Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nevim a pak žijí ze zásob a čekají na smrt místo aby se pokusili probojovat ven? navic když jsou v početní presile. jinak vždycky se dá najít nejaka logicka berlička jak to vysvetlit. treba jak se ptali blizzardu proč zergove ve vesmiru mavaji kridly když je tam vakuum a oni jim rekli že si prdí pod kridla.
  • Ti banditi tam kolikrát příjdou dříve a až poté se objeví kostlivci. Vzpomínám si na několik míst, kde jsem našel i deník nebo vkaz, kde se psalo o problému banditů, kteří se nemohli dostat zpět právě kvůli náhlému objevení se nemrtvých, falmerů apod.
  • Já jsem fanboy Poláčka. Pro mě dokonalý člověk. *4*
  • Nebudu řešit recenzi - díky za ní. Drda umí psát pěkně. Samozřejmě nesouhlasím s hodnocením, ale to je fuk.

Jediná věci, co chci řešit je směšný loot.

ESO: 1 gold, občas náhodně spadne nějaká věc (třeba z vlka magická hůl, což je parádní a přesné, protože vlci u sebe nosí magické hole). Dobrý je loot z truhel - tohle měli více rozpracovat.

LOTRO: Zabiju vlka - spadnou většinou 2 až 3 věci. Něco pro crafting, něco pro vendora, něco pro tzv. tasky (tj. tu věc mohu dát nějakému NPC a to mi za to dá expy + zvýší případně reputaci v nějaké frakci, krajině). Zabiju třeba banditu. Spadne klasický loot na tasky, na prodej vendorovi, nezřídka spadne recept na crafting, někdy i věci na craft obecně (bandita mívá u sebe třeba nějaký drahokam, nějaké svitky pro scholara atd.). Co více, z mobů obecně může spadnout věci, které jsou nesmírně vzácné a drahé, takže každý loot dává hráči šanci dostat něco zajímavého, potřebného, vzácného, užitečného. Ne 1 gold jako v tak drahém super mega novém MMO.

LOTRO je mnohem menší hra co do rozpočtu a hráčské komunity. Je to trpaslík proti ESO. Tímto jen dokládám, jak moc nepovedené ESO je v některých svých aspektech.A zrovna v lootu a zrovna u TES hry, kde byl loot vždy důležitý a docela zábavný a kdy shromažďování věcí bylo jednou z mých oblíbených činností? OMG. 5/10
  • Kde je ve WoW poust vedle dzungle a snehovych plani?
  • Přesně. Skyrim je lepší SP hra než TESO, WoW je lepší MMO hra než TESO. Raději hrát tu špičku než jen čistě extrémně průměrnou záležitost - ještě k tomu nejdražší MMO na trhu. Dávat dnes dva tisíce za hru + nutnost platit poplatky, to je ubohost.
  • Já jsem fanoušek TES série a TESO mi příjde špatné. Znám i další fanoušky a četl jsem pár "recenzí" na fanouškovských stránkách a nikomu TESO nepřišlo dobré. Takže jací fanoušci? Myslíš ty tupí fanboye z nejlepší české stránky o TESO? *15*
  • správne ostry je poláček
  • imo problém je v tom že si vubec nic nerekli, proste to maji na haku a nebo to delaji blbci nebo to udelali tak že naprogramovali nejakej generator (blbe), pak odešli na víkend a když se vratili ten generator jim cely tes udelal sam. to je vubec problem bethesdy že tam moc nepremyšlejí nad konceptem a her a logikou.
    treba ted mam nainstalovanej skyrim a sem tam to zkouším hrát. vlezu do dungeonu, na začatku par bnanditu, pak skeletoni a pak znovu banditi. tak mi rekni jak tak ti banditi co byli hluboko v tom dungeonu vlezli, nebo jak vychazeji ven, aniž by se posekali s temi skeletony uprostred. je to jen priklad jak je v hrach od bethesdy všechno na hlavu. pak jde ovšem veškery roleplay a dobry pocit z hry stranou.
  • Aby si měl vše, musíš zaplatit 2000 Kč + za hru. To je ubohost.
  • Jo, překrásné generické prostředí ala copy paste. Nádherný svět opravdu! *15* *7*
  • Nejlepší není - tou je LOTRO, pak hned Age of Conan. Ale je to parádní hra. Sice řadu hráčů ze začátku zklamala, ale pořád je mnohem inovativnější, než fakt slabé TESO.

Obchodní model B2P je dokonalý.
  • Slabá recenze člověka s dvěma osobnostma.

Pane Drdo, máte osobnost, máte tzv. koule a mohl byste být nejosobitější recenzent v ČR. Jenže jakmile začnete psát, stane se z toho člověka, který je podle mě zajímavý, správně ostrý, vtipný a hodně osobitý nudný pisálek, který sice umí napsat kvalitní řemeslně dobře odvedený text, ale který zcela popře svou dobře ostrou osobnost. Jaká škoda. Chtěl bych tu vidět někoho, kdo umí i ostře psát a nebát se hru smést ze stolu třeba i s nulou.

Doporučuju recenzi Angry Joa: https://www.youtube.com/watch?v=Ov3B26h12C4

Neříkám, že má 100 % pravdu, ale jeho recenze mi příjde zatím ta nejvíce odpovídající.
  • Ne, problém je v tom, že ten loot je naprosto generický - tedy zcela neuvěitelný, špatný a hloupý. Pokud to nechápeš, je to fakt zlý. Z mobů by nemělo dokola padat pořád to samý. Generičnost lootu se kritizuje snad všude, kde jsou trochu relevantní recenze. *3*
  • Pro mě je dům důležitý a stejně tak pro mnoho fanoušků TES série.

Do MMO by šel dům zakomponovat tak, aby měl i vliv na hraní obecně. Např. hráč by si mohl stavět svůj dům a tato činnost by třeba zvyšovala některé hráčovy vlastnosti - např. morálku apod. Já v LOTRO dům používám hodně a hodně se scházíme u guild (kinship) domu, kde spolu hrajeme, děláme role play atd.

Problém TESO mj. je, že autoři si přesně řekli, co je naprostou nutností a co ne a do hry dali jen tu naprostou nutnost a zbytek ne. Proto hra působí osekaně.
  • TESO se mělo poměřovat s dvěma typy her: TES hrami a top MMO hrami. Když je poměříte, dle mého skromného názoru je TESO určitě horší než Skyrim, Oblivion a Morrowind (kor když máte možnost tyhle hry volně modifikovat a ještě zlepšovat) a je horší než top MMO - pro mě tím top je WoW, Guild Wars 2, TSW a LOTRO + Age of Conan (chápu, že to posledně jmenované pro mnohé top není a objektivně to top MMO asi není, ale já tahle MMO řadím k těm nejlepším).

Ale nevadí, vzniká řada dalších zajímavých MMO. Nakonec si vybere skoro každý.

btw, pojďte si zahrát LOTRO! *3*
  • co jsem četl hodne lidi to hraje jako solo, tak proč ne. mohly by tam byt treba takove minihry že jako boháč by sis koupil veliky dum (koupe by mohla byt vazana nejen na penize ale taky na nejaky achivment) a tam by sis mohl najmout jine hráče aby ti treba uklizeli za mensí financni obnos a pod.
    skratka takova blbost ale to k TES patri
  • Není to jedno? To je přece to poslední, co od MMORPG chtít ne? :-) Hlavně ať ujde příběh, ujdou questy, je dobrej chat a lidi, ať není bojování o mačkání dvou kláves a už to jede. V domě si přece nehraješ. Dům je v takových hrách naprd. Hlavně ať to má hratelnost a trochu příběh, kterej tě alespoň z povinnosti žene za novým levelem nejen kvůli tomu levelu samotnému :-D
  • Později ve hře se dostává za splněný quest kolem 500g a od mobů ve hře také padají slušné věci, které se dají slušně zpeněžit. Také je dobré obchodovat s ostatními hráči.
  • Bohužel zatím ne...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit