Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
už se těším až si pořídím PS4, a komp budu mít jako pracovní nástroj + BF4 ( možná i GTA5), a možná i dota2 pokud pujde dobře hrát na konzoli. Na pc mě hrát už nic jiného netáhne.
-
-
jj konzole jsou budoucnost
-
-
Konzole jsou akorat standardizovany zjednoduseny pocitace urceny pro hrani. Resis nesmysly.
-
Budoucnost je cloud gaming nebo central processing unit, ale rozhodne ne konzole, jejichz zastaraly koncept je uz dnes znat.
Tahle nastupujici generace je dost mozna posledni generace v podobe jake je zname. -
-
to je mozno pravda ale PC hranie buducnost rozhodne nieje a tvrdit to je pokritectvo a zaslepenost
-
-
-
-
Rád bych tímto jednou provždy vyřešil spor o "konec PC hraní".
PC je herní platforma, na které já osobně hraju 20 let. První PC jsem měl v roce 1993. PC, které mám teď tady pod stolem, má sice jiný procesor atd., ale je kompatibilní s PC z roku 1993, pořád si zahraju Dungeon Mastera, Stunts i Wizardry 6. Z hlediska her je PC jedna herní platforma, která se kontinuílně drží 20 let.
Kolem PC vznikají a zanikají různé jiné herní platformy - Amiga, Sony, Sega, Nintendo, Atari atd., které vydrží pár let a pak zaniknou, zatímco PC v nepřetržité kompatibilitě trvá. Jednotlivé generace Playstationu nebo Xboxu nejsou zpětně kompatibilní, jejich životnost je řádově kratší než PC.
Že je PC hraní mrtvé, jsem četl už mockrát. Hodně se to řešilo v roce 1995 kolem Windows 95, s příchodem Playstationu, s příchodem Xboxu atd. Ale ve výsledku je tu jedna dvacetiletá herní platforma a kolem ní spousta platforem s životností 5-10 let.
Zase mi napište něco o konci hraní na PC... -
-
Ty starý hry si ale zahraješ jen díky emulátorům, protože 16bitový aplikace nepustíš ani na dnešním hardwaru, natož na dnešním OS (a i 32bitový věci rozjedeš na 64bitovým OS jenom proto, že dnešní mašiny jedou v duálním režimu). A emulátor může být čehokoliv na čemkoliv, takže v tomhle PC nijak unikátní není a rozhodně není tak ultimátně zpětně kompatibilní. Vyniká jinak, i když výsledek je ten samý, který popisuješ - na PC ty emulátory vznikají díky svobodě platformy (=kdokoliv může naprogramovat a nabízet cokoliv komukoliv). Na jiných platformách by mohly emulátory starých mašin vzniknout pouze z vůle toho, kdo danou platformu kontroluje (Sony, Nintendo, Microsoft).
-
-
Vím, že tahle debata už je passé, ale k čemu je tvrzení, že "by se mohlo emulovat cokoliv na čemkoliv"? Výsledek je, na PC se emuluje a ty staré mi hry běží a na konzolích ne. Proto je pro mě PC herní platforma na 20 let a 20 let živá platforma je pro mě určitou "trvalou" hodnotou, o kterou bych nerad přišel.
Emulátory bych sem moc netahal (i když chápu, jak to myslíš - DosBox), protože pak bych tady mohl začít psát, že PC je nejlepší platforma, protože na něm běží i hry na Nintendo, Playstation, Amigu atd., ale to je jiná debata. Ale samozřejmě, na PC si můžu zahrát Xenoblade, na Wii si Zaklínače nezahraju.
-
-
jejich životnost je řádově kratší než PC... srandysta... mozno tak na prácu na hry neexistuje... + tvoje argumenty platia pre rok 1995 s tým súhlasím... skus to ale porovnat na súčasnost.
