Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
Takze pro vsechny zdejsi blby co si hrajou na hracsky guru
GRAfIKA:http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=131 -vylepsuje to grafiku tak o 50%
OVLADANI:v nabidce rychleho inventare(Q) najedete mysi na predmet a zmacknete 1-9 a je vymalovano.To je kouzlo ze vy Lojzici *7* . -
-
1-9 v Q jsou jasny...ale porad to neresi ten problem, ze po prehazovani za jistych okolnosti nejde vratit do ruky zbran. Treba dej si dve dyky do ruky, dej si je na 1 a pak si dej na 2 treba leceni.
Vytas dyky, dej si leceni a zkus to pak pomoci 1 zpatky hodit na double-dagger...nejde pres cisla, ani pres Q, jedine pres inventar. -
-
To je rukama... nevím jak přes 1-9, to zatím nastavený nemám, ale přes Q to samozřejmě de
-
-
To same kdyz ma clovek stit s mecem, da si luk a pak chce zpet na mec se stitem. Hra si neustale prehazuje mec a stit v jedne ruce. Rukama to fakt neni
-
-
Teď sem to naházel ani čísla a ani v tom nevidím jedinej problém, možná máš pravdu, že to není rukama, možná je to hlavou...
-
Ale je, přehazuju to takhle a problem s tím nemám...
-
U dvou zbraní problém mám taky, ale u jedné + štít fakt ne, když přehodím z luku, přehodím jen na meč a štít se dá už automaticky. *3*
-
-
-
-
Vďaka Lojzo, tvoj druhý tip odstraňuje všetky problémy ui Skyrimu, hlavne to pomohlo inventáru a nekonečnému listovaniu. *7*
-
-
Neni zac,rad pomuzu.
-
-
No ty jsi to teda rozčísl, respektive "podrtil" (hehe)... Zahrej si Gothic, abys poznal, co je to pořádné RPG. A v případě nesouhlasu si alespoň můžeš vehnat do uší kapelu Genitorturers, která zdá se docela pasuje k tvému nicku a mohla by tě trochu zklidnit. *3*
-
-
O Gothicu mi vypravet nemusis 1+2NOTR hraju s prestavkami porad dokola uz od jejich vydani.A ten ukrkanej grind si strc do analu nebo si radsi pust neco poradnyho,treba Immolation.
-
-
Já grind neposlouchám...
-
-
-
-
čiště hra dost nahodně nebo když du rychle do jine lokace tak to občas stale načita a nic se neděje
-
-
Uh...nevím, klasika je aktualizovat všechny ovladače, vypnout nepotřebné programy (Xfire, různé rádobypomůcky pro výkon)... když to nepomůže tak reinstalovat hru, když ani to tak reinstalovat systém *1*
A jakou verzi hry máš? A bavíme se tu o PC verzi doufám.
-
-
Jak je to prosím vás s českou lokalizací na xbox verzi?
-
Btw,hraje někdo lučišníka?Jak moc je znát ten skill co umožňuje rychlejší pochyb s natažením lukem?Je to pak jako čaroděj s kouzlem který běhat stejně rychle jako by nic v ruce neměl?
-Ještě by mne zajímalo jak to je,když v nějakém dungeonu kde je často málo místa trefím z plížení NPC, jestli mně jako v obliviou automaticky odhalí jeho přátelé (Když ho zabiji na 1. ránu) a nebo mně pak odhalí hnedka sám(když ho na 1. ránu nezabiji)Co jsem koukal do skillu tak v případě odhalení se dá pak zase nějak dostat rychle schovat.Jak to prakticky funguje?
-Zatím to na vypadá,že ty charaktery co se prostě hrnou do předu to mají mnohem jednodušší boj.Prostě se vyhrnou a nepřátele přehrnout :) Takto to alespoň dělám za mága.Mám summona a toho stačí vyčarovat a pak jen nepřátele lehce zlikvidovat (Když nejsou extra silný).Jdou hlavně po summonovi.Sice i každý může mít summona(což je divné),ale rád bych věděl jak vypadá pří klasické hře :) Prostě jak to vypadá za postavu která hraje ze stínů? -
-
Na tomhle je úplně nejlepší, že si to podruhý můžeš zahrát třeba takhle, nebo úplně jinak. Já vždycky poprvé hraju palcát/štít/heavy/kovařina, takže i tentokrát a postupně teda používám i ty super dračí řevy k tomu a taky se ze mě velmi záhy stal vlkodlak. Ale ten mi zatím přijde slabej. Uvidíme, jesti se nějak vzchopí. Druhej run bude čistej mág nejspíš a thiefa/murdera asi až dotřetice. :)
-
-
To je výhoda toho svobodného sytému.Mohu si udělat postavu jak chci.Čeho u těchto systémů obávám je možná nevyváženost jednotlivých skillu.Člověk si něco vezme a pak zjistí,že ten skill není tak zásadní a nebo,že kdybych si to vzal jinak i třeba nelogicky tak to bude pak pro mne jednodušší.Proto se ptám.Sice je možné přes příkaz skill odebrat,ale to není moc dobré :(
-Jak se ti zatím hraje za bojovníka?Co jsme si vyzkoušel na začátku tak jsem měl problém s výdrží.Zase se ty brnění vypadají dobře a skilly u zbrani jsou také zajímavé.Hlavně u toho palcátu to tuším pak částečně ignoruje zbroj protivníka :) To pak ani to kouzlo co přidává zbroj je nepomůže proti rozeběhlému šílenci s palcátem.
-
-
-
Má ještě někdo problém v Kostimrazném tunelu? Je v něm ukrytý nějaký brouk,který mi pokaždé zhazuje hru.
-
-
Jo to je jeho skill.Je to prostě pořádný smějd *1*
-
-
Ten Skyrim nejde nainstalovat chci dokončit instalaci ale když je tak v půlce přípravy na instalaci tak mi Steam kterej je tam myslim povinnej řekne že:Server je momentálně příliš vytížený počkejte chvíli psk to zkuste znovu lae já už to zkoušim tejden a dost mě to štve *16* .Ale můj disk měl již při rozbalení na kraji vykouslý zoubek myslíte že to je tím? A CD má dva větší škrábance na nejmenším kruhu CD. Díky za případnou radu.
-
-
Ten zoubek jsi měl prodejci omlátit o hlavu, teď už je na to asi pozdě. Ale se Steamem by to nic nemělo mít společného, ne. Zkus to prostě aktivovat na Steamu bez používání disku.
Library > tam je dole pod seznamem her "add a game" > activate a product
Jestli to bude fungovat (což je docela možný), mužeš poděkovat Ceneze za to, jací jsou neschopní distributoři.
Jinak Steam bývá nejvytíženější mezi sedmou a desátou.
-
-
To by mně zajímalo jestli autoři chtěli aby byla možnost ukrádst si peníze za tréning zpátky.Pak je lehké si potřebně dovednosti vytrénovat na úroveň kolem 50 a tedy začít hrát na levelu 10+ a se skillama kolem 50.Takto se dá přeskočit začátek kdy hráč nemá dobré věci.Pak má lvl 10+ nic ani nemusel zabít a může si snadno vyrobit zbraň,zbroj.Je to záměr?
Sice se tak hrát nemusí,ale když to vypadá,že to bylo záměrně tak je velice zvláštní... -
-
Napriklad ja ani nevedel ze nejaky trening je mozny, Skyrim byla moje prvni zkusenost s TES. Trenovat jsme zacal az od 20lvl a i tak si myslim ze hra je na obtiznost dost jednoducha, zvlast kdy si spravite ze zacatku kovarstvi. To se vsak tyka bojovnika se dvema meci a stitem. Za magy mi to prijde podstatne tezsi
-
-
To kovářství je obrovská výhoda pro každého kdo používá brnění a zbraň co se dá vykovat.Pak přeskočíš několik zbraní/zbrojí a můžeš rychle vyrábět kvalitní věci a ty navíc vylepšit.To vše bez použití vykrádání kapes!Tedy je to opravu lehké a levné.Jako má to tak být? :)
Musí si hráč uměle stěžovat začátky ve hře,že to bude využívat omezeně?Ten vychvalovaný svobodný systém není dobrý když nemá nějaké vyvážení.Pak jak tu hru hodnotit.
Když budu hrát tak,že nebudu požívat vykrádání při trénování dovedností Tak bude herní zážitek jiný než když to bude naopak.Když to bude naopak pak je to opravu lehké a směšné jak rychle má člověk level a věci jaké chce aniž by přitom začal pořádně hrát.
Když to prostě nebudu používat tak proč to tam je?To je nelogické.Pak si hráč musí zvedat obtížnost nebo něco nepoužívat aby měl hru kde jeho hrdina postupně roste tak jak to je běžné u RPG.Jak hrdina vyroste raz dva a vyleze do světa vybaven a schopen.
Za mága jsem hrál.Bohužel je odlišen pouze velikostí many :(
-
-
-
Áno, hra má mnoho nedostatkov, konzolovú grafiku, problémy s textúrami, tieňmi a AI. Byť to iná hra, tak dostane možno 5/10. Avšak Skyrim má tak neuveriteľnú atmosféru, prepracované detaily, život NPC postáv, neočakávané zvraty v príbehoch, následky hráčových činov a mnoho iného, že to proste prevyšuje nad negatívami. Toto sa z obrázkov vyčítať nedá! Hra obháji udelených 10/10.
-
No opet jsem se presvedcil, ze hodnocenim her v recenzich se normalni clovek opravdu ridit nemuze. Jak muze 10/10 dostat hra s nejdebilnejsim interfacem, co jsem za poslednich 10 let videl. A prosim nechte si argument, ze si mam koupit XBox ovladac, mam klavesnici a mys. Vtipne je, ze to sam autor zminuje. To je neco jako kdyby v recenzi automobilu bylo, ze tachometr je tak spatne videt, ze nez precteted udaj, projedete stredne velke mesto, ale jinak je to super automobil.
Autor se rozplyva nad systemem definovani si zbrani a kouzel do ruky. System je to pekny, ale jen do chvile, nez zacnete pouzivat dvouricni zbrane nebo luky. Pak vas nejspis z mackani klavesy Q a neustaleho dementniho prepinani asi klepne. Naprosto nechapu, co bylo spatneho na taskbaru a na jednoduchem prepinani pomoc funkcnich klaves.
Nikde v recenzi jsem se nevsiml, ze by autor zminoval propastny rozdli mezi levelem NPC. Mate proti sobe dve, jedno zabijete jednou ranou aniz by vam skrablo brneni a druhe naopak zabije vas jednim fireballlem. Takze bojovnik, co uz zabil 6 draku nevydrzi jeden fireball? Prima vyvazena hra.
Dale tu mame grafiku, ktera sice neurazi, ale alespon ja jsem na konci roku 2011 opravdu cekal neco jineho nez vylepseny Oblivion/Fallout 3. Rozplacle a rozmazle textury pri pohledu zblizka jsou opravdu priserne. Zajimave, ze Rage za to vsichni ztrhali, ale najednou u Skyrimu to nevadi? Proc si v options muzu nastavit odrazeni ve vode, kdyz se tam nakonec nic neodrazi? Ani obloha, ani stromy.
Dale by se autor mohl zminit, ze diky Ceneze si hraci u nas nemohou hru koupit na Steamu, i kdyz Steam vyzaduje. Teda vlastne nemohl, prece se nesmi poukazovat na totalni idiocii vydavatele, ze?
A nakonec si neodpustim, ale co je proboha vyhackovani? Co je Vysny Hrothgard. Ja znam tak Vysne Vlkodlaky z genialniho filmu.
Takze ac mne Skyrim bavi, vidim na nem i spoustu negativnich veci, ktere by recenze a hodnoceni mela zminovat. To se bohuzel posledni dobou nedeje a devitkovimy ci desitkovymi hodnocenimi se to tu jen hemzi. -
-
Vyháčkování zámku je termín, který se používá, a nevidím na něm nic špatného. Definici lze objevit např. na profláklé Wikipedii. Než něco plácnu, nejdříve si to ověřím.
Vyšný Hrothgar chápu jako nešťastný termín, ale zní určitě lépe, než Vysoký Hrothgar. Překlad termínů je obecně velmi složitý a já chválím autory za češtinu, protože vím, že překlad (hlavně názvosloví) není nic snadného.
S přehazováním zbraní/kouzel na obou rukou ovšem souhlasím…
P. S. Výdrž proti ohni záleží hlavně na tom, jak často avatar leveloval zdraví a na odolnosti vůči ohni. Pokud 10 úrovní nezvedl zdraví ani jednou a nemá vybavení proti ohni, nelze se divit, že zhebne po výbuchu ohnivé koule. -
Vcera som napisal na inom mieste velmi podobny nazor. Hra je to urcite velmi dobra, ale tiez nerozumiem, preco sa polavilo v hodnoteni nedostatkov.
Okrem toho co si napisal ty by som pridal velmi slabu AI a nezaujimave suboje. Staci sa pozriet napriklad na prepracovanejsi ( a pri tom jednoduchy ) system v Dark Souls v porovnani s ktorym je Skyrim klikacka na sposob akcnych RPG ako je Diablo. -
Tady nelze než souhlasit. Ta hra je velmi povedená, ale ovládání a interface jsou totálně zmršený. Stejně jakol je AI a grafika nic moc. To dle mého není na ultimátní hodnocení...
-
Jestli by se někdy patřilo napsat, že se pod něco podepisuji, tak je to právě tento příspěvek od Killera.
-
staci zmacknout Q, priradit cisla k jednotlivym polozkam a muzes si je prepinat jednou klavesou. Staci obcas nebyt linej a pouzit hlavu/google a az potom kritizovat.
-
-
Hmmm, no ale používat kombinaci 1-luk, 2-dva meče - hle pokud nejsou stejné, tak to nejde na jedno číslo, dobrá budu používat dva horší, ale za to stejné, no ale sebral jsem třetí a najednou se číslo smaže a můžu nastavovat znova. A když chci používat ještě 3-štít-jeden z mečů z předchozí skupiny...
Nejblbější přepínání zbraní všech dob. Horší je snad jen ten inventář. -
Aneb bezny folklor dnesnich her (a dnesnich hracu). Zabugovane / zmatene / neprehledne, aneb bez strejdy googla do hry ani nelez...
Ale to neni v poradku, vazeny pane. *3*
-
-
-
Tahle hra si to opravdu zaslouží! nelituji peněz. Kam se hrabe Deus ex který odemě dostal tak 6/10. Nebo zaklínač kterýmu bych víc jak 7/100 nedal... TES je prostě klasa nad kterou není!!!!
-
-
To je věc vkusu....mě nový Deus Ex na poměry dnešních her bavil moc, nicméně jedničku se stejnak zahraju vždycky radši, má lepší atmosféru. Zaklínač mě pro změnu nebaví vůbec, kdežto na sérii Elder scrolls si nenechám šáhnout:)
-
Na Zaklínače nešahat! *16*
-
Ty kurvo špinavá, Zaklínači že bys nedal víc jak 7/10? Utratit lidi jako jsi ty!
-
-
zaklínač je nuda. Nemám rád hlavní postavu která je rádoby Uber hustá... ovládání se mi nelíbí... ani to koridorový prostředí. Deus ex mě bavil asi taky jen 3 hodiny...
u skyrimu se bavim už přes 20 hodin a mam pocit že sem teprve začal :P
-
-