Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Malleth
    Nemůžu se zbavit dojmu že Beděžda se soustřeďuje mnohem víc na množství obsahu než na kvalitu zážitku. Vždyť systém ať jde o pohyb, souboje či AI se prakticky nezlepšil od Oblivionu. A rozhodně se nedá říct že by na něm nebylo co vylepšovat. Je to velká škoda. Pak by to mohlo být opravdu RPG roku. V tomhle směru by se mohli učit od Piranhy či From Software.
    • Pohyby a souboje jsou tam úplně jiný, než v Oblivionu, sice nevím, co to hraješ, ale Skyrim to nebude :X
      • Malleth
        Pravda, postava už při diagonální chůzi neklouže po zemi a dali postavě nový animace soubojů ale systém jako takový má snad všechny nedostatky co byly v Oblivionu. Souboje nablízko jsou jen o tom kdo umlátí toho druhého dřív. Je tam minimum prostředků k taktizování. Útok, silný útok, prakticky nepoužitelný blok a občas nějaké zařvání. Dost tu chybí třeba úhyb a hlavně target lock
        • mě se přístup k fightingu ve skyrimu líbí (jasně, přidej target-lock, uskakování a máš Witcher 2... nic proti, v aréně jsem strávil týdny )
          "kdo umlátí toho druhého dřív" je matra všech soubojů i v reálu *4*
          taktizování.. hraju na master obtížnost a hra mě nutí hledat odlišnou taktiku, dle typů protivníků. Nutí mě používat svitky, kouzla, odstřelování z dálky, útoky ze skrytu, ve skupinách likvidovat nejdřív nebezpečný čáryfuky, lákat silnější nepřátele do pastí nebo si sehánět lepší vybavení... jsem zatím jen na začátku, jestli to takhle půjde dál... *14*
          • Malleth
            Lepší fantasy RPG tu rozhodně je: Dark Souls. Na té hře je vidět že autoři vědí co dělají. Hra je rozsáhlá a zároveň propracovaná. Desítky úžásných, nápaditých bossů a souboje nejen s nimi jsou nejlepší v žánru. O level designu ani nemluvim
            • No vidis a proto treba pro me neni DS vic nez Skyrim. To ze jsou TES klasicke proflakle fantasy s hrdinou co zachranuje svet je uz tak neco jako tradice, ktera k tehle serii proste patri.
            • Malleth
              SK: Příběh je v Dark Souls poměrně vedlejší záležitost. Ta hra je hlavně o atmosféře. Pokud jsem ho dobře pochopil, tak ta zápletka je tom že po velké válce s Draky začali mrtvý ožívat. Hráč je jeden z těch nemrtvých a jeho cílem je najít večný pokoj.
              V Demons Souls byl lepší příběh.
              Na příběhu Skyrimu mě nejvíc štve, že se celý svět točí kolem tebe. Díky tomu hra působí dost najivně a nepřirozeně.
            • jaka ze je v Dark Souls ta pribehova linie ?
            • Malleth
              Ihamitsu: Nikdo tu nemluvil o nejlepším RPG na PC, ale RPG obecně.
            • ale Dark Souls je jen pro PSX ... tudíž pro PC hráče je takovéto srovnání zcela bezpředmětné.
          • Malleth
            Tak používání svitků a kouzel zrovna neholduju. Hraju za Orka (kteří tu vypadají hodně dobře) a specializuju se na boj zblízka.

Nepovažuju za dobrý realtime soubojový systém, když se téměř nedá vyhrát bez toho aby mě někdo ubral životy i když člověk neudělál chybu.

