Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Tak na 10/10 ta hra nema ani omylem, možná 8,5/10 jak už tu někdo zmiňoval. Krom úchylného konzolovitého UI mě nejvíc zaráží systém boje a třeba i takové zásahové zóny.
Když někoho střelím šípem do hlavy tak ma prostě chcípnout možná až na mamuty a draky samo sebou. Nebo když mi nekdo utíká z boje střelím ho do nohy tak ma začít kulhat, a třena i naopak když potřebuju utéct ja...
Další vec je jaký má smysl 2x damage když nekoho sejmu když me nevidí ? = demence, zbrane by mely být stejně efektivni jediný roizdíl by měl být v tom zě nikdo nemá vědět kde jsem (ne že tam jsem, maji hledat ale kde jsem)
Doufám že to nekdo časem zmoduje. -
-
Je zřejmé, že jsi Skyrim ani nezkusil hrát nebo jsi skončil během tutoriálu, protože jinak bys nemohl vyplodit takový nesmysl. Samozřejmě že Skyrim je jasná desítka, jako jediná hra letos si zaslouží absolutní hodnocení. Tohle není nějaká trapná koridorová střílečka ale otevřený fungující a obrovský svět, na to nezapomínej.
-
-
S tou funkčností je to občas dost na štíru, ale povedená hra to je...
-
-
Uvědom si, že v realu žadny stat jako damage a health neexistuje. Takže by bylo uplně jedno jestli použiješ ebony nebo iron luk a šíp a máš level 1 nebo 50 - veškeré staty by ztratily smysl. Mimoto realně by stačilo trefit do hlavy jednou i tebe, takže bys asi zabil QuickSave/QuickLoad tlačitka při větším boji. To by se ti ale asi nelibilo, co? Ono je to takove srandovní, chtít ať je to víc reálné, ale tvůj charakter ne, ten ma byt stale nadlisky.
Jinak 2x damage ze stealthu je asi proto, aby chcipnul na jednu ranu a nezalarmoval stráže. Uvolněné svaly, nepozornost, nulové krytí... je to jako dostat pěstí když to nečekáš a když ano... celkem rozdíl tam je. -
-
Hm, tak to je potom šokujúce, že napríklad ten mount and blade sa s tými headshotmi dokázal vyrovnať celkom jednoducho - a to mohla byť hlavná postava v bitke aj s 1000 vojakmi (bez modu 150 ak sa dobre pamätám, no nebolo ničím zvláštne, keď polovica boli lučištníci/kušovníci).
-
-
Jistě, koukal sem na youtube, hned prvni odkazy vyhodily asi 3 videa 1vs100 ... velmi velmi reálné, jak měl v sobě šípy že vypadal jako ježek ale nic mu to nedělalo. Jo, to je přesně co píšu, chceš realne nepřatele ale nadlidsky vlastní char.
-
-
Tie videá sú samozrejme s nacheatovanými postavami, ide len o akúsi prezentáciu hry, kde na jednom bojisku môžeš mať aj 1000 vojakov.
Na reálnej obtiažnosti (dá sa v hre nastaviť viacero stupňov - damage to yourself, damage to companions, enemy ai, campaign ai) ako jazdec dáš 5-10 elite pešiakov, ako jazdný lučištník možno aj viac ak si uberpresný (= super high dpi myš a super hires lcd). Ako pešiak - max 5-6 elite pešiakov, ale riskuješ, že ťa kavaléria rozdupe.
Inak šípy/údery sa dajú kompletne blokovať, môžeš dokonca aj zdvihnúť štít, takže ťa netrafia do hlavy (alebo používať pavézu, ktorá je najväčšia zo štítov) - ale po pár zásahoch, sa štít rozbije (a palcáty dokážu preraziť blok)! Takže buď budeš so sebou nosiť x štítov, alebo hľadať na bojisku nepoškodené štíty po padlých nepriateľoch. Mimochodom detialy sú dotiahnuté tak ďaleko, že aj štít, ktorý máš na chrbte, dokáže zachytiť časť striel.
Inak si cool expert, že si dokážeš vyhľadať video hry na youtube, ale ako vidíš, ani zďaleka ti to neposkytlo dobré informácie o hre a jej bojovom systéme...
