Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MishKonn
    Trošku OT k recenzi, ale...

Hned z prvního screenu koukám, že zase čeština stojí za všechny prachy...
    • Tak jsem se na ten screenshot podíval a je to děs. Těžko ale říct, nakolik je ta kostrbatost daná limity dialogového systému.
    • Čeština se naopak velmi povedla, hlavně co se týká názvosloví.
      • Winterhold jako Ledohrad?
        • Kdyz vam ty nazvy vadi, tak to hrajte v anglictine.
        • Zimohrad je už použitej :-)
  • Ahoj,
    rozum do hrsti. Pokud ma byt hodnoceni her v prubehu delsi doby a to i desitek let k cemu tak bych to s tim 10/10 hodnocenim neprehanel. Nedavno si me tady nekdo bral do huby, ze tech 10-tek zas tolik nepada a hura mame dalsi. Delejte si carky, za rok, dva nebo tri je dejte na papir poptejte se par lidi jestli si vubec na tu ci onu 10/10 hru pamatuji, uvidime.
    A pokud se chceme vyhnout diskuzim typu "ne 10, ale 9,7 to je 10 - nebo - 9,4 neni 10 ale 9" :-))) no tak sup na % hodnoceni. Kdyz uz jsem u tech procent ucite vite kolik filmu dostalo na IMBD nebo CSFD 100%, kazdy rok asi tak pet a vic co? Nebo se pletu? Mozna nekomu kdo tak dlouho nehraje nebo si zahraje jednu/dve hry do roka pripadne 10/10 zaslouzenych...
    • filias
      To metání desítek se mi taky nelíbí. Je to degradace 10ky jako čísla pro opravdu výjimečnou hru. Podle mě je jedna až dvě 10ky za rok pro tiscali maximum.
      Hrál jsem Portal2 i DeusEx a obě to jsou hry tak max na devět. 10kový byl jen první Portal.
      • USER47
        Přece se nemůžou hodnotit hry podle toho, aby člověk nepřekročil nějaký předem daný kvóty na určitý hodnocení, proboha. Když ve dvou měsících vyjde víc kvalitních her než za celej poslední rok, tak by prostě měly vysoký známky dostat, pokud si je podle recenzenta zasloužej. Kvalita hry není určovaná vlastnostmi či četností her jiných.
    • USER47
      Teď se to prostě nahromadilo a vyšlo hodně dobrejch her krátce po sobě. Pokud vím, desítky tu dostal Deus Ex: HR, Uncharted 3, Portal 2, Skyrim a Limbo. Já z toho hrál sice jen tři hry, ale u každý z nich si umím představit, že někoho na tu desítku nadchne. A podle ohlasů na tom ty dvě zbylý (Unch, Skyrim) nejsou jinak.
      • Ještě Dark Souls dostalo 10.
        http://games.tiscali.cz/recenze/dark-souls-recenze-57488

Do konce roku by to ještě mohlo chytnou Skyward Sword... a možní něco dalšího, na co si nevzpomenu.
    • sleepless
      Hodnoceni her je uz z principu rychlosti vyvoje technologii, ktere hry ovlivnuji ve vsech smerech a drzi tvurce na opratich mnohem vice nez hudebniky a filmare, otazkou tady a ted, maximalne v ramci daneho roku, ci nekolika mesicu. Reaguju pouze na to, ze by hodnoceni her melo byt nejak platne na delsi dobu, nebo i desitky let. To je z logiky veci zkratka nemozne.
      • Ahoj,

Skyrim uz par tydnu hraju a musim rict, ze hra je to velmi dobra, ovsem! Pokud by mela zaslouzene dostat 10z10 tak by na www.skyrimnexus.com bylo ke stazeni MODu co by se na prstech jedne ruky dalo spocitat, opak je pravdou! A pokud by nekdo namital, ze tech opravdu pouzitelnych MODu je tak 5-10 souhlasil bych s nim. S cim ovsem soulasit nemuzu je fakt, ze po aplikaci nekolika z nich by se hodnoceni muselo vysplhat tak na 13z10, protoze delaji ze hry neco kde mela byt po vydani. Takze bratre receno "Jadro dobry, zbytek dodelat doma, bobani!" A co se hodnoceni her v delsim casovem horizontu tyce, nevidel bych to cerne, spis naopak. Hodnocenim v poslednich letech jsem se odvykl verit, prijdou mi nekdy jako klamani zakaznika. Starsi kousky, ktere byly opravdu dobre/vyborne si cestu na svetlo po letech nachazeji stale a diky cemu? ;-) Diky za komentar.
      • mozna by stalo za to udelat nejaky clanek na tema desitky roku 2011 na games.cz...abysme si je pripomeli a bylo se o cem hadat :)
  • newite nekdo jak vyrabet healing lektvary? asi sem troll ze na to nemuzu prijit :)
    • Pochybuju, že někdo wí. Ale možná někdo ví. No, škoda.
      • je to jednoduché. jednotlivé ingredience ochutnej (klávesa E v inventáři), tak zjistíš základní vlastnost každé ingredience. potom se ti při alchymii rozdělí ingredience podle jejich známých vlastností. každý lektvar je nejméně ze dvou ingrediencí, pokud přidáš i třetí, je lektvar silnější a současně může získat další novou vlastnost podle toho, jestli se ti při míchání podaří objevit novou vlastnost ingredience (každá má 4 vlastnosti). jak zjišťuješ nové a nové vlastnosti (ať ochutnáváním nebo mícháním lektvarů ze třech ingrediencí), objevují se ti nové kategorie lektvarů... z vlastní zkušenosti doporučuji míchat vždy ze 3 ingrediencí ze stejné skupiny lektvarů, protože lektvary jsou pak silnější a zároveň objevuješ nové vlastnosti přísad...
  • potrebuju poradit... ukol cechu zlodeju. kdy mam hledat stopy po tom zradci v jeho dome. tipuju ze tam bude tajna chotba,ale asi sem slepej a nemuzu ji najit, co tam mam najit a kde?
    • Je tam tajna chodba zabudovana v satni skrini, nebo alespon tak vypada. Pokud si spravne pamatuju, tak poté co se dostanes do patra pomoci sesunuti plosiny, tak budes muset sejit o poschodi nize kde hned pod schodama je prave ta skrin. Misto vyskoceni tabulky "inventare skrine" se dvere otevrou cele a za nimi je zed, ktera je oteviratelna :)
      • Díky
      • Zdravim závisláky Skyrimu. Poslušně hlásím, že mám dokončenou hlavní příběhovou línii (Boj proti Alduinovi je vážně to nejlepší ze Skyrimu), Ledohradskou univerzitu, Cech zlodějů, Brotherhood, Deadry.. Už mám jen Sidequesty a to ještě jen v podobe brotherhood forever a pitomosti typu "nasbirej 30 nejakych kamenu" a do posledni rady par vedlejsaku pro obyvatele skyrimu. Prostě krásná hra, jen mohla být delší
        Moje postava byla:
        Nord, 41 lvl
        100 lvl zamereni na: Jednorucni boj, krytí, tezka zbroj
        Dalsi high zamereni: lucisnik, kovarstvi
        Zamereni v Magii: Obnova, ocarovani, promeny (pouze pro damage/defense bojovnika)
        • rhomola
          Tak krátká hra, to se řekne snadno :D Určitě záleží na stylu hry a na tom jestli chodíš/jezdíš nebo lítáš swiftem ne? Mě totiž překvapuje hlavně tvuj level. Já sem teď 33 a nemám hotovou ani třetinu toho, co píšeš. V hlavní linii sem došel k alduinově zdi, družiníky mam hotový, s hávama sem právě dobyl potok, daedry mam hotový dvě a ostatní frakce (mágy, vrahy, zloděje) jen vždycky úvodní q. BTW Kolik máš baráků? A co ty masky? Já teprve našel první a někde sem postřeh, že jich bude víc. O čištění městskejch q ani nemluvim, tam mam hotovej v podstate jen white run a z vesnic Vorařov. JInak už to momentálně nenabírám, protože mam šíleně přeplněnej quest book. ;) A druhý BTWm ja mi roste level, sou souboje čim dál vic zábavnější. Hlavně kvůli tomu, jak protivníkum roste schopnost krejt se zbraní/štítem nebo magií.

P.S. Jeslti můžeš napiš ještě kolik máš odehráno čistýho času? Já mam teď 55 hodin.
          • Rád bych ti odpověděl kolik mam odehraných hodin, ale to nikde v nabídce nevidím a odhadem bych řekl 40-50 hodin je to ale opravdu hodně orientační, nerad bych aby se toho někdo příliš chytal.

Ano jistě hodně záleží jakým stylem hrajete.. Já skákal z ukolu na ukol map teleport only a chodil jsem jen po misích a jejích cíli. Mise byly zabavne, tak jsem je louskal jednu po druhe :)

Jinak hral jsem za Cisarske. Dům mám jeden (koupený), je to chatka v Bílém Průsmyku, kde mám ženu vypadající jako upírka (Ysolda). :D
            Jinak několik questových např. v Ledohrad, brotherhood, slavičí domov..
            Mestské questy jsou Vedlejsi Q. (psal jsem, ze tyto Q. nemám hotové a nejspis je ani nehodlam dokoncit)

*Alduinova zed, no tam sjem stal asi 10 minut u 3 kamenu k otevreni brany a pak jsem si az vsiml, ze spravne symboly k otevreni leve brany se skryvaji nad kamenama :D
            Na Alduina se těž, alespon ja z toho mel radost. Kdyz si ale dovolim radit, tak po splnení hlavni pribehove linie a hlavních sidequestu (brotherhood, cech..) nebudete mít uz temer zadny zapal to hrát.. takze pokud si chcete skyrimu uzit co nejvice, delejte vedlejsaky, sidequesty a az nakonec hlavní pribeh. PS: hrál jsem poprve TES a nalakal me na to kamarad, do lvl 6 jsem hrou pohrdal, az pozdej jsem k ni prisel k chuti a to tak, ze jsem se od Skyrimu nehnul :D Opravdu vydarena hra (udajne nekonecna, s cím ale nesouhlasim, jelikoz Vedlejsi Questy beru pouze jako spestreni hlavniho postupovani ve hre) WALK WITH SHADOW :)
            • Ahoj moc tě prosím pokud bys mi mohl poradit s jedním Q co se týče Alduina byl bych moc rád prosím reaguj na můj mail prosím " Martinmayer6@gmai.com " děkuji
            • 61 hodin *14* *14*
            • rhomola
              JJ, já s hlavní taky nespěchám. Jinak já mám díl TES za dohranej, až když vybrakuju všechny připravený tajemství. Momentálně sem mimo zjevný ukoly zaregistroval ty masky. Mělo by jich tam bejt 8 plus odměna, víc sem nečet, abych si to nezkazil. A pak sesbirat ty drahokamy berenziah, pocitam, ze za to bude taky neco peknyho. Městský úkoly jako vedlejší neberu, protože když je všechny uděláš, staneš se nejspíš pokaždý zemanem toho města a něco za to taky bude, když ne barák. Eventuelně by mohlo bejt i něco za to kdyz se stanes zemanem vsem mest. To by taky mohlo souviset s moznosti usmirit cisarske a nordy. Vsechny tri moznosti jak vyresit obcanskou valku jsou prej platny, co sem tak slysel. (Takze to vypada na tri runy minimálně ;-) A to musim dát, protože ty vyložene stealthovaci mise, ktery sem uz rozssekal a vyvrazdil bojovnikem si chci uzit i jinak. Jo a herní odehranej čistej čas ti ukazuje Steam v knihovně přímo v hlavičcce hry.
            • Odehrane hodiny vidis vzdy,kdyz pri nahravani/save najedes na pozici mysi.
    • rhomola
      sorry, zatim zloděje, vrahy a mágy mam jen otevřený prvnim questem a dál je nehraju. Jedu hlavní linii a daedry a bouřný hávy.
  • Cest potrebuju help mam ziskat roh Jurgena ale nemuzu se dostat pres 3 mrize ktere se otviraj 3 kamenama at se snazim jak se snazim nemuzu prijit na kombinaci poradte diky
    • Co presne myslis? To jsou ty kameny ke kterym prijdes a ony otevrou mriz? Jestli ano tak staci jit porad rovne a mrize se otevrou vsechny,ale u posledniho kamene musis pouzit REV na zrychleni. Jinak to neprojdes a brany se zavrou.
      • Lol rev na zrychleni tak jednoduche a me to nenapadne a premyslim nad slozityma kombinacema :D diky:)
        • stratego
          docela logicke, kdyz asi 10 min pred tim ses tu schopnost naucil :D:D:D
          • No mě to nejde ani podle vaší rady.Zmáčknu sprint(alt) použiju řev (Z) v tom momentě se malinko zbrzdí a pokaždé mi spadnou mříže :( Už mě to naštvalo skoušel jsem kde co a nepomohlo.Škoda asi to vzdám...
            • Stačí to párkrát vyzkoušet a myslím, že na to stačí jen první slovo, to se vy...vykástí okamžitě.
          • Nehrajes hru s nalinkovanym pribehem. Ja jsem mel mezi zadanim questu a jeho plnenim asi 10 hodinovou mezeru. A kdybych si nahodou nevzpomel na to,kdo a proc mi tento quest zadal,tak tam asi tapu taky.
            • stratego
              tak kdyz si plnil desitky vedlejsich ukolu tak mozna jo, jinak je to hned v navaznosti za sebou, sedovousi te nauci nejake triky a jako finalni ukol te poslou pro tamto,
  • jaaaaaaaaaaak
  • nevim jak sprintovat v nastaveni je napsano alt ja ho mackam a nic nevite co s tim je *16*
    • A náhodou nejsi přetížený
    • drz alt :D *3*
  • mne je uplne jedno akou znamkou by to tu ohodnotili..ajtak by som si to zahral..ked som drtieval Morrowind a Oblivion....na Skyrim som sa tesil a mrteeee sa mi paci.iste lepsie ako LOTR Battle in the north..nato som sa mrteeee tesil ale je to len kopirak dragon age II..naviac sa tam ani hrdina neda spravit ..secko ako predovlene uz..a ten human hero je total g.y..v Skyrime je svet velky na kilometre daleko.....sice hra disponuje bugami co uz..ale ktora hra nie..a isto bude daky opravny patch...a ked nie fanusikovia sa v constructore pohraju a zas bude pohode..sak Oblivion mal tolko brutal modov dorobenych..jednak sa mi paci ze podla hardveroych doporuceni by mi to malo slapat na low..teraz hram na high a bez seku..dneska skusim na ultra ze co to da...proste krasna grafika a zasa bludenie nocnym lesom za sprievodu ambient muziky:P.....a ked sa dakomu nepaci at to nehra..at si zahra bullshit typu NFS co v 200km/h si to rubes po ceste a zastavit ta konar...a pri prudkom naraze do slaky ti max uleti spatne zrkadielko..
    • A proč myslíš,že ti to jde na High když by ti to mělo jet na Low? :) Optimalizací to není.Se podívej jak hra využívat Grafickou kartu, operační paměť a procesor.Kdyby byly pouze textury kvalitnější tak ti to pojede nejspíš na Low a bude vypadat jak teď na Ultra :)
      -Si podívej na ten Qarl's mód do oblivionu.Textury byly mnohem hezčí a také to bylo náročnější.Tedy na Ultra to bylo Ultra na Low to bylo Low.Zde jsou ty rozdíly malé.
      -Osobně jsem rád,že jsou již módy co tyto věci řeší,ale to se přece nemůže promítat do hodnocení?Hodnotím v hru jaká je a ne jaká může být.Každému je jasné,že módy to dořeší.
    • BoB.2
      Na tohle se da odpovědět jen takto
      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o-hKxOhOQ3U
  • po pár letech si koupím hru a bude to tahle.. jinak na athlon xp-m 2,5ghz 2gb ram a hd3850 512mb ram to jede jako po másle *14*

oblivion bylo hrozné zklamání pro mě, ale skyrim je jako spasení rpg..
    • hru jsem dnes upirátil ale nebudu otálet a kupuju origo *14*
  • pro me je to zatim hra plna chyb... takze momentalne to ani zaitm nehraju, uvidime casem...
    • jak víš, že tam jsou chyby, když to nehraješ *1*

PS: nevím jestli to je chyba nebo mají v Ledohradu nějaký ztracený set korun, ale už sem byl asi třikrát hledat jarlovi ztracenou korunu
    • jakych ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit