Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • wenceslaus
    Já bych řekl že aktuální stav zajímá lidi víc, než jak hru rozeslala Sony.
    Patch ihned po vydání nevychází co týden.
  • Fordzy
    To víš, všechno si nechávají do Levelu a na Games zbude jen ten zbytek co už se do Levelu nevešel. Po recenzích japonských her se musíš poohlédnout u konzolové konkurence, nejlépe u mistra Leona.
  • Fordzy
    Olejník se bude muset přes vánoce schovat do kalhot Karla Drdy a přečkat tam hněv návštěvníků téhle diskuze. *15*
  • oVer9000
    Já chápu, že může bejt někdo mírně zaskočenej tim, jaký hodnocení Honza dal, ale je to jeho hodnocení. A argumentovat tady zahraničními (americkými) weby, kde to chválí? Tam si nedovolí něco od Team Ico zkritizovat. A jejich víra v ten tým je stejně slepá jako ta v boha... :D

Tim nechci nic namítat proti náboženství, ale v USA takhle funguje všechno, přesně, jak o tom mluvil Patrik Špaček ve Fight Clubu 297. Je tradice něco chválit a kontroverze vyjadřovat opak...

A ta stupnice hodnocení, co si tu mnozí vymýšlí je přinejmenším úsměvná. Ale žádná taková neexistuje. Každej z games myslí za sebe..eh..pravděpodobně... je to moje teorie. A možná právě proto občas padaj takový extrémy jako 8/10 pro hloupý (dle recenze) Watch Dogs 2.
  • 1) Hele, já proti Last Guardianovi v zásadě nic nemam. Jenom -dosaď oblíbenou nadávku- hodnotí hru, kterou nehrál a já sice -dosaď stejnou oblíbenou nadávku- jsem, ale všechno má svý meze. Ten koment byl spíš reakce na to, cos psal o crpg, protože si myslim, že 15 let starou hratelnost člověk čeká u rpg spíš, než u akční adventury, a tak jí taky snáz skousne. Jestli LG trpí problémama a designovejma chybama, který jsou 10 let vyřešený, chápu, že to může dost lidí nakrknout.
    2) Ano, Zaklínač hype mě sral tak, že jsem to radši hrál až rok po vydání. Když jsem totiž někde zaslech fidlání bojový hudby, měl jsem chuť mrzačit malá chlupatá zvířátka (a když jsem to pak dohrával, už jsem jí měl zas. Umí to bejt neskutečně otravná skladba).
    3) Netvrď mi, že tohle nebyla jedna z nejočekávanějších her roku. I já byl zvědavej, co z toho vyleze (no, spíš jestli z toho něco vyleze) a to nemam konzoli. To, že se lidi nahypovali tak nějak sami od sebe a nepotřebovali k tomu obvyklou kanonádu infa z médií na situaci nic nemění. Zas se našli tací, kdož očekávali spasitele, a ten zmetek zas nikde. Byl to hype, pravda, poněkud nestandardní, ale byl tam.
    4) Jestli se na hře dělalo, nebo nedělalo 10 let v kuse je vcelku jedno, podstatný je, že byla oficiálně 10 let ve vývoji. To už nějaký očekávání vzbudí. A vývoj her neni levná sranda. I kdyby na tom dělali 5 let a zbytek to leželo někde ladem, prodraží se to. Jestli si myslíš, že vývoj LG byl levnější, než třeba Tyranny, jsi pro změnu blázen ty.
    5) Retro je v pohodě, hlavně, že tě to baví, koneckonců, koupil sis to ty, ne já. A jako člověk, kterej to hrál jsi ve zřejmý výhodě, když se tu budem bavit o pozitivech a negativech. Ale abych to nějak ukončil, kdosi tu zmiňoval Duke Nukem Forever. Last Guardian to v těch kritičtějších recenzích schytal z podobnýho důvodu - prostě některejm lidem nejde do hlavy, co na tom doprdele dělali 10 let. Plus určitá zastaralost - kdyby Duke vyšel v roce 2005, ohlasy by taky nejspíš vypadaly dost jinak. Hmm, zajímavý, jak se dva lidi dokážou hádat bez toho, aby vlastně byli v opozici.
    Jo a 84.
  • ringmancz
    avatar sis vybral vhodně. Sony rozeslala hry předem na recenze, tak se hodnotí podle toho, v jakým stavu hra je v tu dobu. patche nikoho nezajímají. v dnešní době bys tak musel měnit recenzi co týden nebo dva týdny
  • Ico i SotC jsou priserne japonske breckohry (opravdu jsem je obe hral) dobre tak pro ubrecene zastydle emopubertaky bez holky. Nemam tedy pochyby o tom, ze TLG bude jiny!
  • Tleskám objektivní recenzi
  • Je těžké vytvářet hru na "10" letém enginu a potom to rychle předělat do roku, kdy to má vycházet(je to skoro nemožné). V tomhle ohledu udělali velkou chybu. Přece jenom, když vám padají FPS, frustruje kamera a v neposlední řadě neposlouchají, ani skripty, tak bohužel hra nemůže být dostatečně ohodnocená. Tyhle věci totiž taky kazí zážitek.

To by pak muselo být hodnocení udělané do více bodů.

