Přejít na výpis diskuzí
Týden života s PlayStation 4: obecné klady a zápory nové konzole
10.12.2013 | Jan Olejník
349 příspěvků
-
kdybyste měli dohrát každou jedinou hru, kterou v rámci PSN Plus programu získáte, zabere vám to tolik času, že ani nemá smysl nějaké další hry kupovat.
To je přesně můj případ, od doby co jsem si začal předplácet PS+ jsem si hru nekoupil :-) -
Celkem by mně zajímalo, jestli to umí nebo bude umět česky. A jestli se můžete zeptat u zastoupení Sony, tak jaký je jejich oficiální postoj.
-
Kdyz si koupim tu konzoli v zemi ktera podporuje Netflix tak na nej budu mit pristup nebo me to nepusti kvuli cesky IP ?
-
s tvoji inteligenci staci neco od autoru teletubies
-
Vzdyt prave s predeslou generaci to srovnavam. Kdyz prisel na trh PS3, tak mu ve vnitrnostech tepal Cell, coz byl na svou dobu hodne vyspely a vykony kus kremiku. Plus GPU, ktere se rovnalo tem vykonejsim pc GPU te doby. Dokonce jednu dobu uvazovali, ze GPU do ps3 ani nedaji a ze to obstara prave Cell.
A podivej se na PS4: postaven na architekture urcenou puvodne pro mobilni zarizeni, ktera se pouziva v tabletech a netboocich.
Porad tam ten rozdil v koncepci nevidis?
A kdyz srovnas launch cenu PS3 a PS4, tak ti tak musi dojit, ze tentokrat rozhodne nesahli po tech nejvykonejsich a technologicky spickovych resenich na hw trhu. -
PS4 vs PC na ultra = PC má vyhlazenější godrays, stíny jsou vyhlazenější. Jinak pokud se po tom nepídíš pod lupou tak za běhu nerozeznatelné. Na PS4 je framerate stabilní. PS4 vs Xbox One nemůžu soudit podle vlastní zkušenosti, ale co jsem četl a koukal, tak Xbox má o 180p menší rozlišení takže upscaluje a nejede nativně na 1080p. PS4 promítá stíny i u věcí jako je opasek nebo límec na oblečení Edwarda a Xbox One ne, ale opět za chodu skoro nerozeznatelné. Počkej si spíš na srovnání podobných exkluzivních titulů, kdy ty studia topujou HW takže bych to viděl pak na srovnání nového Uncharted a něčemu co bude žánrově nebo stylistikou podobné.
-
To myslíš vážně? Srovnavat desktop CPU (FX series) s jaguarem, kterej spadá do segmentu low-power architektury, který je navržen s mobilníma zařízenímí na mysli?
Navic Jaguar je nastupce AMD Bobcat, taktéž low-power segment.
Potrap trochu google a zjistíš, že Bobcat byl nasazen jako konkurence právě pro Intel Atom a jaguár je evoluce Bobcatu. *3* -
pc
ja když skladam pc tak investuju nemale penize do odhlucnení takže tohle mi prijde jako dost podstatna zavada. alespon by mohla byt možnost si priplatit za tissi verzi (vykon by byl stejny, porad by to byla ta sama konzole jen tisi) -
Vykonově pruměrná? a s čím to srovnáváš s pc?? B*tch please:D:D nesrovnávej hrušky a jabka. Pokud chceš něco srovnávat, tak srovnávej s předešlou generací a ne s PC. Koukni na vykon old genu a pochopíš že nejde o to kolik máš syrovýho výkonu ale jak ten výkon umíš využít.
-
Přesně jak píše Meedja. Platí pro PSP, PS Vita, PS3, PS4.
-
moc dlouhé
Článek moc dlouhý. V dnešní dobe třeba psát heslovite aby čtenar nemusel hledat podstatní informace v zaplave textu. -
Jo, protoze strasne zalezi na tom, ceho je ten cpu pribuzny. Skoda ze z FX ma jenom architekturu a ne vykon, kterej se blizi tomu Atomu.
PS: Intel se u architektury Core vraci zpet k Pentiu 1 a opousti slepou ulicku netburstu z Pentia 4. *3* -
Da se jeste nekde sehnat ps4 pred vanoci? Uvazuju ze si skocim do polska, diky
-
A co děláš s těma umělýma ptákama ? *11*
-
tak jsem si udělal radost novými konzolemi *14*, jsem to ale drsňák, že mi to sluší?
http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=I_got_it_all.jpg -
Tohle je v pohodě. On je taký konzolové dítko s dudlíkem, co dostane černou krabičku na Vánoce.
P.S: Nemám pc za 30k, byly by to vyhozené peníze;) -
To je přátelské pošťuchovaní *3*
-
Jo děkuji. Mě to docela zajímá. I porovnání Xbox a PS. Protože mi přijde, že jsou prakticky totožné, tak by bylo zajímavé zjištění, když se budou v něčem zásadně lišit.
-
Na porovnání her také dojde, neboj. Ony se však zatím liší jenom graficky a obecně odhadovat technické možnosti konzole podle prvních her je strašně, ale strašně zavádějící. Proto jsme také nechtěli dělat nic jako recenzi konzole nebo nějakou podobnou zhovadilost. Jak recenzovat něco, jehož kvality stojí na softwaru, ne na samotném hardwaru....
-
Díky za odpovědi *3*