Přejít na výpis diskuzí
Švédský tým Alliance vyhrál 1,4 milionu dolarů v turnaji Dota 2
12.8.2013 | Aleš Smutný
199 příspěvků
-
Veskoslav@tiscali.cz: Jen tak mimochodem. Čapek byl docela známý tím, že cestoval po světě a uměl a používal cizí jazyky. Jde si povšimnout, že mezi slovíčkem "laboři" a anglickým slovem Labor je jistá analogie a jak víme to slovo se používá (mimochodem i v ekonomii) pro práci, dřinu a námahu. Jde tedy pozorovat jistý vztah mezi prací jako Labor a prací jako robotou...
"Slovo robota bylo známo již v 17. století, ve významu otrocká práce poddaných. Mírně pozměněné jej poprvé ve významu stroj použil český spisovatel Karel Čapek v divadelní hře R.U.R. Slovo mu poradil jeho bratr Josef Čapek, když se ho Karel ptal, jak umělou bytost pojmenovat. Původně zamýšlený labor zněl autorovi příliš papírově. -
zrovna jsem mrkl na ten druhy zapas a taky nechapu co to melo znamenat...
-
Vekoslave, tím chceš dokázat co? Zkopíroval jsi sem úryvek, který dokazuje provázanost slova robot a slova robota, který jsi předtím v diskuzi zpochybnil - co zpochybnil, popřel!.
Pokud v něm ten důkaz nevidíš, tak by jsi měl opravdu podstoupit nějakou odvykací rehabilitaci, vyléčit se ze závislosti na videohrách a poté si získat chybějící schopnosti logického uvažování. -
Když tvůj tým není banda ubožáků, tak ti to vyčítat nebudou :)
-
V jedné nestřežené chvíli napadla řečeného autora látka na tu hru. I běžel s tím zatepla na svého bratra Josefa, malíře, který zrovna stál u štafle a maloval po plátně, až to šustělo.
"Ty, Josef," začal autor, "já bych měl myšlenku na hru."
"Jakou," bručel malíř (opravdu bručel, neboť držel přitom v ústech štětec).
Autor mu to řekl tak stručně, jak to šlo.
"Tak to napiš," děl malíř, aniž vyndal štětec z úst a přestal natírat plátno. Bylo to až urážlivě lhostejné.
"Ale já nevím," řekl autor, "jak mám ty umělé dělníky nazvat. Řekl bych jim laboři, ale připadá mně to nějak papírové."
"Tak jim řekni roboti," mumlal malíř se štětcem v ústech a maloval dál. A bylo to. Tím způsobem se tedy zrodilo slovo robot; budiž tímto přiřčeno svému skutečnému původci.
Karel Čapek, Lidové noviny, 24.12.33 -
Tak proč ten multiacc?
-
Viděl jsi někdy, co jsou schopní udělat fotbalisti nebo hokejisti ve vypjatém zápase? A nemají k tomu náhodou atletická těla? :-))
-
Tak to očekáváš marně. Já jenom generuji náhodné příspěvky plné stereotypizace a urážek. Stejně jako ty.
-
Nespal jsem 24 hodin jenom abych viděl jak NaVi udělá tu největší chybu kterou snad dota viděla a Alliance která nebyla vůbec schopna hrát na úrovni NaVi a dostávali celou dobu nadržku jim zničej dvě lajny raxů a tak bez boje prakticky zvítězej. Njn navi už asi byly dost unavený protože to jejich decision making bylo dost na hlavu. Alliance naprosto nezasloužené víteztví
-
Fandím Na'Vi už od prvního Internationalu a trošku mě mrzí, že nevyhráli, ale na druhou stranu si za to můžou sami, resp. Puppey za to může. A Alliance si to hlavně rozhodně zaslouží, hráli fakt na jedničku po celý turnaj, takže jsem ve finále docela spokojenej.
Jinak pro ty co ještě neviděli, tak: http://www.youtube.com/watch?v=yhH4NdB2JxE -
S tím problém nemám, protože je pravidelně používám. Naštěstí nejsem závislý na videohrách, takže mám v pořádku socializační schopnosti a nalezení partnerky mi nikdy nedělalo problém. Očekávám další obligátní argumentaci ve stylu: na co budu mít holku, když můžu hrát nonstop videohry... Už jsem si na to ve zdejší diskuzi zvyknul.
-
touché
-
Přesně.
-
Jediné další vysvětlení, kterí mě napadá, je, že máš vážný problém s velikostí jistých partií. Vzhledem k tomu, že tohle je asi nejstupidnější způsob kompenzace, který mě momentálně napadá.
-
A ejhle, d3bil. Nebo tu marníš čas provokacemi pro nějaký vyšší cíl? Yes, Master. I will do thy trolling. :D
-
já se v tom taky kolikrát nevyznám když se spustí velká bitka a to Dotu hraju roky :D
-
No ale vidíš kam to vede... Když lidé nerozeznají Michelangela od Da Vinciho nebo nedokážou určit původ slova Robot, ale mají ke každé hře co vyjde tisíc názoru co musí zdělit světu, pak je něco špatně. *4*
-
Musí tu být protipól k extrémní glorifikaci a adoraci těchto aktivit, směřujících k totálnímu úpadku (téměř k transformaci na jiný živočišný řád - mloci) jak kolektivnímu, tak individuálnímu.
-
Prej nebudute chápat, co se na obrazovce děje *1* Přitom by stačilo si Dotu 2 jednou zahrát. No dobře... dvakrát *3*
-
Pardon špatně jsem přečetl. To ale pořád nemění na faktu, že meleš sračky;)