-
-
-
-
Tohle je RPG , ne střílečka :D
-
-
A to by moc vadilo kdyby ta "RPG" byla trochu víc realistická ? A to i v mnohých jiných vecech jako zmodovaný třeba New Vegas s modama na real injury a primary needs atd.
U tehle typů her mi příde že to co se prodáva jsou jen betaverze a je třeba rok čekat až se udělají komunitní mody.
Moje hodnocení je asi takhle Falout NV z prodeje 8/10 po zmodovaní 11/10
Skyrim 8/10 a az budou mody 11/10 : ) -
-
Aj taký mount and blade, čo je viac stratégia ako rpg, malo zásahové zóny... Napríklad archery tam bolo vyriešené krásne, keď si predstavím, žeby sa k tomu pridali perky čo sú v skyrime, napr. spomalenie času, mohlo to byť super.
Takto je to len priemer, možno ani to nie, ak sa to porovná s inými rpg, ktoré majú oveľa prepracovanejší bojový systém. -
-
Povidej,prehanej. A nezapomen na fakt,ze bojovy system nedela kvalitni RPG. Radeji budu grat hru kde je vsechno nedokonale,ale dohromady je to skvely zazitek,nez nez mit nektere herni prvky dokonale,ale v konecnem dusledku jde o nudu.
-
-
Tak, tak, nehral si to, ani netušíš o čom hovorím, ale samozrejme ide o nudu, lebo ti marketing 3+ mesiace nevymýval mozog s tým, že ide o super best top uber hru všetkých čias... *7*
-
-
-
-
-
-
tento typ hry, si nezaklada na veciach ako : Strelim ho do hlavy a je mrtvy. Dolezita je atmosfera, pribeh, moznost craftu , ocarovania zbrani, objavovanie skrytych dungeonov. Pre efekt su potom rozne kriticke zasahy! Vzdy su rozne perky na kriticky zasah. Tiez sa to viaze na "hod" postavy. To znamena, tieto veci musia byt pod kontrolou schopnosti, neschopnosti postavy. Trosku ine to bolo pri faloute, kde bola pouzivana prevazne strelna zbran. Ale u tejto variante RPG ma vobec netrapi, ci ho davam do hlavy alebo nie. Zaujima ma jeho brnenie, co je za dalsimi dverami a ako si rozdelim body na novej urovni. Tak ako po BF3 nebudem vyzadovat RPG vlastnosti, nemozem pozadovat od RPG vlastnosti strielacky. Ak to nahodou tvorca do hry zakomponuje , je to samozrejme plus.
-
-
Pri Fauloute to bolo este debilnejsie,zobral som pusku a ak mal borec hodne vela hp tak som kludne mohol minutu stat na mieste a fulloutovat mu do hlavy a nic :)
-
Ak to "náhodou" tvorca zakomponuje... no to je snáď vtip. *11*
"Dude - haven't you heard? TES is for sophisticated gamers. Dodging, blocking attacks and using environment coupled with good animations and very smooth feel of combat is for retards. Twitching LMB until s*it dies is truly majestic." *7*
-
-
Mám odehráno asi 35 hodin a už nemůžu dál. Ještě dnes to odinstaluji a krabici hodím na aukro.
Možná se to jednou bude dát hrát díky modům, ale to bude trvat ještě pěkně dlouho. Po této zkušenosti už na hry od Bethesdy nikdy nesáhnu. Za to, že jsem si něco takového koupil si půjdu nasypat popel na hlavu a před zrcadlem si nafackuju. A to absolutní hodnocení? Koukám, že Cenega to má ošéfované a že se jim daří, aby ta hra u nás všude získala 10/10. -
-
chci vidět jak na aukru prodáš steam účet
-
Mam U.K verzi a ne CZenegovou, 62 hodin odehrano, spadlo to asi 5x (ale vzdy kdyz tesne po quicksave takze za 30 vterin jsem byl zpatky ve hre aniz bych ztratil jakykoli progress). Problemy jen s nekterymi grafickymi chybkami /pruchodne texturky ve skalach, companion ma obcas sekeru pul metru od sebe misto v rukou, manzelka co hraje zensky charakter mela po boji s kouzelnikem tvale zabodly rampouch v zadku. (odstranit sel jen zmenou pohlavi tam a zpatky pres konzoli)
Obcas nejaka trava nebo kerik nebo balvan levituje. Konzolove ovladani v menu obcas hapruje (odklikne se jiny text nez je pod kurzorem)
Chybi mi mapa v rohu screenu a to ze nejde vypnout "gore on/of". Syn miluje Oblivion a tesil se na Skyrim a ty cakance krve a fatalitky co se mi libi pro 8 letyho prcka nejsou uplne vhodny. Takze zatim ma chudak smulu a cekam pro nej na vhodny "non blood mode". Fatality vypnout jdou v configu. -
-
A nejde v configu vypnout jen ty fatality ze treti osoby? Vetsinu casu hraju z 1st person pohledu a irituje me to prepinani, kdyz i ty fatalitky z prvni osoby, dle meho nazoru, vypadaji daleko lepe.
-
-
Obávám se, že to asi zatím nelze. Já hraju rád oba pohledy, většinou v těsnejch chodbách a při luxování truhliček jedu 1st a na loukách nebo velkejch sálech 3rd. A už sem zažil i fatalitku v 1st. Až sem mi udělalo blivno. Odemknul sem si možnost stětí v jednoručních zbraních, ovšem používám palcát (momentálně vynikající orčí se zápalným efektem) a s ním se jaksi nekonalo stětí ale uražení. Byla to redguardka ta zlodějka, zaútočila na mě, já se jen bránil... *8* Ale bylo to fakt nechutný vidět poprvé a rovnou zblízka, jak sem jí tu krásnou hlavičku tim palcátem urazil... blééé. Nejsem žádná měkota, ale překvapilo mě to. Pro děti teda fakt ne :DDD
-
-
-
Důvod?
-
Fíha, zíram. Já mám čistejch tak 20 hodin, a v podstatě bez sebemenšího problému. Spadlo mi to jen dvakrát. Pomocník se mi občas někde zapomene, ale já stejně víc chodim sám a jinak je všechno bezva. Fakt by mě zajímalo, proč už nemůžeš dál? Co ti vadí/nebaví/zklamalo?
A k hodnocení snad jen, že 9.5ky až desítky zatím skyrim schytává i ve světě. Na GOTY má rozhodně našlápnuto.
-
-
Jednorucni meč: 247 Damage + Vysaje 20 hp, zemře-li cíl do 10s jeho duše naplní kámen duší. Dva meče: 741 damage -||-
Štít: 116 defense + zablokuje o 40% vetsi damage, + 37% odolnosti vuci mrazu.
Zbroj: 366 defense + 31% k regeneraci zdraví, + 62 bodu do zdraví
Helma: 177 defense + 40% ucinejsi lukostrelba, + 62 bodu do many
Rukavice: 156 defense + 40% zvyšení damage, + 40% zvysi damage lukostrelby
Boty: 156 defense + 40% zvyseni damage, + 37% odolnosti proti bleskum
Nahrdelniky a prsteny měním dle potreby (damage, resistance)
Maximalni defense: 1455 (berserker) - bez berserku 970
Maximalni attack: 1482 damage + 40 vysati zivota (berserker)
Ovladnuta magie obnovy! Level postavy 49 -
-
bych vam ty pandulaky rozbil na jednu ranu :D
-
-
Nesdílím vaše nadšení, přátelé. Na rozdíl od Dragon Age 2 je v této hře velmi málo sexu...
-
-
Za málo sexu hodně konzole... Nebo tak nějak to rčení zní, ne? Pro sérii Zaprášených Análů vskutku pasuje! *5*
-
-
ja mam stimhle taky proble v pohode si pokeame a on odemkne dvere jenze nejdou otevrit klikam na pismeno E ale nic se nedeje poradite mi prosím ? :) :(
-
-
Seš nějak bipolární.
-
-
coze sem? :D
-
-
Bipolární. To bude to tvoje "":) :("
A konečně se mi povedlo rozluštit co že to vlastně máš za problém. Kup si originál. Tohle je problém snad jen té první verze.
No, a mezitím by ses mohl naučit vyjadřovat se srozumitelněji.
-
-
-
-
ako moze dat 10/10 - napcu grafika proste total shit, ai a trapne videa pocas fightu - cele zle, ale loutky daju 10/10 , nemozem
-
-
Toto je kvalitní názor! *15*
-
-
V mezich pro debilni trolly urcite... .
-
-
No hlavně, že jsi tu trojtečku ukončil čtvrtou tečkou a tím stvrdil svoji přirozenou "inteligenci". *5*
-
-
Ja nemusim diskutovat o inteligenci s nekym, kdo se, uz jmenem, pasuje do role totalniho debila. Leda ani tehdy, ze by slo o trolla placeneho, ci se zajmem zasirat urcite weby kretenskymi kecy, jako napr. o desitkach v hodnoceni, hadat se o tom, ktera konzole je lepsi, nebo dokola diskutovat nad mirou imbecility CoD.
-
-
-
-
Koukám, že spousta lidí je už tak mentálně omezená (doporučuji povídku Čerpadlo 6 ve stejnojmenné knize *3* ), že už se nezmůže pomalu na nic jiného než trollování na internetových diskusích. *9*
-
-
V čem je trollování odlišné od tvého konstantního nekritického lobbingu? *3*
-
-
Já a nekritický? Pořádně si prolistuj diskusi, prosím tě. *4* A hlavně od tebe, jako mistra v zaplňování diskuse neustálými negativními reakcemi na všechno, opravdu neočekávám, že budeš ten rozdíl vidět. *3*
-
-
-
-
Hrál sem skyrim asi kolem 200 hodin a nemyslím že by skyrim byl v něčem tak převratný aby měl 10/10 za nějakou chvíli je všechno stejný a začíná stereotyp a když si uvědomím že dřívější verze mě co 10 min. házela na plochu tak bych dal 8/10 .Je to prostě strašně stereotipní hra to například u gothic 2 sem nezažil , a navíc je hra strašně jednoduchá jakmile se naučíte používat kovárřství a alchemii ste nezranitelný proto 8/10 . Konec :-)
-
hej koupil jsem si hru chci hrát stale mi to se seka tak že občas se to rozběhne občas to musím vypnout na tvrdo dost často nechapu *16* přitom požadavka hardver mám dostačujíčí *13* nevíte čím to muže bejt ? nějaký napady přičiny ?
-
-
Čistá hra nebo nějaké mody? Aktuální ovladače?
-
-
Chtěl bych se zeptat, má někdo zkušenost s nordem na two-hand zbraně? Začínám druhou postavu a nevím zda-li light nebo heavy armor. Vrozeně má na light 20 a myslím, že by s ní byl rychlejší a stamina by ubývala pomaleji. Těžko říct jestli potom něco vydrží *1* . Díky za radu
-
-
2h by samozrejme mel behat v heavy. Perkama pak vyladite nevyhody heavy brnca. Nezapomente na resisty, jinak si vas budou davat magove k snidani.
-
-
Půjdu heavy nějak jsem to nedomyslel, chtěl jsem pořádného old-school barba v lehké zbroji. *4*
-
-
tak jdi old-school barbara v lehké zbroji, proč ne? *3* přidej si do vínku ještě plížení, vždyť barbar Conan byl vždycky hlavně zloděj, než se stal králem *1*
-
-
No jo aby to bylo hratelné a já to ustál s nervama *1* . Hraju na obtížnost expert a dává mi to docela zbrat *1* .
-
-
-
-
Toho teď hraju já - velkej ošklivej berserk s dvouruční sekerou. Naprostou většinu věcí sundám na jeden power-strike - když se k nim tedy dostanu. Slabina jsou logicky lučištníci a hlavně mágové, takže bych řekl, že kožený brnění není moc dobrej nápad *3*
-
-
Doporučuju vylevlit smithing (velice jednoduche, staci delat leather bracery) a enchanting (taky to jde celkem rychle, hlavne je to pak velmi profitabilni), mam lvl49, full deadric armor(prekvapive je lepsi než dragon), dva enchanty na vsem a vsechno legendary.
Když máš two-hand/heavy armor skill90+ a level40+, začne to byt uplně jine vino, pak už ani mágové a lučištníci nejsou problem. Vlastně se da řict, že začneš byt prasacky overpowered. -
-
To zní libově a hlavně vypadá ( http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Daedric_Armor_(Skyrim) ) *1* Díky ti *3*
-
-
Hm, pokud na jeden tak to asi není nad čím přemýšlet, chtěl jsem původně ještě víc umocnit rychlé rozmachy tak jsem ještě k tomu plánoval sworda. Díky za radu *3*
-
-