Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Moc nechápu, jak autor myslí, že na PC už nemá nikdo nic nainstalováno. Podle mě, kdo bude používat PC k práci, bude tam mít nainstalované programy vždycky. Kdo někdy používal nějaký program nainstalovaný s vlastním rozhraním a jeho konkurenci v exploreru, asi pochopí. Programy na PC jsou v současnosti pro Windows. Představa, že budu dualbootovat podle toho, jestli chci pracovat nebo hrát, mi moc nevyhovuje, protože často dělám chvíli to, chvíli ono, nehledě na poštovního klienta atd. Výhodou počítačů je multitasking - tj. člověk může dělat víc věcí najednou a přepínat mezi nimi. To s bootováním do dvou systémů nepůjde.

Nemyslím si ani, že by většina PC hráčů tak toužila po hraní v obýváku. Kdo chce hrát v obýváku, má konzoli. Hraní u PC má řadu charakteristik počínaje tím, že když člověk hraje na PC, neokupuje televizi "v obýváku" ostatním členům domácnosti, přes ostrý obraz, ovládání myší a v neposlední řadě i zmiňovaný multitasking - ze hry do práce. Half Life jsou PC střílečky, fanoušci Valve jsou fanoušci PC stříleček a moc nechápu, proč by měli být nadšeni přechodem do obýváku s joypadem v ruce. Fascinace ovýbákem je odvěkou neurózou Microsoftu, jejíž posledním projevem je "zábavní oltář" v podobě Xbox 1, na který herní veřejnost při původním oznámení reagovala tak podrážděně. Nevím, co Gabe blbne.

Pokud jde o Steam a obecně o to, čím Gabe přispěl hernímu průmyslu, na Steam jsme ze začátku nadávali a já na něj nadávám doteď. Když vyšlo GTA4 a vynucovalo Rokstar Social Club, viděli v něm všichni totéž, co je Steam - povinnou utilitu, která zpomaluje spouštění her a pod rouškou "komunitních služeb" sbírá drahocenné statistiky pro marketingové oddělení. Že se na Steamu dají digitálně kupovat hry, není žádná výhoda - digitálně jde hry kupovat leckde a není to povinné. Steam znamená především to, že Skyrim, který se v pirátské verzi spustí za 10 sekund se na Steamu spustí za 30 sekund (nebo několik minut, pokud je nedejbože update a já místo hraní Skyrimu musím updatovat jakousi nesouvisející službu).

O tom, že hry přestávají být zbožím a stávají se službou, se pomalu začíná psát i v mainstreamových médiích. Hráči si myslí, že vlastní hry na Steamu, ale opak je pravdou. Hry na Steamu vlstní Gabe a pokud Gabe z nějakého důvodu Steam vypne (ne že by byl tak zlý, ale třeba zbankrotuje), budou hry v čudu, podobně, jako MMO, kterou autoři po letech vypnou. Steam tím narušje povědomí lidí o tom, co to je, že si koupili hru, a otevírá cestu systémům streamovaných her, kde už člověk "nemá" vůbec nic, jen si "naladí" hru, která je "vysílaná" odjinud.

Ohledně placení ale k žádnému pokroku nedošlo. Ať už mám hry streamované nebo půjčené od Gaba na Steamu, ať už je hra hotová nebo se jedná o nedodělek, kterými nás zásobuje Greenlight, penězi se platí pořád stejně, jako když se hry prodávaly hotové, v krabici. Chtěl bych vidět Gabea, kdyby mu lidé chtěli platit early access verzí peněz nebo mu za vypůjčené hry na Steamu půjčili peníze - samozřejmě online a s perfektními komunitními prvky.
    • Veskoslav
      Chápu Tě a tvůj názor respektuji, ale napíšu pár ale.

První dva odstavce zcela souhlas. Steam je nutné "zlo". Ale pomalu zjišťuji, že je to nejsnazší klient, který mi umožňuje hrát hry a vyhledávat potenciální spoluhráče během chvíli. Se Social Clubem od Rockstaru bych to ani nesrovnával. To byla neskutečná sraččka, která první měsíc fungovala jako nálada ženy. Tedy občas se ani nespustila, občas mi tvrdila, že neexsituji nebo mám špatné heslo a nebo mi moc ráda shazovala GTA IV do okna. Steam mi nikterak nezpomaluje hru, Skyrim najede během 10 sekund i se Steamem a módy, které jsou diky Steam Workshop teď mnohem pohodlnější a rychlejší v oblasti vyhledávání než to bylo například u Oblivionu.

Pakliže je někdo tak líný, že si neumí přečíst podmínky u Steamu (jedna z mála věcí, co jsem četl, když jsem dával "další" a zatrhl, že "Souhlasím s podmínkami"), tak je to jeho vina. Na Steamu mám kromě Metra: Last Light, většinu her do 10 Euro. A i když jsou tam hry celkově za 5000 cca, tak když mi to za 10 let vypnou, tak mě to nebude trápit. Užil jsem si s tím svoje a jede se dál. Kdybych měl takto uvažovat, co by se stalo, kdyby mi to vypnuli, tak nejspíš nehraji žádné hry. Navíc mám rád MMO a kdybych řešil to, že mi to za 4-5 let vypnou, tak si nejspíš žádné nikdy nekoupím.

A ohledně placení bych vytýkal pouze to, že dollar=euro=libra. Nic víc. A když to srovnám s Originem, obchody s klíči (většina jsou smečka z Ruska a Polska) či Uplay, tak je Steam jasný vítěz.

Steam jsem bral jako zlo. A zlo to ze začátku bylo. Obzvlášť když jsem musel to mít k 1.6 CS. Ale v nynější podobě má Steam výhody a to mnohé. Od aktualizací vždy, když vyjdou. Tedy doba, kdy jsem pracně prolézal net a hledat od výrobce či vydavatele nový patch zcela odpadla až po "sociální" blbosti ohledně přátel, kdy není nic snazšího než během sekundy jít hrát s přáteli, protože většina her, co má v sobě nějaký co-op a podporuje Steam, tak má snadné přidání přátel do co-op. Takový DeadSpace 3 by se měl ještě učit.
    • GlaDOS
      Co najednou ta představa, že budem mít všichni SteamOS v dual bootu? Ten systém je primárně na Steam box, který bude primárně pro konzolisty, kteří už nejsou spokojeni s tím, jak jejich hardware zastarává bez možnosti upgradu a chtějí něco flexibilnějšího. Také je to jistota pro Valve, že budou mít vždy svůj píseček, když Microsoftu hrábne a do Windows 10 už nepůjde nic volně instalovat. Možná se to nestane, možná v nějaké podobě ano a pak ještě budem rádi. Kdo má ale zatím výkonné pc, je spokojen a měnit nemusí, což ani cílem Valve není.

Naopak ovladač by mohli ocenit i pc hráči. Pokud ten gamepad vezme výhody klasických páčkovačů a flexibilitu klávesnice a myši, dokázal bych si představit hraní většiny her s rukama v klíně.

K tvým obavám o budoucí činnost Steamu bych jen dodal, že ten má offline mod a i když je teď omezený, neznamená to, že by Valve nemohlo před bankrotem udělat update a osvobodit od tohoto limitu všechny hry.
      • Gabe prohlasil, ze necha steam radsi padnout, nez by ho prodal. To neni moc pozitivni vyhled, ale kdyby ho koupilo treba EA, nebylo by to asi o moc lepsi. Kazdopadne je potreba vnimat Steam a na nem koupene hry jako neco docasneho. U Valve mas pomerne male zaruky z hledáska dlouhodíbeho, bylo by lepsi, kdyby to byla treba akciovka, nezavisela by pak tolik na jednom excentrickem cloveku.
      • Tak ked budeš hrať Starcraft gamepadom a budeš aspoň v platine potom sa môžme baviť o tom či by PCčkary oceni hru v kline ... *2*
        • Veskoslav
          Hraji v Dia/minulá Master a přesto se mi jako jediný z novinek zdá koncept toho ovladače zajímavý. Takže, co tam máš dál?
          • Ale mne je prd fum a šuk čo sa tebe zda zaujimave, ja gamepad do ruky za mariu nevezmem pretože nemam dôvod, to by som mohol rovno hrať nohami, a to by sa ti možno tiež zdalo zajimave... :-D Takže co tam maš dal ??
            • A prečo by ťa to konkretne malo zaujimať ? Ja nikomu gamepad z ruky neberiam a tiež si ho do ruky vtlačiť nenecham...každy nech kvaka sam za seba toto je podla mňa cool a toto nie...
            • Ostatnim je zas prd fum a šuk čo sa tebe zajímavý nezdá. Tenhle přístup "to se mi nelíbí, je to k ničemu, nikdo to nesmí používat" si strč někam
        • ucho
          PC hraní není jen o Starcraftu. a pořád lidi nějak ignorujou, že tady nejde o náhradu, ale o rozšíření sortimentu. nikdo ti klasické PC nebere, ale navíc získáš další možnosti ve způsobu hraní.
    • Whoossain
      Pěkně napsaný. S tvym pohledem na Steam se až tak úplně neztotožňuju, jako služba mi tahle aplikace vyhovuje. Ať už jde o automatický udržování aktuálních verzí her, zařazování do knihovny, různý žebříčky, achievementy - to všechno je pro mě celkem atraktivní záležitost. Na druhou stranu je fakt, že jsem nikdy nestudoval smluvní podmínky týkající se vlastnictví her na Steamu. Jsem si ale celkem jistý, že formálně jsem vlastníkem hry jako takový i když ji pořídim prostřednictvim digitální distribuce Steamu. To, že k samotnýmu chodu pak hra Steam vyžaduje a při jeho "odstávce" by asi nastal problém, je sice fakt, ale vždycky je možnost používat Steam v offline módu. Co je pro mě ale mnohem víc zarážející je cenová politika digitální distribuce obecně, na kterou jsi ve svym komentáři narazil. Netvrdil bych, že nedošlo k posunu ohledně placení. K posunu došlo, ale bohužel zcela opačnym směrem, než se od boomu elektronický distribuce dalo očekávat - ceny lelektronicky distribuovaných titulů jsou mnohdy vyšší, než ceny fyzických médií, což je pro mě naprosto nepochopitelná věc, protože u elektronický distribuce odpadá celá řada činností, který se na prodej DVD nabalují (výroba nosiče, obalu, bookletu, doprava, marže všech zůčastněných atd.). Když se pak podívám na cenu třeba nejnovějšího CoD na Steamu a v kamennym obchodě, tak se musim jenom hořce pousmát...
      • Nehovoriac o tom že na steame je euro a dolar 1:1 takže ked hra stoji 50dolačov stoji 50euro.
        Maš presne pravdu v tom že digitalna distribucia je lacnejšia a preto by mali byť aj hry lacnejšie ale presne taky su ludia nechce se im zdvihnuť riť z kresla isť do kamenneho obchodu a kupiť si krabicovku radšej zaplatia viac a maju to hneď alebo eeehm-nemaju čas :-D
        • ucho
          člověče, jak tě tady tak čtu, tak ty o steamu vůbec nic nevíš, ale vyjadřuješ se ke všem jeho vlastnostem :)
          ceny si stanovuje distributor, tedy steam nikomu nenařizuje, že euro=dolar, takhle si stanovují cenu někteří distributoři. kdyby ses podíval na steam pozorněji, zjistíš, že řada distributorů cenu přepočítává správně (mezi ně patří i valve...). co se týče ceny, distributor si nemůže konkurovat nižší cenou digitální distribuce. on nechává dělat i fyzické nosiče a to není zadarmo, je potřeba je prodat. proto je logické, že se to snaží držet na +- stejné cenové relaci. ale vždy je to o politice toho distributora. každopádně tohle steam celkem úspěšně vyvažuje slevovými akcemi.
          • Ja ti nevim, alepletes si distributora s vydavatelem. Distributor je valve. Jako distributor keca docenotvorby, minimalne tim, ze si bére 30 % stejne jako retailovi distributori a nedava tak prostor k nizsim cenam digitalni distribuce. Ani v kurzu 1$=1€ neni tak uplne nevine, protozeuferovejsich distributoru to tak neni, treba u GOGu a to i v pripade stejne hry.
          • Čo ako nastavuje stanovuje nova hra 50dol=50euro u kamoša v kamenaku ju mam za 30eur v krabici a čo ma ma zaujimať, či budu kravaťaci vo Valve nažraty alebo nie? Veď už nebuď smiešny.
            Ale zlavy na steame beriem prečo nie...tiež spôsob ako si udržať zakaznika, lebo za tie ceny čo tam maju, by si tie stariny nikto nekupil...
            • Whoossain
              To, jestli bude hra na Steamu stát 30 nebo 50 neurčuje Valve, ale distributor. Když to přeženu, tak Steam je jen takový Aukro, který vystaví zboží za cenu, kterou za to chce prodejce (její součástí je pochopitelně nějaká smluvní marže Valve, která bude nejspíš stanovená procentuelně, ale to už jsou jenom moje dohady)...
    • Presne tak, kolko x sa mi stalo že chcem zapnuť hru na steame, a steam sa nemôže pripojiť, a ja si hru nezahram, lebo oni maju vypadok, hru ktoru som si kupil, tak wtf nakakať, mrdnem tam kreka a vyližte mi ass...
      • Whoossain
        Můžu potvrdit slova kolegy, že tohle se nestává. Krom toho pokud se Steamu nepodaří připojit k síti, tak se automaticky přepíná do offline módu nebo možnost přejít do offline módu nabídne.
        • Kdybys steam poustel jen obcas jako ja, zjistil bys, ze nemas pravdu, potom te bez online overeni do offline modu nepusti a vubec se nespusti.
      • Lžeš nebo máš připojení přes prádelní šňůru někde v cikánský vísce. Steam používám 8 let a tohle se mi nestalo ani jednou a neznám nikoho, kdo by takové problémy měl.
        • Mě se tedy stalo, konkrétně torchlight 2 chtěl ověření a zrovna jsem neměl net (mám notebook) tak to pustilo jen demo, dej si bacha než někoho nařkneš ze lži, ale je pravda, že se mi to stalo jen jednou, ale to neznamená že s tím nejsou problémy. Naopak s originem na který každý nadává jsem neměl problém nikdy, ale to netvrdím, že nejsou lidi kteří s ním problémy mají
          • Stalo sa mi to, a stalo sa to niekolko x, pomohlo preinštalovať steam, on sa pofaka aj sam, ale nenapiše že je pofakany, ale že sa nemôže pripojiť na server steam, aby som to skusil neskôr bezmožnosi spustiť v OFline mode :-D
            • Whoossain: Ok sorry jo jsem vztahovačnej, vím to o sobě a souhlas, někdy rozfachat hru je masakr, teď řeším revenanta z levelu a asi nevyřeším, páč si nehodlám virtualizovat 98ky kvůli jedný hře a kupovat si jí optimalizovanou znovu nehodlám
            • Whoossain
              Martin: Nebuď vztahovačnej, já to myslel obecně, protože to se stává celkem často, že se chyba přisuzuje něčemu, s čím vůbec nesouvisí. A ne, že by vždycky bylo snadný skutečnou příčinu problému najít...
            • Whoossain: neříkej, teď Veskoslav popsal, že to byla chyba torchlightu, hele o uživatelský zdatnosti mi nevykládej, já nejsem IT odborník ale taky žádná prvnička a jen tak se nevzdávám když hru chci rozeběhat, ale když ti nejde net a nefungovali přenastavení kompatibility ani spuštění jako správce, resetování oken ani nic tak jsem předpokládal že to je chyba buďto hry nebo steamu a protože s hrou předtím nebyl problém tak spíš steamu, ne vždy je chyba mezi klávesnicí a židlí *10*
            • Veskoslav: Díky tak to jo, já jsem v tu chvíli neměl net tak jsem to pochopitelně neřešil ani jsem nemohl *4*
            • Whoossain
              Martin: On je možná problém, že jakmile se objeví nějakej problém, tak uživatel automaticky usoudí, že to je chyba Steamu a neuvažuje o tom, že může být chyba u něj nebo v programu, kterej chce použít. To je nevýhoda PC hraní. Totiž, že je k němu třeba i jistá uživatelská zdatnost a není to jenom o tom vložit DVD do mechaniky.
            • Veskoslav
              Martine, to se řešilo na fóru a byla to chyba TII, nikoliv Steamu:) Vyřešil to opravný patch cca měsíc zpátky. Takže teď už bylo TII jet v pořádku v offline módu. Protože lze to hrát i jako LAN v offline.
            • to Whoossain: hele ty problémy jsou, to že se to nestalo tobě ani nikomu koho znáš je fajn a přeju ti to ale mě se to stalo a na notebooku mám sakra pořádek v datech ovladačích atd a žádný upirátěný programy a v offline modu mi to načetlo demoverzi torchlight 2 a přesto že předchozí savy byly úspěšně synchronizovány tak jsem ve hře žádné neviděl
            • Whoossain
              To spíš vypadá, že máš v PC pěknej bordel. Ale to opět není chyba Steamu, ale uživatele. Já se Steamem neregistruju žádný problémy a jak píšu, i když se pokazí připojení (na mojí straně), tak bez problému hraju v offline módu.
        • Hej lžu a lžu aj o tom, že hry sa automaticky updatuju, bez toho či s tym suhlasiš, alebo nie nikoho tvoj nazor nezaujima...čo ked updatovať nechcem a mam na to svoje dôvody ? Asi ten steam často nespušťaš...
          • Veskoslav
            Co třeba si dát vlastnosti dané hry a vypnout si aktualizace. Zdá se, že Steam není blbuvzdorný....
            • Veskoslav
              Ty asi systém patchů, c teď vychází asi neznáš, že? Nemáš-li 1.6.2.1, tak nemůžeš mít 1.6.2.2, proto Tě systém prvně nainstaluje předchozí patch. Navíc nechápu, proč si vybírat patche? Má to v něčem smysl? By mě zajímalo, jakou hru nebo hry takto máš opatchované.... *7*
            • ucho
              ALL: nic proti, ale neznám žádný rozumný důvod, proč tohle dělat. pokud vyjde patch, v 99 % případů je dobré ho nainstalovat. ano, najdou se ojedinělé případy, kdy patch něco rozbije a musí se čekat na další patch, ale vážné problémy se řeší rychle... pořád tady jen hledáš nějaké klacky, jak bys toho psa bil... :)
            • Tak mi teda popiš, ako mam potom inštalovať niektore patche, a niektore nie...
              Ja ti poviem ako, kupiť originalku aby sa VALVE nažralo a nainštalovať piratsku kopiu Čau.
          • Whoossain
            Hry se automaticky na steamu updatují, pokud si to zvolíš jako možnost v nastavení konkrétní hry (pro každou hru můžeš zvolit jinou možnost). Pokud to zakážeš, tak se neupdatují. To, že neumíš službu používat, je jen tvoje věc...
  • Hier, ktore vyšli v tomto roku na PC a plne využivaju potencial môjho stroja, by som spočital na prstoch jednej ruky, hlavne že tu mame tablety, 2 konzole, notebuky a ine p*čoviny a niekto povie, že trh s PC hrami upada, no kto by si dnes kupil nabuchane PC, ked su na to 4 nove hry ??
    Tak neviem, kam ten vyvoj speje, privitajme novu Valve konzolu, odovzdajme OP a naspeť do jaskyň...
  • martin.mares.984
    Je fajn, že Valve s Linuxem se snaží o nějakou další alternativu a tomu pokusu fandím, nicméně ten článek a hlavně úvod je trochu mimo mísu. Za prvé to vypadá jako když to psal František Fuka, který bohužel ztratil uřcitou soudnost a snad si pořád myslí, že například Google pořád vede parta nadšených hipíků a Valve není vůbec velká firma, které jde o zisky a prosperitu, ale dělají to pro hráče. Nechce se mi moc věřit, že autor tohoto článku volí podobné postoje a vzhledem k tomu, že je ten projekt Valve pouze ve vývoji tak už předem pohřbívá MS a PC jako takové. Za druhé - Valve je už velká firma, ale do korporace typu Microsoft, Apple, Sony nebo Nintendo má ještě dost daleko - Valve vydalo pár her a provozuje Steam jako digitální distribuci, oproti tomu zatím nemá žádný hardware ani OS, co by se "masově" prodával a pokud tenhle nový projekt výrazně uspěje, tak se při nejlepším Valve může maximálně mezi výše jmenované firmy dostat v rámci konkurence, ale se vší úctou myslet si, že ze současné pozice Valve a Linuxu můžou tyhle korporace typu MS, Apple, Sony nebo Nintendo nějak totálně zasáhnout nebo dokonce předčit je dost přitažná za vlasy.
  • Paulcz
    Fandím Valve a fandím svobodné platformě jako je Linux. Pokud dokážou udělat použitelný OS nejen jako doplněk k TV bude to bomba, bez reklam, bez aktivací, odladěný systém atd. Neříkám, že Windows je nějaká pohroma, ale vydřidušské licence Microsoftu typu 1x Windows = 1x PC = 4000 kč pokud máte doma 3x PC tak to je teda síla. Navíc MS dělá PC svým marketingem (Games for Windows) spíše medvědí službu.
  • konzole jsou zamoreny piratstvim, diabla 3 se na pc prodalo 12 000 000 kusu (3 500 000 prvni den), na konzolich 260 000 kusu za prvni mesic

nad tim by se meli vyvojari zamyslet, jestli ma cenu podporovat i nadale ta jednoucelova zarizeni *5*
    • Mas řam drobnou chybu, tohle nedokazuje piratstvi na konzolách, ale na pc. Kčasne to ukazuje, jake prodeje pc hra muze dosahovat, kdyz je na ni piratstvi efektivne znemozneno. Ze ostatni pc hry dosahuji zpravidla 5% prodeju, ano,dalsi dukaz,ze piratstvise na pcpohybuje kolem 90 %. To, ze Diablo na konzolich nezaujalo muzs mit nekolik vysvetleni. Ja osobne ho neporidil, protoze mi to neprijde moc zabavne, hral jsem demo. Take se zmenilo ocekavani, pred vydanim na pc se na to kazdy tesil, pak se ukazalo, ze je to pomerne prusvih. Ale nejvic se na tom imho podepsalo to, ze vetsina lidi ma konzoli i pc a nemaji zajem stejnou hru kupovat dvakrat. A to je take duvod, proc vydat hru nejprve na konzole, kde se pirati vyrazne mene. Jen u her, kde je piratstvi vyloucene nezalezi na tom kde vyjde. Pouceni? PC jako platforma ma potencial, ale pokud ho ma vyuzit a ma mit vyznamnejsi budoucnost, musi mit hry ochranu pred piraty na urovni diabla. To je pouceni predevsim pro Valve.
    • Každé plusko na tomto prispevku len dokazuje aká je PC komunita zakomplexovaná a nevidi si dalej ako na špičku nosu...
    • myslim, ze je to velmi pekny argument pre tych co tak radi porovnavaju predaje GTA4 medzi konzolami a pol roka po nich PC. Rozdielne launch este bez oficialneho oznamenia dopredu su neporovnatelne.
      • to byl muj cil, ukazat, ze se to proste neda srovnavat

kdo to chtel, tak si to poridil uz na pc, a ten zbytek, co ma konzoli, ale nema pc si to koupil ted... proto se ty prodeje nedaj prakticky srovnavat (uz jsem to psal driv, ze by musela vyjit vsemi zadana hra v jednu chvili na vsechny platformy, za stejnou cenu, pak by se to mozna dalo nejak porovnat, jinak ne)
    • nebud vtipnej , kdyby nebylo konzoli tak hrajes na pc same indie lejna a jeden zabugovany army simulator...kvuli takovi lidem jako ty bych ani to gta 5 nevydal na pc...
      • GlaDOS
        XBLA ti nic neříká? Tak prosím nemudruj.
    • eb42
      Máš absolutní pravdu, proto GTA V vyšlo na PC a nevyšlo na konzole :D
      • To neni o pirateni ale o vyuzivani potencialu trhu uz mrtvych konzol. Kdyby to vydali vsude hned tak si navzajem konkuruji.
    • jde spíš o to, že diablo 3 nikdo z konzolistů moc nepotřebuje. izometrické akční rpg? - ok jen jsme se tu nějak nesešli s realitou roku 2013... hodiny klikání ať si klidně pc hráči nechají. průmysl je dávno někde jinde... oproti prodejům diabla 3 - ty u gta v nebo last of us dopadly poměrně dobře...
    • tak to bylo na ps3 + xbox dalsich omracujicich 230 000, at nezeru, tak pul milionu za prvni mesic dohromady
      • to si si práve vycucal z prstu alebo máš aj nejaký argument?
        • http://www.vgchartz.com/platform/7/xbox-360/ diablo 3 je na 594. místě, to bude krásně na světě až se vypatlanci naučí používat google
  • Co by na to dnes řekla asi Věra Pohlová ....
  • statistiky, statistiky.... je nebezepčený si hrát s číslíčkama. Já taky hlavně díky KONZOLÍM (ano správně díky nim) nemusel 6 let upgradovat PC. Rozhodující by asi byl pohled na počet steam aktivních účtů.
  • Inu zase jeden zajimavy clanek, ktery autor odpalil jeste za tepla a nevaha si v nem zahravat s terminy ze na PC uz nikdo nic nema nainstalovano, ze to tam proste tak nejak ani neni (mimo prohlizece), protoze uz neni roku 2002 :) :).Clanek je prospikovany zpravami o tom ci onom z externich zdroju, ktery maji az nepeknout podobnost s clanky v Blesku. Nakonec se nam tam primicha i Batman a kurz spravneho dychani. At je to co huli cokoliv tak bych to celkem zkusil taky, protoze to musi byt slusny matros. Dale bych chtel za clanek podekovat, jen tak dal, stale jste jednicky v CR a dle diskuze i na Slovensku.
  • HEh :)
    ani som nedocital celu diskusiu.
    Kazdopadne ak som to sravne pochopil riesi sa tu hlavne sukromie.
    Ja osobne STEAm nepouzivam, pretoze akosi uz nie som ochotny obetovat hram svoj cas. Este tak rok dozadu som si zahral HON ale to je asi tak vsetko. Zrejme to bude vekom. 28 uz je 28 :)

Kazdopadne Steam mojej pozornosti neusiel a uz len cakam, ci sa nakoniec z toho zrodi plnohodnotny OS postaveny na UNIXE.

To ze to teraz VALVE uklada Vase data o chate,cas straveny v hrach...... sa casom zmeni a porastie to este viac (u plnohodnotneho OS na 100% ).
    Robi to dnes kazda velka spolocnost. Spravne informacie sa daju vzdy dobre predat.
    SMe nuteni nieco kupovat a pouzivat. To urcite nie. Jedine co nas k tomu privedie je nasa lenivost a pohodlnost. KAzdy hlada tu najjednoduchsiu a najpohodlnejsiu cestu k cielu. Sme proste uz taky.
    • (( Nebudem si kupovat iPhone 5s pretoze je tam snimac otlacku prstu ? To je aj tak fuk. Moj otlacok je uz u biometric. pasu.))
      Sukromie umiera.
      Nikto nevie kam to az bude viest. Teraz to podla mna este nie je v takom meritku, ze by sme to vnimali nejak negativne no myslim si, ze o 10-15 rokov uz to zacneme naozaj pocitovat a bude nam to vadit. Zial uz bude zrejme neskoro.
  • Hodit SteamOS na Raspberry PI do obyvaku k televizi a streamovat hry, vubec bych se nezlobil...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit