Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pri TES treba byt trpezlivy a pockat si co vytvori modderska komunita.
    oblivion bol sice ok, ale paradne som si ho uzil az s cca 100 modifikaciami (proste je to po hratelnostnej stranke uplne ina hra).. takisto skyrim ujde, ale pockam si hlavne na UI overhaul, pretoze toto je riadne konzoloidne (na konzolach sa to hra asi fajne, ale na pc je to utrpenie)..
    bethesdu treba hlavne pochvalit, ze hracom umozni vytvarat a menit obsah hry *4*
  • Co si myslíte o lokalizaci? Povedla se čeština? Zajímal by mě váš názor. Lokalizaci Skyrima jsem jsem testoval už asi šest týdnů před vydáním a musel jsem se hodně přemlouvat, abych na fórech nespoiloval, jak moc dobrý to je. :) Jen tak pro zajímavost: za těch šest týdnů jsem nahrál 120 hodin, 37 level - Battle mage. Také mě hodně překvapilo, že beta byla o hodně stabilnější než finální verze. Děkuju za vaše názory.
    • cestina nic moc podle me, ale je tam obrovska tuna textu, takze holt nejaka ta chybicka se asi objevit musi..spis ak prumer no...porad trpi na ty nedostatky, kdy toprekladaji lidi, kteri nejspis nikdy zadnou hru nehrali
      • To me zajima, rekni mi, jak ty osobne poznas spatny preklad od dobreho (nejlepe s priklady) a jak jsi poznal ze prekladatele nehrali zadne hry? :D
  • Lidičky, ted nemam čas, ale pozdeji to sepisu... Vysvetlim vam, co je zakladem boje ve skyrimu, proč jste za buzíky co nevykrejou ani šlupku palcatem od maga... vynecham z toho magii a cele to opřu o jakysi přeneseny realny zaklad, o ktery se skyrim celekem překvapivě snaží (ne ani začatečníci v šermu, mily Lote, to nechapou, jak je vidět)... Takže vydržet a čekat na spasitele! :)
    • tak nic nebude, spasitel začal chlastat dneska večer a čumí po holkách co jsou 10/10:)
      navíc dostal mínuska a to je hrozně demotivující, tse tse...
      2 mMalleth: jseš tu za trola, a nebo tě nejde chápat, alnébrž skáčeš z jedné věci na druhou a zdánlivě si nevšímáš a nebereš v potaz odpovědi, které jsou tak říkajíc prímo "k věci"
      2 Lot: napsl si mi, že tě nemám poučovat o šermu... i tak to ještě krátce zkusím, ale za víc možná nestojíš... vole, kdo tě učil, že krýt jakýkoliv úder v boji a stát při tom nohama na místě je správně? vždycky pryč od úderu, neexistuje kryt, který by fungoval, když stojíš na místě, nikde a nikdy.. i kdyby ti ten kryt jako že fungoval a nezasahl, tak další kombinace úderů tě rozmlátí, to už pak nejde stíhat... ty kluci na videu od psího bratrstva maj xx-let zkušenost (oproti tobě) a ne že to tak dělaj shválně, že si to nechávaj dopadat, ty prostě nestíhaj.. a teď glo glo glo
      Tanky Boří Frontu *2*
      • Prosím, nauč se číst. Umíš-li to, přečti si znovu, pozorně, co jsem psal a nevkládej mi do úst něco co jsem nenapsal. Kde jsem psal něco o tom že má smysl se pokoušet vykrýt cokoliv? Nebo o tom, že se má během krytu stát nemáš hýbat?

Ti zkušení týpci od psího bratrstva mají zkušenosti se železem? Předpokládám že máš představu jak moc se liší boj s krátkou tyčí od kovových zbraní. Ilustrovat zrovna na nich jak vypadá šerm nepovažuji za šťastnou volbu.

A jak víš kolik mám let zkušeností? Pro tvou informaci něco přes 3 roky německá škola, 13. století - ale nevěnoval jsem se tomu nijak intenzivně. Takže se rád nechám poučit - pokud budeš pro změnu reagovat na něco co jsem napsal a nevkládat mi do úst kraviny. Čemu se věnuješ ty?

A mimo jiné - oslovení vole toleruji u kamarádů. My se známe?
        • a hele, najednou z "nepoučuj mě" je "se rád nechám pučit".. no už se stalo, hned od začátku, ale mohl jsem se na to klidně vykašlat... tak nějak mi šlo o "přesah" téhle diskuze, nad rámec hry skyrim, jinak jsem se tu mohl dohadovat s debílkama jako je trol.diskuzní
          srry za to familiární vole, tak kamarádi asi nebudeme.. nemám sílu znovu číst co jsi napsal a snažit se v tom hledat nějaký jiný smysl, jestli jsem se teda netrefil... takže stay sharp pič*, a dobrou noc, to není smířlivý tón *3*
          • Z nepoučuj mě se stalo pouč mě poté, co se z jakéhosi týpka v diskuzi o němž jsem předpokládal že meč v ruce v životě nedržel stal týpek co se tváří že je zkušený šermíř...

Ale nijak poučen se tedy necítím.
      • Vazne to po tobe nekdo cetl? Ja to po prvni vete vzdal...
        • srdečně jedno
  • Ahoj, na jaké detaily mi to pojede na tomhle pc? Win Xp, ATI Radeon Hd 3800, RAM 2GB, Amd Phenom Triple-core Processor 2,1 GHz.
    • Určitě když jsem to rozchodil na svém dvoujádru a stařičké gt8800... *3*
    • Inquisitor
      Minimálně na střední určitě. Tahle hra je dost nenáročná.
    • No grafika asi bude hodně kulhat ale nevim počkej si na nějakého zdejšího PC "profíka".
  • BTW Jeden z rozhovorů co mne rozesmál byl v Bílém Průsmyku, kdy po zabití draka mi oznamovali že se budou muset připravit na útok draka... A to udělat zásoby vody. Město který v podstatě stojí na prameni a všude je voda *1*
  • 10/10 to proste nemuze dostat uz jen z toho jak je to zabugovane a v nekterych vecech trapne, proste 10/10 je dokonala bezchybna hra, coz Skyrim neni ani nahodou, by to mel recenzovat nekdo vice soudnejsi
    • Sorry, ale si kkt. Takéto príspevky sa objavujú všade, kde nejaká hra dostala absolútne hodnotenie.

Inteligentný človek si však uvedomí niekoľko vecí.

Za prvé, hodnotenie je tu len po celých číslach, takže pokiaľ by recenzent chcel dať napr. 9,5/10, mal by dať 10/10, tzn. 10/10 zďaleka nemusí byť dokonalá hra.

Za druhé, vytvoriť "dokonalú" hru nie je v praxi možné, zvlášť, keď sa jedná o tak komplexný žáner, ako je RPG.

A konečne za tretie, nikto ti nebráni napísať vlastnú úžívateľskú recenziu, kde si tú hru môžeš zdrbať, ako len chceš. Imho ale tvoje bludy nikto čítať nebude *2*
      • tvá reakce se mi nelíbí - hrubá a bez většího doteku intelektu. Uvědom si jednu věc a to, že pokud má mít hra absolutní hodnocení, musí se vyvarovat některých základních chyb. Takovou chybou jsou třeba i špatné textury - moc dobře vím, že udělat textury není obtížné, takže nechápu, proč takhle ujeli. Snad kvůli konzolím. Nevím. Kdyby skyrim měl textury na úrovni dnešních her, snad by si i tu destíku zasloužil. Další nedodělky totiž považju spíše za drobností. Každopádně jsem už dlouho nehrál hru, která by byla tak blízko k absolutnímu hodnocení. To musím přiznat.
      • Kua, hneď ma dvaja predbehli *1*
    • Mechwarrior_bw
      - čo to je dokonale bezchybná hra ? niečo take z princípu neexistuje a nemôže existovať.
      - bugy sa budú časom odstraňovať a hra vyladovať modmy.
      - a to že dostal 10 neznamená presne 10z10 ale kludne 9,6 z 10.
    • dokonalá bezchybná hra neexistuje a nikdy existovat nebude. V rámci komporomisů je tato hra 10/10 už jen pro svojí rozsáhlost a propracovanost. PS: všichni brečej u zabugovanosti a já jsem po cca. 50 hodinách hraní na ani jeden významný nepřišel
  • A k recenzi: Podle mě je až příliš nekritická. Skyrim je výborná hra, která mě fakt chytla a pustí mě až za hodně dlouho, ale na absolutní hodnocení prostě nemá. Proč? 1. Nekvalitní textury. 2. Chyby v animacích. 3. Menší nedodělky. 10/10 by se mělo dávat jen opravdu vybroušeným hrám - skyrimu tak za pár měsíců třeba.

To jen tak mimochodem. *3*

Ale já vím, buďme rádi za tohle, když nám tvůrci her často podstrkují úplné nehratelné smetí - skyrim se dá aspoň bez větších problémů hrát od začátku a ještě jsem nenarazil na bug, který by mi zabránil pokračovat dále (jak je zcela běžné v jiných podobných hrách). Ale 10/10 je fakt moc.
    • Miroo_CZ
      Já souhlasím tohle je prostě 9 jak z učebnice, ale na 10 to není..!
    • dokonala hra nikdy nebyla a nikdy nebude. kdyz si nezaslouzi 10ku skyrim tak uz nic
      • Half life 2 byla jasně desítková hra například
      • witcher 2
      • však skyrim je dokonalosti nejblíže... kdyby takové hodnocení měla dostat jediná hra, dal bych tu desítku skyrimu.

ale nechci se tu dohadovat o povaze dokonalosti *1*
  • 10/10 ? . takhle si teda dokonalou hru nepředstavuji :). Neříkám, že je špatná, ale to vám nevadí hnusný ui, milión bugů a brutálně lineárni dungeony ? poslední jmenované mě na té hře nejvíc štve. Dostanete quest, projdete 2 patra nějaké kobky. Vždy de jít jen rovně, až na pár vyjímek a na konec se objeví dveře na začátek. Žádné rozlehlé podzemní systém , chrámy,atd... Žádné challenge v řešení hádanek. Kdyby zamakali stejne dobře na interiérech, jako na exteriérech tak by to bylo gut, ale tohle nespravý ani módy. Vůbec se nedivím lidem co nato nadávají a dávají 0/10.
    • Mechwarrior_bw
      súhlas, zatial som síce len na začiatku ale takisto mi to vadí, chýbajú mi rozsiahle podzemné systémy z tes4, síce boli generické ale nádherné a mnohé boli parádne rozvetvené. Ale zatial je asi skoro hodnotiť.

ale exteriéry sú v Skyrim luxusné (návrhom) na niečo také som sa tešíl už dávno... osobne mi zimné prostredie vyhovuje najviac.
    • A ty dungeony jsou prave oproti drivejsim Elder Scrolls snad nejrozmanitejsi. A hadanky se vratily oproti Oblivionu, kde snad nebyly skoro zadny? Jestli si dobre pamatuju?
      • Mechwarrior_bw
        puzzle v oblivione samozrejme boli...
    • Milion bugu? Ale no tak. Kazdy kdo hral jakykoli předchozí Elder Scrolls hned po vydani, tak ti rekne, ze Skyrim je az neuveritelne vychytanej. A to si vem, jak vypadaly po vydani takovy hry jako Gothic. Jeste jsem snad nevidel takhle rozlehly RPGcko jako Skyrim, aby bylo hned tak odladeny. Jasne ze tam jsou chyby, ale oproti tomu, co se normalne vydava, je to zazrak.
      • já to nesrovnávám z žádnou hrou. to je má reakce na 10/10 :p. Samozřejmě nečekám, že to bude bez bugu, ale 10/10 pro mě znamená něco co fakt nemá chybu a nedal bych to ani pro mě nejlepším hrám. Bohužel posledních pár let to tak neplatí. Jinak hra je to v celku dobrá.
        • já to nesrovnávám S :)
  • Dosti se divím všem bláznům, co zbožňovali Oblivion, hlavně asi za "hezkou" grafiku....ten ani mody nezachránily, sám bych mu dal tak 5/10(0)...ale Skyrim, to je Best Of Free-RPG....to nejlepší z Gothicu, Risenu, Falloutu ( spíš NV než průšvihu "3" ), Two Worlds......propracovanost jak u BG2 ( která tky měla pár chybek, přiznejme si), snad jen tu chybí nějaké ty unikátní zbraně s vlastním příběhem a nějací ti zábavněpošahaní parťáci.....ale to už bych asi chtěl mnoho....:)
    • Pravda, taky jsem si pri hrani Skyrimu vzpomnel na F:New Vegas a doslo mi,ze ve Skyrimu me bavi prolezat kazdy kout mapy uplne stejne jako ve F:NV (Fallout 3 letel z disku po par hodinach).
      Uprimne doufam,ze Fallout 4 bude delat Obsidian a nebude horsi nez New Vegas (tentokrat by mohli pridat nejake to velke poborene mesto k pruzkumu).
  • Po vyskusani na neostro, som sa rozhodol nekupovat hned, ale pockat az na GOTY. Po roku updatov, ovladacov, DLCok a modov to moze byt jedine lepsie :) Dufam ze GOTY New Vegas bude v dohladnej dobe, inac to cakanie nemusim zvladnut :(
    • necakaj, hraj! *3* *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit