Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Unikátní zážitek je samozřejmě důležitý, ale po 15 letech a 3 generacích konzolí by se snad mohla posunout i hratelnost a ovládání. Moc nechápu spojení s Mozartem, který byl rockovou hvězdou své doby a hry Team ICO jsou, na rozdíl od Mozartovy hudby, technicky neohrabané a obsahem jednoduché.
  • na japonsky hry nemaji na games uz delsi dobu kapacity. osobne bych u nich v redakci krapet provetral a nabral nejakou novou krev ktera ma jaksi obecnejsi prehled o hernim deni i jinde nez na zapade.
    radsi ani nehci videt jestli se tady nekdo rozhodne zrecenzovat Final Fantasy 15, snad na to nedojde.
  • jen bych chtel vsem zucastenym osvetlit kam to dnes dopracovalo bodove hodnoceni, takze..
    1 - blbost
    2 - blbost
    3 - blbost
    4 - blbost
    5 - blbost
    7 - blbost
    8 - blbost
    9 - dobry
    10 - super
  • Já nevím, asi jsem divnej. Ale poslech Mozarta mi přinese větší potěšení než hity na Youtube. Což není kvalita nad módní trendy? Shadow of the Colossus je pro mě dodnes nepřekonaná hra. Já nechci jen zábavu a vyladěné ovládání, chci zážitek, který se mi vryje do paměti.
  • Může mi někdo vysvětlit, jak je možné vydat na ps4 hru kde blbne kamera?
    Však konzole PS4 jsou stejné všude a aktuální. Co nejde na jedné nepůjde nikde a naopak.
    Dev verze nepočítám.
  • je to skvelá hra,pekny svet a ma to velmu slušnu hernu dobu .. baví ma to podstatne viac než novy watch dogs ktory asi ani nedohram...recenzant ma pravdu čo sa tyka kamery a ostatnych veci ale tie nie su ani zdaleka tak zavažne aby hre zabil hodnotenie 5... to fakt nie navyše ked hier tohto typu je málo...dalšia vec to ako dlho hru vyvíjali je čisto ich vnutorna zaležitosť... zrejme na tom nerobili 10 rokov vkuse a nie je zname kolko ludi na tom robilo... je nezmysel teraz mudrovať štylom "čo 10 rokov na tom robili " a kvoli tomu sa pozerať na hru prísnejšie
  • Recenze vypadá jako.., když se někdy probudím, mám kocovinu a do toho mi řvou po baráku vnoučata.
    Tak jinak. Po hraní této hry jsem opravdu poznal rukopis vývojářů, nicméně je to velmi milé a hezké odreagování v kontrastu s tímm, co často vychází a co nám nabízí běžný život. Je to dost o tom, jestli se mi zalíbí koncept a nebo prahnu moderně alá nový TR (který je střílečka pro dětska a s ikonkama na mačkání). Pro mne to není zklamání a kameru ovládání kocoura určitě poladí v patchi.
    Za mne jasných 8/10.
  • Nanumeraserepes...nicmene ciste teoreticky - to je vazne jedna z nejhorsich her hodnocenych na games za posledni dobu? Nejak se mi nechce verit, ze je to az takovy propadak, i vzhledem k jinym recenzim.
  • Komu tedy věřit?
    http://www.eurogamer.net/articles/2016-12-05-the-last-guardian-review

A to EG.net čekal propadák docela...
  • maros.goc
    ico je v prvom rade nudná blbosť s hrozným ovládaním a tou frustrujúcou kravou ...
  • Běžte si hrát ty vaše Codčka, Gearsy a Assassiny... hry pro masy,ty aspon chápete.Jen nechápu že i Honza Olejnik se nechal strhnout dnešním trendem,je videt že i on už nechápe Japonske hry,jako kdysi...Na jednu stranu nadáva na rady a nápovědy v Tomb Raiderovi a tady vadí že žádne nejsou...Jo ostatni hry jsou dokonalé,bezchybná AI, dokonalá kamera i ovládání:-D
  • Jack1947
    ...Ico zůstal nepřekonán...
  • Femto
    Mně z té recenze přijde, že očekával další Uncharted se supersamplingem a o tvorbě Uedy si přečetl info dva dny před recenzí této hry. Recenze navíc super krátká, autor ani neměl pořádně co napsat.

"Navíc je odjakživa playstationák, takže k tomu má předpoklady"

Naprosto nesmyslný argument. ICO a SotC jsou hry, které měly prodeje okolo milionů, takže to většina playstationáku ani nehrála.
  • Femto
    naprosto souhlasím.
  • Supr příběh... *7*
  • Femto
    O co jsou to horší servery než Kotaku, IGN nebo Games.Cz? Všechno jsou to plátky, které nic neodráží. Absolutně je mi jedno, co kde ta hra dostala. Tvorba ICO Studia je vždy specifická a originální. Pokud k tomu bude recenzent přistupovat jako k Uncharted(Olejník), tak je to v prdeli, protože tohle má do klasické AAA tvorby na hony daleko. Pokud ta hra má duši, tak mi to prostě stačí, protože občas je potřeba jen pohlazení po duši.
  • MickeyMutant
    O Honzovi Olejníkovi je známé, že nemá duši, protože mu ji jednou Karel sežral, když v Kauflandu došel bůček. Od té doby nedokáže uronit slzu, pohladit pejska, ani se nechat unést dojemným příběhem malého chlapce a jeho věrného kamaráda. On, tak jako třeba autisté, zvládne podle různých signálů pochopit emoční náboj určité situace a reagovat, ale hluboko uvnitř má prázdno v srdci. A protože mu tenhle jeho hendikep dělá potíže při recenzování, často se zaměřuje na technickou stránku, kterou je schopný perfektně analyzovat.

Jednou toho zneužili zlomyslní kolegové poté, co po nich zas loudil názor na emoční smysl recenzované hry, když mu nakukali, že se v jádru jedná o dojemnou záchranu posledních majestátných vlkodlaků před rozpínavou civilizací doby průmyslové revoluce. Pak ho nechali stát za dveřma, i když klepal, a potichu se mu smáli.
  • ringmancz
    Ty ať napíšeš cokoliv, tak je to výblitek. Jak víš, že se nevyzná v jeho tvorbě? Z textu mi přijde, že jeho hry hrál. Navíc je odjakživa playstationák, takže k tomu má předpoklady. A pokud je, podle tebe, potřeba znalost předchozích her, když to navíc nejsou pokračování, tak je to o to horší hra.
  • ¨to si opravdu nemyslim ... hru si kupovat nehodlam ale urcite budu verit vetsine herniho sveta nez tady kde vetsinou s recenzemi nesouhlasim .. dobrym hram davaji male hodnoceni a 8 bitovkam to nejvetsi :D
  • Veskoslav
    I když máš pravdu, že co jsem se teď podíval, že je tam jeden vyloženě PS server, což Nosorožec celkem záměrně přehlédl, tak zbytek jsou spíše klasické servy ala iDnes u nás. Takže žádná sláva.100% je prostě legendární hra, na kterou se nezapomíná, která je prakticky bez chyb atd. A to podle toho, co čtu a vidím, tak rozhodně neplatí pro tuhle hru. A při čtení "kritických" čtenářských recenzí je prakticky to samé. Hra sice neběží skvěle, kamera blbne, ale dám tomu 100%.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit