Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
V tej hre ma fascinovalo ze je strasne vela dungeonoch a hrobiek a uplne kazda je inac vyzera :) a hlavne ten zazitok ked brutalne snezi a vsetko je sive to je masaker :) inac je to cisty fallout len z ineho sveta :)
-
Divná je možnost,že po ukradnutí nějaké věcí na hráče čekají najatí zabijáci kteří mi mají dát dle smlouvy přes držku a nebo mne zabít :) I přesto,že není možnost aby NPC v domě kde kradu vědělo,že jsem tam kradl :) To je divné.
S tím se pojí komická situace kdy jsem zjistil,že ty zabijáky na mně poslala malá holka heh.No koukám,že má kontakty již od mala. -
-
Když zabíjím bandity za použití spring power attacku, tak mi těsně před smrtí drobně vyčiní abych si dával pozor. Zřejmě se spustí skript pro reakci na sprintování blízko NPC. Celkem zábavný mini bug *4*
-
to tam opravdu bylo?
*1*
a jak je to s takovýma doplnujicima predmetama? -
-
Bohužel nijak :( Ta smlouva na mé zmlácení od malé holky je mne na prd.Když jsem za ní šel,že jí tu smlouvu předvedu v praxi tak v nešlo nic dělat to je škoda:(
To vypadá,že to je pouze jednosměrný trest za krádež.Divné jak to to NPC může vědět.Že by ta holka děla,že spí a přitom mně pozorovala?Pak tak ta A.I není blbá :) -
-
Musíš jej dať hrniec na hlavu. *1*
A žiadne deti sa v hre nedajú zabiť. -
-
Zabit se nedají,ale posílat na mne zabijáky mohou.Parchanti mrňaví :)
-
-
Na mňa zasa poslal vrahov mág od tej veľkej dwemerskej truhly aj napriek tomu, že už bol po smrti keď som kradol :D
-
-
-
-
-
-
jsu už slepej nebo je to bug? Hráli jste quest získat zubatou korunu z Korvanjudu? Dobiju se klasicky do chodby s malbama a tříkruhovým zámkem co se odemyká ebenovým drápem. Ale ten dráp nikde v Korvanjuldu není! není prostě kde ani z koho, všude se válí akorát imrepiálové mrtví na zemi a není kde ho vzít ani koho už zabít. a Golmar s ostatními čumí na malby a mám mu říct až objevním na nějakým korunu....nikde ale není
-
-
Tady to je nepsané kde je.
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20111116165126AAjeq19
Když není tam co má být stačí údajně nahrát hru.Někdy ty věci se propadnou jsem koukal.
-
-
Vynikajúca hra, ktorá ma baví čím ďalej tým viac ale 10ku by som tomu nedal kvôli AI companionov, trochu otravnému UI. Inak krása čo sa týka ozvučenia, grafiky aj príbehu. Mám odohratých zatiaľ 21 hodín a nepreskúmal som ani 10% mapy a s príbehom napredujem len veľmi pomaly, ale užívam si to ako sa to dá *14* *14*
-
Mně třeba přijde na tedle hře užasné třeba to že ani nevíš jaky ůkol je vůbec hlavní XD Je to hodně svobody a svobody Questu atd.A hodně welllaa questu XD
-
Mám několik výhrad k boji. Hodně mi chybí nějaký klávesy úskoků, úkroků nebo kotoulů. V praxi to totiž vypadá tak, že kolem sebe s protivníkem běháte jak jelita a odbíhat vždycky na zad, když vidím, že se rozmachuje, je silně nepraktický a když už nic jinýho, působí to směšně. taktizovat se v boji holt moc nedá, minimálně jsem zatím na žádné fintičky nepřišel. Blokovat s dvojručákem nemá příliš smysl, jelikož i tak to bere hrozně moc života (snad to napraví perky v blokování, pokud se teda vztahují i na zbraně, což dosud nikdo nebyl schopen potvrdit a to ani na ofic. fórech)a ochuzuje to boj o další rozměr - buď ho prostě třísknu dřív já, nebo on mě, takže klikačka. Jediným pozitivem tak zlstává jakýsi protiútok při držení krytu, ale i ten místy působí hrozně neprakticky, jelikož protivníci mají tendence "těkat" po hrací ploše a naprosto nepředvídatelně měnit vzdálenost od hráče (pozůstatky gamebrya, totiž onoho plavání, resp. těkání, z něhož se nedá vyčíst další protivníkův pohyb).
Navíc mě dost štve, že jsem zatím nepřišel na to, kolik přesně mi to sebere života, když se kryju, a tak nevím, jestli se vyplatí investovat do perku, jenž kryt zlepšuje o 20% (20% z kolika?) Dá se to někde zjistit? Jestli něco nesnáším, tak jsou to RPGéčka, která mi zatajují mechaniky...
Jo a nemožnost krytu v případě dvou zbraní je bug, nebo záměr? Páč to je ta největší píč*vina, jaké jsem byl zatím u soubojového systému RPG hry svědkem.
Ten boj prostě mohl být udělán lépe.
Přátelé, sečtu-li to se svými dalšími výhradami/poznámkami, které jsem psal předtím, vychází mi z toho, že tohle není ani náhodou desítková hra. Baví mě to, užívám si to, ale chyb, nedodělků, povrchních řešení a hlavně kroků vedle to má opravdu spoustu. Za sebe dávám po zhruba 20ti hodinách hraní 8/10 -
-
ha, koutouli tam nejsou... uskakovat se moc nedá, vývojáři sami se k tomu vyjádřili, že nechtějí stejný "spásný úkprk na zad a hack&slash" jako v Oblivionu (haleluja)
dual weapons je ve hře vysvětleno tak, že při máchání obouma rukama nezbývá síla na kryt... což zní divně, je to asi blbost.. možná se tak rozhodli, protože se tento styl stával nevyvážený?? kdo ví.... -
-
"že nechtějí stejný "spásný úkprk na zad a hack&slash;"" - Fér, teď je to ještě větší hacknslash.
-
-
jakou hraješ obtížnost?
-
-
ano ta hra te to nuti, pokud chces hrat na nejtezsi obtiznost...proste cisti valecnici ve svete Skyrimu nejsou tak silni jako valecnici, kteri se dokazou behem boje lecit, privolavat pomocniky nebo co ja vim co vsechno...tak to proste je. Ta hra neni simulator valecnika, neni to bojovka, hra ti da postavu + spoustu moznosti a rekne ti, delej si s tim co chces ! Mas nejvetsi obtiznost coz znamena jedine, pouzivej nejsilnejsi vlastnosti a kombinace.
-
Nejtěžší.
-
-
sk + TBF: Aha, takže když mě ta hra nutí, abych byl "holka pro všechno", tak vám to jako připadá v pořádku? Já na nějaký kouzla a luky se*u. Hraju válečníka.
Bavím se o zmršeným soubojvým systému. Ne o tom, že mám problém někoho udolat (nemám). Znovu, obtížnost (spíš jednoduchost) není terčem mé kritiky. -
2 sk: někdo hledá řešení, nekdo se plácá v problému *3*
-
proc jit hlavou proti zdi? proc nevycarovat summona napr. ? vsak tech moznosti tam je tolik
-
Dík! ono se to má ale tak, že nejtěžší obtížnost tě má třeba takovej bandita na dvě rány, stejně jako ty jeho. V tu chvíli by se nějaké to hlubší taktizování hodilo, což ve skupinovém boji moc nejde.
-
prozradim vam jedno tajemstvi, kdyz vam nepritel dava na pr..l ve stylu ... musim zmatene prchat a mavat zbranema okolo sebe, tak jste proste slabsi nez on a chcipnete.
-
-
-
-
-
Nemožnost krýt v případě dvou zbraní či kombinace zbraň+kouzlo je asi záměr (díky tomu není kombinace zbraň+kouzlo přemrštěně silná ale dvě zbraně jsou naopak na nic). A že kryt ránu nevykryje pouze ztlumí (proboha proč?) přispívá k tomu že se obtížnější souboje pravidelně zvrhávají v běh pozadu za zběsilého klikání.
Nevíte někdo - na vysokých úrovních krytu v boji se silnějšími obludami - je kryt reálně použitelný? Kolik % zranění dokáže utlumit? -
-
"A že kryt ránu nevykryje pouze ztlumí (proboha proč?) přispívá k tomu že se obtížnější souboje pravidelně zvrhávají v běh pozadu za zběsilého klikání. " Přesně!
"Nevíte někdo - na vysokých úrovních krytu v boji se silnějšími obludami - je kryt reálně použitelný? Kolik % zranění dokáže utlumit?" - taky bych to rád věděl. Páni z Bethesdy asi nechtějí, aby jsme mechanikám hry naprosto porozuměli. -
mě úprk na zad za zběsilého klikání nefunguje (master obtížnost)... protivník mě vždycky dožene a skne... když chci zdrhnout a dát se do kupy, musím se otočit zády a sprint (když zbývá ještě stamina...)
-
-
musí to být úprk na zad v kombinací s úprkem do strany (v případě silných útoků) a když už tě dohání, můžeš jeho útok přerušit tak, že se kreješ a současně zmáčkneš tlačítko pro útok.
-
-
aha, to už mi ale nezní jako oblivionovský drž šipku "ýpátky a hekujslešujbašuj" :)
to už smrdí nějakou taktikou.... chápu, že na nejtěší obtížnost se to dá dělat do nekonečna, protože standard útok sebere prd zdraví... asi je to tím, že jsi v tom dobrej, já jim prostě dlouho uhýbat nezvládám a brzo zkapu... proto se to snažím řešit jinak :) -
-
2Cahir: aha, takže máš taky problém s umíráním a pereš se s tím? držím pěsti :)
z míry ho slabý útok nevyvede a taky bere málo zdraví... silnější útok je jiné kafe ale na to je třeba hodně staminy... to je prostě pravidlo, mě se to zdá pochopitelný a vítám takovou obtížnost -
Taktikou by to smrdělo ve chvíli, kdyby ho ten útok z krytu nějak vyvedl z míry, jenže on je okamžitě ready a kreje tvůj protiútok, případně útočí znovu (HP to sebere zanedbatelně). No nic, zkusím si s tím ještě pohrát.
-
-
-
-
-
Cahir: Pod to se klidně podepíšu krví *5*
-
Jenze to neni konzolova bojovka, neni to mortal kombat, nejsou tam komba, uskoky, kotouly a podobne (ikdyz teda v Oblivionu byly - zalezi na dovednosti se zbrani, takze jsou mozna i ve Skyrimu, ale stejne se to nedalo rozumne pouzit). Proste je to tradicni rubanice, zadny scifi kungfu shaolin karate serm.
-
-
Proč přehánět? To může být hra buď tupá rubačka, nebo Mortal Kombat? Spousta RPG (Witcher 2, Blade of Darkness, Risen) dokázalo, že lze vytvořit promakaný soubojový systém, který dobře kombinuje jak skilly, tak um hráče. Bethesda to, zdá se mi, nezvládla.
-
-
tak zaklinac - tam jsem velkou cast souboju odkotouloval, coz je kravina. Blade of darknes neni RPG je to akcni rubacka a Risen ? tam byly souboje zalozene na demenci nepratel, kteri meli proste svuj styl boje, ktery nikdy nezmenili a sli trapne umlatit. Skyrim neni bojovka a i takove veci jako zakoncovaci udery a podobne tam dali v podstate jen pro konzolove hrace.
-
-
Tak ty seš teda velkej blb a Risen jsi viděl tak maximálně z okénka některého z japonských rychlovlaků... *7* Jestli měl něco Risen ještě promakanější než série Gothic, tak to byly právě souboje, které naprosto excelovaly.
-
-
Jo aha, tak dík za objasnění... *7*
-
lol vsak v gothicu taky zadny system boje nebyl :D to pak i RIsen vedle toho vypada promakane.
-
-
Blade of Darkness se dá naprosto s přehledempovažovat za akční RPGéčko, jehož soubjový systém se Skyrimem klidně snese srovnání - oboje jsou to realtimové hry. Že má skyrim ještě nadstavbu v podobě rozhovorů, příběhu atd. je pro boj naprosto irelevantní. U Zaklínače jsem dělal kotouly hlavně an začátku. Jakmile jsem získal protiútok a další skilly ze stromu meče, hra se stala o dost variabilnější. Risen byl dementní? Soubojový systém z něj považuju za jeden z nejlepších. Nevím, na jakou jsi hrál obtížnost, ale na nejtěžší jsi s trapně umlátit daleko nepochodil, zejména u silnějších protivníků. pokud jsi neuskakoval, případně nevyužíval protiútoků, neměl jsi šanci.
-
-
rikej si tomu jak chces...mas tu ciste bojovku - mortal kombat s propracovanym zpusobem boje, mas tady akcni RPG blade of darknes, ktera je zamerena na boj a dalsi doplnkove veci = bojovy system je min propracovany nez v MK, mas tady Skyrim, kde je na boj kladeny jeste mnohem mensi duraz nez v blade of darkness = ma mene propracovany system boje.....
Jestli hrajes Skyrim kvuli boji, tak jsi pro sebe jednoduse vybral spatny titul, protoze o tom Skyrim proste neni. -
sk: aha, takže kvantita na úkor kvality? Všechno je totiž o přístupu. Někoho otráví soubojovej systém, ale nakonec se nechá udolat tou spoustou dalších prvků, které hra nabízí. Jenže ne každej jsme takovej, já osobně zastávám názor, že buď máš věci dělat pořádně, nebo vůbec. Zajímá mě úroveň hry, ne její rozsah. Soubojovej systém ve Skyrimu mohl bejt lepší. Body dolů. Nemluvě o tom, že souboje v něm hrají velice významnou roli, nikoliv podružnou. Jak by mohl vypadat, předvádí právě např. 10 let starý Blade of Darkness - hra, která je v tomto ohledu elegantnější a zároveń o dekádu starší. Z tohoto hlediska jsou příběh a další prvky irelevantní - "Má to hodně dalšího obsahu", jako odpověď na otázku, proč má ta hra blbě řešený mechaniky boje, mě opravdu neuspokojuje.
Risen byl podle mého právě ukázka výborného kompromisu mezi mechanikami a umem hráče. Přeháníš. I kdyby jsi byl sebelepší, bez pořádné čepele, několika bodech ve skillu používání meče (bez toho bys ani nemohl protiútočit) a pořádné dávky zdraví bys ty nejtěžší potvory prostě nedal. Nemluvě o tom, že souboje s potvorami byli těžší než s humanoidy. -
,,Že má skyrim ještě nadstavbu v podobě rozhovorů, příběhu atd. je pro boj naprosto irelevantní.,, To je presne ten problem jak na to koukas. Je to jako bych psal o BoD a napsal bych...podivej se, jak ma Skyrim rozlehly a propracovany svet s obrovskym mnozstvim questu, craftem a dalsima moznostma...proc to vsechno nema i Blade of darkness ?? Jak jsem psal nekolikrat Skyrim neni bojovka, nemuzes ignorovat zanr hry a porovnavat to s jinou hrou, ktera ma jine zamereni.
Risen jsem hral na nejtezsi a ano musel jsi uskakovat a ano stacilo vedet kdy uskocit a dal jsi i toho nejsilnejsiho obra...a ted si rekni, kdyby to monstrum ovladal zivy hrac, tak ho proste nikdy nezabijes, nemel by jsi nejmensi sanci...
-
-
-
-
-
ale vždyť o tom se tu už dobrou půlhodinu bavíme, Mlho *13*
nic ve zlém, pročti diskuzi tak 20minut zpátky *3* -
-
teda už je to nejmíň hodina, co to začalo...
-
Řešíte jenom část toho, o čem píšu a nedáváte žadné odpovědi, takže na svém příspěvku nevidím nic špatného.
EDIT: aha, už jsem si to všiml, je to ještě níž. Tak to potom ok. *3*
-
-
zkus luky *3*
-
-
Proč? Já nechci bojovat lukem, já chci bojovat mečem. Není-li hra dušující se rozmanitostí gameplaye schopna nabudnout plnohodnotný zážitek za všechny styly hraní, je něco špatně.
-
-
Zkus si delat kotouly v zelezne zbroji, se stitem a mecem. Zajimalo by me, kolikkrat by jsi to v ralu udelal? ;). Jednou a zabil by te, driv, nez by jsi se v tom kotoulo prevalil *5* *1* *1*
-
-
-
-
The Ballad of Todd Howard ... musíte vidět. :)))
http://www.youtube.com/watch?v=B7trmEmI5Js&feature=related
Jsem velký fanda Bethesdy, jen počkám s hraním na první velký patch (jako u všech předešlých titulů). -
-
Na nic nečekej, jedině tak na slevu ceny. Většina bugů je směšná a zanedbatelná. Věř mi, že zážitkově je to pecka a jestli si fanda TES, budeš naměko každejch pět minut. I pro nováčky to musí bejt mazec, ale pro věrňáky (já sem fanda od trojky) jsou to pomalu orgie. A to, co kritizujou klikaři z tunelovek, to je pro zážitkáře D&D fakt směšný. Tahle hra je pro takové, kteří se nebojí svobody a umí si jí užívat!
-
-
Vím přesně o čem mluvíš ... já začal s TES už v roce 1994 (Aréna). Sakra, přesvědčil jsi mě, jdu instalovat ... :)))
-
-
pak si to nezapomeň koupit :)
-
-
Koupeno druhý den po vydání, žádný strachy ... nikdy jsem neměl potřebu stahovat nějaký zavirovaný smetí z torrentu ...
-
-
-
-
-
Omlouvám se nepovedla se reakce :P
-
nikdy som nebol moc velky fanda obdobnych rpg a aj ked som si zahral gotica risen tak nejak od polky som sa do tych hier musel nutit.Skyrim od ktoreho som zas akosi moc necakal ma nenormalne chytilo.Atmosfera je naozaj vinikajuca a to som cakal ze sa od bf3 neodlepim teraz musim stale kolegom klamat ze mam pracu a preto s nimi nehram befko.Je tu ale aj dost uz spominanych bugov ktore pocitam ze sa casom doladia co mi ale vadi viac a casom sa nedoladi je uz mnohymi spominany bojovy system.Vadi mi ze je takmer uplne jedno ci hram hru 20 minut alebo 40 hodin tento system mi neponuka prilezitost ako sa v boji zlepsit ako hrac.Suboje pre mna ako hraca nepredstavuju ziadnu vyzvu ziaden pocit zadostucinenia v zmysle teraz som to zahral naozaj bravurne proste bud oponenta usekam ja alebo ona mna a aj ked useka on mna proste si niet co vycitat holt mal vyssi dmg-ziaden adrenalin alebo aspom zavan vzrusenia-a to je naozaj skoda.Prial by som si hru kde by som mal naozaj stres pri boji ci pouzijem uskok alebo riskenm este jeden svih mecom vedeny zo spravnej strany atd.Popripade kuzlenie by mohlo byt uz tiez v nejakej hre spravene inak nez len kliknutim.Napr konkretnym pohybom mysi ktory by bol zlozity v zavislosti od pokrocilosti kuzla atd.Pri tomto style hier mi strasne chyba ten pocit s hry ktory tak dominoval v starych plosinovkach kde clovek mal strach z bossa ale to ci ho udola alebo nie zaviselo hlavne od toho ako reagoval hrac nie od suchoparnych statistik.
-
Zdravím ja mám problém.....mě nejde sebrat ta kniha Oghma Infinium. Prosím poradíte mi jak to mám vyřešit? Koukala jsem na YT a všude různě a furt mi to nejde. Předem děkuji za odpověď.....a jestli tady tahle pomoc už byla tak se omlouvám protoze sem si jí nevšimla.