Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
No jen v zkracené verzi recenze není vůbec zmíněna zjevná inspirace Falloutem. Připomína mi to především druhý díl....což je legenda ktera vas dostava čím vice ji hrajete
-
-
Čeho konkrétně se ta inspirace týká?
-
-
ahoj mam problem s jednim ukolem mam v nem najit tři časti gauldurova amuletu ale v jeskyni ktera se menuje folgunthur mi nejde otevrit zamek je tam drak,orel a vlk nevyte nekdo jaka je ta kombinace ja uz skoušel snad všechno ale pořad nic diky predem za odpoved
-
-
Jdi do inventáře a podívej se na ten spár ty znaky jsou na něm.
-
-
hra ma velmi chytila, ani po dlhsom case hrania ma to akosi neomrzi, hlavna q lane je funny , prostredie skyrimu sa ma paci a styl fast travel setri hodne casu.....proste pozitiv tejto hry je velmi velmi vela ,avsak najde sa aj zopar zaporov ,ku ktorym patri napr obcasna ,,divna,, int monov a follower-ov ( hadam to fixnu cim najskor )a dalej grafika( avsak to moc neriesim, vzhladom nato, ze som si z nostalgie este pred mesiacom zahral Gothic 1 a 2... :D )...preto by som hru podla mojho ako tak objektivneho nazoru hodnotil na 9 nie na 10 *3*
-
-
a ospravedlnujem sa za gramma chyby, napr q line :D atd ...O:)
-
-
Retardi, kupte si lepsi masinu a nebudete nadavat jak je to na ho*** hra.
-
Pravidla scény vám asi nic neříkají? Džejdýhoho grupa byla první!
-
-
Recenze na Eurogameru je nuked!
-
-
ze Skyrimu jsem nepříjemně rozladěn.1:konzolová grafika 2:konzolové ovládání 3:ještě že jsem si hru nekoupil jak jsem plánoval.
-
-
No právě, nechápu, jak to tady můžou místní borci (rozuměj protřelí hráči s patentem na objektivní názor) obhajovat...
Konzolovitost a přiblblý český překlad bijou do očí už ze screenů v recenzi, k tomu ty souboje jak kdyby to někdo vymodeloval a nasnímal s pomocí plastelíny (stejně jak u oblivionu, obojí viz youtube gameplay videa). :-D Ale ne - najednou je konzolový vzhled a ovládání hrozně cool. *5* -
-
Ono by bylo divný kdyby se hra líbila kompletně všem, nicméně navážení do těch které hra vzala znevažuje hlavně tvůj názor. *3*
-
-
Kdybych si měl dělat něco z toho, že jsem byl někým nebo něčím zde na games.cz znevážen, moc dlouho by to mé trollerské řemeslo nevydrželo... Já však nejsem žádný přizdisráč! *5*
-
-
No to máš zrovna štěstí že tvý povolání tě z toho omlouvá, my obyčejní smrtelníci musíme sekat dobrotu aby ty naše příspěvky za něco stály. *1*
-
-
tak já hraju Elder scrolls od prvního dílu...a pětka je prostě uplně jiná.To myslím po negativních stránkách.
-
-
naopak, petka ma konecne zase atmosferu Areny a Daggerfallu...to jsem u Morrorwindu ani Oblivionu nenasel
-
Minimálne bugov má menej ako daggerfall. A niektoré sú celkom vtipné, taký lietajúci mamut, to je niečo.
Ale keď som s charakterom spadol do diery v zemi, ktorá tam nebola, to už mi také vtipné neprišlo. Imo vždy lepšie ako daggerfall, kde každý výstup/zostup po schodoch so sebou niesol riziko prepadu mimo dungeon - a to tam boli ešte špeciálne killer schody, ktoré mali "+50% šancu na vypadnutie z dungeonu." *1* *1* -
-
jj Daggergall ten byl v tomhle vybroušenej *1*
-
-
-
-
-
-
Ja hraju redgarda valecnika(vseumela:) ) a taky si nemuzu stezovat..
-
-
Všechny postavy jsou dobré, jde o to využít u každé její potenciál na plno :) Ve Skyrim muzes i s jinak mágovým elfem sekat mecem hlavy a to bez problemu :)
-
-
jako u Deus Ex obsahuje půlka recenze kecy o ničem, chyby a designérské kiksy jsou zamlčeny a hle, další desítka je na světa *6*
-
-
a cetls to vubec? vzdyt tam dost ruznych chyb zcela konkretne vypisuje tak jake zamlcovani... *7*
-
-
Hra je užasná (na Morrowind ale nemá).Co mne mrzí :opět neni levitace,já jedu na koni a snad krom jednoho šlechtice nikdo,chybí mně možnost dopravovat se loděma,AI koně a spolubojobvníka je na překážku,řev nemá patřičnej učinek,nejde zavolat kůň(nebo jsem na to nepřišel?).No jsem tak v půlce snad už mne nic jiného štvát nebude.
-
-
Jj, vzpomínám. ;) Ta levitace měla něco do sebe a ty věže mágů, kam se jinak nedalo dostat, nebo ten zaseklej meteor ;) taky. Jinak nechci kecat, ale mám dojem že aspoň waterwalking sem zahlíd, mám dojem že mám jeden lektvar v báglu. Určitě tam mám ale dejchání pod vodou. Jinak ale myslím, že na Morrowind má. Zahrál sem si před 14 dny schválně celej úvod až Balmory, užil sem si to jak .... ;) ale tohle si teď užívám víc. Rozhodně o moc víc. Jednak určitě tim, že to tu neznám a nevyznám se v krajině a druhák ty autom. generovaný q, který potkám po cestě při procházení nebo projíždění, mi každou výpravu tak natáhnou, že po 50 hodinách čistýho hraní, jsem možná tak v půlce hry, ale spíš tipuju tak ve třetině ;) Podotýkám, že swift travel ale používám, jen když sem overload, tak velezu z dungu, swiftnu domu, vprazdnim a swiftnu zpět. Jinak se furt courám krajinou :D
-
-
jo a nejdou dělat vlastní kouzla jako v Oblivionu... *9*
-
Uvidíme jsem tak v půlce.Zkrátka mne něco na tomhle i když užasném světě něco chybí.Ale i tak jsem pohlcen.
-
-
-
Grafika mi nevadí a na AI sem zvyklej z jiných kousků od Bethesty ale ty meny sou fakt nedomyšlený a vadí mi z celý hry (až na absenci spellmakingu) nejvíc.
-
-
Tobe nevadi grafika? No to jsme radi. Vazne to vsichni hraji na PC 286,ze jim nejkrasnejsi ''freeform'' RPG poslednich let pripada osklive?
-
-
njn asi na konzolich nebo na nejakych starych PC, protoze co to hraju, tak se musim kazdou chvili zastavit a kochat nadhernymi pohledy jak na krajinu, tak na nadherna mesta. To ze jsou nektere interiery slabsi, nebo nektery dungeon je podobny predeslemu hre opravdu odpustim, protoze me vzdycky velice brzy odmeni nejakou prekrasnou scenerii
-
Řekl bych že i Fallout 3 a Risen vypadal líp. To opakování textur tu opravdu bije do očí. Mají pár povedených efektů jako mlha kolem hor a sněžné jazyky. Taky mají moc hezky nadesignované zbraně a zbroje, ale jinak je Skyrim graficky hodně zastaralý
-
-
O Risenu se da uvazovat,kazdemu se libi trochu jiny styl grafiky. Tedy kdyz prehlidnu fakt,ze Risen neni tak zcela otevreny svet. Ale Fallout 3? To ma byt vtip? V dobe sveho vydani uz nebyl nic extra. To uz Fallout:New Vegas vypadal o trochu lepe.
-
-
Risen je otevřený, ale asi tak 4x menší než skyrim. Autorům se už od prvního Gothicu dařilo vytvoření světa který je velký tak akorát. Je dost velký na to aby v něm bylo co objevovat, ale ne tak velký aby to hráče od objevování odradilo. Risen má díky své menší rozloze lokace mnohem detailněji zpracované a navíc mají zajímavou strukturu. Každý metr krajiny je ruční práce.
U her od Bethesdy je vidět, že základní krajina je vytlačená v nějakém editoru a pozázená skalkami a stromy. Ale je fakt že některé scenérie tam jsou taky povedené.
Fallout 3 byl taky už v té době zastaralý, ale je na něm vidět, že si dali záležet, aby krajina přesto vypadal dobře. Například tilovaných textur jsem si tam všiml o dost méně než ve Skyrimu. -
-
Skyrim mi co se krajiny tyce pripada krasny a propracovany. U Morrowindu a Oblivionu ale souhlasim.
Risen(a vubec serii Gothic) jsem nikdy nepovazoval za opravdu otevreny svet. Bavil jsem se u nich ale vzdy od pulky hry(vyjimaje Gothic 1) jsem se uz do hrani musel nutit.
Bethesda jedina dela hry skutecne otevrene a dost velike na prozkoumavani,at uz je to serie TES nebo Fallout 3. Vlastne jeste je tu skvely Fallout:New Vegas od Obsidianu,ktery Fallout 3 prevalcoval ve vsech smerech,ale krome teto vyjimky je to proste jen Bethesda.
-
-
-
-
-