Chápu že je to pořád RPG a statistiky tu musí hrát nějakou roli. Ty by ale měli ovliňovat spíš vstupní veličiny jako počet životů, síla útoku nebo schopnosti a ne to jestli mi nepřítel ubere zdraví když mu ten úder fyzicky vykryju.
            • Malleth
              SK: A hrál si vůbec Demons Souls nebo Dark Souls?
            • NAB: tak ted kdyz jsem zjistil ze jsou tam takhle knizky tak si to msuim okamzite zapařit ze to az takhle detailni sem nečekal
              tednel rok je dobrý na hry
            • aha, vadí ti, že vykrývání ubírá zdraví... vysvětlení jsem našel přímo ve skyrimu, v jedné vesnici v horské rozsedlině jsem vlezl do kasáren legie a ukradl jim z knihovny příručku s podtitulem "face-to-face fighting, jak na to"... autor, starý legionář válečník v ní nabádá:
              blok je základ, nejdřív obrana pak útok a i když blok bolí, bolí míň než chytit úder na plno. Takže blok pak pořádná pecka a dodělat odkrytého protivníka (doslova tam píše, neboj se ho zmasakrovat, když padne na zem, to je válka *4* ). K používání úkroků pak nabádá ve chvílích, kdy se nepřítel napřáhne na silný úder...
              takže odpověď na tvůj problém, kryt bolí míň než to chytit bez něj, ale přesto bolí, proto ti ubírá zdraví.... užij si tu hru, lepčí fantasy RPG momentálně není *3*
            • No tak snad mas blok, ktery teda urcite nepouzitelny neni...jenze je to skill jako kazdy druhy, ktery je potreba natrenovat a dat do nej perky. A jestli stitem vykryvas utoky obourucakem, tak se nediv ze to boli, ono by to totiz sakra bolelo i v realu
  • Pani, kto mi poradi?
    Som upir a mam sa stretnut s Faliomom z Morthalu aby mi pomohol sa toho zbavit. Problem je v tom, ze kde sa ukazem, vsade na mna vsetci utocia, prave preto, ze som upir. Ako sa vyliecim, alebo ako sa k nemu dostanem?
    Vdaka za kazdu radu, fakt som v koncoch *13*
    • http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Vampirism_(Skyrim)#Curing_Vampirism

zkracene ... lidi na tebe zacnou utocit az kdyz jsi ve 4. nejvyssi fazi vampirismu...cim dele jsi bez vysati krve, tim vyssi faze nastava...kdyz nechces aby na tebe utocili lidi, musis se na nekom nakrmit...pak klesnes na 1. fazi. V tom odkazu je i navod jak vampirism vylecit
      • miroV (anonym)

Tak uz som to vzdal. Hram od zaciatku, ale kupodivu vobec mi to nevadi. Davam si vacsi pozor a viac si to uzivam.
        Taketo hry /aj ked ich moc nehravam/ ma vzdy facsinovali. Hlavne ta mystika a tajomno. Nasadim sluchatka a som v inom svete v inom zivote... Pre mna to je nieco uzasne.
        A na margo nejakeho prispevku ohladne veku. Ja mam 46 a maximalne si to uzivam. Urcite je to kvalitnejsi zazitok, ako napr. sediet v krcme pri pive a bavit sa o politike alebo futbale a ,,mlatit prazdnu slamu,,.
        A vdaka za snahu pomoct *3* .

sorry, ze som to vrazil aj tam kde som nemal
    • Ano lečba musí proběhnout do 72 hodin od nakažení. Pak už ti nikdo nepomuže a každej kdo tě uvidí půjde po tobě(krom parťáka)I já se nakazil a musel jsem se vrátit dost dozadu abych se vyléčil ve svatyni.V Oblivionu být upír bylo dobrý ,tady je to dost těžké a nehratelné na nižší urovni.
    • muze se z vlkodlaka stat upir?
      • MrSanta
        Typnu si že ne. Upírství je vlastně nemoc a vlkodlak má na nemoci imunitu.
    • no v Oblivionu se slo vylecit pomoci myslim celkem sloziteho Q, ve Skyrimu nevim. Ale je fakt, ze je divne, ze poznaji ze jsi upir...bezne ve hre se setkavas s NPC ktere jsou upiry, ale neni to na nich na prvni pohled patrne a nikdo na ne neutoci.
    • rhomola
      Upíry skoro nikdy nehraju, ale někde sem na fŕech zahlíd, že když budeš čerstvě napitej krve (někoho chvíli před tim vysaješ), nevypadáš jako příšera a lidi na tobě nepoznaj že seš upír. Ale nevim, bez záruky.
      • Skusil som , nepomohlo. Som v tychto hrach pomerne neskuseny a ani vlastne neviem, kedy sa som sa stal upirom, alebo si to uz nepamatam. No asi to budem musiet zacat hrat znova a davat si lepsi pozor co robim. Teda pokial mi niekto este pred tym neporadi este nieco ine. Vdaka za radu *3*
        • Co vim ja tak upirem se stanes nejcasteji kdyz s nimi bojujes.Nakazi te nejakou nemoci,na to je treba davat pozor a hned se jit nekam do chramu vylecit
          • Tiez ma napadlo vyliecit sa pri nejakom oltari, ale teraz ani za boha si nemozem spomenut, kde nejake boli. A pocas hry som ich uz videl niekolko. Mozno su tam, kde je moc ludi, tamja ale nemam sancu sa dostat. Zaujimave je, ale ako ma mouzu vidiet, aj ked sa stanem neviditelnym. Tak uz nic nechapem. Ako pise aj kolega nizsie, preco vlastne na mna tak reaguju??
            • takak jak pise sk1 tu nakazu musis vylecit hned nez se z tebe upir stane.Chramy jsou v kazdem vetsim meste ale chapu ze mas problem se tam dostat..dale ti neporadim sry.)
            • no nevim jak ve skyrimu, ale v oblivionu jak se z tebe stal opravdu upir...ne jen ze jsi byl teprve nakazeny, tak uz ti oltar k vyleceni nestacil
  • Ahoj, já mám se Skyrimem teď trošku problém... ze záčatku se nic nedělo, ale teď se mi to laguje a je úplně jedno jak nastavim garfiku... zadný rozdíl mezi plnou palbou a nejhorší kvalitou... rozdíl v grafice je, ale ve FPS ne.

Mám intel quadcore i7 2GHz, 8 Gb RAM, GeForce 550 2Gb.. kdo mi poradí...
    • Zkus pouzit mod, ktery povoli hre vic pameti nez 2gb. Taky se mi to trhalo napr. pri odchodu z baraku a tohle mi pomohlo. Cert ale vi, jestli je to tvuj problem.
      • Děkuju, vyzkouším... mohl by jsi mi říct jak se ten mód jmenuje...
        • memory limit increase
          skyrim 4GB tutorial
          skyrim better performance

Vsechno najdes na skyrimnexus
  • zdravim ako tu funguje boj na blizko je to len klikacka alebo sa da v boji aj nejako zlepsit?
    • Ľavý klik, pravý klik, občas podržanie kliku pre powerstrike a beh + klik. To je asi tak všetko. *1*

Osobne sa mi zdá lepší aj systém rpg/strategy hybridu mount and blade alebo akčného rpg dark messiah.
  • ještě jedna věc...dojedu konečně do Winterholdu abych se dal k akademii a jako test musím vyvolat flame atronacha - kouzlo na to mám ale nejde vyvolat a píše to že nemám dost magicky. Kolik jí teda musím mít abych ho mohl vyvolat? jak ji zvýším? je to kouzlo pro appertience a já mám Conjuction na 15 lvl ale třeba kouzlo Soul trap což je taky na appertience vyvolat můžu. tak teď nevím v čem je problém resp kde vzít víc magicky..
    • Nájdi si nejakú mŕtvolu a kúzli na ňu soul trap, kým nevylepšíš conjuration (skill znižuje nároky na manu pre kúzla z tejto skupiny) na dostatočný level aby si mohol vyvolať atronacha.
      • pri levelovani davej body do magicky, nebo vypij lektvar fortify magicka, nebo si oblec nejaky ocarovany roby nebo celenky co ti tu manu zvedaj, nebo trenuj tu skolu magie, pripadne to loadni, priste ti zada jiny kouzlo co mas predvest :)
        • kdo se tam pak má ale zase vracet 20 minut koňmo? :) asi se na to vyfláknu
          • Wtf? Slyšels už o fast travel? Mapa - kliknout na ikonku - jsi tam hned.
  • Funguje to, ještě musíte vylézt ze hry a znovu ji nakopnout a najednou jsou dveře otevřené *3*
  • Já si nemůžu pomoct, klidně mě vykastrujte ale kdyby měl Fallout New Vegas lepší grafiku, jak teda pořád píšete, že Skyrim má, tak by Skyrim asi nebyl taková jednička.
    • New Vegas je pecka. Bohuzel notne omezena Oblivion enginem. Rekni to jinak-New Vegas pod ''Skyrim'' Engine a Skyrim by nemel sanci. Pod to bych se podepsal.

Ja se ale bavil u New Vegas a bavim se i ted.
    • Řekl bych že system craftění a skillů je mnohem lepší než New Vegas. A asi nebude nikdo překvapen, pokud dalši Fallout přebere spousta funkcí ze Skyrimu. New Vegas by byl lepší, KDYBY ... a Jessica Black by byla lepší zpěvačka než Beyonce KDYBY ... Ale když si dáš práci a všechny ty KDYBY poskáláš dohromady, vytvoříš ultimátní hru kterou nikdo nepřekoná.

Jinak je celkem troufale něco předpokládat, když si to ani nehrál. A překvapivě kritizují hlavně ti, co tu hru ani nehráli.
    • grafika je hezká věc ale nejduležitější je hratelnost.Navic né každej má top mašinu.
  • Tak dobře máš nazor a já ho respektuji.

Přece nebudu řvát jako blbec jenom kvuli tomu že někdo má nazor že? :D
  • Tak za me 9/10 a to pozor hraju FPS,RPG,Strategie, simulatory a nejsem zastancem TES :)

Grafika velmi dobra (nikoli vsak vynikajici) - nechapu jak tu nekdo ma narazky. Hra je dobre vyvazene, beha mi na 60fps a to mam starsi kousek...Body dolu urcite za GUI a prehazovani zbrani. Zacit v boji resit jak dostat do leve ruky zpet dyku (kdyz uz mam jednu v prave) po te co jsem se lecil je velmi otravne a kazi zazitek z boje. Take se mi zda, ze je nizka celkova narocnost, "opakujici se" dungeony a hlavne Forty. Obcas vahajici AI a u me je porad problem s nosnosti postavy. Pokud delate kovarinu (sbirate rudu, kuzi) a alchemii (bylinky, prisady) a mate pritom na sobe nejakou tu vybavu tak temer co par minut musite chodit odkladat veci, nebo z nich neco vyrabet.

Na druhou stranu svet je uzasny a je toho opravdu dost co delat. Hru jsem zacal hrat po treti. S prvni postavou jsem skoncil na lvl 7, s druhou na 13, Ted mam 21 a jsem ani ne v polovine deje tech predchozich postav - Takze kdo chce hrat a uzivat si svet vydrzi u te hry urcite nekolik desitek hodin (spise to bude XXX hodin) ale samozrejme se najdou i takovi, kteri hru probehnou a dokonci ji s 5-10% objevenym obsahem.

Redakci bych vzkazal, ze by tituly nemeli hodnotit "skalni" zastanci, protoze vzdy proste prestreli. Prestrelili i ted, stejne jako s oblivionem ci "koridorovym" Risenem, ktery na 9/10 nebyl ani nahodou...
    • trolo
      mam zatial nahrate 50 hod a opakujuce sa dungeony nehrozia... a to som presiel uz dost. mozno tak 5 bolo celkom podobnych ale ziadne take ako v oblivione kde boli len ine stolicky a vuala new dungeon... tu je to fakt roznorode.. to prehadzovanie meca + kuzla do ruk je tiez pre mna chaoticke a nikdy neviem na 100% ci stlacit prave alebo lave tlacidlo na mysi. inac nemam k inventaru vyhrady.

a k nosnosti... kup si dom a nenos dracie kosti/supiny tie vazia velmi vela. mam dost lektvarov 20 ingotov zeleza + strieborne atd po 3ks +- z kazdeho + armory,zbrane, atd a stale mam dost miesta v inventari. mozno len vlacis nejake junky co vela vazia :D
    • Risen že byl koridorový? A kde krom toho podzemí?

Ale jinak v tom, že je z té recenze cítit nekritické fanouškovství a že by si ta hra desítku nezaslouží (přelomová, geniální a bezchybná opravdu není), v tom zcela souhlasím.
      • No dobre, Risen byl na tom podstatne lepe, nez treba Arcania, ale s rozlohou, ruznorodosti terenu a moznostmi Skyrimu se to neda srovnat. To podzemi z risenu bylo celkem frustrujici, odehral jsem v ni snad vetsi pulku cele hry a ke konci uz to lezlo hodne na nervy.

Gothic (1, 2) a Skyrim bych nesrovanal...Kazdopadne nevim proc, ale stejne byl atmosfera lepsi v gothicu a za hradbama v temnych lesich jsem se i bal :) I gothic mel svoje pro a proti, bugy atd...presto jsou to obe skvele hry.

Co se tyce dungu, tak mam vycistenych 15 (kdo prehledl, v journalu je statistika) a tou podobnosti jsem mel na mysli v podstate stejne hadanky (kameny-claws, obcas kombinace pak). Neucinne pasti kterou uberou tak 10% zivotu a vicemene fakt ze se v dungu snad nejde ztratit :) Hadanky mi prijdou prilis snadne...

Trol: jak jsem rikal, nejsem fanda TES, takze hraju to co mi nabizi aktualni trh :) A skyrim je bezpochyb ted nejlepsi novinka. Spise mam ale obavy o novy "piratsky" gothic - tam uz jde videt, ze autori opravdu nemaji zadny trumf v kapse.
        • Ja to s prvni postavou hral na standardni nastaveni a na 15 levelu (sneak+sniper) jsem to zabalil. Boje moc lehky - draky jsem si svacil jednoho za druhym.
          Ted jsem 36 level nord sekerník :). Rozjel jsem to na master obtiznost . 100 kovarina, komplet v draci platovce, 360HP ale frost dragona ubijim stejne tak na 10 loadů a trva to tak 20 minut.
          Riverwood je napul vyvrazdenej od draku. Zabili mi kovare a Svena.
          Na normal ty boje vyzva nebyla - vadilo mi ze drak je tak slabej. Ted jsou stale mista kam na svem levelu zatim nemuzu abych nedostal na budku. Dragon je sice uz taky svacinka, blood dragon je tuzsi ale na volnym prostranstvi nebo nekde kde se muzu schovat a nezhodi mne z rimsy do rokle to taky jde. Frost dragon s pomoci companiona (taky zakutej v legendary draci s ebenovou obouruckou) je 15-20 minut a vzdy nekolik loadu. Solo jsem jednoho ubijel pul hodiny, vypraskal jsem pres 200 elfich sipu, protoze na blizku mne na jeden flus smazne.
          • presne, co jsem vylezl z tutorialu, dal jsem obtiznost na maximum a dostavam na budku zcela pravidelne. Konecne trochu vyzva...i kdyz po zkusenosti s prvnim drakem se celkem bojim, co se mnou udela druhy, protoze tam nebudu mit s sebou 10NPC (cti potencionalnich cilu pro draka)
          • Tomu rikam vyzva :) Ja jsem hral maga, ale prislo mi to s kombinaci shoutu strasne jednoduchy. Ten Khajit s dykama a lukem co ted hraju uz je lepsi,..
        • Risen byl fajn ale pokulhával ve frakcích a v úkolech.. Na jedničku to nedosáhlo, ale autoři se po trojce schopili :-)
    • Jo jo lepší než Risen to asi je... Ten sice měl něco do sebe ale jinak to byla taková ubohá obdoba gothicu...
    • Trol.diskuzni
      Kamaráde, ten tvůj "koridorový" Risen byl lepší než celá slavná série Starých Svitků dohromady... A to tady ještě nedávám do pléna Gothic. Takže se uklidni a běž radši naplnit těch svých XXX hodin, abys nemusel na příští díl "TES: Dragon Racing" čekat tak dlouho. *7*
      • Co kdybys poslech svou vlastní radu, šel hrát svůj Risen a Gothic, a přestal tady zbytečně prudit? Svýmu nicku bys asi nedostál, ale to je steně fuk, bo trolling ti stejně od ruky moc nejde.
        • Trol.diskuzni
          Děkuji za poučné hodnocení... *4*
  • cau lidi, poradite nekdo, kdy muzu koupit dum v samote ? nevim jakej vedlejsi quest a kdy mam udelat aby mi ho ten amik prodal... ? vy nekdo ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit