Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - recenze
16.11.2011 | Lukáš Grygar
1144 příspěvků
-
SK: Argument typu že v reálu by to taky bolelo moc nefunguje. Koneckonců hra je plná prvků hodně vzdálených od reality. Například když do někoho praštim dvouručným kladivem, tak by asi už nestál.
-
-
na poslední skyrim výpravě se mi podařilo ukořistit lebku jednoho trollíka, až jí budu dávat v chajdě na poličku, budu myslet na tebe Mallethee, pá pá
-
-
XD
Tak k té lebce ti gratuluju.
Já sem ale nepíšu abych tu Trolloval a Skyrim shazoval. Je to dobrá hra, ale přechválená do nebes. 10/10 si prostě nezaslouží
-
-
a ty mas nejaky argument pro to, ze kdyz vykryjes neci uder stitem, ze te to nema zranit vubec ? nebo je tim argumentem jen tvuj osobni nazor, ze by to tak proste bylo lepsi ?
-
-
Úder který vykryju by neměl zraňovat, protože je to lepší pro gameplay. Když stojím proti nepříteli se zbraní, nemám už moc HP protože jsem právě zabíjel jeho kolegy a on na mě zaútočí co mám udělat?
Tím nechci říct že blok má být všemocný resp. že by stačilo stát v krytu a nic by se mi nemohlo stát. Pokud by ale krytí i normální útoky žraly staminu a ta se o něco rychleji doplňovala, tak už by ten systém fungoval o poznání lépe. -
-
no vidis a v Bethesde si nejspis rekli, ze lepsi pro gameplay bude, kdyz i blok ubere nejake to HP...jinak Skyrim je super prave tema moznostma ktere nabizi, takze pokud se ptas co delat tak muzes pouzit lecici kouzlo, muzes vypit lektvar a to ne jenom na leceni, ale treba neviditelnosti, aby jsi v klidu odesel, ikdyz jsi bojovnik, tak porad muzes pouzit ,,draci rev,, napriklad na zmrazeni nepritele....proste muzes udelat cokoli, jen si prosimte nestezuj, ze pri blokovani ti uberou cast HP.
-
Ideální by bylo kdy zde byly zásahové zóny.Pak by záleželo na tvaru štítu a postavení bojovníka.Hlavně by konečně záleželo na mušce a ne na skillech. Skill typu žádné poškození od štítů atd to teda perly :)
No bohužel to zde není tak to řeší skillama.Některé skilly mne také příjdou UBER :) I když mne více vadí to,že každý může mít skoro vše.Tedy i kouzla vysoké úrovně když na to má manu.Není nad bojovníka s magickým armorem a summonm, tomu se nic nevyrovná :) -
btw. tvoje varianta se staminou... stamina je to první co ti obvykle při boji ve skyrimu dojde.. hrál si to vůbec??
-
-
Hrál a ještě pořád skyrim hraju. Pokud zběsile nesekáš power útoky, tak máš staminy dost. To taky dost nechápu proč normální útoky staminu nežerou.
-
-
zajdi si třeba na kick-box, dej si sparing třeba s šesti lidma za sebou a pak nám napiš, jak ti s tím posledním, po tom co jsi byl načatej od těch předchozích, fungovalo krytí...
gameplay je lepší tak jak tam je... vyvolává to pocit, nes*r se do skupiny více protivníků, nemusí ti stačit "dech"... pokud by kryt fungoval 100% byla by z toho při boji ve skupině fraška alá assassin creed... děkuji ti, nechci *11* -
-
Jasně nes*r se do skupiny protivníků stojících v koridoru dungeonu s kterýho není cesta zpět. To pak moc možností nemám.
Kvalitní real-time soubojový systém má fungovat tak že když stojím proti nepříteli (nebo nepřátelům) a neumim to, tak mě zruší během chvilky. Pokud to ale umim a mám ten systém naskillovanej, tak ty nepřítele zlikviduju bez toho aby se mě dotkli. Tak to funguje třeba v Risen nebo Demons Souls.
Assassins Creed je úplně něco jiného. -
Proč kick-box? Co ten má společného s šermem? V šermu je výsledkem správně provedeného krytu nikoliv menší, nýbrž žádné zranění.
A proč by možnost efektivního krytí měla vést k frašce typu assassins creed? Vím o spoustě rpg her které dokazují že nevede. -
-
2TBF > A k těm videím - takhle to vypadá v neřízené konfrontaci s klackama.
1) Železo se chová úplně jinak (opravdu nesrovnatelně) než tyč.
2) Málo kdo si řekne těch pár rán mečem snesu (s pořádným brněním a trochou štěstí by mohl - spolehni se na štěstí když jde o kejhák), na čemž v tom co jsem viděl všichni postavili svou taktiku... -
2TBF > Gothic (trojka s comunity patchem), Risen, Zaklínač 2 (tam sice myslím bez patřičné dovednosti skrze kryt zranění proniká ale v nepatrné míře).
A o šermu mě nepoučuj - věnoval jsem se mu. Jsou údery které lépe nekrýt (silný úder sekerou) a které se (bez štítu) moc krýt nedají (řemdich), ale pokud protivník kryt prorazí, šlo bez debat o chybě provedený kryt. -
jen proto, že na full-contact seženeš sparinga snadněji v boxu než v šermu.
správně provedený kryt v šermu.. bla bla... najdi si na youtube "dog brothers gathering" ať víš jak to lítá v neřízené konfrontaci.
nahoď seznam těch her...
-
-
-
-
-
-
2gimli - máš pravdu hru jsem nehrál ale taky ji nijak neodcuzuju. Akorát mě bavil atmosférou víc Fallout než běhání po lese s lukem a nahánět dráčky:). Ta atmosféra mě nějak nebere ale hra ta může být skvělá. Prostě mě zatím nebere.
-
Tak mi to nedalo a zkusil jsem jeste jednou to dychani pod vodou. A mate pravdu. Opravdu se topim. Ale je to po tak dlouhe dobe,ze jsem to nepoznal ani po 40 hodinach hrani a stovkach potapeni a hledani ruznych truhel pod vodou. Jinymi slovy-jako by to ani nebylo. Je to neco podobneho jako pasti. Jsou v teto hre jen pro smich.
-
cau vsichni jak mam sakra v guestu zubatá koruna otevřít ty mřížové dveře dvere uz jsem udělal všechno *16*
-
Ja si myslím že skyrim je iný ako oblivion. Oblivion aj gothic 3 v roku 2006 boli grafické skoky proste posunuli tu ostrosť textúr z hľadiska sveta aj jeho umeleckosti boli generované ,na rýchlo robené na kvantitu. Skyrim je iný prípad to už je jedno že grafiku ma strednú a svet veľmi pekne urobený myslím že sami hovorili že po prvý krát to urobia ručne vzali si to za srdce a je to aj vidieť.
-
dotaz,
kdyz chci pouzit nejake revy, napise mi to, ze se odemykaji pomoci draci duse, jak ty draci duse ziskat? je potreba k tomu nejaky soul gem? jinak draku jsem uz zabil asi 10 nic mi to ale neodemklo... dik -
-
Každý řev se musíš naučit tak, že na něj "použiješ" jednu z duší. V záložce řevů si najedeš na nenaučený řev a pomocí nějaké klávesy na něj použiješ dračí duši a tím se ho naučíš. Ta klávesa je napsaná ve spodní liště nabídky kouzel. Dračí duše absorbuješ automaticky, žádný soul gem třeba není.
-
-
dik moc
-
-
-
Hra je to opravdu skvělá, ale co mi na ní nejvíc štve je levelovací systém. Prostě ten se mi líbí mnohem víc v Gothicu - tedy XP za questy i za zabíjení. Ve Skyrimu se leveluje jen levelováním dovedností. Nejlepší by podle mě bylo to zkombinovat.
A navíc level scaling ve hře pořád přetrvává, i když už není tak vidět jako v Oblivionu. -
-
Celá série měla tento systém vývoje postavy (skrze dovedností). Kdyby to Bethesda chtěla pozměnit (třeba na EXP systém), pevně věřím, že by fanouškovská komunita prskala, a já s ní :-)
-
-
Česká videorecenze
http://www.youtube.com/watch?v=oMpZXeZYUrY -
Zdravím mám malej problém, týká se hlavní linie. přečtu na Jícnu světa svitek předků a přenesu se do míst a do doby kdy se chytali bojovat proti alduinovi ale Alduinprosgte neprileti nevite nekdo co s tim?? diky moc
-
-
Ten překlad mě nikdy nepřestane fascinovat.
Ono mu to chvíli trvá, jak dlouho jsi čekal? -
-
Asi tak pul hodiny pořád tam stáli se zbraní v ruce a já se mohl otáčet dokolečka a ten alduin pořád nechtěl přiletět
-
-
Na to by teoreticky mohlo pomoct napsat do konzole (po uložení hry, pro jistotu)
"setstage mq206 70" na naučení se .....výkřiku??? Prostě Shoutu potřebného k postupu
"setstage mq206 100" Ke skončení výpravy do minulosti -
-
ja to hraju na PC, mam normlne npsat "setstage mq206 70" mam to tam napast behem ty vypravy do minulosti??
-
-
Jistěže na PC, konzole příkazovou konzoli nemají.
Zmáčknout ~ , tím se zobrazí kozole (příkazový řádek) . Tam to psát. A možná nejdřív první, pak konzoli vypnout a zas zapnout, aby si hra všimla, že se něco stalo.
-
-
-
-
-
-
Já jsem se chtěl zeptat, nakolik je zvýšená hw náročnost oproti Oblivionu... Oblivion jsem po vydání rozběhal na plné detaily bez trhání, tak jestli mám u tohohle nějakou naději, když jsem od té doby comp neupgradoval. *1*
-
-
http://extrahardware.cnews.cz/tes-the-elder-scrolls-5-skyrim-test-vykonu-grafickych-karet-kvalita-obrazu-srovnani-vykonu-geforce-radeon-nastaveni-detailu
http://extrahardware.cnews.cz/the-elder-scrolls-v-5-skyrim-vliv-nastaveni-detailu-na-vykon-kvalitu-obrazu -
Okej, díky za rady.
-
Tajemství je v rozlišení obrazovky. Pokud máš 19ku monitor 1280x1024 a jel ti na tom Oblivion naplno, pojede ti Skyrim na storpocent na Vysoké detaily a možná i na Ultra. Náročnost Skyrimu se odvíjí hlavně od rozlišení obrazovky. Všechny ostatní featury dělají velmi malé rozdíly v FPS. Pokud už máš ke starému kompu nějakou 22-24ku a full hd rozlišení pojedeš asi na prostředek nebo na minimum, ale velký rozdíly nespatříš. Za staré konzole bohužel trochu platíme daň. Jinak dobrý článek tady: http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/22525-the-elder-scrolls-v-skyrim-vzniklo-dokonale-rpg?start=2
-
spis zalezi na jakych detailech to chces hrat...da se tam osekat spousta veci
-
-
Tak já rozhodně nejsem nějaký grafický guru... oželím toho spoustu, mou oblíbenou hrou je pořád Might&Magic VI. *3*
-
-