Jinak osobně si myslím, že hra určitě špatná nebude, jen by si vývojáři měli dát pozor na věkost vývoje.
    BTW: Hrál jsem SoC a byl to opravdu neskutečný herní zážitek....
  • Tilwaen
    Technický rozbor u her, které primárně cílí na konzole, mi naopak přijde v pořádku, protože když to nepojede plynule na redakčním stroji, nejspíš to nepojede plynule ani na stroji u mě doma. Tím spíš, když se jedná o takto starou hru, u které apriori nevíš, v jaké dekádě se která složka hry zasekla. Ono taky kdyby vše bylo technicky tak, jak to má být, tak by o tom pravděpodobně Honza nepsal.

Emocí určitě v recenzi mohlo být trochu více, pokud by to tedy nespoilovalo příběh. Jenže ždímej ze sebe víc srdíčka, když tě hra půl hodiny v kuse se*e zpackaným ovládáním a tvůj postup závisí na tom, jak si RNG zrovna usmyslí. A kde ti hra k srdci nepřiroste, tam ani čert nebere.
  • Hnisavec
    Nemam problem s hodnotenim 5/10 ale s tym ze si ho recenzia obhajuje cisto subjektivnym marazmom. Asi ako ked PCbot z youtube usudzuje ze Last of Us a Uncha je zla hra film a qte fest a potom tym hnoji v kazdej ps novinke. Za prve vycitat 10 rokov vyvijanej hre ze posobi archaicky je scestne...Ueda snáď niekde tvrdil ze LG bude super dupr revolucia na nudnom crajengine 8? Nie. Ze sa nikam neposunul od doby Shadow of Colossus? A prepanajana ktori fanusik tej hry by to chcel. Vsak kazdy fanusik Uedu chcel.dostat hru od Uedu. Aj s tym zastaranim to.nie je az tak pravda. Dnes ked si zapnem Shadows tak ta hra posobi sviezo uzasne a epický ako ziadna ina hra. Ovladanie a kameru Team Ico nevie urobit. Bodka. V kazdej ich hre je na peechu a kazdy s tym do tej hry ide lebo to je nepodstatné a hráč si na to za polhodinku zvykme. Tymto.trpi xy hier a hlavne na PCcku. Taky AC2 na klávesnici sa ako hral? A je to preto 5tkova hra? Nie. To ze na nejaku hadanku nepride hrac ihned lebo tam nesvieti ukazovatel a zasekol sa na desať minut? Jasne nie je to COD tunel a preto tu je youtube. Aj Shadows dohralo isto 90% hracov len vdaka youtube a vznikali tam situacie ze hra.nereagovala ako mala. Klasický Ueda. Ale ako kazdy Ueda a ako aj Last of Us ta hra ma emocie dusu a to je to co nema vacsina dnesnych hier. To ze cloveku ostane v pamati dlho dlho. Radsej obetujem repetitivnu mega hratelnost ala Dota CSko Lol pckarom...nebavi ma sto ticsic hodin robit jednu vec ako opica dokola a kupim si zazitok na jedno prejdenie od Uedu, lebo ten mi da do zivota viac ako vsetky pc hry s top hratelnostou.
  • Tak teď jsi mě zmátl ještě víc, protože hry Team ICO jsou především o formě. Obsahově, jak po příběhové, tak hratelnostní stránce, jsou hrozně jednoduché a jejich nejsilnějšími stránkami byly vždy atmosféra a audiovizuální styl.
  • Predator2
    Hra oficiálně vyšla dnes. Ten patch 1.02 je day-one patch, tedy patch, který je k dispozici v den vyjití hry. Pokud hrál recenzent hru bez patche, není to úplně korektní. Slušelo by se to alespoň zmínit a upozornit případně ostatní, jestli ten patch něčemu pomohl, nebo stále ne. Tohle není situace, kdy se něco zazáplatuje za měsíc, tady je řeč o day-one patchi...
  • tak logicky ten patch vyšel až po napsání recenze. hry se recenzjí ve stavu v jakém vyšly
  • jestli máš doma deti tohle by se jim mohlo líbit, hned pár bodu k hodnocení navíc
  • Predator2
    Recenze vyšla dnes ráno, včera vyšel patch 1.02.
    http://www.psu.com/news/31730/the-last-guardian-102-update-ps4-pro-resolution

Recenzent zde tedy neuvedl jednu zásadní věc. Měl problémy s frameratem i po tomto patchi? (Hrál už s tímto patchem?). Co problémy s kamerou? Obě tyto věci má tento patch řešit (zlepšit), v recenzi se ale jedná o kritizované věci. Recenzenta se na to v diskuzi již někdo ptal, bohužel to však zůstalo bez odpovědi. Neřeším hodnocení, neřeším názor recenzenta na hru, řeším informace, které by pro mnohé mohly mít zásadní vliv na vnímání dané hry.
  • dej pak vědět jak se to hraje s oběma patchi. Díky.
  • PRASE: S tím čtvrtým trianglem to je opravdu vtipné *3*
  • treba se mi nezdá fér že to dostalo stejné hodnocení jako transport fever, ktere je emočne dost ploché
  • Odulin
    Tak jsem nevydržel a už se to tahá. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit