Přejít na výpis diskuzí
The Elder Scrolls V: Skyrim - videorecenze
22.11.2011 | Lukáš Grygar
433 příspěvků
-
To doufám nemyslíš vážně... Pokud jako rozdíl mezi větším a menším FOV vidíš pouze velikost rukou a zbraní na obrazovce, tak jsi na doktora sám. Obzvlášť v dungeonech je to na chocholouška.
A změna v ini souboru dělala v Oblivionu neplechu. Ve Skyrimu už to spravili? S příkazem v konzoli funguje vše bezchybně. -
Práveže minimum questov je originálnych a zábavných. 99% je to choď, zabi, dones - samozrejme do dungeonu (jaskyne, templu, ruiny), ktorý tvorí jedna chodba vedúca do hlavnej miestnosti s bossom/artefaktom - z ktorej vedie tajná chodba na začiatok. Skutočne primitívny design. Vidno, že aj rpg sa v dnešných časoch preorientúvajú na masy, takže latka musí ísť o hodne dole (veď si všimnite tie logické hádanky, to je snáď vtip... alebo rovno ten superkompas čo vyrieši všetky questy ani neviem ako - preč sú doby zákysov) aby aj bežní hráči fpsiek a podobných hier mali možnosť si to zahrať.
S tým, že boje sú nuda 100% súhlasím, je to skrátka klikanie, bez akéhokoľvek taktizovania - diablo. Až na to, že diablo malo okrem skillov (perky) aj atribúty. :)) Súboje s drakmi - z prvku, na ktorý som sa najviac tešil urobili totálny odpad. Škoda reči. -
Jinak stačilo akorát si přečíst manuál *3*
-
Nekromancie? Kde mám tu sekyru. Já vám dám nekromancii, dobytkové *15*
-
A já říkám proč se nevrátit přímo na Solstheim? Já bych se rád podíval, jak se ostrov za těch cca 200 let změnil *4*
-
Nehanim cesky preklad - jsem vysazeny na mafiany z CZenegy. Ja cesky preklad nechci (nepotrebuji) . Moje anglictina sice ma do dokonalosti daleko (ja na skole studoval jeste povinnou rustinu) ale kdyz si zapnu titulky rozumim 99% a uziju si hru lepe.
Chapu ze CZenegu stala cestina kotel penez ale to, ze si kvuli tomu vynutili zakaz prodeje primo pres digitalni distribuci v Cesku, Polsku, Madarsku a Slovensku, jinak preklad neudelaji - z duvodu aby lidi proste "museli" koupit jejich krabicovku to je z meho pohledu nehorazna prasarna.
Kdybych pristoupil na jejich podminky znamenalo by to pro mne jet 100km do nejblizsi prodejny, nebo vzit si den dovolene a cekat doma na balicek (do firmy si nesmime nechat posilat soukrome veci) a v dusledku tedy na doprovodnych nakladech zaplatit 2x vice nez za tech par kliknuti pres web - a jeste bych mel hru pozdeji s rizikem problemu u DLC, datadisku atd.. (Pry zadne problemy nebudou, ale....)
Verze pro mne i manzelku je tedy U.K., digitalni a hral jsem ji 11.11. uz od 1 v noci (stihl jsem jen tvorbu postavy a pak spat :P ) a byla i levnejsi.
Timto nefer pristupem si to u mne CZenega totalne rozhazela a jako zakaznik se jim uz v budoucnu vzdy vyhnu. Kdyz spocitam krabicove originalky co jsem od nich koupil (pro mne, manzelku, syna) tak je to tak 20 krabicek originalek, se kterymi se muzou do budoucna rozloucit. -
Jj máš pravdu, preto som hral wizardry, albion, krondor, beholdery, ultimy, roa, m&m, tes, bg, iwd, nwn, p:t, toee... aby som nakoniec skončil u hack and slash grindu ako diablo.
Ešte že tu máme pubišov, čo vedia, že skyrim je najlepšie rpg na svete, všetkých čias a čo ja viem čo ešte - a aké hry by mali ostatní hrať.
Ďakujem za radu ty expert. *7* -
Nechci rypat , ale 81 lvl je max (tedy 80 perku z moznych asi 300 co jsou k dispozici - level jedna ti perk neda *1* ) a abys jej dosahl musis mit pravdepodobne veskere skilly 100.
Zatim mam level 49 a 100 archery, heavy, smith, 2H -
Asi tak, memu Nordovi je zbytek Tamrielu ukradenej. Skyrim patri Nordum. Moje Elfka je imperialni agentka kouzelnice takze za kazdou cenu udrzet byt prohnile Imperium pri zivote.
Obecne kladna neni ani jedna frakce. StromCloakove mi prijdou jako stredoveka oboba Irske republikanske armady a Imperium se chova hodne jako "svetovej policajt USA" kterej jedinej vi co je pro kterej stat fakticky uz rozpadleho cisarstvi nejlepsi.
Osobne bych volil variantu nakopat zadky obema skupinam, sjednotit zbytek imperia a vykopat Aldmeri elfy z Tamrielu na SommerSet *1* *1* *1* . Bohuzel jsem zatim tuhle moznost neobjevil. -
To je spíš na doktora, když tě bolí, že zbraň/ruce zabírají více prostoru na obrazovce.
-
rad bych upresnil, ze Battlespire nebyla zrovna moc adventure (tim nechci rypat, ze patrila do TES legends). vlastne to bylo dost podobne tomu, kam se serie dostala ted. Takove mene hardcore nez tehdy Daggerfall. Vcelku skoda, ze se ty dalsi serie neujaly. Redguard me moc nevzal, ale i tak to za pokus to stalo.
-
Proč si to nenapíšeš do ini souboru?
-
na druhou stranu v morrowindu jsem prave kvuli athletics vlastne porad misto chozeni skakal - az me to ted prijde divny, ze nemusim ;) me nejvic chybi asi spellcasting. kouzel je dost a staci, ale bylo to fajn... No co, kdykoliv si muzu dat potreti morrowind s temi 4gb novych textur v tom letosnim modu :)
-
len ma napadlo, spocital som enemies v BG2 : 64 druhov, cca 20 dalsich bossov (magovia bojovnici druidi etc) 200 kuziel a time minus 10? rokov? kua neznasam mainstream
-
Kdepak, ale Thalmor se netají tím, že by rád s Císařstvím skoncoval jednou provždy, pak bude mít rozhodující slovo, a nějaká mrňavá lidská království mu nebudou moci vzdorovat. V plánu má vyhnat lidstvo z Tamrielu.
-
njn...ja porad koukam na nejake novinky o SWoldrep. tak se mi pak ti lumpove z bioware pletou vsude :D
-
to mi pripada ako obhajovanie EU :))
-
Uf, to je bolehlav. Zmáčknout "~", naťukat příjemných "FOV 85" a na jedno spuštění hry je vystaráno *1*
-
taky anglictinu jakz takz davam ale presne jak rikas ty ukoly bych si neuzil naplno a neponoril se do nich ... treba l.a. noire hraju s google prekladacem a porad preskakuju od tv k pc .. je to otrava ale citim pak pocit zadostiucineni ze se naucim novym vyrazum
-
O to mi prave slo, ze abych mel vsechny perky tak 50 uroven mi do toho nejak nesedela :)