Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hanzales
    Tu 4k verzi a HW který by to dostatečně utáhnul a nestál majland taky nevidím na příští rok, spíše tak 2-3 roky. Ale pokud by na přesrok nějaký ten 1440p custom display s úpravami přímo pro potřeby toho VR byl, bylo by to určitě labužo. Stačila by jen nová grafika v ceně zase kolem 5k a ten rift za 8k a investice vs zážitek ideální :)
  • walltar
    4K si myslím, bude nejdřív na CV2. CV1 bude mít na 100% 1440p, nebo 1600p ... Protože prostě ten panel teď není. A aby byl na CV1 tak už by teď musel nějaký takový panel existovat.
  • C-BEAM
    striedanie by pomohlo, vertikálne línie by zoslabli ale zase by sa zvýraznili horizontálne. Ja skôr dúfam, že sa stane zázrak a CV1 príde so 4k + jemný diffusor... do vydania sa môže stať hocičo.
  • walltar
    A papundeklovej kokpit nahradí Oculus jak? *1*

Protože pokud se neobložíš nějakou kopulí s 3D promítačkama tak si pořád limitovaný jedním 2D monitorem.

Ale jinak myslím, že OR + Přenesení rukou do hry (např pomocí leap motion) + kokpit, který by byl stejný jako ten ve hře by bylo optimální řešení. Měl by si jak 3D, které tě ponoří do hry, tak feedback při mačkání tlačítek.
  • Nerozumuj porád :)
  • Zbytečný mít oculus. Když se pořádně podíváš na kickstarter zjistíš, že máš jedinečnou možnost podpořit projekt, díky němuž si budeš moct vyrobit papundeklovej kokpit doma a to zcela jenom z papíru!!!
  • walltar
    Pokud budeš hrát, na 1080p, a případně snížíš detaily (což se díky tomu rozlyšení projeví celkem málo) tak je to blbost.

Myslím, že s jednou highend grafikou (SLI ani nejde u VR použít), která bude k dostání při vypuštění riftu, to bude bez problému. I pokud bude mít CV1 1440, nebo 1600.
  • Tak je mi jasný, že když na tom budou makat více, zlepší se optimalizace a tak.

To není úplně špatné. Díky za info. Takže řeči, že to bude chtít brutální výkon a dva titány v SLI jsou spíše blbost? Tak bych to chápal.
  • walltar
    A co kdyby se subpixely prostřídali? Že by byl RGB, pod ním GBR a pod ním BRG ... To by zrušilo ty vertikální pruhy. Btw ... možná bude mít CV1 1600px

Tohle je video z toho 1440 mobilního VR https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kLTJx7P-yTA

A tohle by mělo být DK2 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HLRB4PL8l-M
  • walltar
    Není tam až takové zvýšení náročnosti ... většinou stačí pohnout s nastavením z Hight na Medium. Rozdílu v kvalitě si až tak nevšimneš, ale posune to většinou FPS na těch 75.

Ve skutečnosti renderuješ jen 2x polovinu toho rozlišení. Ale je potřeba, aby tvůrci zabudovali do hry optimalizaci, která ořeže to co nevidíš.

Já mám HD7970, 2550K, 8GB ram, SSD ... a Elite třeba se dá hrát na riftu i na high, když se trošku sníží kvalita stínů. Jen ve stanici je pokles, ale tam nemá pry 75FPS nikdo ani na 2D monitoru.
  • Ad SDK: Väčšina hier alebo dem podporujúcich VR beží na herných engine-och Unreal Engine 4 a Unity 5. Tieto majú natívne implementované SDK pre Oculus Rift, ktoré pravidelne aktualizujú. Takže by malo stačiť hru prekompilovať s novšou verziou daného engine-u a malo by o byť. Viac času potom zaberie testovanie a oprava problematických častí. Hlavne ak príde nová featura ako positional tracking a pod.

ad 90te roky: to chceš vážne porovnávať s riešeniami starými 15 rokov? :-)
  • Spades
    Teoreticky by se nemělo jednat o velký pokles, protože se sice scéna renderuje 2x, ale na drasticky menším rozlišení. Přecejen nemáš 2x FullHD scénu, ale 1 FullHD display, kde jsou 2 scény a černé okraje.
  • ta narocnost je dana prave rozlisenim tech monitoru + nutnosti dosahnout vysoke obnovovaci frekvence...takze ciste jednoduse, kdyz spustis hru ve 100 fps na 4K monitoru, tak mas cca dostatecny komp
  • Spades
    Podívej se na toto video prosímtě. Nejlépe na 7 minut a dále. Pŕipadá ti to jako několik kW vysílač?
    http://www.ted.com/talks/eric_giler_demos_wireless_electricity
  • Ty OR VR hodně sleduješ. Mohl by si prosím dát aspoň hrubý přehled FPS při hraní na běžném monitoru a při hraní s OR VR? Zajímalo by mě, jak moc ve skutečnosti je VR náročná na HW.

Například já mám 3D monitor a četl jsem, že hraní ve 3D velmi radikálně sníží FPS ve hře, ale např. ve Skyrimu jsem kupodivu s různými texture packy neznaznamenal nějaký opravdu radikální pokles FPS. Mám i5 2500K 3,4 GHz, GTX 660, SSD, 12 GB Ram.

Já se na VR dost těším - hlavně že se budu koukat na různé dokumenty (třeba prohlídky památek apod.). U her bych rozhodně chtěl vyzkoušet hry s kabinou (vesmírné simulátory, letecké, závodní hry).
  • Spades
    Jenže je odkoupil až PO zahájení prodeje DK2... Asi by byl nesmysl, kdyby si řekli, teď nás vlastní FB, tak všichni co objednají DK2 teď ho dostanou zdarma.

Navíc DK konzolí dostávají vývojáři zdarma, protože dostávají procenta z her, kdežto OR bude opensource, takže z toho neuvidí ani korunu. Proč by teda rozdávali DK zdarma?
  • Súhlasím, mali napísať jasne, že SDK2 nie je kit určený pre idiotov *4*
  • C-BEAM
    keby sa im podarilo obmedziť medzery medzi subpixelmi to by bolo samozrejma fajn ale SD to nevyrieši, keď sa pozrieš na svoj lcd najviac vnímaš hlavne veritikálne pruhy spôsobené tým, že medzi tmavým modrým a jasným zeleným subpixelom je veľký kontrast a tento jav tu bude vždy aj keď medzi nimi nebudú existovať žiadne čierne medzery.
  • walltar
    Jinak jsem přemýšlel, jak se může zlepšit SDE pokud se použije 1440p displej na CV1. A napadlo, mě, že by se mohl zlepšit celkem hodně.

Protože dneska na DK2 máme pentilní displej ... http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-galaxy-note-3/preview/phone/samsung-galaxy-note-3.jpg a ten není zrovna nejlepší v eliminování SDE + trpí příšernou pixelací červené a modré. Je super pro mobily, ale pro VR je to hroznej nápad.

Pokud by v CV1 byl 1440p displej s normálním uspořádáním bodů + by se jim podařilo minimalizovat černé místo mezi pixely, tak by SDE nemusel být takový problém, jaký je teď.

A kdyby se ještě použila nějaká lehce difuzní fólie, tak si myslím, že to už může být vcelku použitelné. Dokonce jsou lidi, kteří tvrdí, že 4K displej 1. generace by mohl být horší, než 1440 displej, který bude dostupný při launchi CV1.

A nakonec je tu možnost, že OR bude mít vlastní displej, který Samsung vyrobí na zakázku .... 1440, zaoblený, s minimálním černým prostorem mezi body. No uvidíme co z nich nakonec vyleze, ale teoreticky by už i 1440 mohlo být použitelné. I když tomu až tak nevěřím. Ale podle lidí, kteří zkusili ten Samsung VR s 1440p mobilem, tak sice je rozmazaný, ale na SDE si nikdo moc nestěžoval.
  • Spíš, že se chováš jako přecitlivělá b*zna... *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit