Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Pár tlačitek nejde přenastavit (R,TAB) tak jsem přešel na gamepad a i když hraju za lučišníka nakonec jsem se do toho dostal, neví někdo nahodou co je tohle za luk a kde ho vzít ?
http://games.tiscali.cz/the-elder-scrolls-v-skyrim-13932/galerie-popup/207899 -
-
To je snad vyčarovanej luk pro mage ne? Aspoň co vím, v Conjuration je dost spellů na vyvolání zbraní, které vypadají snad úplně stejně.
-
-
Není vyčarovanej, dá se najít. Teda oprava: tenhle konkrétně si nejsem jistej, ale je tam podobnej přízračnej.
-
Conjuration?
-
-
English... do you speak it?
http://1.bp.blogspot.com/-7qGf1ZCmxa8/TrqthDjGuJI/AAAAAAAADt0/4A0cvRRJB6A/s640/skyrim_st_conjuration.jpg -
-
Ne,diky.
-
-
lol
-
-
-
rek bych, ze vykouzlenej..
-
-
To jo ale kde ho vzít a nekrást *3*
-
-
tipuju, že to bude nějakej vyčarovanej
-
-
Tak jsem si koupil origo a musim rici ze crackla verse s razor crackem je 100% stabilnejsi nez to pripojene svinstvo od steam, hra me neustale pada do oken , neumite nekdo poradit co stim ? Uz jsem z toho zoufalej jak to neustale pada *13*
-
-
Tak to netuším, TES 5 mi jeste ani jednou nespadl. Vim ale, ze kamosovi to pada do oken co chvila a dokonce mu to mrazilo PC, ze musel tvrdej restart. Zkus snizit detajly, se steamem jsou znacne vyssi naroky na CPU ale pokud mas nejaky 2600K ktery v soucasnoti tak frci, tak bys nemel mit sebemensi problem. Detajly ktere maji nejaky vetsi vliv na vykon jsou pouze Shadows a Distant Object Detail. Popripade pokud nemas grafiku od nvidie tak vypni FXAA
-
-
Ahra mi nezamrza pouze neustale pada do oken. Nvidiu mam a pocitac mam na to, aby vse utahl na ultra, take cracklou verszi jsem na ultra hral skoro bez problemu, az bych rekl ze to dela ten steam, uz jsem vypl AA a vypada to ze to pada o neco malo mene, kazdopadne porad to pada dost na to, aby to znechucovalo
plynule hrani, zkousel jsem ji nainstalovat nejnovejsi ovladace na garfiku, zvuk na 24 bit 44khz, neustale ladim a ubiram kvalitu obrazu ,ale zatim bez uspechu *13* -
-
Zkus vypnout Steam klienta, jinak nevim co bych mel radit.
Udajne Steam muze zpusobovat pady, kdyz je procesor zatizen nad 90%
Ja mam zatez pri hrani asi 60-70% a problemy nemam. -
-
Jsem si 100% jistej ze problem se tyka grafickeho nastaveni, jelikoz po opetovnem nahozeni, hra tam kde padla bezi dale problem nastava , jak jsem jiz psal ve chvili portace po mape a zpracovani a vykreslovani grafiky hra padne pustim znova hru a protnout jde bez problemu, zkousim to ladit ,ale zatim presne nevim co to dela, pouze jsem padani omezil o neco malo mene.
-
-
-
-
-
Ten "Friendly-Fire" by mohl jit nejak vypnout. Ve vetsine pripadu proste necham spolecnika bojovat samotneho, protoze mam strach ze ho blbe seknu nebo sesmazim kouzlem (o revu ani nemluve).
Jinak vytecna hra. -
Caute, mam problem, porkacujem v misii, vsetko ide ako ma, no uz dlhsiu dobu, ked vystupim na svetlo mi ukaze hore ze moja ,,upiria krv vrie" nevedel som co to je, kaslal som na to, no teraz nemozem pokracovat, lebo sa to dopracovalo k tomu, ze ma vsetci chcu zabit a ma pokladaju za nepriatela, aj moji priatelia vlastni, na tej hore ti mnisi ma idu tiez zabit... neviem ako sa mam z toho vyliecit, bol som aj pri oltari bohyne, tam ma vyliecilo zo vsetkych chorob a stale nic... neviete niekto co robit ? *16*
-
-
Jestli se toho chce3 zbavit tak musis v noci vysat nekoho kdo spi a pak zajit do morthalu do hospody a tam se zeptat barmanky na drby a ta by te mela poslat k falionovi u kteryho si muzes koupit cernej kamen dusi a pomoci kouzla ho musis naplnit a pak mu ho naplnenej das a on ti udela obrad a zbavi te vampyrismu a nebo se z vampyrismu muzes vylecit lykantropii/to znamena stat se vlkodlakem/ *3*
-
No prosvih si okamzik, kdy se da z vampirismu vylecit snadno v kazdem chramu. Pomerne dlouhou dobu jsi jen normalne nakazenej a staci zajit do chramu a bohove te vyleci. Ted uz si plnokrevnej upir a uz to nejde tak snadno, takze bud si zacni uzivat a pouzivat nove vlastnosti upira. Když budes pravidelně pít lidem krev, tak bys neměl vypadat jako zruda a lidi by te meli nechavat na pokoji a muzes normalne hrat. A nebo budes muset absolvovat quest ci radu questu na vyleceni. V kazdym TES jsou a vim uz, ze jsou i tady, ale presne ti neporadim. Bud hledej ve hre, ptej se po hospodach a chramech a nebo na hledej návod na forech ( třeba tady http://skyrim.4fan.cz/forum/viewthread.php?thread_id=333 )
-
-
Asi nejlepší hra co sem za pár posledních let hrál...jedíný co mě štve je trochu slabší AI. A btw nemá být ve skyrimu občanská válka? *1* Příběh sem zatim moc nehrál, ale že by ňáká občanská válka byla mi nepřijde..legie se vzbouřenci vubec nikde nebojuje.
-
klady hry: pěkně graficky zpracované zbraně a brnění, temnější dospělejší grafika, atmosféra.
pěkně udělaná výroba zbraní, brnění apod. a jiných vedlejších činností.
zápory: zastaralá grafika, špátná ui (útočí na vás pokud jim pomůžete např při boji proti nestvúře, v boji špatně reagují), nic moc bojový systém, nerealistické reakce na útočení(žádné reakce), špatný inventář, konzoloidní feel zjednodušení a klasicky neohrabaného konzoloidního ovládání, nedostatek příběhově silných npc(chápu ale že v této sérii se todělá jinak), možnosti volby v rozhovorech jsou často spíš na oko.
Mám rád open akční rpg, takže za mě 7/10. -
-
To že na tebe útočí po pomoci jsou akorát špatně naskriptované frakce, ne AI.
UI je kdyžtak user interface, nepočešťuj to.
Co to je vlastně zastaralá grafika je otázka. Mě to příjde jako nejpovedenější vizuál tohodle roku. Skyrim má to realisticky melancholické kouzlo. Takovou tu skutečně realistickou (tím nemyslím super HD textury) grafiku, kterou měl hlavně Half Life 2 a první Zaklínač. -
-
Pravda. Trochu mě mrzí, že efekty počasaí mohly bejt lepší,nebo třeba stromy a voda mi nepřídou nic moc. A samozřejmě lepší textury. Ale jináč, jsem opravdu rád, že vystřihli grafiku timhle realističtějšim stylem, mám ji nejradši.
-
-
to všechno opraví mody, pak nezapomeň zvednout své "osobní hodnocení" hehe
-
-
-
každej tady mácháte s čislama a nikdo ste to ještě nedohrál *1*
-
-
Tak až to dohraješ tak dej vědet, btw pokud myslíš hlavní questovou linku tak tu už sem dal 2x.
-
-
jenom pro ty co jsou ovlivněni dnešním desítkovacím systémem známkování. 7/10 je u mě velké hodnocení. 9/10 jsem na svojí osobní škále hodnocení dal zatím jenom 4 hrám a 10/10 dám jediné hře v životě co možná přijde *5*
-
-
Moc pěkná rezence. Kdyby tu bylo hodnocení recenzí tak dávám 10/10.
Hru bych ještě hodnoti nechtěl, přece jen mám nahráno jenom 30 hodin. Zatím to u mě vypadá kolem 9. Jedinou větší výtku bych měl k tomu, že nejsou nějaké ikonky na hlavní obrazovce jaké kouzlo či shout mám zrovna vybraný. Jinak je to zatím pohoda. AI stará bolest, ale vzhledem k velikosti hry se to dá překousnot. Naštěstí jsem zatím na žádné větší boty nenarazil. Akorát to motání kumpánu při boji stojí za prd. Není nic lepšího, než si na sekyru napatlat dryják s paralýzou a pak místo zloducha trefit kumpána, kterej se rozhodnul mi vlítnout před sekyru *1*.
V době, kdy se spousta her dělá stále menší a menší a cestou nejmenšího odporu je takový macek jako Skyrim hotové zjevení a já za něj Bethesdě z celého srdce děkuju. -
Kdyby se vám někomu stalo že bude přes futra pavučina a nejde rozsekat zbraní, tak si reloadněte hru. Je to nějaký bug
-
Skyrim se mi libi hodne a to rikam jako clovek, ktery zhnusene odinstaloval Oblivion po par hodinach a Morrowind jsem zabalil nekde v polovine (chvili po pokecem s dwarfem v korprusariu).
Hodne se mi libi vikingska tematika, zasnezene hory a Skyrim tohle trefil naprosto dokonale (z meho pohledu) a hru si uzivam coby nordsky barbar s obourucakem a verim,ze si to pozdeji zahraju i za maga a thiefa. -
-
Taky hraju za norda s obouručákem. Ono rozeběhnout se s ním proti nepříteli a jednou velkou ranou mu rozbít hlavu je lepší jak všechny kouzla :). Jenom mi tam trochu chybý odkopnutí nepřítele. Oni když se na mě mačkají tak se s tim obouručákem hůř máchá.
-
-
Mne sa to tak isto stasne lubi, a hram za bretona, nieco ako battlemage zo starych Elder scrool, ale ta tvoja narazka na to odkpnutie nepriatela. Trpim asi takym istym neduhom. Za najpremakanejsi system FP bojoviek povazujem Dark Messiah of M&M, ktory mi tato hra dost pripomina, a sam som sa pristihol ako niekedy stlacam klavesu f (v spominanej hre to bolo defaultne tlacitko na kop/odkopnutie nepriatela), asi na tom nieco bude :-D .
-
-
Přesně, taky mám furt tik zmáčknout odkopnutí.
-
-
-
-
Je to super akurat ma s.... jedna vec. Preco sa preboha neda odrazat v sprinte?