí, která kupuje na blind nebo na doporučení kamaráda, reklamy, traileru - PREORDER NOW! je stejně v lese jako předtím a zcela upřímně, pokud si někdo nezjistí detail k tomu co kupuje, jeho blbost. Zdravý rozum FTW! *2*

Review bombing jako takový úplně neschvaluju, ale zase je potřeba si uvědomit, že není kouře bez ohně a jak jinak se může PLATÍCÍ zákazník ozvat proti rozhodnutí vývojáře / vydavatele? Že to snižuje vypovídající hodnotu recenzí na Steamu je možná pravda, ale rozhodně bych to jako Aleš nepřirovnával k metacritic, jelikož recenzi na Steamu můžou psát jen vlastníci hry, kteří si ji zaplatili.
  • Nejde o dotu ale ze valve nic nedela jen rejzuje na skinech a e sportu, kde i na odmeny se poskladaji hraci
  • Takze ted uz budou spravne jenom ty nazory, ktere strana a jeji soudruzi schvali.
  • jamar28
    Díky bohu. Tohle bombardování umí být fakt otravné a ačkoliv chápu, že někdy je to oprávněné (třeba ta zmíněná radikální změna hry), až příliš často se to používá k blbostem typu "Dota určitě může za to, že nevyšel HL3, pojďme jí dát nízké hodnocení".
  • XorxoxTalarius
    Autor ma naslapnuto se stat velice solidnim SJW ...
    "A komu tim prospejete, co?" na konci to zabilo.
  • Review bombing není pěkná věc, ale často je to jediná možnost, jak dát najevo svou nespokojenost s kroky vývojáře. Takoví Campo Santo si to dle mého názoru zasloužili i s úroky, protože kvuli jednomu hloupému přeřeknutí, kvuli jednomu jedinému slovu PewDiePie (zdůrazňuji, že jeho tvorbu absolutně nesnáším) dělat poslése tak hysterické radikální kroky, navíc proti youtuberovi, který jejich hře významně pomohl, to je opravdu na pováženou a ač mám Firewatch velmi rád, Campo Santo se mi znelíbili opradu významným způsobem. Pokud oni kvuli jednomu (!) slovu podnikají tak hloupé a hysterické kroky, review bombing je to nejmenší, co si zaslouží.
  • Tu situaci jsem přiznám se moc nesledoval, ale nebyl review bombing hlavní důvod, proč 2k briskně vrátili OpenIV zpět?
  • "Mars Vertigo". Ježiš, toho jsem si ani nevšimnul. S tímhle webem to jde v posledních letech z kopce. Pokud se nedokážete pod své názory ani podepsat, ztrácíte tím u mě na důveryhodnosti.
  • Podobne neco je obvykle i v politice, kde se kvuli nejakemu jednani statu uvali sankce na subjekty ktere s tim nemaji nic spolecneho, napr. soukromy sektor
  • takže pokud se to netýká osobních postojů a činností mimo hru, ale hry samotné, je to zcela v pořádku, s tím se dá souhlasit
  • "Jestli se snad někdy pro podobný krok rozhodnete, mějte na paměti především, proč tak konáte, a komu tím chcete prospět, spíše než uškodit. Uvědomte si, že sekce uživatelských recenzí je k dispozici proto, aby usnadnila hráčům rozhodování při nákupu her a reflektovala kvalitu daného titulu. Ne proto, aby si hráči vylévali zlost na tvůrcích za jejich osobní postoje a činnosti mimo hru, jakkoli s nimi snad mohou nesouhlasit."

Může mi prosím pan Mars Vertigo vysvětlit, jakou mám možnost se ozvat, pokud jsem zakoupil produkt a vydavatel mi ho změní pod rukama a zamává mi před nosem EULA podmínkami, že může? Například pokud prohlásí že streamovat jeho dílo může kdo chce a náhle otočí a využije DMCA?

E-maily se běžně háží do SPAMu. Telefonická podpora si zákazníka předává, dokud ho to nepřestane bavit. Oficiální fóra jsou běžně cenzurována.

Tak jak tedy? Jediný opravdu účinný prostředek (sáhnout na finance skrz hodnocení produktu) je neustále herními pisálky kritizován a líčen jako amorální a zlomyslný.

Poradí pan Mars Vertigo?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit