Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
Pc už je za zenitem. Jen par radikalu tady na Games si budou stat za tim, ze ne a tem se ja taky osobne zhluboka smeju.
-
-
"Vyhledávejte veselé věci, které vás nutí do smíchu. Pokud nevidíte nic dostatečně směšného, předstírejte, že to vidíte, a pak se smějte."
-
-
Jasně skřete
-
-
Na Tyriona nesahej!!!
-
"Jste-li pod tlakem, udělejte něco jiného. Vyhrňte si rukávy, nebo snězte pomeranč."
-
-
Manny-moo
-
-
-
-
Čo by to bola za dabata bez kvalitneho trollingu že ...jo šašku neni nikdy dost
-
-
Myslím, že na počet šašků má zde kolega Bieber velmi pramalý vliv.
-
-
Miluju tě *14*
-
Ti nejakej pc hrac prebral hol...vlastne kluka co? to je mi lito *13*
-
-
Ano jen infantilní humor co čekat od tak zkažené rasy.
-
-
Ja mam rad pc i konzole. To je prekvapeni co? *1* Jen se snazim odhalit koreny jeho hluboke frustrace...
-
-
-
Já bych stoupence pc-víry spíše označil za fanatické blázny. Je třeba vyříznou tuhle zkaženou odrůdu hraní a bude po problému.
-
Káně je prototyp mouchy bez křídel a s hlavou jako pomeranč.
-
Hej budeme hrať všetci hopsačky na tablete a čo ušetrime dame na drogy :-D
-
-
Ja osobne som nekompromisne za vyvoj HW a SW, ako tie hry dneska vyzeraju a ako by mohli vyzerať, nielen obsahovo ale aj vizualne, robia sa same shity, ale ved prečo nie, ked to ludia kupia...ako som sa tešil že VALVE konečne urobi HL EP 3 a ako to bude vyzerať, že si to riadne užijem, ale nie vyvoj sa ubera inym smerom a VALVE vydava novu konzolu, tak v tejto evojučnej kryvkovej anomali so mnou neratajte, hrajte si na čom chcete a čim chcete...ja si počkam, kym pride skutočny vyvoj, posun, revolucia...do HW nevrazim, šak načo, asi si najdem ineho konička...
-
-
já myslím, že s tím novým koníčkem máš pravdu. každý rok vychází spousta skvělých her, a pokud už mezi nimi zjevně tu zábavu nenacházíš, bylo by opravdu rozumnější se poohlédnout po tom jiném koníčku. holt hraní není pro každého. ale možná je to tím, že se jen někteří lidé neumí bavit a jsou znudění životem celkově.
-
-
Tak mi rekni co mam ako hrat ?? Nech sa pobavim ako riadne...
-
-
a jak mám vědět, co tebe baví? zatím působíš jako člověk, který má se vším problém a to promiň, takové lidi většinou nebaví nic, protože se bavit neumí...
ale buďme konkrétní:
Defender’s Quest, Vessel, Tomb Raider, Borderlands 2
ale to jsou jen kapky v moři. za rok vyjde tuna zajímavých her, u kterých člověk může užít spoustu zábavy. stačí si jen vybrat a bavit se. pokud tě ale nic nebaví, problém bude jinde... -
-
No Tomb Raider bol good, lenže takych vier nie je viac, ostatne hmm už som velky...ale možno mojej dcere by sa pačili...
-
-
-
-
-
zajímalo by mě, jak dlouho o tom lidé vydrží mluvit, než se opravdu začne něco dít. plány do budoucna velké, ale pořád nikde nic není a ani letos se toho zřejmě nedočkáme. budou to vůbec ještě v lednu příští rok lidi řešit? co valve sleduje tím, že odkrylo karty už teď, aniž by to mohlo rozjet?
-
-
Ja bych rekl, ze duvodem muze byt brzke vydani Xbone a PS4. Valve asi chce, aby v hlavach PC hracu, kteri momentalne vahaji zda poridit konzoli, byla i ta treti moznost, ta jejich.
-
-
no ale konzole mají výhodu exkluzivit, které si sony i microsoft zaplatí. a popravdě stačí +- 10 kvalitních exkluzivních titulů a ta konzole se prakticky hráči vyplatí koupit. mě nakonec zlomilo RDR (plus jsem letmo pokukoval po dár kouscích). tedy pokud se to samé bude s exkluzivními tituly objevovat u PS4 a XONE (a to počítám, že bude), tak do toho lidé půjdou tak jako tak...
-
Presne a aby sa nepovedalo že VALVE nič nerobia len ryžuju zo steamu...
-
-
-
Problem PC platformy nevyresi Steam OS, ani special HW nebo inovativni ovladac. Krabicek pod TV, ktere umi hrat hry uz preci mame nejaky ten patek (xbox, ps, nintendo atp.). Predstava ze nekdo hraje multiplayer Battlefieldu na gamepadu s ostatnima, co ho hrajou na klavesnici+mys, je naivni. Ale i pres vsechno tohle je podstatny jeden fakt, ktery proste Valve jen tak zmenit nemuze, protoze na to maji minimalni vliv.
Lidi proste kupuji hry predevsim na konzole a posledni dobou take na mobilni zarizeni. PC je v prodejnosti jakekoliv multiplatformni hry na poslednich mistech. Chapu, ze tohle Valve tezce nese. Prodeje PC her je jejich obziva. Nova platforma, ktera se bude snazit konkurovat PS ci Xboxu, skutecne neni resenim. Valve proste nema na to, aby jim konkurovalo. -
-
No jelikož se v prodejnosti nikdy neuvádí digitální distribuce, tak je prodej her na pc vs konzole dost zkreslený.
-
-
Tohle je casty argument, ktery jaksi opomiji jeden zcela zasadni fakt. Vyvojari samotni ty cisla maji. To ze napr. GTA5 vyjde na PC pozdeji ma svuj duvod. Dokonce i te Mafie 2 se na konzolich prodalo skoro 10x tolik.
-
-
GTA V vyjde na pc později jenom proto, že Rockstar chce vydojit mrtvou generaci současných konzolích co to jde. Nic víc.
-
-
Ano jde o prachy. Kdyby bylo co dojit na PC platforme, tak to vydaji soucasne.
-
-
Po zkušenostech se IV. dílem bych si hodně rozmyslel, jestli si hru koupit v prvním měsíci prodeje na pc.
-
-
Mrtvá bude až za rok, teď je na dojení ta nejlepší doba :-)
-
-
-
-
a co takhle myslet dopředu? všiml sis, jakým směrem začíná uvažovat microsoft u windows? uvědomuješ si, že když si microsoft usmyslí, může do těch her kecat poměrně dost a při troše snahy klidně steam vyšoupnout z trhu? SteamOs tak rozhodně může řešit případné budoucí mnohem horší problémy PC platformy...
a Valve rozhodně má na to konkurovat konzolím. vezmi si, že za chvíli na tom bude výkonově lépe než neměnné PS4 a XONE. u her bude moct časem nabídnout větší kvalitu grafiky... myslím, že se najde dost lidí, kteří si budou chtít hru vychutnat v malinko vyšší kvalitě (ne že by to třeba bulo nutné, ale bude tady ta možnost. a lidi rádi sáhnou po věcech, co jsou v něčem lepší). -
-
Hlavni herni platforma MS pro hry je Xbox a na tom se nic v budoucnosti menit nebude.
O vykon na konzolich nikdy neslo. Vzdycky slo v prve rade o prachy. To ze jsou konzole stabilni a jednotny HW totiz hlavne vyhovuje samotnym vyvojarum. Snizuje jim to naklady na pripadne pokracovani jejich titulu.
Nikdo se vam nebude delat "zadarmo" s nejakou "uber" verzi jen pro Steam OS (krom Valve a par zaplacenych exlusivek, dokud jim nedoujdou prachy). Na to zapomente.
-
-
Podle mě je jediné schůdné řešení odpískat PC-hraní a soustředit se na konzole. PC je v podstatě dost smradlavá historie, která měla být už dávno ukončena
-
-
Ty jsi dobrý s prominutím hlupák;) Tebe měli taky odpískat;) Vedlejší chybný produkt. A pouč nás v čem je to smradlavá historie? Nebo z čeho teď píšeš? Ať se zasmějeme ještě více.
-
S tim si troufam nesouhlasit. PC je stale silne pro MMO a MP hry. Ja jako hrac odmitam neco platit Sony ci MS za to, ze si chci zahrat MP hru, kterou oni nedelali. Jejich sluzby jsou mi ukradene, protoze 99% tech sluzeb v cechach nebezi. I s prichodem nove generaci konzoli se na tomto nic moc nezmeni.
-
-
Ty si trochu mimo, trend je prave uplne opacny, klasicky singleplayer mizne uplne, nastupuju f2p, hry s online svetom....nesledujes launch plany niovych konzol? Destiny, Division, x novych mmo hier, GTA online, klasicke offline konzolovky zomieraju vdaka bazaru, tak ako na pc vdaka piratom.
-
Ano je silné pro MMO, ale tenhle žánr v podstatě za poslední roky nic nového nepřinesl a do pár let zmizí úplně a bude to urychleno fiaskem TES:O. PC platforma bude jen víceméně okrajová záležitost a to si uvědomují i ve Valve a tohle je takový poslední pokus jak oživit mrtvolu a jsem zvědav jestli tenhle boj s větrnými mlýny Valve vyhraje.
-
-
Jasně a vývoj nových her jako Star Conflict atd. je pro mrtvou platformu, že? Dej si hadr na hlavu a jdi si potřást s Jejdáskem. Stejní hlupáci ohledně pc.
-
-
Pro hlupaka kazdy hloupy :-).
-
Se opíráš o hru, která je v nedohlednu a do které se lije neskutečné množství peněz čili jsi bez argumentu ty mudrci.
-
-
-
-
A pokud i Valve se chce přesunout na gauč tak je to jasný signál
-
-
-
Aspoň nějaká konkurence pro ty mamrdy z Redmondu.
-
Jako uzivatel Linuxu SteamOS fandim. Ale jako realista ne. SteamOS bude samostany system, ktery nebude s ostatnimi distribucemi Linuxu zamerne kompatibilni do te miry ze si ve svem Linuxu (*buntu, debian, fedora, gentoo ...) nebudete moci doinstalovat par balicku abyste z toho meli SteamOS. Pokud by to tak bylo, tak by Valve musela tyto ostatni distribuce nejak podporovat a to delat nebudou. Budou ohybat jeden SVUJ produkt a na ostatni se vykaslou. Udelal to Apple s MACOSX (BSD klon) a nemaji duvod chovat se jinak. Linux jako takovy utre. Mozna se zlepsi podpora driveru od nvidie a amd, ale tim to asi tak skonci.
Dale nevim jak se k tomu postavi "obycejny uzivatel". "Coze? Jak jako system? Jak to do Windows nainstaluju? Coze musim si prerozdelit disk? Co je to disk? To je jako pamet?" nebo jinak: "Koupil jsem si Office a nejdou mi do SteamOS nainstalovat? Jak si nainstaluju Photoshop?" nebo "Jaktoze mi ta hra co jsem si koupil v Tescu? Jo na to potrebuju Windows?"
Osobne bych radeji videl od Valve aktivni podporu projektu Wine a provazani Steamu na Linuxu s timhle malym zazrakem. Takhle Linux jenom vyuzijou, vyebrou si jenom co se jim hodi a normalni uzivatele Linuxu z toho nic mit nebudou. -
-
A kde si to zobral, ze SteamOS bude samostatny ? Oznamili, ze vydaju na SteamOS zdrojaky, oznamili tiez, ze mozes si SteamOS akokolvek upravovat nainstalovat vlastne programy... z logiky licencii na linuxe imho vyplyva, ze musia urobit system s rovnakou licenciou ako ma linux (cize open)... u BSD je licencia ina (ber a rob co chces...) a preto si apple zobralo BSD aby ho mohli uzavriet, a aby nemohol uzivatel robit co chce... s linuxom toto nejde... IMHO Skratka robia si vlastne Linux distro aby neboli zavisly napr. od Ubuntu, ktore tiez ide divnym smerom (smirovani :D)... Steam bude furt na linux, takze o hry sa nebojim a distro si zvolim ake chcem... Dokonca Valve pri prvom vydani Steam-u na linux zle napisalo licenciu a nebolo jasne ci mozu balickary urobit balicek Steamu pre ine distra... naco Valve reagovalo okamzitou zmenou licencie aby si ktokolvek mohol steam dostat na akukolvek distribuciu...
-
no já to pochopil tak, že valve jde hlavně o SteamBox, na kterém holt bude SteamOs. nechce po uživatelích s win, aby si instalovali jiný operační systém. ti uživatelé tady tu možnost mají, ale to je tak vše. samotná podstata myšlenky je v tom SteamBoxu. SteamOs je vedlejší produkt, který se v hraní snaží jít proti Windowsům.
-
-
Steamos to zlevnuje a cini nezavisly na placenym systemu. A jeden z cilu jsou rozhodne televize - dostan to do smart tv a mas obyvaky s danou znackou. A staci pak pc se steamem a streamovani. U jednodussich her postaci i notebook. Neni treba dalsi krabicka.
-
-
A kdyz o tom premyslim, az bude dost koncovejch zobrazovadel, bude cas na gaikai a la steam.
-
-
-
-
Veskoslav: SKYRIM konkretne bola ta hra s ktorou robil steam velke problemy...
ale ty mi zase napišeš ne neco neznam nebo neovladam, neumim...to me neva, ja som si to rozbehal po svojom a bez trapneho steamu...fakt je že sa učim stale, no ale su tu taky čo od narodenia už všetko vedia, no a s tym sa neda nič robiť že Veskoslav... -
-
Mne sel skyrim pres steam zcela bez problemu...
-
Jak říkám. Některé věci nejsou blbovzdorné. A ano problémy byly. Ale taky kdy? Rok zpátky? Ale jak Tě tak čtu, tak tvoje "informovanost" ohledně Steamu je jako u dvouletého dítěte ohledně sexu;)
-
-
JOJO taťko a čo je to ten steam :-D
-
-
-
A nebyl jeden z duvodu klesajiciho PC trhu fakt, ze 5+ let stary pocitac stale rozbehl vse, co bylo potreba a tedy nutnost upgrade znacne klesla (ted mluvim o hrach)? 5 let zpatky jsem menil pocitac kazde 2-3 roky, ted jsem byl donucen az douslouzenim HW. S prichodem novych konzoli to mozna zase donuti par % lidi k upgradu.
A k te diskuzi zde o instalaci programu na PC - je celkem jasne, ze autor nemyslel lidi, co s PC pracuji jako vyvojari/architekti/grafici. Tedy ti, co nejaky ten specialni program potrebuji pro svou praci. Jsou zde ale take lidi, kteri pocitac vyuzivaji jen na hrani her a na brouzdani internetem. 90% toho, co potrebuje mu dneska nabizi browser. Ja osobne nainstaluju jen nutny SW pro praci, total commander, steam(a ostatni hry), browser(a tunu pluginu jako java), prehravac a nejaky (open)office. Kdyz si odmyslim ten pracovni SW a ozelim praci se soubory v TC, zbyva mi jen steam, browser a prehravac. -
-
Tohle je dvojsecne. Tohle zabrzdeni pc platformy ma tu vyhodu, ze spousta pc uzivatelu ma stroj, ktery v pohode utahne nove hry. Jakmile bude nutny vyznamny upgrade, tak spousta lidi prestane mit pc na hry. A nesdilim predstavu,ze kazdy si nadsene pobezi pro nove pc. Treba ja uz se rozhodl dalsi herni pc neporizovat, muj desktop je posledni, az mu dojde cas, budu uz pouzivat jen notebook. Nejaky slusnejsi, indie hry to utahne, ale nebudu ho kupovat s ohledem na hry, na hrani si vystacim s konzoli. Stejne pc prislo prakticky o vsechny pro me zajimave hry a na konzolich je tolik zajimavych her, ze se jim stejne nemuzu vsem venovat. A to pro me nejlepsi a nejzajimavejsi vychazi dnes na konzolich. Snad krome par indie her, ale ty take cim dal casteji miri na konzole nebo handheldy.
-
Pokud jde o nainstalovaný programy, tak si nedokážu představit, že, ač PC rozhodně nevyužívám k práci, bych v něm měl jenom "pár" programů. Ať už jde o přehrávač hudbyMediaMonkey, na kterej jsem zvyklej, iTunes + Quicktime kvůli iPadu, hromadu programů a utilit kvůli Xperii nebo různých klientů, jako Origin, Uplay atd.
-
-
Clanok ,ktory patri do sekcie inzercia. Neskutocne jednostranny a preafektovany pohlad na vec
v style P. Molyneuxa. Hroza a des. -
O tom, ze trh s PC klesa a je ze PC je v podstate mrtve ctu tak 10 let, mozna dele. Nastup notebooku, netbooku, konzoli, smartphonu atd. A hle PC je porad tady. Chapu, ze existuji lidi, kteri maji radi jednoduche veci a nechteji si komplikovat zivot s PC, maji konzole nebo jinou bedynku. Vzdyt v jednoduchosti je krasa, ale porad tady bude velke mnozstvi lidi, pro ktere je to nedostacujici a chteji delat vice, a pro ty je PC. A je docela sranda pozorovat, ze hardware konzoli se zacina podobat PC a ze v podstate budou existovat na sluzby, ktere Vam umozni hrat na PC exlusivky i pro stare konzole. To vsechno ukazuje, ze PC tady bude jeste dlouho. Na konzolich je super, ze si muzu koupit PC jednou za 5 let a vzdy budu mit dost vykonu na hry a nemusim upgradovat co rok, jako to bylo predtim.
-
-
Suhlasim, je to o tom, do čoho su ludia ochotny investovať, či do nekompromisneho vykonu ako ja, alebo do jednoučelovej krabičky, ktora sa dalej nevyvija a vo VALVE si povedali aaa vydame ďalšiu konzolu, bude ryža, ludia su blby, kupia to a budu na to kupovať aj hry... to je hnus velebnosti :-D.
-