Ešte dodám, že týmto si len maximálne rozsekol to... ako na tom PC hráči sú ... uveznený v minulosti spomínajúc na slávu PC... -
-
Podle me jen vyzvednul obrovsky rozdil, ktery odlisuje PC scenu od konzolove. V poztivnim smyslu. Je lepsi mit na vyber. I co se tyce grafickeho nastaveni (zapocitavam i pseudo fyziku Physx apod.) Na PC muzu mit lepsi grafiku, i normalni detaily. Muzu si pripojit i gamepad. Muzu si modifikovat hry (HL2, Skyrim, Crysis ,GTA apod.). A bez vetsich problemu si zahraju jak nejnovejsi AAA hry, tak indie, tak i 20 let stare zalezitosti. A nemalo vasich exkluzivnich her bych spis mnohem radsi dostal v podobe velkofilmu nez v koridorovce na urovni Duty Calls :-)
-
-
No komp mužeš mít , ale problem je ten co na něm hrát :D Indie žumpu ? ne děkuji...
-
-
Ne kazdyho uspokojujou exkluzivni qte koridorovky *3*
-
-
Vždyť tento "člověk" řekl, že CoD je nejlepší FPS série. Takže asi vidíš, co to bude a "hráče".
-
-
-
-
opäť tá istá téma o blbostiach... nájdem niekedy vôbec od vás nejakú zmysluplnú debatu k veci? Pokiaľ viem rieši sa steam OS a steamBOX nie PC vs konzoly... fakt by sa poniektorým hodilo jednu tou konzolou alebo PC dr****... keď o tom viete h***o tak si kúpte oboje alebo prestante trollovať... akurát sa s tým strápňujete...
osobne si myslím že všetci sa boja steam OS z dôvodu možno ešte horšej ochrany pred pirátmi... tí by prechod na uzavretú platformu neprekúsli a boja sa toho ako čert kríža pretože vidia ako je to s PS3 a Xboxe... -
-
Kdyby jste radši šli spolu pást ovce a nepsali tu takovy blbosti
-
-
tam šúchaj nohami ty 13ročný anonym...
-
-
Maďarsky neumim promiň
-
-
nebuď nasilu vtipný
ja viem... ty máš problém pochopiť aj chorvátom,poliakom,rusom,slovincom atď... pepíku...
-
-
-
-
uznávam - vecná debata by bola zaujímavejšia
ochrana pred pirátmi určite, skôr si lámem hlavu celkovo - Steam samotný bol síce trochu nanútená novinka a čo pamätám launch časy - tak to nebol ani bohvieaký kus softu - ale jedno sa mu nedalo uprieť - bol progresívny - každému bolo jasné, že je len otázka času kedy začne byť digitálna distribúcia zaujímavá, centralizácia, služby navyše - to všetko dávalo z dlhodobého pohľadu zmysel - a malo to svoju základnú jednoduchosť - žiadne krabice, kľúče - kúpim 2 klikmi, stiahnem, hrajem
tieto veci teraz nevyzerajú 2x progresívne alebo jednoducho - krabica vedľa telky s ovládačom, lokálny streaming zo zapnutého PC?? no neviem, nehovoriac o tom, že vraj si ešte rok počkáme - ak by sme aspoň vedeli o nejakej masívnej WINE-like iniciatíve, že síce Linux ale ako tak to bude bežať, ale zatiaľ som nezachytil - no počkáme si - na prvý pohľad to síce pôsobí ako "best of both worlds" ale pri bližšom pohľade ťažko nájsť čokoľvek iné ako riskantnú snahu Valve dať druhú nohu na konzolový breh a zaistiť si tak dosť pevnú pozíciu aby ich mobilno-konzolovo-(možno - nie som presvedčený zatiaľ)-streamingová mánia nepochovala
ovládač nevyzerá zle, ale sám to nezachráni - zvyšok pôsobí dosť neučesane -
-
v podstate nemáš šancu sa celkovo vyhnúť uzavretým platformám... pokiaľ sleduješ vývoj trhu je jasne vidieť čo každý chce dosiahnuť... svoj vlastný systém kde nebude mať nikto možnosť pirátiť a nenastanú ušlé zisky... za všetko sa bude platiť ale pokiaľ sa budú ceny pohybovať v rámci normy tak nikto nebude mať problém pustiť peniaz (viď zlavy na steame)... ja som začal kupovať hry až keď som bol solventný ale už by som nemenil... toľko obsahu ktorý viem za 50€ nakúpiť už ani nemám čas hrať... to že financie ostávajú vo firme a tá sa snaží svoje služby zlepšovať je ďalšia vec...
steam je návykovka... pokiaľ tam máš už viac ako 5 titulov začínaš sa zameriavať vyložene na steam... je bordel ak máš 5 hier krabicových 5 hier origin 5 hier steam a nevieš čo skôr... mne osobne je myšlienka steam OS sympatická už len z dôvodu že mám už určitú knižnicu na steame a chcem aby mi fungoval čo najefektívnejšie čo by som pomocou steamOS mohol dosiahnuť... nie každému to samozrejme bude vyhovovať...
skôr by som povedal že steam ostáva v PC segmente... pochybujem že jeho cielom je vytvoriť mobilnú platformu
-
-
-
Šíleně si tohoto kroku Valve vážím. Jsou těmi, kteří ponesou celou revoluci na svých ramenech a pokud neklopýtnou a dají do toho všechno, budeme jim všichni nesmírně vděčni, za oprostění od mnohaleté nadvlády Microsoftu.
Hodně štěstí Valve, přeji vám to. -
lol,ze PC trh klesa,prave naopak,PC trh je jediny,ktory stale rastie narozdiel od konzolovych ... ale tak to by nemohla tento clanok pisat nejaka konzolova guma
-
-
Ovšem v článku byl myšlen trh s PC jako HW s x86 kompatibilními procesory. A tam opravdu dochází k poklesu prodejů.
-
-
Ono ruku na srdce, SP raději hraji staré hry z mého dětství a dospívání. Nové jsou příliž zdegenerované a to mi nikdo nevymluví (ne lepší, ne hroší, ale nika se již nevyvíjí). A co se týče MMO a většiny MP, ten musí zůstat nenáročný i pro slabší HW sestavy.
Vyjímky jsou snad jen Planetside a ARMA, která by donutila k upgradu, ale zas tolik času na hry zatím nemám. určitě do té doby budu investovat víc do auta, motorky... -
Imho to ze si lidi misto levnych ntb na prohlizeni internetu zacali kupovat jeste levnejsi tablety na trh s pc hrama moc vliv mit nebude, ale nejsem odbornik tak nevim.
-
-
-
Neni
-
-
Je
-
-
já myslim, že maj všichni pravdu, kromě mě, takže mě si vůbec nevěímejte.
-
-
-
Estar: Tak to jsi ještě nehrál s polákama
-
CZ/Sk hráčská komunita se zde předvádí v celé své kráse (je jedno jestli vlastní PC nebo konzole). Můžete se poplácat po ramenou a být na sebe hrdí. V EVE jsem raději šel k Američanům. *12*
-
-
Jsi trochu naivni,pokud si myslis ze je tohle problem nasich koncin. Nebo mozna misto naivni bych spise rekl,ze jako cech mas hodne male sebevedomi.
-
Souhlas, v csku jsou češi jako takový poláci.
-
CZ/SK hráčská komunita čítá desítky tisíc lidí, ty znáš sotva stovky a spíš desítky, tak jak můžeš soudit celou komunitu.
-
-
Hry hraju od roku 1997, online hry hraju od roku 2004. Určitý přehled už mám.
-
-
Warframe, Boot Camp, leader PlutosCZ. Skvělej človek, kterej rád pomůže a poradí. Chyba asi bude na tvojí straně. Buď výběrem špatných her, nebo je prostě chyba v tobě.
-
Cz komunitu můžu v současnosti posuzovat jen dle SWTOR a byl jsem v několika guildách u impéria a členové byli většinou naprosto v pohodě.
-
-
-
Nebudu obhajovat ceskou komunitu, ale vybral sis spatne. Kdykoli je v tymu nekdo kdo ostatnim jenom nadava, vsichni vsechno delaji spatne a jsou neschopni a on vi vsechno nejlip (a ve skutecnosti nezna ani zakladni herni mechaniky) nemusim se ptat odkud je. Good old usa.
-
-
Nebo Polsko.
-
-
Ty jsi asi nikdy necetl diskuzi, kde se hadali amici....konzole vs PC co ?
-
-
Jistě místo sypání popela na hlavu či hrobového mlčení je lepší poukazovat na druhé s tím že oni jsou určitě ještě horší než my. Né až tak překvapivá reakce.
-
-
Trosku hysterie ne ? A s tim poukazovanim na druhe jsi zacal ty, takze touhle reakci v podstate zpochybnujes svuj prvni prispevek.
-
-
Úroveň této diskuze mě vyprovokovala, už teď toho lituju. *7*
-
-
Ty jsi nepochopil jednu zásadní věc, Eve online se hraje jen na Pc, je jasný že se ti v chatu nestrhne diskuse pc vs konzole, jinak bys viděl, jaká je diskusní etiketa američanů, nejenom že jsou sprostí, nepíšou k tématu, uráží tě i po PM na youtube že si je musíš zablokovat i když si jim psal slušně ale hlavně nikdy neřeknou, jo sorry máš pravdu, spíš hele ty píp z nějaký píp český republiky tady tvojí zemi říkáme rozvojová táhni do píp
-
-
No jo, máme špatnou pověst ve světě, proč asi.
-
-
já se soudím dobře, vím jaký jsem člověk, vím i jaké mám chyby a dokážu s nimi žít, ty tady řešíš zeměpis já ne, no nic jdu makat, živý plot se sám neostříhá
-
Martin - Pro američany jsi povl, pro muslimi nevěřící prase, pro nějakýho vietnamce v dílně jsi zas zárukap rosperity a budoucnosti.... moc to řešíš. Je úplně jedno jak tě souzí ostatní. Důležité je, jak se soudíš sám před sebou.
Nechápu tu vaší nenávist vůči nim. Kluci co si s nimi odjezdili mise v Iráku a Afghánistánu, nebo jen kurzi v US s nimi vycházeli dobře. -
hele koko°1, tady nejde o znalost zeměpisu, tos nepochopil o čem se bavíme, tady jde o to že pro američany(USA) je každý mimo USA póvl a je jedno odkud jsou a nemají právo na názor a hlavní město minesoty náhodou vím ale jak jsem řekl to je úplně mimo téma
-
Jele Martine, víš kde přesně leží Minnesota, jaké je její hlavní město, počet obyvatel, hlavní řeku atd? Nenavážel bych se do nikoho, pokud sám informacemi nedisonuji, ne?
-
jestli my mame spatnou povest ve svete, tak to pak chci videt ten level na kterem jsou amici :D
-
Ne nemáme, průměrný američan ani neví kde čr je prostě jsme pro ně (nejen mi)podřadná země a chovají se jako malé rozmazlené děti z bohaté rodiny k chudým sousedům. Nenašel jsem jiný národ na který by platilo víc americké butthurt jako právě na diskutující americké hráče
-
-
-
-
-
Tak to seš frajer ! Tleskám *6*
-
Také proto nemám nikdy nickCZ nebo CZnick, abych dával najevo, že jsem Čech. A v EVE jsou Češi docela v pohodě, protože to nemůžou hrát děcka, ale záleží, na koho narazíš, to je pravda.
-
-
V pohodě.... kanál CZ/Sk.... Měl jsem tu čest i s několika korporacemi, na tu hnilobu jsem vždycky narazil, i když byla kolikrát skrytá, nechci tím říct že by byli všichni CZ/Sk hráči špatní, ale obecně to žádná sláva není a větším uskupením je lépe se vyhnout.
-
-
-
Pc hráči jsou k smíchu ..
-
Přiznejme si veřejné tajemství, dát článku s diskusí název " SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát" je od autora velice dobře promyšlený tah, je to jako hodit maso do nádržky plné piraní